Bu Mantıkla Bakarsak [Madenin Çıkma Olasılığı Hk]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
intikamatesi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: <Estergon>

Bu Mantıkla Bakarsak [Madenin Çıkma Olasılığı Hk]

Mesaj gönderen intikamatesi »

Lathander yazdı:
Resim
Madenci Şans Artırıcı ( %60 )

Tüm sunuculardaki tüm karakterleriniz için madenci sınıfı kaynaklardan %60 ihtimalle 2 torba maden toplamanızı sağlar.

Ayrıca saf ve nadir maden çekme ihtimalinizi de %60 artırır. Ayrıca %60 ihtimalle 2 torba çıkacağı için nadir maden ihtimali bundan dolayı da %60 daha artmış olur.
Şimdi arkadaşlar şans artırıcı alanlar bilirler her 5 torbadan en az 3 ü çift torba çıkıyor {%60'da}.Şans artırıcı olmadan çift paket hiç çıkmıyor, bu mantık ile madenlerdede %60 maden şans artırıcı alıyoruz e bu mantıkla ne oluyor her 5 torbadan en az 3'ünde saf olması gerekiyor.Ayrıca madenlerde şans artırıcı olmadan yinede saf çeke biliyoruz fakat şans artırıcı olmadıysa çift torba olmuyor.

Maden ve çift torba düşme olasıklarını kıyasladım, eğer ben bu olayı yanlış anladıysam lütfen bana aklın aka bileceği ve mantıklı bir cevap verin.
EsTeRGoNxKaNuNi Rasmon ESTERgonXİNTİKAM
Kullanıcı avatarı
Refresh
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Guardians Of İstanbul

Re: Bu Mantıkla Bakarsak [Madenin Çıkma Olasılığı Hk]

Mesaj gönderen Refresh »

intikamatesi yazdı:
Lathander yazdı:
Resim

Tüm sunuculardaki tüm karakterleriniz için madenci sınıfı kaynaklardan %60 ihtimalle 2 torba maden toplamanızı sağlar.

Ayrıca saf ve nadir maden çekme ihtimalinizi de %60 artırır. Ayrıca %60 ihtimalle 2 torba çıkacağı için nadir maden ihtimali bundan dolayı da %60 daha artmış olur.
Şimdi arkadaşlar şans artırıcı alanlar bilirler her 5 torbadan en az 3 ü çift torba çıkıyor {%60'da}.Şans artırıcı olmadan çift paket hiç çıkmıyor, bu mantık ile madenlerdede %60 maden şans artırıcı alıyoruz e bu mantıkla ne oluyor her 5 torbadan en az 3'ünde saf olması gerekiyor.Ayrıca madenlerde şans artırıcı olmadan yinede saf çeke biliyoruz fakat şans artırıcı olmadıysa çift torba olmuyor.

Maden ve çift torba düşme olasıklarını kıyasladım, eğer ben bu olayı yanlış anladıysam lütfen bana aklın aka bileceği ve mantıklı bir cevap verin.
Bunu aslında herkes ilk başta böyle anlıyor ama değil.Yöneticide açıklamıştı.Diyelim ki bir madenden saf çıkma ihtimali % 10 sen %60 şans artırıcı alırsan o madenden sana saf çıkma ihtimali % 16 olur % 70 değil.Yani saf çıkma ihtimali yüzde 60 artmış oluyor % 10 un % 60 ı .
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!

GuardianS of İstanbuL
Kullanıcı avatarı
xxJUN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Tılsım
Lonca: Zuğauça

Mesaj gönderen xxJUN »

Refresh yazdı:
intikamatesi yazdı:
Lathander yazdı:
Resim

Bunu aslında herkes ilk başta böyle anlıyor ama değil.Yöneticide açıklamıştı.Diyelim ki bir madenden saf çıkma ihtimali % 10 sen %60 şans artırıcı alırsan o madenden sana saf çıkma ihtimali % 16 olur % 70 değil.Yani saf çıkma ihtimali yüzde 60 artmış oluyor % 10 un % 60 ı .
%10 luk oran %60 la çarpılırsa %60 olur.

evet matematik terkim :twisted:
AyakLıHasTane
IMECAZMİRAI
xJUN
xJUNII
xJUNIII
TAKA
Myicefreezeyou

Devler gibi eserler bırakmak için, Karıncalar gibi çalışmak lazım.
Kullanıcı avatarı
halilumit
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen halilumit »

Refresh yazdı: Bunu aslında herkes ilk başta böyle anlıyor ama değil.Yöneticide açıklamıştı.Diyelim ki bir madenden saf çıkma ihtimali % 10 sen %60 şans artırıcı alırsan o madenden sana saf çıkma ihtimali % 16 olur % 70 değil.Yani saf çıkma ihtimali yüzde 60 artmış oluyor % 10 un % 60 ı .
"doğru yönetiminde yaptığı açıklama bu başka söze gerek yok "

bide su alıntıları da abartmadan yapsanız forum daha temiz olacak
zaten konunun ilk yorumunu yapmışşın alıntı yapmaya ne gerek var ;S
PulBiber
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen PulBiber »

alayınızın gözü doysun
Kullanıcı avatarı
Refresh
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Lonca: Guardians Of İstanbul

Mesaj gönderen Refresh »

halilumit yazdı:
Refresh yazdı: Bunu aslında herkes ilk başta böyle anlıyor ama değil.Yöneticide açıklamıştı.Diyelim ki bir madenden saf çıkma ihtimali % 10 sen %60 şans artırıcı alırsan o madenden sana saf çıkma ihtimali % 16 olur % 70 değil.Yani saf çıkma ihtimali yüzde 60 artmış oluyor % 10 un % 60 ı .
"doğru yönetiminde yaptığı açıklama bu başka söze gerek yok "

bide su alıntıları da abartmadan yapsanız forum daha temiz olacak
zaten konunun ilk yorumunu yapmışşın alıntı yapmaya ne gerek var ;S
Alıntı yapmadım ki yönetimin söylediklerinden ne anlamışsam onu yazdım
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!

GuardianS of İstanbuL
Kullanıcı avatarı
Aedan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Aedan »

Kullanılan oranlar belirli bir süreyi kapsamaz.Tek çekim için geçerlidir.Bu yüzden çekeceğimiz 5 madenin 3'ünde çift torba çıkmalı demek dünyadaki en saçma şeylerden birisidir.Çekeceğiniz "her" madenden,yüzde 60 ihtimalle çift torba düşer.

Maden oranları ise,tamamen madene özgü olup,sizin arttırıcınız o oranı arttırır sadece.
"Everything starts in the head"

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
wsyegel
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Lodos

Mesaj gönderen wsyegel »

Geçenlere Elmas çektim [ %60 yok ]menekşe cıktı . %60 warken puff bişey çıkmıo :D :mrgreen:
ah güzel eski ikv'li günler...
Kullanıcı avatarı
Java
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Anka
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Java »

çekme olasılığın %5 se sen %60 artırıcı aldığında olasılığın %3 daha artıyor sadece ... %8 oluyor...

yani %60 çıkar demek zaten aptallık bunu nasıl böyle anlamışlar anlamakta mümkün değil...

“Genel Etkileşim” sayfasına dön