Kötü Söz Filtresi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Aedan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Kötü Söz Filtresi

Mesaj gönderen Aedan »

Öncelikle Herkese Merhaba,
Bildiğimiz üzere,bölge ve klan kanallarına yazılanlar ilgili tüm oyunculara iletiliyor.Bazı oyuncular sırf insanlara küfür etmek amacıyla sıfırdan karakterler açıp bölge ve klan kanallarını kirletiyorlar.Ve oyuncular bunlara maruz kalıyorlar.
Çözüm olarak bu kanallar kapatılıyor,fakat o zaman da gelişmeler,eşya satışlar vs. olaylardan haber alınamıyor.
Yasaklı sistemi kullanıldığında ise eğer kullanıcı biraz aksi ise,çeşitli yollardan size ulaşıp rahatsız edebiliyor(ki bu yaşanmıştır :) )

Benim fikrim,oyuna bir "kötü söz kullanımı" filtresi gelmesidir.Bir çok oyun sisteminde bu kullanılmakta.Gönderilmemesi istenen ileti için ****** sembolü çıkmakta.Sadece bu değil buna yakın sözcüklerde de.Mesela arada boşluk bırakma alternatifleri düşünülerek.Kısacası biraz uğraşılması gerek.

Oyunda sağlanacak huzur açısından bu yapılmalıdır diye düşünüyorum.Şikayet sistemi anlık devreye giremediği için bu yararlı olur diye düşünüyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.

İyi Günler.
"Everything starts in the head"

Resim
Resim
Loncayageel
İskele Babası
İskele Babası

Re: Kötü Söz Filtresi

Mesaj gönderen Loncayageel »

o zaman sana ***********
Kullanıcı avatarı
amirall
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen amirall »

türk olarak öyle biriyizki ne ne namımıza nede küfürümüzü amerikanın CIA ajanları bile engelliyemez
Loncayageel
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Loncayageel »

amirall yazdı:türk olarak öyle biriyizki ne ne namımıza nede küfürümüzü amerikanın CIA ajanları bile engelliyemez
LOK

Oturdu
Kullanıcı avatarı
Buqrahan
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Merchant King

Mesaj gönderen Buqrahan »

Aedan yazdı:Öncelikle Herkese Merhaba,
Bildiğimiz üzere,bölge ve klan kanallarına yazılanlar ilgili tüm oyunculara iletiliyor.Bazı oyuncular sırf insanlara küfür etmek amacıyla sıfırdan karakterler açıp bölge ve klan kanallarını kirletiyorlar.Ve oyuncular bunlara maruz kalıyorlar.
Çözüm olarak bu kanallar kapatılıyor,fakat o zaman da gelişmeler,eşya satışlar vs. olaylardan haber alınamıyor.
Yasaklı sistemi kullanıldığında ise eğer kullanıcı biraz aksi ise,çeşitli yollardan size ulaşıp rahatsız edebiliyor(ki bu yaşanmıştır :) )

Benim fikrim,oyuna bir "kötü söz kullanımı" filtresi gelmesidir.Bir çok oyun sisteminde bu kullanılmakta.Gönderilmemesi istenen ileti için ****** sembolü çıkmakta.Sadece bu değil buna yakın sözcüklerde de.Mesela arada boşluk bırakma alternatifleri düşünülerek.Kısacası biraz uğraşılması gerek.

Oyunda sağlanacak huzur açısından bu yapılmalıdır diye düşünüyorum.Şikayet sistemi anlık devreye giremediği için bu yararlı olur diye düşünüyorum.

İyi Günler.
Dediğin olay bir çok oyunda gerçekleştirilmiş bulunuyor; Fakat gerçekleştirilmesi sonucunda bazı oyunlarda sorun oluşabiliyor, Misal: " Selam , Ecel getiren alan var mı ya da Çantasında Sikke bulunduran " bu kelime o engellenmiş oyunda bulunduğu zaman gösterilmiyor. Aslında güzel fikir, ama demiş olduğum gibi, çok uğraştıran bir konu, zor bir durumdur. Dikkat'e alınabilir; Fakat en yakın zaman içerisinde böyle bir olay'ın gerçekleşmesi söz konusu olmayacağını düşünüyorum.

Cahil insan; boş bir Kavanoza benzer, dışını istediğin kadar parlatsan da güzelleştirsende, içi her zaman boş kalır.

LEYLIRK ۩۩۩ LEYLİRK ۩۩۩

𝔾𝔸𝕃𝔸𝕋𝔸𝕊𝔸ℝ𝔸𝕐

FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Aedan »

İki kişi arasında husumet çıkabilir,özellerinden birbirlerine laf ederler bunu anlayabilirim.
Benim karşı olduğum,bölge kanallarından ortalığa küfür edilmesidir ki bu da kişilerin seviyesini belli eder zaten.
Anlatabildiysem ne mutlu.
Ha bu arada küfürler övünmek pek hayırlı birşey değildir,edep meclisinde :)
"Everything starts in the head"

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
halilumit
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen halilumit »

Buqrahan yazdı:
Dediğin olay bir çok oyunda gerçekleştirilmiş bulunuyor; Fakat gerçekleştirilmesi sonucunda bazı oyunlarda sorun oluşabiliyor, Misal: " Selam , Ecel getiren alan var mı ya da Çantasında Sikke bulunduran " bu kelime o engellenmiş oyunda bulunduğu zaman gösterilmiyor. Aslında güzel fikir, ama demiş olduğum gibi, çok uğraştıran bir konu, zor bir durumdur. Dikkat'e alınabilir; Fakat en yakın zaman içerisinde böyle bir olay'ın gerçekleşmesi söz konusu olmayacağını düşünüyorum.
çok doğru bir açıklama bazı oyunlarda bu uygulanıyor ve küfürün yanında birçok türkçe kelimede gidiyor
Kullanıcı avatarı
aaasd
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen aaasd »

Aedan yazdı:Öncelikle Herkese Merhaba,

İyi Günler.

kesinlikle doğru bir şey Bencede böyle olsun . Ayrıca ******* çıktığı an o kelimeyi söyleyen oyuncu 1 saat susturma alsın Böylece bir anlık öfkeyle yapılan 7 günlük özgürlük cezası ortadan kalkmış olur.

Size yapılan en ufak bir yardımı sakın unutmayınız, yaptığınız en büyük yardımı ise hiçbir vakit hatırlamayınız...
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Buhara »

bazı oyunlarda sadece oyunun sohbet kanalını ızleyen gmler var bunlardan 1 2 tane var ve 7/24 ssadece sohbet kanalarını ızlıyorlar bır kufur görduklerınde anında banlıyorlar bunu bir arkdaşımdan duymuştum bence bu en iyi çözüm
Kullanıcı avatarı
senhar15
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen senhar15 »

8-) 8-)
amirall yazdı:türk olarak öyle biriyizki ne ne namımıza nede küfürümüzü amerikanın CIA ajanları bile engelliyemez
8-) 8-)
IIGoDIIMaSTeRII [(^)Ejder Asa]
ÇeRKeZHaSaNCaN [(^)İbn-i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Çıbanlı Akrep (Asa)]
IIGoDIIQeeN [(^)Ecel Getiren]

“Genel Etkileşim” sayfasına dön