***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
eseslisemi
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen eseslisemi »

Aga Ben Bır Liseli Olarak Bu Kadar Şeyi Okuyamam Bana Özetlermisin :D
Börteçinexthoth
Börteçinexsemih

Çoook Eskilerden ...
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

ayberk yazdı:Gelgelelim tartışmamıza:) Ab'ye girmek ekonomik olarak bizi cok rahatlatır. Girmemiz bu yüzden gereklidir. Fakat tahmin ettiğiniz gibi bizim girmemiz onların bize oyunu değildir. Tersine onların hiç mi hiç işine gelmez bu. Çünkü Ab de ülkeler nüfuslarına oranla temsil edilirler. bu yüzden Türkiye artan nüfusu ile en cok sözü geçicek ülke olur. Tüm bunlara karşın, elli yıldır kapılarında diz çökmemize neden olacak hiç bir şey olamaz. Biz Türkler zamanında bırakın aralarında olmak icin onlara yalvarmayı verdiğimiz fermanla pariste dansı yasaklatan bir milletiz. Bir ülkenin gururu olmalı. İşte bu gururun yöneticilerde olmadığını düşünmekteyim. Türk birliği kurulsa türk devletleri siyasi olarak olmasa bile ekonomik olarak birleşse... Bunu destekleyen bir taban olsa...
Bu arada arkadaşlar gerçekci olalım. Tuvalet alışkanlığını biz onlara öğrettik ama sifonu onlar buldu. Barutu biz verdik onlara ama onlar füze yaptı. Her ne kadar potansiyel olarak onlardan üstün olsak da, pratikte ne kadar geri kaldığımızı askerlerimizin elindeki silahlarin menşeinden anlayabiliriz.

Sevgili ayberk, bu konu her okuyanın dünya görüşü ve dünya görüşü dendiği zaman ne anladığı ilede orantılı. AB ile negatir yada pozitif hangi konu gündeme getirilirse getirilsin aynısı veya daha iyisi Türk İslam Ülküsü dünya görüşünün siyasi ve sosyal oluşumunu anlatan kitaplarda, en başta 9 ışık kitabında geniş olarak bulunur.

Bence olaya doğru bakıldığında gerekli ve faydalı olan Türk Milletinin bu günü ve geleceği için, Türk kültürüne göre uygun olandır.

Bu günki siyasi ve sosyal konumda AB ye girmek ülkemizi uluslar arası kültür, siyasi, sosyal ve ekonomik olarak bence pozitif değil negatiftir.
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

amed nikli misafirimizin yazısı çok uzun ve konularda yapılan tartışmaların kopyala yapıştır tarzında toplanmasıda olmasından dolayı anlamaktada zorluk çektiğim için tamamını okuyamadım. Bu kardeşimiz özet olarak meramını anlatan bir ileti yazarsa bende anlamış olarak karşılık vereyim.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

eseslisemi yazdı:Aga Ben Bır Liseli Olarak Bu Kadar Şeyi Okuyamam Bana Özetlermisin :D
Ben ilkokul akademisyeni olarak yarısını okudum demekki üniversitede olanlar sadece başlığı okur :lol:
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

Mertkan yazdı:Selamun ALeyküm... Kardeşlerim tartışma konusunu açtım ve gördüm ki Lonca sayfamız 6 sayfa birden durmaksızın ilerledi bu gibi etkinilkler lonca üyelerinin bilgisini artıracağı gibi üyeler arasındaki diyalogları da geliştirir ;)

Aldığım cevaplar tatmin ediciydi ve istediğim gibi güzel bir mukayese ortamı da oluştu TEŞEKKÜRLER...

Yeni Gelen Arkadaşımız Selim Hoşgeldi safa getirdi..

Değinmek istediğim ikinci konu... Loca içerisinde Şifre Alışverişi yasaklandmıştı Bilginiz vardır az çok...

Bu Günden Sonra Herhangi Bir lonca üyesinin çarında Bİr başkasını Görürsem çarın sahibine Yönetim Kurulunca Ağır cezalar Verilecektir...
Şİmdlik benden Bu kadar kalın sağlıcakla
Aleykümselam liderim.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

eseslisemi yazdı:Bı Etkınlıkten Atılmadıgım Kalmıştı Oda Oldu =)
Hayırdır semih etkinlikten atılmayı nasıl becerdin 8-) :lol:
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi

Mesaj gönderen ustax66 »

TÜRK TÖRESİ

Türklerin yazılı olmayan yasalarıdır. Aileden Devlete, kişilerin ilişkilerinden toplumun düzenine kadar her alanda oluşmuş, kişi ve toplum davranışlarını yönlendiren temel kurallar bütününe Türklerde "Töre" adı verilmektedir. Bu yasalar, binlerce yıl içerisinde oluşmuştur. Temeli büyüğe saygı, küçüğe sevgi'dir. Bu temel, İlköğretim'de her sabah tekrarlatılan "Andımız"da ifadesini bulur. Türk Töresi'nin genel çerçevesi bilinmekle birlikte tet tek bütün maddeleri belirlenip kamuoyunun bilgisine sunulabilmiş değildir. Bu konu araştırmacıların üzerinde çalışmalarını gerektiren bir konudur. Atasözleri ve Deyimlerde, gelenek ve göreneklerde, düğün ve derneklerde, yazılı ve sözlü kaynaklarda, yabancıların Türklerle ilgili eserlerinde, gündelik davranış ve sohbetlerde bu yasalara rastlanabilir. Türk Töresi; Türk Örf ve Adetlerini, Türk Ahlâkını, Türklerin özelliklerini, Türk Görgüsünü de içine alır, ancak bütün bir hayatı kapsar. Türkler tarafından oluşturulan medeniyetin bu açıdan tam bir taraması yapılmış değildir. Bu alanda yapılan çalışmalara Ziya Gökalp'in Türk Töresi adlı eseri (Toker Yayınları) örnek verilebilir. Son dönemde Yılmaz Uyar tarafından yazılan 21. Yüzyılın Eşiğinde Örf ve Âdetlerimiz (Türk Töresi) adlı Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Yayınları arasında çıkan eser (ISBN No: 9757522023) bu alanda yazılan bir başka kapsamlı eserdir.
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
eseslisemi
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi

[/color]
ustax66 yazdı:
eseslisemi yazdı:Bı Etkınlıkten Atılmadıgım Kalmıştı Oda Oldu =)
Hayırdır semih etkinlikten atılmayı nasıl becerdin 8-) :lol:

Afk İdim Atmış GM :D
Börteçinexthoth
Börteçinexsemih

Çoook Eskilerden ...
Kullanıcı avatarı
CANSU
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen CANSU »

resmen sabırımı deniyor bu Gmler ..

Ya hangi akıllı ttnetin 1/5 oranında örs azaltmasını kaldırdı ?? HA KİMMM ?? :evil:

> Not : semi sakın '' ben değilim. '' diye cevap verme :D
YILMAK YOK. AZİM YOKSA ZAFERDE YOK. !

Resim

Cansuxcansu (49)
Börteçinexzarif (49)
Kullanıcı avatarı
eseslisemi
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi

CANSU yazdı:resmen sabırımı deniyor bu Gmler ..

Ya hangi akıllı ttnetin 1/5 oranında örs azaltmasını kaldırdı ?? HA KİMMM ?? :evil:

> Not : semi sakın '' ben değilim. '' diye cevap verme :D
Merak Etme Yapanı Bulurum =)
Börteçinexthoth
Börteçinexsemih

Çoook Eskilerden ...

“Lonca İletişim” sayfasına dön