MORDuMan yazdı:açtırma ağzımı söyletme kötüyüTremexhaqan yazdı:
Yengeye küfrediyim mi?len sen ne ara döndün merana
çar banlanınca
MORDuMan yazdı:açtırma ağzımı söyletme kötüyüTremexhaqan yazdı:
Allah bilir kime tecavüz ettinde banladılarTremexhaqan yazdı:MORDuMan yazdı:açtırma ağzımı söyletme kötüyüTremexhaqan yazdı:
çar banlanınca2 yıl
Strlet #@!? 6 menekşe vardı içinde
yok la valla bişi yapmadımMORDuMan yazdı:Allah bilir kime tecavüz ettinde banladılarTremexhaqan yazdı:MORDuMan yazdı:açtırma ağzımı söyletme kötüyüTremexhaqan yazdı:
çar banlanınca2 yıl
hadi hadi aramızda merak etmeTremexhaqan yazdı:yok la valla bişi yapmadımMORDuMan yazdı:Allah bilir kime tecavüz ettinde banladılarTremexhaqan yazdı:MORDuMan yazdı:açtırma ağzımı söyletme kötüyüTremexhaqan yazdı:
çar banlanınca2 yıl
"İlk gidenleri hatırlıyorum, şehir meclisi daha kurulmadan. Felaketten 3-4 ay sonraydı. Galata köprüsünün tamamını doldurmuşlardı. (O zaman köprü yıkılmamıştı. Bir kaç vapur hala çalışıyordu) Kaç kişiydi bilemeyeceğim. Sadece köprünün hınca hınç dolu olduğunu hatırlıyorum. Rotamız Ankara diyorlardı. Hemen hepsi silahlanmıştı. Bir çok aile vardı sokakta. İçlerinde ailemden kalan son bir kaç akrabam da vardı. Onları bir türlü ikna edememiştim. Köprü üzerinde, o kalabalık ve uğultu içerisinde, ben hala fikirlerini değiştirmeye uğraşıyordum. Vapura ayak bastıkları anda onlara katılıp katılmamakla ilgili tereddüt ettiğimi, kendimle savaştığımı hatırlıyorum. Mantığım kalmamı, kalbim gitmemi istiyordu. Sonuçta mantığım kaldı ve kalbim onlarla gitti. Hala merak ederim akıbetlerini?"
Tremexhaqan yazdı:Yenii Bir Bildiri:
"İlk gidenleri hatırlıyorum, şehir meclisi daha kurulmadan. Felaketten 3-4 ay sonraydı. Galata köprüsünün tamamını doldurmuşlardı. (O zaman köprü yıkılmamıştı. Bir kaç vapur hala çalışıyordu) Kaç kişiydi bilemeyeceğim. Sadece köprünün hınca hınç dolu olduğunu hatırlıyorum. Rotamız Ankara diyorlardı. Hemen hepsi silahlanmıştı. Bir çok aile vardı sokakta. İçlerinde ailemden kalan son bir kaç akrabam da vardı. Onları bir türlü ikna edememiştim. Köprü üzerinde, o kalabalık ve uğultu içerisinde, ben hala fikirlerini değiştirmeye uğraşıyordum. Vapura ayak bastıkları anda onlara katılıp katılmamakla ilgili tereddüt ettiğimi, kendimle savaştığımı hatırlıyorum. Mantığım kalmamı, kalbim gitmemi istiyordu. Sonuçta mantığım kaldı ve kalbim onlarla gitti. Hala merak ederim akıbetlerini?"
Aydemir Bey ve Afet Sonrası Eminönü (1956-1971)
Bu sözden anladığımız Üzere Karşıya geçiş olanağımız sanırım vapur olamayacak neden mi? Çünkü yukardaki makalede "O zaman köprü yıkılmamıştı.Bir kaç vapur hala çalışıyordu".. demiş Yani şu an çalışmıyor ve köprü yıkıldı.