1 Nisan ortaya nereden çıktı?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Sifacixhezae
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

1 Nisan ortaya nereden çıktı?

Mesaj gönderen Sifacixhezae »

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya'daki Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kuran bir elinde İncil; "şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım" der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.

Bunun üzerine Müslümanlar "yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz." dediklerinde Haçlı ordusu komutanı "benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve bütün müslümanlar şehit edilir.
İşte o gün bugündür.1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır.

Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisanlar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.

Nereden geldiğini bilelim. Bilelim de ona göre kutlayalım...

Bence 1 nisan şakası yapmak hoş değil.Yıllar önce bu bilgiyi öğrendiğimde yayınlamıştım çeşitli sitelerde.Eh malum yönetim de bazı hediyeler vermiş,saolsun ama günü gelmişken bende bilgimi paylaşayım dedim.Belki bilmeyen arkadaşlarımız vardır.
Kullanıcı avatarı
berkan587
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Klan: Lodos

Re: 1 Nisan ortaya nereden çıktı?

Mesaj gönderen berkan587 »

Merhabalar , Yönetim bize 1 Nisan süprizini Oyunun 4. yılı olduğundan yapmıştır . Yoksa 1 Nisan şakası anlamında yapmamıştır .
Resim
Kullanıcı avatarı
utku
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Lodos

Mesaj gönderen utku »

Yalan beyler inanmayın

Geçen senede çıktı bunlar daha sonra şakaydı felan dediler.
Manyakk [49]
Kullanıcı avatarı
Fearles
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen Fearles »

Soruna Cevap vermek istiyorum.

Cevap : İkv yönünden :D betadan kurtuluşu

Cevap : Tüm insanlık yönünden RİVAYET tir . KEsin olarak bilinmiyor.
Ffearles
TMFear
TMFearles
Kacanlar

Ne istersen iste , Hayat hakettiğini verir.
Kullanıcı avatarı
Sifacixhezae
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen Sifacixhezae »

Yönetimin bugun verdiği bazı imkanların 1 Nisan şakası altında verilmediğini bende biliyorum. ;)
Rivayet midir söylenti midir yada gerçek midir :?: Bilemem ancak böyle birşeyi lisede öğrenci oldugumda tarih öğretmenimden öğrenmiştim,fazla üstünde durmamıştım.Ancak daha sonra eğitimimin ilerleyen yıllarında kütüphaneyle bütünleştiğimde :geek: bu tarz bilgilere çok rastladım.O tarihlerde yaşamadık ama okuduğum ve duyumsadığım birçok şeyden ötürü,bilgimi toparlayıp yazıyı yazmıştım.
Sonuç olarak ne olursa olsun bence 1 nisan çok saçma.Çünkü bazı kişiler insanlara gerçekten cok saçma ve yersiz şakalar yapabiliyor ki şaka tek taraflı güldüren değil,yapanı ve yapılanı güldürendir.
İyi oyunlar,iyi forumlar. :D

“Genel Etkileşim” sayfasına dön