Hizmet ve Ürün

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Hizmet ve Ürün

Mesaj gönderen PROF »

Üretilen çıktının mülkiyetinin olmaması hizmeti üründen ayrılan temel özelliktir.

Bu oyuna başladığımızda hizmet alıyorduk. Ortada elle tutulur bir şey yok ama sonuçta bunu yapanlar da emek harcayarak yapıyor ve bizden ücret talep etmeden bunu kullanmamıza imkan veriyorlardı. Şu aşamada ikvnin ürün olduğunu inkar edemeyiz.
Konuyla ilgili olarak yeni özelliklerin kullanılması için akçe alınması gerekmesi çoğu oyuncu tarafından yadırganıyor. Öyle ki yeni güncellemede gördüğümüz kadarıyla kangal ve seyyar tesla oyundaki karakterlerin yetenekleridir ve para karşılığı sahip olunabilir. Buraya kadar tamam. Özellikler çok iyi, ağız açtıracak cinsten.
Burada bazı kullanıcıların yönetimi eleştirmesi ve bazı kullanıcıların da onlara "para vermek zorunda değilsiniz almayın" gibi laflar söylemesi beni biraz düşündürdü. Diyorlar ki adamlar hizmet veriyor para kazanmak hakları, para vermeliyiz. Benim merak ettiğim oyunun kurulduğu zamanıyla şimdi arasındaki fark nedir? Yönetim değişti. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Tartışılır.
Diğer merak ettiğim; internet üzerinde hizmet baz alındığında mail, internet siteleri, arama motorları, kaynak, paylaşım siteleri vb. yaptıkları iş için ekstra ücret talep etmezken ikv neden istiyor. Ben hotmailde maillerime bakarken hiç bir şey için para vermiyorum. Googleda kelime ararken para vermiyorum. Bu şirketlerin büyüklüğü sobeeyle kıyaslanamaz tabi sadece örnek içindi. Benim kendi internet sitemde de sadece paylaşım için kod yazıp, zevk için siteyi yayınlıyorum. İkv de böyle başlamıştı. Bir oyun yaptılar, bunu birilerinin oynaması gerekiyordu yoksa anlamı olmazdı. Beta çıktı denedik, tam sürüm çıktı oynadık, plus çıktı satın aldık. Ve şimdi...
Yine çıkıp da "satın almak zorunda değilsin" diyen olacaktır. Ama sanal dünyada herkes bir şekilde en iyi olmaya çalışıyor. Yönetim de bunun bilincinde ve bağımlılık yapan oyunda her şey gitgide paraya bağlanıyor. Oyunu haftada birkaç saate indirmiş birisi olarak konu üzerinde sağlıklı düşündüğümü zannediyorum. Şimdi yine "madem oyunu bıraktın sana ne çek git" diyecekler olabilir. Bu yazı kendi fikrimi aktarmak amaçlı. Birilerinin dikkatini çeker de 3-5 kişi daha bu bağımlılıktan kurtulursa mutlu olurum.
"Oyunu sonlandırın ki hayatınız oyun olmasın."
Önceden vaktimizi harcayarak uykusuz geceler ve hiç uğruna harcanmış saatlerimiz vardı. Artık sokağa atılmış paralarımız var. Titre ve kendine gel. Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye. "Bizde ırsi" demiş.
bir varmış bir yokmuşum
Kullanıcı avatarı
TRNeFeR
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Lodos

Re: Hizmet ve Ürün

Mesaj gönderen TRNeFeR »

Merhaba yazdığın yazıları hiç sıkılmadan okudum. Sonuna kadar haklısın. Tabiki kazanç sağlamalılar onlarda kazanmalı ama şuan baktığımda aşırı derecede parasallık var oyunda. Ne yapılabilir bi fikrim yok ama fikir üretecen çok. Bende eskiden bağımlısıydım ama şuan haftada 3-4 saatten fazla oynamıyorum. Umarım bu oyun hakkettiği yerlere gelir.
Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
sebepsiz99
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen sebepsiz99 »

Kardeş yazdığın yazıları sonuna kadar okudum ve ne diyorsan haklısın...
Resim

"Eskileri değil yenileri arıyor kalbim, Ama gelen gideni aratır derler ya seni silemiyor gözlerim"

Eprexx
Kullanıcı avatarı
xTANIMSIZx
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Gölge Haramileri

Mesaj gönderen xTANIMSIZx »

Öncelikle sana baştan sona kadar katılıyorum Birtan.
Biz bu oyuna ilk başladığımızda kimse bizden para istemiyordu. Yapılan yenilikler sadece oyunculara daha çok şey vermek ve oyunu geliştirmek amaçlıydı.
Ancak şimdi şöyle bi baktığımız zaman artık yetenekler bile para verip alınacaksa bu oyunun pek bi ömrünün kaldığını sanmıyorum. Zaten eski oyuncuların çoğu oyunu bıraktı. Kalan bir kaç kişiyide bu şekilde soğutacaklar.
Ne diyim böyle devam ederse Yolun açık olsun İKV ;)
TANIMSIZ - UNJUST
Resim

Ne ben Sezarım, Ne de sen Brütüssün... Ne ben sana kızarım, Ne de zatın zahmet edip bana küssün... Artık seninle biz, Düşman bile değiliz...
Kullanıcı avatarı
Senfony
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Revenge of Nobility

Mesaj gönderen Senfony »

Bence de haklısın.
Akçe sistemini şimdiye kadar oturtamamış, çok geç kalmış olmanın getirdiği bir gaz mıdır yapılan,
bu kadar hızla herşeyi maddiyata dökmek bu sebepten mi diye düşünüyorum.
kullanıcıların sisteme adapte olması için zaman gerekir, ama bu göz ardı edildi.
yetenekleri bile para ile satmak biraz ağır oldu bence.

parayla ne satarsan sat, lag yüzünden oynamak işkenceye dönüyorsa hiçbir anlamı yok.

yabancı oyunlarda lag yok ve biz Türkiye'den bu oyunları gayet güzel oynuyoruz.
tek fark o oyunların yabancı serverlerde kurulu olması ise,
bu kazandıkları paraların bir kısmı ile ikv'yi de yabancı bir servere taşımalılar.
akçe satış gelirleri nedir?, bu iş için yeterli değilse daha ne kadar takviye etmemiz gerektiğini bilelim.

bir zamanlar "oyuna eklenen her ekstra şey, lag probleminin artmasına neden olur" derlerdi.
arkadaş listesinin genişletilmesi isteğine karşılık bu cevabı duyardım.
şimdi işin içine para girdi, herşey eklenebilir oldu.
Resim
Eline , beline , diline sahip ol !
okan34
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: Raiders Of AnatoliA

Mesaj gönderen okan34 »

Selamlar,

Bir oyuncu gözü ile bakıldığında sonuna kadar haklısın.Ama herşey göründüğü gibi değil. Sobee nin yaklaşık 30 çalışanı var ve çok kısa bi hesap yapacak olursak her biri 1 bin TL maaş alsa. 30 bin tl eder. Bunların vergileri vs. bir çok giderleride olacaktır. Bizim minimum hesaplamamızla yaklaşık 35-40 bin TL sobee nin gideri var. Yaklaşık bunun bir kısmınıda TÜrkTelekom ödemekde. Lakin bu gider oyunculardan sağlanmassa İstanbulKıyametVakti denilen bir oyunda olmazdı. Sobee gelişen bir şirket ve Türkiyenin en iyilerinden diğebiliriz.
  • Raiders OF AnatoliA Teşkilat Sunucu Temsilcisi

Rapismylifee
[/size]
  • Resim

• www.raidersofanatolia.com
    [/color]
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen PROF »

okan34 yazdı:Selamlar,

Bir oyuncu gözü ile bakıldığında sonuna kadar haklısın.Ama herşey göründüğü gibi değil. Sobee nin yaklaşık 30 çalışanı var ve çok kısa bi hesap yapacak olursak her biri 1 bin TL maaş alsa. 30 bin tl eder. Bunların vergileri vs. bir çok giderleride olacaktır. Bizim minimum hesaplamamızla yaklaşık 35-40 bin TL sobee nin gideri var. Yaklaşık bunun bir kısmınıda TÜrkTelekom ödemekde. Lakin bu gider oyunculardan sağlanmassa İstanbulKıyametVakti denilen bir oyunda olmazdı. Sobee gelişen bir şirket ve Türkiyenin en iyilerinden diğebiliriz.

TRNeFeR yazdı:Merhaba arkadaşlar küçük bi matematiksel hesapla aşağı yukarı kazanılan parayı en küçük değerlerde göreceksiniz.

İkv nin sözde 700.000 bin kullanıcısı var değil mi ? Bu 700 binin en az diyorum bakın en az %5'ini alırsak 7*5=35 yani 700 binin %5 35 bin yapar. 35 bin kullanıcı en az 20 YTL'lik alışveriş yapsa akçe plus filan.

5 kişi - 100 TL
10 kişi -200 TL
100 kişi - 2 Bin TL
1000 kişi - 20 Bin TL
5000 kişi - 100 Bin TL
35000 kişi - 650 Bin TL

Bu yapılan hesap en az değerlerle hesaplanmıştır. Akçe sistemi ile İkv en az 650 Bin TL (Milyar) kısacası yarım trilyondan fazla para kazanmıştır. Halada bazı şeyleri yapmak için imkanımız yok kısıtlı falan filan derlerse diyecek hiç bir sözüm yoktur..
Saygılarımla..
ikvnin kaç tane çalışanı var bilemem. sizce hotmailin, googlein vs. kaç tane çalışanı var?? sobeeden çok daha fazla olduğu kesin. benim anlamadığım sözde 700.000 kullanıcıyla TTnet bünyesinde bir oyunun sadece oyun içi değerler satarak para kazanabileceği düşüncesi. internette çoğu kazanç reklam gelirleriyle sağlanır. ve bu paralar küçümsenmeyecek kadar fazla. bize bazı ürünleri dayatmak yerine TTnet aracılığıyla oyun içi reklam panoları yapılabilir. başka bir konuda okuduğum kadarıyla oyunda bilinç altı reklam kullanılıyormuş. bunun tabi uzman biri tarafından incelenmesi gerekir. sonuç olarak TRNeFeR'in konusundan yaptığım alıntıda görüldüğü üzere küçük bir hesapla dönen paranın ne kadar büyük olduğunu görebiliyoruz. 5% gibi bir oranla bu kazanç söz konusu. vergi şu bu nedir bilemiyoruz tabi. ben bu konuyu açarken ikv odaklı değil oyuncu odaklı düşündüm. yani ikvnin ne yaptığı, ne kazandığıyla değil oyuncunun ne kaybettiğiyle ilgili düşündüm. ve şu anda oyuncunun kazandığı hiç bir şey yok. sanal bir ürüne gerçek para vermek ne kadar gereksiz bir düşünün. para nasıl kazanılıyor bir düşünün.
bir varmış bir yokmuşum
Kullanıcı avatarı
BLACKMAN
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen BLACKMAN »

PROF yazdı:
okan34 yazdı:Selamlar,

TRNeFeR yazdı:Merhaba arkadaşlar küçük bi matematiksel hesapla aşağı yukarı kazanılan parayı en küçük değerlerde göreceksiniz.

İkv nin sözde 700.000 bin kullanıcısı var değil mi ? Bu 700 binin en az diyorum bakın en az %5'ini alırsak 7*5=35 yani 700 binin %5 35 bin yapar. 35 bin kullanıcı en az 20 YTL'lik alışveriş yapsa akçe plus filan.

5 kişi - 100 TL
10 kişi -200 TL
100 kişi - 2 Bin TL
1000 kişi - 20 Bin TL
5000 kişi - 100 Bin TL
35000 kişi - 650 Bin TL

Bu yapılan hesap en az değerlerle hesaplanmıştır. Akçe sistemi ile İkv en az 650 Bin TL (Milyar) kısacası yarım trilyondan fazla para kazanmıştır. Halada bazı şeyleri yapmak için imkanımız yok kısıtlı falan filan derlerse diyecek hiç bir sözüm yoktur..
Saygılarımla..
ikvnin kaç tane çalışanı var bilemem. sizce hotmailin, googlein vs. kaç tane çalışanı var?? sobeeden çok daha fazla olduğu kesin. benim anlamadığım sözde 700.000 kullanıcıyla TTnet bünyesinde bir oyunun sadece oyun içi değerler satarak para kazanabileceği düşüncesi. internette çoğu kazanç reklam gelirleriyle sağlanır. ve bu paralar küçümsenmeyecek kadar fazla. bize bazı ürünleri dayatmak yerine TTnet aracılığıyla oyun içi reklam panoları yapılabilir. başka bir konuda okuduğum kadarıyla oyunda bilinç altı reklam kullanılıyormuş. bunun tabi uzman biri tarafından incelenmesi gerekir. sonuç olarak TRNeFeR'in konusundan yaptığım alıntıda görüldüğü üzere küçük bir hesapla dönen paranın ne kadar büyük olduğunu görebiliyoruz. 5% gibi bir oranla bu kazanç söz konusu. vergi şu bu nedir bilemiyoruz tabi. ben bu konuyu açarken ikv odaklı değil oyuncu odaklı düşündüm. yani ikvnin ne yaptığı, ne kazandığıyla değil oyuncunun ne kaybettiğiyle ilgili düşündüm. ve şu anda oyuncunun kazandığı hiç bir şey yok. sanal bir ürüne gerçek para vermek ne kadar gereksiz bir düşünün. para nasıl kazanılıyor bir düşünün.[/q/uote]

/Alkış
єѕкι ∂σѕттαη ∂üşмαη σℓмαz” вυηℓαя єη вüуüк уαℓαηℓαя
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

* İletiyi rapor et

Hizmet ve Ürün

İleti PROF 30 Mar 2011 22:17

Üretilen çıktının mülkiyetinin olmaması hizmeti üründen ayrılan temel özelliktir.

Bu oyuna başladığımızda hizmet alıyorduk. Ortada elle tutulur bir şey yok ama sonuçta bunu yapanlar da emek harcayarak yapıyor ve bizden ücret talep etmeden bunu kullanmamıza imkan veriyorlardı. Şu aşamada ikvnin ürün olduğunu inkar edemeyiz.
Konuyla ilgili olarak yeni özelliklerin kullanılması için akçe alınması gerekmesi çoğu oyuncu tarafından yadırganıyor. Öyle ki yeni güncellemede gördüğümüz kadarıyla kangal ve seyyar tesla oyundaki karakterlerin yetenekleridir ve para karşılığı sahip olunabilir. Buraya kadar tamam. Özellikler çok iyi, ağız açtıracak cinsten.
Burada bazı kullanıcıların yönetimi eleştirmesi ve bazı kullanıcıların da onlara "para vermek zorunda değilsiniz almayın" gibi laflar söylemesi beni biraz düşündürdü. Diyorlar ki adamlar hizmet veriyor para kazanmak hakları, para vermeliyiz. Benim merak ettiğim oyunun kurulduğu zamanıyla şimdi arasındaki fark nedir? Yönetim değişti. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Tartışılır.
Diğer merak ettiğim; internet üzerinde hizmet baz alındığında mail, internet siteleri, arama motorları, kaynak, paylaşım siteleri vb. yaptıkları iş için ekstra ücret talep etmezken ikv neden istiyor. Ben hotmailde maillerime bakarken hiç bir şey için para vermiyorum. Googleda kelime ararken para vermiyorum. Bu şirketlerin büyüklüğü sobeeyle kıyaslanamaz tabi sadece örnek içindi. Benim kendi internet sitemde de sadece paylaşım için kod yazıp, zevk için siteyi yayınlıyorum. İkv de böyle başlamıştı. Bir oyun yaptılar, bunu birilerinin oynaması gerekiyordu yoksa anlamı olmazdı. Beta çıktı denedik, tam sürüm çıktı oynadık, plus çıktı satın aldık. Ve şimdi...
Yine çıkıp da "satın almak zorunda değilsin" diyen olacaktır. Ama sanal dünyada herkes bir şekilde en iyi olmaya çalışıyor. Yönetim de bunun bilincinde ve bağımlılık yapan oyunda her şey gitgide paraya bağlanıyor. Oyunu haftada birkaç saate indirmiş birisi olarak konu üzerinde sağlıklı düşündüğümü zannediyorum. Şimdi yine "madem oyunu bıraktın sana ne çek git" diyecekler olabilir. Bu yazı kendi fikrimi aktarmak amaçlı. Birilerinin dikkatini çeker de 3-5 kişi daha bu bağımlılıktan kurtulursa mutlu olurum.
"Oyunu sonlandırın ki hayatınız oyun olmasın."
Önceden vaktimizi harcayarak uykusuz geceler ve hiç uğruna harcanmış saatlerimiz vardı. Artık sokağa atılmış paralarımız var. Titre ve kendine gel. Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye. "Bizde ırsi" demiş.
Konuyu güzel aktarmışın.Hep inkar ettikleri ve beyan ettikleri biz ticari kaygıyla bakmıyoruz oyuna savunmalarının ne kadar samimiyetsiz bir ifade olduğunuda bir bakımdan görmüş olduk aslında.Okadar çok içlerinden bu işten para kazanmak duygusu baskılanmışki ilk fırsatta bunu yaparken ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Müşteriyi rahatsız etmemeleri konusunda birçok kere foruma yazı yazdım, düşüncelerimi aktardım.Pratik yapmaları lazımdı.Herbiri halk pazarında bir limon tezgahı kurup önce bu limonları nasıl satabiliriz onu test etmeleri lazımdı.Birgün boyunca bir kasa limonu satabildikten sonra dönüp bu günceli yapsalardı bu güncel çok daha farklı olurdu kanaatimce.Sevgiiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
veym2
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Lonca: Kara Deniz Yıldızları

Mesaj gönderen veym2 »

ya allah aşkına saçmlamayın gidin ikv dışında başka bi oyunu oynamayı deneyin gerçek para vermeden bişey yapa biliyonuzmu en ucuz ikv yine

“Genel Sohbet” sayfasına dön