Üretilen çıktının mülkiyetinin olmaması hizmeti üründen ayrılan temel özelliktir.
Bu oyuna başladığımızda hizmet alıyorduk. Ortada elle tutulur bir şey yok ama sonuçta bunu yapanlar da emek harcayarak yapıyor ve bizden ücret talep etmeden bunu kullanmamıza imkan veriyorlardı. Şu aşamada ikvnin ürün olduğunu inkar edemeyiz.
Konuyla ilgili olarak yeni özelliklerin kullanılması için akçe alınması gerekmesi çoğu oyuncu tarafından yadırganıyor. Öyle ki yeni güncellemede gördüğümüz kadarıyla kangal ve seyyar tesla oyundaki karakterlerin yetenekleridir ve para karşılığı sahip olunabilir. Buraya kadar tamam. Özellikler çok iyi, ağız açtıracak cinsten.
Burada bazı kullanıcıların yönetimi eleştirmesi ve bazı kullanıcıların da onlara "para vermek zorunda değilsiniz almayın" gibi laflar söylemesi beni biraz düşündürdü. Diyorlar ki adamlar hizmet veriyor para kazanmak hakları, para vermeliyiz. Benim merak ettiğim oyunun kurulduğu zamanıyla şimdi arasındaki fark nedir? Yönetim değişti. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Tartışılır.
Diğer merak ettiğim; internet üzerinde hizmet baz alındığında mail, internet siteleri, arama motorları, kaynak, paylaşım siteleri vb. yaptıkları iş için ekstra ücret talep etmezken ikv neden istiyor. Ben hotmailde maillerime bakarken hiç bir şey için para vermiyorum. Googleda kelime ararken para vermiyorum. Bu şirketlerin büyüklüğü sobeeyle kıyaslanamaz tabi sadece örnek içindi. Benim kendi internet sitemde de sadece paylaşım için kod yazıp, zevk için siteyi yayınlıyorum. İkv de böyle başlamıştı. Bir oyun yaptılar, bunu birilerinin oynaması gerekiyordu yoksa anlamı olmazdı. Beta çıktı denedik, tam sürüm çıktı oynadık, plus çıktı satın aldık. Ve şimdi...
Yine çıkıp da "satın almak zorunda değilsin" diyen olacaktır. Ama sanal dünyada herkes bir şekilde en iyi olmaya çalışıyor. Yönetim de bunun bilincinde ve bağımlılık yapan oyunda her şey gitgide paraya bağlanıyor. Oyunu haftada birkaç saate indirmiş birisi olarak konu üzerinde sağlıklı düşündüğümü zannediyorum. Şimdi yine "madem oyunu bıraktın sana ne çek git" diyecekler olabilir. Bu yazı kendi fikrimi aktarmak amaçlı. Birilerinin dikkatini çeker de 3-5 kişi daha bu bağımlılıktan kurtulursa mutlu olurum.
"Oyunu sonlandırın ki hayatınız oyun olmasın."
Önceden vaktimizi harcayarak uykusuz geceler ve hiç uğruna harcanmış saatlerimiz vardı. Artık sokağa atılmış paralarımız var. Titre ve kendine gel. Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye. "Bizde ırsi" demiş.
fark ne biliyomusun sobee şuan büyüyor sobee türk telokumun catısı altında daha buyuk projeller le ugraşıcaklar
para vermeden kim kim e ekmek verir etrafina baksana biz niye okumak iş bulmak için koşturuytoruz onlar senı
eglendiriyor sende karşılıgını bir yerden sonra almak zorundalar unutmakı bu oyunu gelıştırenlerde insan ve onlarında
senınkıler gibi insanı ihtiyacları vardır degilmi.... onu geçtim sobee gelişiyor ve buyuk projeler geçekleştiriyor bunun için paraya ihtiyaçlari olucaktır bunuda hakkı olan yerlerden adilce alıyorlar buyuk projeler neler diye soransanız sobee
en son marvelın haklarını aldı oyunlarında kulannmak üzere bu büyük bir başarı ve büyümenın kocaman bir göstergesıdır
bu durumda bizimde türk oyun sektörünün canlanması için tek bir şey yapmak düşüyor boyle grupları desteklemek yeri geldiginde düzeylı ve adil bir şekiklde elleştirmek bunun yanında para verirsin vermessin bu senın bilecegin iş
Bi arkadaşın imzası vardı çok hoşuma gitmişti ''Mario'da bir oyun İKV'de bir oyun.'' Çok anlam çıkarılabilecek bir cümle aslında.
Para konusuna değinecek olursak; şimdi bazı arkadaşlar diyecek ki ''bu adamlar babasının hayrına yapmadı elbette para kazanacaklar'' sorarım size o kadar oyuncu var ve plus alıyorlar.Kp kasanları hiç saymıyorum bile o kadar hesaba plus alıyorlar.Sizce para kazanmıyor muydu İKV plus paketten ? Bence gayet iyi kazanıyordu.Bu yaptıkları ise tam bir aç gözlülük.
İKV Dükkan açıldı.Silah arrtırıcı maden arttırıcı yapma arttırıcı var dediniz eyvallah dedik.Peki bu hayvan nesin nesidir ? Haynanı/teslayı almak için 2000 akçe yani 20 tl.Bunu güçlendirmek içinde ayrı bir bedel ödiyeceğiz ki özellikle buranın altını çiziyorum güçlendirme sürelidir.Böyle bi anlayış olur mu ya ? O kadar oynayan öğrenci var ve onların okulda aç kalıp akçe aldığını hiç mi düşünmüyorsunuz yazık gerçekten yazık.İKV'yi bu duruma getiren yönetim anlayışına yazık.