Acabasız İnanmak !
Vakit Namazlarını sürekli cemaatle Camide İda Eden Allah'a Yürekten İnanan Çok duru Gönüllü Bir Adam Varmış.Ama Evi Nehrin Öbür Tarafında Olduğu İçin Her Vakit Namazında sal'la nehri geçmek epey vaktini de alıyormuş.Bir gün gittiği Camii'de bir vaaz dinlemiş.Hoca diyormuş ki vaazda ;
-Allaha öyle inanıp öyle dayanacak , öyle de güveneceksin ki her işin kolaylıkla hallolsun.Bismillah de gir suya yürü git" diye bir örnekte vermiş.
Adamcağız Bunu duyunca bir sevinmiş bir sevinmiş ki sormayın."Ohh" demiş."Kurtuldum artık sal'dan , vakit kayıplarından.Bismillah der Geçerim karşıya".Sevincinden içi içine sığmıyormuş.Aynı zamanda da içinden hocaya kızmaktaymış."Neden şuana kadar söylemedi bunu" diye.Dediği gibi yapmış hocanın çıkmış Camii'den, gelmiş Nehrin Kıyısına "BİSMİLLAH" Demiş ve yürümüş geçmiş.Artık karısı da kendisi de çok mutluymuş.Bir Gün Hanımı demiş ki ;
-Yarın o Hocayı al eve getir yemeğe. Bak o kadar da iyiliği dokundu sana.
"Olur" demiş adam.Ertesi Gün Camii'den çıkınca Hocayla anlaşmışlar eve gidecekler yemeğe.
Hoca : Bir Sal bulalım diyince adam şaşırmış.
"Ne Sal'ı hocam" demiş.Sen Demiyor muydun "BİSMİLLAH de yürü git diye.Ben o günden beridir dediğini yapıyorum.Hadi hadi beraber geçelim". Hoca hayretler içinde hatta dehşet.Sonra titrek yüreğiyle melul mahsun bakmış adama ve " AH " demiş."Keşke benim imanımda senin ki gibi acabasız olsa.Ben de işte o zaman senin gibi yürür geçerdim" demiş.
Eğer Bu Dünyada Allahın büyüklüğünden Aciz insanlar olarak herşeye ACABA dersek.Yarın Hakkında Divanında Cehenneme Gidersek (ki Allah bizi imanlı kişilerden eylesin ) orda da mı "Acaba cehennem dedikleri burasımıydı " diyeceğiz ?
Hoşcakal.
Kaynak : Paylaşılmış
Hikayeler.
Söz:Asım Yıldırım
ACABASIZ İNANMAK !
- xDAVUT
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
ACABASIZ İNANMAK !
İslamın Emrettiği ve Allah'ın Yasakladığı Kesin Haram olan herşeyi yapan (Aklınıza Ne Gelirse),Hz Ebubekir-i Sıddık ve Hz. Ömer-ül Faruk'u Sevmeyen RAFİZİLERİN Kim olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ ?