Amacım yönetimi övmek falan değil bunu burda söylüyorum.Kimin ne diyeceği de umrumda değil ben gerçekte varolan bir konuyu paylaşacağım.
Şimdi olasılık konusu çok ağır bir konu hatta matematöik öğretmenim bunu üniversitede 1 yılda görüklerini söylemişti.Binom açılımından tutun çoğu yere dayanır olasılık ve matematiğin günlük hayata en çok yansıyan konularındandır.
Olasılıklar 2 ye ayrılır.Bağılmlı olasılıklar ; bağımsız olasılıklar.Bağımlı olasılıklara şu örnek verilebilir.Şimdi bir torbaya 0 dan 9 a kadar tüm rakamların olduğu 10 kağıt atılır.El torbaya atılır ve her çıkan kağıt bir daha torbaya atılmaz.Böylece her seferinde belli bir rakamın elinizde olma olasılığı artar.Fakat bağımsız olasılıklarda çıkan sonuç ondan sonraki sonucu etkilemez.Buna küp zar örnek verilebilir.Bir rakamın çıkma olasılığı hep 1/6 dır.Zarı isterseniz 1.000.000 kere atın olasılık hep aynıdır.
İşte oyundaki olasılıklarda bu türdür.Yani bir madeni çekme olasılığınız hiç değişmez.(arttırma almadığınız sürece) isterseniz bir madeni 10 bin defa çekin değerli maden çıkma olasılığı hep aynıdır.Diyelim menekşe elmas çıkma olasılığınız %99. İlk çekişte normal elmas çıktı ve şanstır dediniz bir dahakine çıkar dediniz.100. yü çektiniz ve hala elmas var.Bu olay ilk çektiğinizin normal elmas çıkması kadar doğaldır çünkü ilkinden sonuncuya kadar oran hep aynıdır.
Aynı olay migrat ve sığınak yağma arttırıcılardada geçerli.Yani sizin ilk girişte sadece madalya ile çıkmanız 30 giriştede madalya ile çıkmanız aynı olaydır.Bu herhangi bir bozuklık, oyunun size yaptığı bir ayrımcılık falan değildir.
Bu arttırıcı almanızın hiç bir yararı yok değildir tabii ki vardır.Ama olasılık %100 olmadığı her halde tam ters bir olasılık vardır.Yanlış bildiğim bir şey varsa yazın ben ilköğretimde öğrendiğim kadar olasılık biliyorum.Şuan lisede daha olasılık görmedim bir kaç ay sonra inşallah