Küfür edenlere ceza yapcaz 50bin , küfür edecek kişilerin aramızda olmadığı için bu kuralı ben es geçiyorum
Çarını kasmayanlar loncadan atılır ona göre , Bu lonca sadece muhabbet için açılan bir forum konusudur , çarları yoktur
Bükme; buram buram haşhaş kokan çıtır çıtır bir Afyon böreğidir.
İki tepsilik ölçü ye göre; 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta ve aldığı kadar un ile mantı hamuru gibi bir hamur yoğurulur. Hamur 4 bezeye ayrılır ve yarım saat dinlendirilir. Bezenin biri börek yufkası kadar ince açılır. Yağla iyice akıcı kıvama getirilen haşhaş yufkanın her tarafına sürülüp şekildeki gibi katlanır. Sonra ikinci yufka açılır, haşhaşı sürülür, bohça haline getirilen diğer yufka ortasına konulur, tekrar bohça yapılır. Geriye kalan diğer iki yufkada da bu işlem tekrarlanır. Böylece iki tane çiftli bohça elde edilir. Bunlar 9′a veya 12′ye kareler halinde kesilir. Merdaneyle açılıp içine hazırladığımız mercimekli iç* konur ve şekildeki gibi kapanır. Kızgın fırında güzelce pişirilir
İstenirse peynirli harç konur, kenarları pide gibi kıvrılır, bunun adı da Afyon’da ağzı açıktır.
İç malzemesi için;
İki su bardağı yeşil mercimek , üzerini iki parmak geçecek kadar suyla haşlanır iyice pişince tuz ve kara biber eklenir.
mmmmmmm yeme de yanın da yat buram buram haşhaş ve susam kokusu insanı mest eder.
Kaptanmagaradami yazdı:Haşhaş sakat üstad Bağımlısı olmayalım sonra böreğin neden bu kadar sevildiği belli :lol:
Gökay bir tadına bak hele de o zaman konuşalım.
Bu arada , Tılsım RoA da yazdığın bir yazı canımı sıktı , ve cevabımı da yazdım.
Şu an ki düşüncen ne öğrenmek isterim.
Berke , benim valide veya hanım bir yapsın , Emine beder ellerine su dökemez
Buğra,Tolga,Senin,Fatih'in ve RoA daki arkadaşların isteği üzerine bir süre daha burdayım ama yazıda belirttiğim gibi bu dükkan olayını abartıp oyunun dinamiklerini bozarlarsa bırakmak benim için kaçınılmaz olacaktır.Fakat unutmayalım ki oyunu bırakıyorum sizi değil
CaSqueRoA - Kaptanmağaradamı / Tılsım
Raiders of Anatolia
[Tılsım Kanadı'nın Basit Bir Üyesi ]