Merhabalar,
Ben maden konusunda baya kafa yormuştum bunu çeşitli başlıklardada dile getirdim. Böyle bir başlığı görüncede yine paylaşmak istedim.
Madenler şans/olasılık üzerine saf çıkartıyor bunların saatle alakası yok. Neden mi...
1 topaz madeninden yola çıkar isek;
Bana göre hem maden öbeğinin bir havuzu var bu havuzda normal ve saf veya ara saflar var.
GÜN 24 saat = 1440 dakika
15 dakika yenilenen bir maden = 96 maden günde. (hiç aralıksız çekildiğinde aynı maden öbeğinden çıkacak olan maden sayısı) güncelleme falan filan 95 maden ortalaması ile maden veriyor.
Eğer maden öbekleri her öbek kendi havuzundan faydalanıyorsa, 95 madenlik bir havuzu olmalıdır. Diyelim ki bu havuzun 75 tanesi topaz 20 tanesi mavi topaz. Yani mavi topazın cıkma oranı %21 falan. Yani Lathender ın dediği gibi ne kadar çok o öbekten maden çekilirse saf çıkma şansı artar.
Bu durumda sizler örneğin %60 şans artırıcı alarak
bu oranı %21+%13 = %34 e çıkartmış oluyorsunuz.
Buda o kuyudaki madenlerin 32 tanesinin mavi topaz 63 tanesinin topaz olması demek. Artı çif torbadan düşme şansı var onu ayrı bir kuyudan mı yapıyor yoksa mevcut kuyuların içindeki mateyal sayısını artırmak suretiylemi yapıyor bilemiyorum. Ayrı kuyudan çektiğinden yola çıkarsak (aynı kuyuya koyduğumuzda oranları değiştirebilir) bu %60 artırıcılı bir kullanıcı hesabında 57 madenlik bir kuyu demek. %21 lik maden oranına göre bunun 12 si mavi 45 tanesi topaz. Bundanda %60 oranında saf artısı olduguna göre yani %34 20 tanesi mavi 37 tanesi topaz. özetle
%60 lık şans artırıcı alan bir kullanıcı
%34 ilk torbadan saf cıkma oranı ile
63 topaz 32 mavi topazlık bir kuyudan mavi çekebilirken,
birde eklenen %60 şansla ikinci kuyu ile
37 topaz ve 20 mavi topazlık bir şans elde etmiş oluyır

DDD
Şimdi almayanla alan arasında aynı kuyu nasıl fark olacak derseniz. Plus alan la almayan arasındaki farkları düşünün derim. Yine benim hayal gücüme göre bu maden artırıcı alan karakter, yeniden oyuna girdiğinde onun çektiği maden öbekleri ve ona bağlı olan kuyular artırılmış sistemde iş görmeye başlıyor. Yani giren karaktere değil girilen hesaba göre işlem yapıyor.
Bunlar maden konusundaki benim düşüncelerimdir.
Oranların hepsi örnek amaçlıdır.
İyi forumlar.