Saat Meselesimi ? Şans Meselesimi ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Saat Meselesimi ? Şans Meselesimi ?

Mesaj gönderen xPrince »

Öncelikle selamlar arkadaşlar..

Ben bugün maden mevzusuna değinmek istiyorum, Hepimizin aklındaki şu soruya bir açık getirelim, bu madenler herkese aynı orandımı saf bırakıyo yoksa kişiye göre değişiyomu ? son gelen akçe sistemi ile bunun böyle olmadığını gösteriyor çünkü alan kişiye %30 yada %60 şans veriyo.. peki bu sunucudaki bir öbeğin herkese aynı saf verdiğinimi yoksa kişiye göre değiştiğinimi gösterir ? ben saatinde mavi topazımı, menekşemi, akikimi çekiyorum.. bazen 2 çanta çıkıyo evet bu şans doğru ama saatinde çıkıyo belki ben o saatte çekmesem acaba başka birisimi çekicekti o safı ? eee o zaman bu aldığımız şanslar nası oluyo ? yani bu enteresan bi konu.. gelin bunu tartışalım.
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
BasaranKaraali
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: Saat Meselesimi ? Şans Meselesimi ?

Mesaj gönderen BasaranKaraali »

xPrince yazdı:Öncelikle selamlar arkadaşlar..

Ben bugün maden mevzusuna değinmek istiyorum, Hepimizin aklındaki şu soruya bir açık getirelim, bu madenler herkese aynı orandımı saf bırakıyo yoksa kişiye göre değişiyomu ? son gelen akçe sistemi ile bunun böyle olmadığını gösteriyor çünkü alan kişiye %30 yada %60 şans veriyo.. peki bu sunucudaki bir öbeğin herkese aynı saf verdiğinimi yoksa kişiye göre değiştiğinimi gösterir ? ben saatinde mavi topazımı, menekşemi, akikimi çekiyorum.. bazen 2 çanta çıkıyo evet bu şans doğru ama saatinde çıkıyo belki ben o saatte çekmesem acaba başka birisimi çekicekti o safı ? eee o zaman bu aldığımız şanslar nası oluyo ? yani bu enteresan bi konu.. gelin bunu tartışalım.

Çok güncel bir sorun.
Benim bu konu hakkkında tam bir görüşüm oluşmadı.Şimdi sunucuda öyle oyuncular var ki nereden olursa olsun saat kaç olursa olsun 2 torbadan 2 saf yada 2 torbadan 1 saf çıkarabiliyor hatta 2 günde 8-9 saf çekebiliyor.

Bir de farklı oyuncu tipleri var ki bunlar lokman şans arttırıcı ..vb kullanmadan saatinde gidip çekıyor.Bir arkadasla konustum hergün saat 13:30-14:00 arası ve 16:00-18:00 arası saf çıkacağını biliyor ve gidip gerçekten çekıyor.

Ben lokman şans arttırıcı %60 aldım.597 mantar çektım saf olarak sadece sinek mantarı çıktı.

Anlatmaya çalıştıgım şu ; Atıyorum maden çıktı.Gidip çekeceksın o madenın bir çıkma olasılıgı var.Bu şans arttırıcılar sadece o şansı yukseltıyor.Benim şansım %68 dir diğer adamın şansı %8.Kıme çıkacağı belli olmaz.
Okyanus B. & Başaran K.

LiKeAgSİX

T R A B Z O N
S P O R

K İ N D İ N A R L I
Lathander
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Lathander »

Güzel konu :)

Bununda bir formülü var tabi. Bu formüle dışardan etki eden tek unsur Şans artırıcılar. Plus paket, karakter cinsiyeti, eşya, karakterin saçı vs etki etmemektedir.

Ne kadar çok çekilirse o kadar çok çıkma şansı artırıyor. A tabi matematikte şans ne gezer? buna olasılık diyelim :)

Takipteyim.
Devam eden arkadaşlarda tecrübelerini ve görüşlerini paylaşırsa çok daha güzel bir konu olacaktır.
İKV'den Haberdar Olun!

http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/center]
Kullanıcı avatarı
astalavista
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen astalavista »

Çoğu kısı %60 sans alınca 10 çekışın 6 sının saf cıkıcagını sanıyor arkadaşlar.Ama öyle Değil.Diyelimki Mavi topazın Cıkma Ihtımalı %3.Biz bu %60 sans artırıcıyı alırsak MAvı topazın %3 şansı %60 artar.Yanı ortalama %5 e çıkar çıkma ıhtımalı.Birde 2 torba dusuyor.Buradanda cıkma ıhtımalı %60 artırılırsa cıkma ıhtımalı %8 e cıkar ortalama.Şans artırıcılar bu sekılde etkı edıyor(Sanırım)Yani 10 cekısden 6 sı saf cıkma gıbı bırsey yok :mrgreen:

Nor:Değerler Örnek olarak verılmıstır
...

Astalan

XxASTALANxX

AsTaLaNxxİnTiKaM
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Mesaj gönderen xPrince »

Mesela 15.30 da adı lazım değil bir maden saf atıyo 3 sefer şahit olduk :)
Şu anda onu bekliyorum çekicem kaçırmamak için elimden geleni yapıcam ve %60 şans artırıcım var belki şans bu ya 2 tane çantadanda çıkar saf, mavi topazda olmuştu çek çekiş 2 topaz :D

Ama tabiki her 3 çekişte bir saf çıkacak diye bir kaide yok, ama benim kişiliğim böyle, bi konuya el attımmı sadece gözükürde ne varsa onu yapmakla değil her ince detayınıda anlamam lazım.. oyunun genelinde böyleyimdir, fakat bu maden konusuna çok matematiksel bir hesap yapmayı planlıyorum ancak tek çeken ben değilimki önümde not defteri hesap makinesi hesaplayım :) illaki birileride oluyo..

Durun bakalım saat yakın şu safımızı bir çekelim önce :P
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
amirall
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen amirall »

evet dün 2 iridyum bugünde 1. iridyumum çıktı daha maden arttırıcımın 4.gününüde bence yönetim haklı onalra güveniyorum...

benim kendime göre bir maden çekme formülü var gün farkı uyguluyorum...........
Kullanıcı avatarı
BasaranKaraali
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen BasaranKaraali »

astalavista yazdı:Çoğu kısı %60 sans alınca 10 çekışın 6 sının saf cıkıcagını sanıyor arkadaşlar.Ama öyle Değil.Diyelimki Mavi topazın Cıkma Ihtımalı %3.Biz bu %60 sans artırıcıyı alırsak MAvı topazın %3 şansı %60 artar.Yanı ortalama %5 e çıkar çıkma ıhtımalı.Birde 2 torba dusuyor.Buradanda cıkma ıhtımalı %60 artırılırsa cıkma ıhtımalı %8 e cıkar ortalama.Şans artırıcılar bu sekılde etkı edıyor(Sanırım)Yani 10 cekısden 6 sı saf cıkma gıbı bırsey yok :mrgreen:

Nor:Değerler Örnek olarak verılmıstır

1 dakıka ama.Senin dediğine göre madenın çıkma şansına %3 diyelim.Şans arttırıcı çıkma oranına mı etkı ediyor yoksa direkt olarak çıkma şansını mı etkılıyor ? Bak şimdi 2 ihtimalinde değerlendirmesi ni yapalım ;

1) Madenın çıkma oranına %2 diyelim.Şans arttırıcı %60 etkı fazlalığı yaparsa ;

60*2=120 120/100=1.2 Yani tek torba için %3.2 yapar diğer torbadanda aynı ihtimal olsa %6.4 saf maden çıkar.

2) Madenin çıkma şansına %2 diyelim. Şans arttırıcı direkt olarak madenin saf çıkma ihtimaline etkı etse;

%2 + %60 = %62 ihtimal yapar...

Şimdi 2 ihtimalde böyle.Hangisi doğru ?
Okyanus B. & Başaran K.

LiKeAgSİX

T R A B Z O N
S P O R

K İ N D İ N A R L I
Kullanıcı avatarı
serkannnn
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen serkannnn »

Saat meselesi mi yoksa şans meselesimi onu bilemem ama şu var ki konuyu takip edenlerin matematik ile ilgili problemleri büyük ölçüde çözülmüş olacak ;)
Resim
serkannnn-ssserkan-Sserkannşifacı-Serkannn
(Daha birçoğu, sadece Eminönü)
Kullanıcı avatarı
leviathan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen leviathan »

kesinlikle bi saati var :)
ResimResim
KaLaBaLıKTa eFeLiK eDeNiN TeNHaDa öZRü KaBuL oLMaZ.
Kenan Sizi Öldürür Ben De Gömerim
SagopaKajmer
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen SagopaKajmer »

Şans arttırıcı mı bence boşuna.Adı üstünde ŞANS.Ben asla şansa dayalı birşeye para vermem.Plus almamın tek nedenı ıtem cıkarması değil exp kp vs vs..

6 kişilik grupta 2 arkadaşımız yüzde 60 lık şans arttırıcı aldı ama sonuç ney ? Migrattan bana alternator zırh ve diğer arkadşıma kıyamet zırh dustu.İkimizdede şans arttırıcı yoktu.Madenlerdede olay böyle.Maden çekmek isteyen zaten gider yatar madene ne akçe çeker ne bişey.Ama yok benım param cok dağıtmak ısıtyorum dersenız ona ben karışamam.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön