sasmaz yazdı:BEN İLAHİYAT ÖĞRENCİSİ OLARAK TEK BİR SÖZ SÖYLÜYORUM:
KÜFÜRLÜ BİR OYUNDA DİNİ KARIŞTIRMAK GÜNAHTIR HERKEZİN DİNİ KENDİNE GÜNLÜK HAYATIMIZDA GÖRÜYORUZ ADAM 5 VAKİT NAMAZ KILIYOR AMA NAMAZDAN ÇIKIP İÇKİNİN BAŞINA OTURUYOR DİĞER AÇIK SAÇIK GEZEN BİR BAYAN İSE KALBİDEN MÜSLÜMAN
-İLLEM DİNİMZİN ŞARTLARINI YERİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ ANCAK ONDAN ÖNCE AL VE HAREKTLERİMİZİ DÜZELTMELİYİZ..
UZUN LAFIN KISASI:MÜSLÜMANSAN KENDİNE MÜSLÜMANSIN SANANE ELALEMDEN SANANE OYUNDAN SEN KILIYONMU NAMAZINI KILIYON OKUYONMU KURANINI OKUYORSUN TMM OZAMAN..
BU KONUYA TEK BİR YÖNDEN DESTEK VERİYORUM ODA NAMAZ VAKTİNİ GİRDİĞİNİ HATIRLATIR OKADRA..
CAMİNİN YANINDA DOMUZ OLMUŞ OLMAMIŞ NE FARK EDER
TMM PİS HAYVAN ETİ YENMEZ AMA BESLEMEYİN DİYE BİR KURAL YOK...
Ne demek istediğini çok iyi anladım ama yanlış bi analtım tarzın var..
Sanane elalemden demişsin ya peygamberimizde öyle bişey deseydi ? yayılırmıydı islam dini ?
Tanıtabildiğin kadar tanıtıcaksınki doğru yola gelenler çoğalsın dimi arkadaşım yanlış bi üslup..
Ezan sesine bende bi tür karşıyım evet namaz zamanında iyi olur ama bu kadar entrikanın döndüğü bi oyuna alet edilemiycek kadar yüce bir şey..
Din dediğimiz şeyden dünyada 4200 tane var, çoğunlukla aileleri çocuklarına öğrettiği için inanılır (bu devirde böyle, eskiden belki işgal edilen topraklarda yaşayabilelim diye dinde değiştirilirdi, şimdi dinlerini yaşamak için değiştirmeleri efsane oldu çıktı) ama tabiki din kişiye özgüdür ve bunu bütün müslümanlar söyler, herkesin dini kendine derler..
Peki neden herkesi dini kendine ise sizin rızanızla oynadığınız bu oyunda sizin kendine olan dini ögeleriniz bu kadar ön plana çıkmak zorunda (: herkes istemiyebilir değilmi.. sonuçta bi oyun.
Çok güzel ve anlamlı bir karikatür göstermek istiyorum, çünkü biliyorumki böyle çizgifilm karakterli bir karikatürden başka bir şekilde anlamaz çoğu kimse, okumayı sevmeyen ve okuduğundan bi şey anlamayan bir halk var (:
Sonuçta bi oyun gerçekteli olayları olanları buraya döksek büyük kavgalar çıkar eminim ama tekrar söylüyorum bunun gibi bir konuyu hele hele benimle bir oyun yüzünden tartışmayın. Gereksiz bir konu.
Aşağıdaki yazdıklarıma yorum yapmak isteyenler lütfen tamamını dikkatlice okumaları rica olunur.
Selamlar,
Diğer konuyada baktım gerçekten cevap vermeden olunmaz.
Öncelikle konunun saptırılmadan ve abartılmadan düzeltilmesini istiyorum. Kilit falan vurulmasıda normal görülecek çünkü İKV forumda bu aralar bu tür konular dinlemeksızın kilitlenmek.
Nûr Sûresi'nin 31. ayetinde Allah (c.c.): "Kadınlar, başörtülerini, yakalarını örtecek biçimde başlarına örtsünler" emrini vermiştir. Bu âyetten daha sonra gelen bir ayetle de Allahu Teala “Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mümin kadınlara söyle: Ev dışına çıktıkları zaman dış elbiselerini üzerlerine salıversinler. Böyle yapmaları onların iffetli tanınmaları ve kendilerine sarkıntılık edilerek incitilmemeleri yönünden en uygun bir davranıştır. Allah gafurdur, rahîmdir " (Ahzâb, 33/59) emrini vermiştir. İşte daha sonra gelen bu "cilbab" âyeti ile önceki ayette anlatılan başörtüsüne ilâve bir örtü ve elbise emrediliyor demektir. İslâm alimleri bu noktadan hareketle "cilbab" hakkında çeşitli tarif ve yorumlar yapmışlardır.
Varılan genel neticeye baktığımızda, cilbaba kadının normal elbiselerini örten dış elbise, vücudu baştan aşağıya örten elbise diyebiliriz. Buradan yola çıkılarak, ayette emredilen elbisenin çarşaf olduğunu söyleyenler olmuşsa da bu isabetli bir görüş değildir. Belki çarşaf ayette emredilen giyinme şekline uygun bir elbisedir, diyebiliriz. Fakat, çarşafın dışındaki elbiseleri caiz görmeyerek, kadının giymesi gereken tek çeşit elbisenin çarşaf olduğunu söylemek hatalı olur.
Kur’an’da ve Efendimiz’in Sünnet’inde kadınların nasıl giyinmeleri gerektiği ve elbiselerinin özellikleri ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Buna göre şöyle bir neticeye varabiliriz; kadınların giyeceği elbise onların avret yerlerini örtüyorsa, vücut hatlarını belli etmeyecek kadar genişse, deriyi gösterecek kadar ince değilse ve erkek elbisesine benzemiyorsa, böyle bir elbisenin çeşidini belirlemek kadınların tercihine kalacaktır. Yani, İslami ölçüleri barındıran bir elbisenin türü ve çeşidi içinde bulunulan toplumun örf ve telakkilerine göre değişiklik gösterebilir.
Günümüzde giyildiği şekliyle bir çarşafın Efendimiz zamanında kullanılmadığını söyleyebiliriz. Günümüzde bile kullanılan çarşaflar tek çeşit değildir. Bunun için Efendimiz de çarşaf hakkında değil, kadın elbisesinde bulunması gereken özellikler hakkında açıklamalar yapmıştır.
Bakınız:
ChuckBartowsKi yazdı:Namaz Kılana Bişey Yok . Çarşaf Giyen Gitsin Arabistanda Yaşasın Araplaşmamış Müslümanlık Yapın Biraz ! Okuyun Anlayın Dininizi Araştırın Nerde Var Çarşaf ? Biraz Mantıklı Olun .
Burada gayet Irkçılık yapılmakta. Kınıyorum. Şahsen ben Arabım fakat Türkiye'de yaşıyorum ve buna memnunum. Yinede Ne Mutlu Türküm diyene diyorum.
Konuya fazla karışmak istemiyorum fakat bazı yönlere değinmemek elde değil. Arkadaşımız demişki; 'Çarşaf moda değil, ayettir' evet bunu tastikliyorum.
Hz. Muhammed(s.a.v) yazdı: Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular ki: "Kadın avrettir, dışarı çıktığında şeytan ona muttali olur." (Tirmizi, Rada' 18).
Yorumuma son olarak Peygamber Efendimizin bir hadisini hatırlatmak istiyorum:
Hz. Muhammed(s.a.v) yazdı: Arapları şu üç şeyden dolayı sevin: Bir ben Arab'ım, iki Kuran-ı Kerim arapçadır, üç cennet ehli Arap'tır.
En son Esadullah tarafından 27 Şub 2011 21:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Arkadaş sanırsam ezan sesine değilde yorumlara takmış..
Daha doğrusu ben öyle aktım gereken cevaplarıda verdim..
Ezan bu gibi binbir entrikanın küfürün kol gezdiği oyuna alet edilmiycek kadar yüce bir şeydir..
Ezan zamanı aç pencerelerini bi güzel dinle kapat oyununu hem evine nur dolar bereket dolar hemde bu ihtiyacı gidermiş olursun ee kalkmışken şükretmeden namaz kılmadan oturmak olmaz
Oyunda gereksiz oyunda sana bir şey vermez aç pencereni dediğim gibi rahatla..
Esadullah zaten gereken açıklamayı güzel bi şekilde yapmış sağolsun mesaj gereken yerlere ulaşmıştır uzatılmaması gerekir hayırlı oyunlar...
Din dediğimiz şeyden dünyada 4200 tane var, çoğunlukla aileleri çocuklarına öğrettiği için inanılır (bu devirde böyle, eskiden belki işgal edilen topraklarda yaşayabilelim diye dinde değiştirilirdi, şimdi dinlerini yaşamak için değiştirmeleri efsane oldu çıktı) ama tabiki din kişiye özgüdür ve bunu bütün müslümanlar söyler, herkesin dini kendine derler..
Peki neden herkesi dini kendine ise sizin rızanızla oynadığınız bu oyunda sizin kendine olan dini ögeleriniz bu kadar ön plana çıkmak zorunda (: herkes istemiyebilir değilmi.. sonuçta bi oyun.
Çok güzel ve anlamlı bir karikatür göstermek istiyorum, çünkü biliyorumki böyle çizgifilm karakterli bir karikatürden başka bir şekilde anlamaz çoğu kimse, okumayı sevmeyen ve okuduğundan bi şey anlamayan bir halk var (:
Sonuçta bi oyun gerçekteli olayları olanları buraya döksek büyük kavgalar çıkar eminim ama tekrar söylüyorum bunun gibi bir konuyu hele hele benimle bir oyun yüzünden tartışmayın. Gereksiz bir konu.
Sana kesinlikle katılıyorum gerçekten artık ilerlemesi gereken bir kesim var toplumda. Bir önceki konuda müslüman ülkesinde yaşıyoruz diyen bir arkadaş vardı ayrıca ona da cevabım şu ki :
1924 Anayasasının, 1928 değişikliğinde "Devletin dini İslamdır" maddesi Anayasadan hükmü çıkartıldı.. Ancak 1937'de laiklik ilkesi benimsendi. Ayrıca ben Hristiyan ya da Musevi olabilir bu benim kendi tercihimdir ve bu sebeple ben bu oyunda Müslüman çoğunluk var diye ezan okunmasına karşıyımdır belki...
Ayrıca sen ezan okunursa EZAN SIRASINDA KÜFREDEBİLENLERİN OLACAĞINA AKIL ERDİREMEYECEK KADAR SAFMISIN BE KONUYU AÇAN ADAM
mesela telefonunuzun zil sesini ezan yaptınız diyelim. normalde yadırganmaz bi' durum bu. ama banyoya girdiniz birisi sizi aradı ? o an dibinizde ezan okunsa hoş olur muydu ?
yazamayacağım kadar çok karakter..
Gizlenmiş İçerikGöster
GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
Raito yazdı:Anlamadığım olay şu.Bazı kesim sürekli Türkiye'de Müslüman değilmiş gibi neden davranır?Bu insanlara sorduğumuzda Müslümanım diyecek yüzü nerden bulur.Bakın böyle konular açılıyor sürekli saptırıyorsunuz ve kilitleniyor.Hristiyanlık ile ilgili olan bazı şeyler var oyunda.Bunları görüp forumda dini öğelerin oyunda olması olmaz demiyorsunuz.Biri ezan okunsun ve sadece camide okunsun bari denildiğinde hemen olmaz.Türk alfabesini kullanıyorsan ben Türk'üm diyorsan bunu kabulleneceksiniz.İsteseniz de istemesenizde...
Hayırlı günler.
Ayrıca son olarak.İnsanlar yapamadığı veya yapmadığı şeyleri veya kendinden daha üstün gördüğü kimseyi kıskanır.Gene bir kulp bulursunuz fakat ne için namaz kılanları nerdeyse aşağılayacak duruma kadar gelebiliyorsunuz.Sorsanız ben kimseyi aşağılamadım dersiniz.Bu mudur medeniyet?
1924 Anayasasının, 1928 değişikliğinde "Devletin dini İslamdır" maddesi Anayasadan hükmü çıkartıldı.. Ancak 1937'de laiklik ilkesi benimsendi.
Ben bir Müslümanım evet ama Türkiye Cumhuriyeti'nin dini müslümanlık değildir bunu anla.
Ecnebi oyunların %90'ında Hristiyanlık vs. ile ilgili yüzlerce obje var.İKV'de olunca laiklikmiş şuymuş, buymuş bahane edilmesin.Tabiiki Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir oyun ancak Dünya oynuyor..Onlarda da mı laiklik var?Başka oyunlar dinle ilgili obje kullanınca birşey olmaz, biz isteyince batar.
WHiTexDeWiL yazdı:Şu oyundaki domuzu hala bu kadar abartan cahil bir kesim olduğuna inanamıyorum İsterseniz bayan karakterlerede çarşaf giydirsinler çünkü iki gün sonra neden onlar açık giyiniyor diyede söylenirisiniz siz. Pes doğrusu.!
1. İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.
İlgili madde dahilinde forum yetkililerinden konunun kilitlenmesini rica ediyorum.
Ek olarak.
Forumda yapılan öneriler dikkate alınmaz. Destek iletişim forumu öner kısmına bildiriniz.
Başkada bir cevap beklenemezdi, adı UCUBE kendi öyle, malum karakter meselesi... Eğitim şart, nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmek ancak ve ancak cahil ve eziklere yakışmaktadır, o yüzden biraz alnınız ak başınız dik olmalı...
Titxdelikurt - Titbxyavrukurt BİR KURT'UN PEŞİNDE 40 KÖPEK HAVLAMIYORSA, O KURT, KURT DEĞİLDİR. ARmut deyip geçmeyin, onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur !