Maden & Emek Orantısı, Desteğe Gönderelim...

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Rapid
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Re: Maden & Emek Orantısı, Desteğe Gönderelim...

Mesaj gönderen Rapid »

diyelimki 60 tane çekti. 61. çekeceksin ve saf çıkacak. tam o anda düşüyorsun. çektiklerin sıfırlanıyor ve tüm emeğin boşa gidiyor. bu sayı 60. olacak diye bir kuralda yok. diyelim 30 tane çektin düştün. 30 tane çektiğin boşa gitmiş olacak. bence, örneğin 200 tane normal topaza bir mavi topaz verilebilir. reçetesi olabilir; mesela mavi topaz reçetesi. x200 topaz, x20 saf tungsten = 1mavi topaz gibi.
ResimResim
Kullanıcı avatarı
utku
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen utku »

çok saçma şans oyunu bu ama şu olabilir mesela 50 tane çekti oran %10 artar gibi
Manyakk [49]
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

Rapid yazdı:diyelimki 60 tane çekti. 61. çekeceksin ve saf çıkacak. tam o anda düşüyorsun. çektiklerin sıfırlanıyor ve tüm emeğin boşa gidiyor. bu sayı 60. olacak diye bir kuralda yok. diyelim 30 tane çektin düştün. 30 tane çektiğin boşa gitmiş olacak. bence, örneğin 200 tane normal topaza bir mavi topaz verilebilir. reçetesi olabilir; mesela mavi topaz reçetesi. x200 topaz, x20 saf tungsten = 1mavi topaz gibi.
Yanlış anlaşılma var...
Siz şu an maden çekiyorsunuz ve oyundan düştüğünüzde çektiğiniz madenler sıfırlanıyor mu, saf olsun veya olmasın fark etmez, çantanızda kalıyor. Aynı şekilde bu da geçerli, örneğin bugün 30 tane çekersin, yarın 10 tane diger gün 20 tane ve son bir tane daha çektin mi saf madenini alırsın. Veya her gün 10 tane çekersin 6 günde alırsın. Sıfırlanma söz konusu değil.

Sifacixhezae yazdı:Ben ise biraz ekleme yaptım.şu şekilde gönderdim.
Merhaba,
"İKV yönetimi oyunda emek verenlerin bir takım eşyaları kazanabilmesini istiyor, emeğinin karşılığını almasını istiyor bu nedenle mor ve turuncu eşyalar aktarılamıyor." anlamına gelen bir açıklama vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu açıklama sonucu bir süredir madenlerle alakalı bir düşüncem var. Bir kişi abanoz madenini (örnek veriyorum, herhangi başka bir maden de olabilir) saatlerce topluyor, 50, 60, 70 derken elde avuçta tek bir budaksız abanoz yok... Daha sonra bırakması gerekiyor ve biri geliyor tek toplayışta o kişinin bir günlük "emeğini" alıyor. Yukarda belirttiğim açıklamayla bunun arasında sizce de bir çelişki yok mu ? Piyasa hafiflesin diye maden sayıları, saf çıkma oranları arttırıldı ancak yenilenme süreleri uzatıldı, basit bir hesaplama yapıldığında saf maden çıkması için eskisinden az beklemeyeceğimiz ortaya çıkıyor-ki bunu madenlerin fiyatlarının hala yukarılarda olmasından da anlayabiliyoruz- buna karşın benim madenler konusunda bir çözüm önerim var. Örneğin; çantasında "KENDİ TOPLADIĞI" 60 adet abanoz odunu olan kişinin 61. maden toplayışında %100 ihtimalle budaksız abanoz çıkacak. Böylelikle herkes eşit emek vermiş olacak, emekler boşa gitmeyecek, piyasa "bir nebze" rahatlayacak. Ancak öyle bir sistem olmalıki alışveriş ile alınıp 60 adet abanoz odunu biraraya "para vererek" toplayıp sonra gidip 61. odunu toplayıp madenin üstüne "bedavadan" yatılmamalı.
Dediğim sistem tüm madenler üzerinde uygulanırsa en azından insanlar "emeğinin" karşılığını alabilir. Boşa vakit kaybetmemiş olur

Ancak bu konuda da bir açık cıkabilir oyunda.
Örnegin önceden kendi çektiği 30 topazı alan biri her mavi cekmeye gideceginde kendi kasasından alır o 30 topazını,nasıl olsa kendi çektiği için her cekişi mavi topaz gelir o zaman.Bunun içinde şunu dusundum.nasıl normal görevlerde yaratık öldururken 1/20 yazıyorsa mavi topaz 31. madende gelecekse,1/30 yazsın.30/30 olunca 31, de mavi topaz geldiginde kişinin kazanımındaki 30 sayısı sıfırlansın.Ayrıca böyle bir guncelleme gelirse maden cekme sayılarının yuksek olmaması gerekir.cunku oyundan düşme gibi sorunlar olursa -ki oluyor- 75 madeni cekip irid bekleyen biri 50. de duserse butun emegi gene gitmiş olur.

Bir liste hazırlanıp siteden duyurulabilir, örneğin;
"İridyum = 75. osmiridyumdan
Ganoderma = 50. mantardan
Mavi Topaz =30. topazdan
çıkacaktır."
şeklinde...

Umarım bu duruma bir çözüm bir an önce gelir.İyi oyunlar.

Süpersin :) Destek veren herkese teşekkürler, emek veren herkese teşekkürler...
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
rockipsiz
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen rockipsiz »

Süper bir öneri hemen gönderiyorum desteğe...
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

rockipsiz yazdı:Süper bir öneri hemen gönderiyorum desteğe...
Desteğin için teşekkürler :)
Resim
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
rockipsiz
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen rockipsiz »

Rescuer yazdı:
rockipsiz yazdı:Süper bir öneri hemen gönderiyorum desteğe...
Desteğin için teşekkürler :)
Önemli değil. Başka önerin varsa paylaş okumadan gönderirim desteğe :P
Kullanıcı avatarı
Rapid
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Rapid »

Rescuer yazdı:
Rapid yazdı:diyelimki 60 tane çekti. 61. çekeceksin ve saf çıkacak. tam o anda düşüyorsun. çektiklerin sıfırlanıyor ve tüm emeğin boşa gidiyor. bu sayı 60. olacak diye bir kuralda yok. diyelim 30 tane çektin düştün. 30 tane çektiğin boşa gitmiş olacak. bence, örneğin 200 tane normal topaza bir mavi topaz verilebilir. reçetesi olabilir; mesela mavi topaz reçetesi. x200 topaz, x20 saf tungsten = 1mavi topaz gibi.
Yanlış anlaşılma var...
Siz şu an maden çekiyorsunuz ve oyundan düştüğünüzde çektiğiniz madenler sıfırlanıyor mu, saf olsun veya olmasın fark etmez, çantanızda kalıyor. Aynı şekilde bu da geçerli, örneğin bugün 30 tane çekersin, yarın 10 tane diger gün 20 tane ve son bir tane daha çektin mi saf madenini alırsın. Veya her gün 10 tane çekersin 6 günde alırsın. Sıfırlanma söz konusu değil.
sen benim dediğimi anlamadın. hani nasıl 19 tane tazı kesersin, 20. kesip görevi teslim edecekken düşersin ve o sayı sıfırlanır. aynı şekildeki söz konusu önerindeki gibi her hangi bir düşme durumunda aynı şey söz konusu olacaktır.
ResimResim
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

Rapid yazdı:
Rescuer yazdı:
Yanlış anlaşılma var...
sen benim dediğimi anlamadın. hani nasıl 19 tane tazı kesersin, 20. kesip görevi teslim edecekken düşersin ve o sayı sıfırlanır. aynı şekildeki söz konusu önerindeki gibi her hangi bir düşme durumunda aynı şey söz konusu olacaktır.
O zaman Kara Kemik görevine bakmanı tavsiye ediyorum :) Kara Kemik toplarken 10 olmuşken çık sonra tekrar gir bi dene bakalım :)
Resim
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Buhara »

teşşektürkler destege yollluorum
Kullanıcı avatarı
Esat
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Esat »

Bu Düşüncelere Katılmıyorum..

[Maden Hk] Öncelikle Maden Sayısı Az Olduğu İçin. Sayın Gmlerimiz . Buna Çözüm BuLunması İçin Yeni Bİr Güncelleme İle Sivri Adada/Meteor/Labirent/"e Madenler Koydular. Kendilerine Teşekkür Etmemiz Lasım. Bunları Kendileri İçin Degil Bizim İçin Yaptılar. Onlarca Mailller Geliyordu Ve Gm Abilerimizi Rahatsız Ediyordu. Yok 1 Madende 12 Kişi Oturuyor. Maden Çekemiyoruz Die Vb Şeylerlerden Dolayı Böyle Güncelleme Geldi. Onun İçin Çok Yere Sayısızca Maden Koydularki Her Madende Birisi Otursun. Böyle Daha İyi Madende 5/10 Kişi Beklemektense 1 Kişi Beklesin Daha İyi. İyi Forumlar,,,
Seni Adam Ederdim Ama Çoktan Köpeğim OLmuşsun, ne Lüzümu var

IIEsatII AREF EsaTII

“Genel Etkileşim” sayfasına dön