Maden & Emek Orantısı, Desteğe Gönderelim...

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Klan: Lodos

Maden & Emek Orantısı, Desteğe Gönderelim...

Mesaj gönderen Rescuer »

Selam arkadaşlar, bir süredir madenler konusunda düşündüğüm bir öneri vardı anca yönetime sunmak bir türlü nasip olmadı. Son gelen maden güncellemesiyle beraber işlerin hepten karışması bu öneriyi desteğe yollamam gerektiği düşüncesi oluşturdu. Öneriyi aşağıya alıntı içerisinde yazıyorum;
Merhaba,
"İKV yönetimi oyunda emek verenlerin bir takım eşyaları kazanabilmesini istiyor, emeğinin karşılığını almasını istiyor bu nedenle mor ve turuncu eşyalar aktarılamıyor." anlamına gelen bir açıklama vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu açıklama sonucu bir süredir madenlerle alakalı bir düşüncem var. Bir kişi abanoz madenini (örnek veriyorum, herhangi başka bir maden de olabilir) saatlerce topluyor, 50, 60, 70 derken elde avuçta tek bir budaksız abanoz yok... Daha sonra bırakması gerekiyor ve biri geliyor tek toplayışta o kişinin bir günlük "emeğini" alıyor. Yukarda belirttiğim açıklamayla bunun arasında sizce de bir çelişki yok mu ? Piyasa hafiflesin diye maden sayıları, saf çıkma oranları arttırıldı ancak yenilenme süreleri uzatıldı, basit bir hesaplama yapıldığında saf maden çıkması için eskisinden az beklemeyeceğimiz ortaya çıkıyor-ki bunu madenlerin fiyatlarının hala yukarılarda olmasından da anlayabiliyoruz- buna karşın benim madenler konusunda bir çözüm önerim var. Örneğin; çantasında "KENDİ TOPLADIĞI" 60 adet abanoz odunu olan kişinin 61. maden toplayışında %100 ihtimalle budaksız abanoz çıkacak. Böylelikle herkes eşit emek vermiş olacak, emekler boşa gitmeyecek, piyasa "bir nebze" rahatlayacak. Ancak öyle bir sistem olmalıki alışveriş ile alınıp 60 adet abanoz odunu biraraya "para vererek" toplayıp sonra gidip 61. odunu toplayıp madenin üstüne "bedavadan" yatılmamalı.
Dediğim sistem tüm madenler üzerinde uygulanırsa en azından insanlar "emeğinin" karşılığını alabilir. Boşa vakit kaybetmemiş olur.
Bir liste hazırlanıp siteden duyurulabilir, örneğin;
"İridyum = 75. osmiridyumdan
Ganoderma = 50. mantardan
Mavi Topaz =30. topazdan
çıkacaktır."
şeklinde...

Önerinin dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını rica ediyorum, kolay gelsin...

Öneriyi beğenen, destek olmak isteyen, mantıklı olduğunu düşünen herkesin bu iletiyi desteğe göndermesini rica ediyorum.

Öneriyle ilgili eleştirilere de açığım, vakit ayırdığınız için teşekkürler...

İKV İletişim & Destek Formu İçin;

İyi forumlar...
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Tokerx
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı

Re: Maden & Emek Orantısı, Desteğe Gönderelim...

Mesaj gönderen Tokerx »

eskiden bir GM her 60 tungta 1 şelit garanti demişti ama nerdeee... güzel bir düşünce .
Resim

Resim

!...Üyeliğin Şifresi Değiştirilmiştir İlgililerin Bilgisine...!
Kullanıcı avatarı
halilumit
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen halilumit »

işte benim Fiktimde aynen böyle %100 destek
hemen desteğe yolluyorum

lütfen bu mesajı desteğe yollamak 30 sn nizi almaz
herkesin desteğini beliyoruz
Kullanıcı avatarı
utku
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen utku »

ben şanslıyım tekte aldığım oluyo
Manyakk [49]
cimbomlu2121
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen cimbomlu2121 »

%100 Destek Kardeşim Düşüncelerime Tercüman Olmuşsun
Kullanıcı avatarı
Graffex
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Graffex »

Çok güzel düşünmüşsün kardeş.Ben desteğe gönderdim inşallah okuyup,gerekeni yaparlar...
Yusuf TAŞDEMİR

• KUKLACI
  • kAnxIIYuSuFII
  • İKV VİDEO
[/b]
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Rescuer »

Graffex yazdı:Çok güzel düşünmüşsün kardeş.Ben desteğe gönderdim inşallah okuyup,gerekeni yaparlar...
İnşallah kardeşim. Yorumlar için herkese çok teşekkür ederim, desteğinizi esirgemediğiniz için...
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
Pangea
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Pangea »

Oyunun oyuncunun kendi çektiği madenlerle satın aldıklarını ayırması zor :)
Ama uygulanabilirse güzel düşünce
Kullanıcı avatarı
Sifacixhezae
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Sifacixhezae »

Bence de cok guzel bir düşünce.Benimde genel de safları tek çekişte cıkardıgım olsa da başında bekleyecek vaktim yok.eğer ki turuncu ve mor eşyalar gibi maden ve materyallerde aktarılamıyor olursa herkes kendi çeker,50 100 tane ne cektiğini bilir,ona göre safını edinir.belki 100 topazdan sonra mavi topaz veriyor olsa millet 1 ay yada 2 hafta topaz kasacagına 5 gun kasar ama emin olur.Çok kişiyi biliyorum 6 saat oturup birşey cıkartamayıp ardından gelenin safı edindiğini.Tam destek!
Kullanıcı avatarı
Sifacixhezae
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Sifacixhezae »

Ben ise biraz ekleme yaptım.şu şekilde gönderdim.
Merhaba,
"İKV yönetimi oyunda emek verenlerin bir takım eşyaları kazanabilmesini istiyor, emeğinin karşılığını almasını istiyor bu nedenle mor ve turuncu eşyalar aktarılamıyor." anlamına gelen bir açıklama vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu açıklama sonucu bir süredir madenlerle alakalı bir düşüncem var. Bir kişi abanoz madenini (örnek veriyorum, herhangi başka bir maden de olabilir) saatlerce topluyor, 50, 60, 70 derken elde avuçta tek bir budaksız abanoz yok... Daha sonra bırakması gerekiyor ve biri geliyor tek toplayışta o kişinin bir günlük "emeğini" alıyor. Yukarda belirttiğim açıklamayla bunun arasında sizce de bir çelişki yok mu ? Piyasa hafiflesin diye maden sayıları, saf çıkma oranları arttırıldı ancak yenilenme süreleri uzatıldı, basit bir hesaplama yapıldığında saf maden çıkması için eskisinden az beklemeyeceğimiz ortaya çıkıyor-ki bunu madenlerin fiyatlarının hala yukarılarda olmasından da anlayabiliyoruz- buna karşın benim madenler konusunda bir çözüm önerim var. Örneğin; çantasında "KENDİ TOPLADIĞI" 60 adet abanoz odunu olan kişinin 61. maden toplayışında %100 ihtimalle budaksız abanoz çıkacak. Böylelikle herkes eşit emek vermiş olacak, emekler boşa gitmeyecek, piyasa "bir nebze" rahatlayacak. Ancak öyle bir sistem olmalıki alışveriş ile alınıp 60 adet abanoz odunu biraraya "para vererek" toplayıp sonra gidip 61. odunu toplayıp madenin üstüne "bedavadan" yatılmamalı.
Dediğim sistem tüm madenler üzerinde uygulanırsa en azından insanlar "emeğinin" karşılığını alabilir. Boşa vakit kaybetmemiş olur

Ancak bu konuda da bir açık cıkabilir oyunda.
Örnegin önceden kendi çektiği 30 topazı alan biri her mavi cekmeye gideceginde kendi kasasından alır o 30 topazını,nasıl olsa kendi çektiği için her cekişi mavi topaz gelir o zaman.Bunun içinde şunu dusundum.nasıl normal görevlerde yaratık öldururken 1/20 yazıyorsa mavi topaz 31. madende gelecekse,1/30 yazsın.30/30 olunca 31, de mavi topaz geldiginde kişinin kazanımındaki 30 sayısı sıfırlansın.Ayrıca böyle bir guncelleme gelirse maden cekme sayılarının yuksek olmaması gerekir.cunku oyundan düşme gibi sorunlar olursa -ki oluyor- 75 madeni cekip irid bekleyen biri 50. de duserse butun emegi gene gitmiş olur.

Bir liste hazırlanıp siteden duyurulabilir, örneğin;
"İridyum = 75. osmiridyumdan
Ganoderma = 50. mantardan
Mavi Topaz =30. topazdan
çıkacaktır."
şeklinde...

Umarım bu duruma bir çözüm bir an önce gelir.İyi oyunlar.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön