Merhaba,
"İKV yönetimi oyunda emek verenlerin bir takım eşyaları kazanabilmesini istiyor, emeğinin karşılığını almasını istiyor bu nedenle mor ve turuncu eşyalar aktarılamıyor." anlamına gelen bir açıklama vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu açıklama sonucu bir süredir madenlerle alakalı bir düşüncem var. Bir kişi abanoz madenini (örnek veriyorum, herhangi başka bir maden de olabilir) saatlerce topluyor, 50, 60, 70 derken elde avuçta tek bir budaksız abanoz yok... Daha sonra bırakması gerekiyor ve biri geliyor tek toplayışta o kişinin bir günlük "emeğini" alıyor. Yukarda belirttiğim açıklamayla bunun arasında sizce de bir çelişki yok mu ? Piyasa hafiflesin diye maden sayıları, saf çıkma oranları arttırıldı ancak yenilenme süreleri uzatıldı, basit bir hesaplama yapıldığında saf maden çıkması için eskisinden az beklemeyeceğimiz ortaya çıkıyor-ki bunu madenlerin fiyatlarının hala yukarılarda olmasından da anlayabiliyoruz- buna karşın benim madenler konusunda bir çözüm önerim var. Örneğin; çantasında "KENDİ TOPLADIĞI" 60 adet abanoz odunu olan kişinin 61. maden toplayışında %100 ihtimalle budaksız abanoz çıkacak. Böylelikle herkes eşit emek vermiş olacak, emekler boşa gitmeyecek, piyasa "bir nebze" rahatlayacak. Ancak öyle bir sistem olmalıki alışveriş ile alınıp 60 adet abanoz odunu biraraya "para vererek" toplayıp sonra gidip 61. odunu toplayıp madenin üstüne "bedavadan" yatılmamalı.
Dediğim sistem tüm madenler üzerinde uygulanırsa en azından insanlar "emeğinin" karşılığını alabilir. Boşa vakit kaybetmemiş olur.
Bir liste hazırlanıp siteden duyurulabilir, örneğin;
"İridyum = 75. osmiridyumdan
Ganoderma = 50. mantardan
Mavi Topaz =30. topazdan
çıkacaktır."
şeklinde...
Önerinin dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını rica ediyorum, kolay gelsin...
Öneriyi beğenen, destek olmak isteyen, mantıklı olduğunu düşünen herkesin bu iletiyi desteğe göndermesini rica ediyorum.
Öneriyle ilgili eleştirilere de açığım, vakit ayırdığınız için teşekkürler...
İKV İletişim & Destek Formu İçin;
İyi forumlar...