Ekran Kartından Anlayan Biri içeri lütfen

Meran sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
ReGaLuaS
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Re: Ekran Kartından Anlayan Biri içeri lütfen

Mesaj gönderen ReGaLuaS »

Ekran kartın bu oyunu sorunsuz oynamak için yeterli , kasmasının sebebi işlemciden veya internet hızından kaynaklanabilir diye düşünüyorum yinede kesin konuşmıyım ama her şeyin daha iyisi her zaman tercihimizdir 2. ekran kartını al sen al :D
ReGaLuaS
Kullanıcı avatarı
yokolm
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Meran
Klan: Lodos

Mesaj gönderen yokolm »

ReGaLuaS yazdı:Ekran kartın bu oyunu sorunsuz oynamak için yeterli , kasmasının sebebi işlemciden veya internet hızından kaynaklanabilir diye düşünüyorum yinede kesin konuşmıyım ama her şeyin daha iyisi her zaman tercihimizdir 2. ekran kartını al sen al :D

KARDEŞİM İŞLEMCİM

İntel(R) Pentium (R) D CPU 2.80GHZ (2CPUs) iyi mi değilmi değiştiriyimmi bu masaüstünü kardeşlerim oyun oynasın diye aldım ama oynayamıyorlar pc kasıyor. Sonrada laptoptan oynuyorlar buda benim işlerimi aksatıyor yardımcı olursanız sevnirim..
*.. eLimde bi JiLet . ~ önümde bi biLek ! akLımda bi soru '* öLürsem kim üzüLücek . ♥ .. !
Kullanıcı avatarı
yokolm
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Lodos

Mesaj gönderen yokolm »

Arkadaşlar saolun sorunu çözdüm

Sorun ekran kartı yerine tam oturmamış ramle fanlar çok ısınmış ve uyuşma sorunu yaşamış. Bugün temizledim herşeyi ve hallettim.

Saolun. İnş bozulmaz.
*.. eLimde bi JiLet . ~ önümde bi biLek ! akLımda bi soru '* öLürsem kim üzüLücek . ♥ .. !
Kullanıcı avatarı
Gulumse
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Gulumse »

yokolm yazdı:Arkadaşlar ekran kartından çok iyi anlarım ama bazı şeylerde kararsız kaldım. Bazıları mb önemli diyor bazıları bit buyrun benimki şuan kullandığım ekran kartım şu:

NDVİA GeForce 7300 LE-İNTEGRAD RAMDAC-512mb 32BİT- Tak kullan mönitör

Alacağım NDVİA GeForce [ASUS] 9700 GE - 1GB 128BİT ve daha bir sürü özellik

Sizce alayımmı Sığınaklarda çok kasıyor bir faydası olurmu??

Bilgisayar Ram 1,5 GB DDR3

Alırsam kasma düzelirmi?? Bir faydası olurmu yardımcı olursanız sevinirim.

" İnternet Cafe ve Bilgisayar Tamir Dükkanım Var" Vericeğim Bilgilerin Doğruluğundan Emin Ola Bilirsin..
Bilen bilmeyen Herkes Bişiler Yazmış..

Ekran Kartında BİT Önemlidir, Eğer 128' Bit Ekran Kartı Alırsan Kasma Tam Anlamıyla Düzelmese Bile Öncekine Göre Çok Şeyi Değiştiricektir.. Bunun Yanı Sıra İnternet Sağlayıcınız Eğer TTNET' ise 444 03 75 Nolu M.Hizmetlerini Arayarak Lag' Hakkında Bilgi Veriniz.. Eğer Sorun İnternetiniz ile Alakalı İse gereken Yapılacaktır..
EDEP YAHU EDEP, BUGÜN BİR İYİLİK YAP!
Kullanıcı avatarı
Wandetta
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Wandetta »

yokolm yazdı:Arkadaşlar ekran kartından çok iyi anlarım ama bazı şeylerde kararsız kaldım. Bazıları mb önemli diyor bazıları bit buyrun benimki şuan kullandığım ekran kartım şu:

NDVİA GeForce 7300 LE-İNTEGRAD RAMDAC-512mb 32BİT- Tak kullan mönitör

Alacağım NDVİA GeForce [ASUS] 9700 GE - 1GB 128BİT ve daha bir sürü özellik

Sizce alayımmı Sığınaklarda çok kasıyor bir faydası olurmu??

Bilgisayar Ram 1,5 GB DDR3

Alırsam kasma düzelirmi?? Bir faydası olurmu yardımcı olursanız sevinirim.
Bana Soracak Olursan GeForce 9800GT AMP3 Bi Ekran Kartı İşini Görür Donma Sebebi İşlemcinden Olabilir Neden Diye Sorarsan Bir Kaç Program Çakıştıgı Gibi Kitlenmeler Yaşarsın Sadece IKV de Degil Başka Oyunlardada Saatlerce Baglı Kaldıktan Sonra Bu Yaşanır İşlemci Degiştirmeyi Düşünürsen INTELin Süslü İşlemcilerine 300 400 TL Verecegine AMD Phenom x4 Black Edition 995 8mb iNTEL İ7 ye Kafa Tutan Bi İşlemci.
Ikvnin Boşta Çalışımı 450 MB ile 530 Mb Arası Oyuna Baglı Kaldıgında İse CPUnun %50 Sini Alıyor Götürüyor.
Donma Ramdende Olabilir. Ramlerin DDR400 800MHZ ise Çöpe At Derim DDR2 1333MHZ 1GB Birincil ve İkincil RAM Almanı Tavsiye Ederim Marka Önemli Degil Kingston Hayatta Alma Yalnızca Para İsrafı.
PSU (POWER SUPPLY) nun Sana Getirecegi Bi + Yok Yeni Bi Sistem Topladıgında Degiştirirsin Ancak
Ekran Kartını Degiştirmeden Önce Anakartının Modelini Yazarsan İyi Olur.
Resim
WaffenxKeyhüsrev
Meranda İlk Kenan'ı Kesen Büyücü
Meranda İlk Kadimi Kesen Büyücü
Meranda İlk İflis Kesen Büyücü
Meranda 3. 49 Olan Büyücü
Meranda 4. Ejder Üreten Büyücü
Oyunda Tank Büyüyü Getiren Büyücü
Kullanıcı avatarı
sokaktakiadam
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: LoNCa RıHTıM

Mesaj gönderen sokaktakiadam »

merhabalar. yaşamış olduğunuz sıkıntının sebepleri arasında çözüm yolu önereblecegim bi kaç seçene kolackatır.
öncelikle http://hiztesti.ttnet.com.tr/ adresi üzerinden internet bağlantınızı test ediniz. bağlantı hızınız 512 mbps veya altı geliyorsa oyunun kasma olasığığı yüksektir. yapmanız gereken paralel telefon bağlantılarını iptal edip denemektir çözüm olmaz ise ttnet ile irtibata geçmektir. bağlantı hızınızın normalde sağlıklı bir net bağlantısında 2 mbps ve üzeri gelmelidir. gündüz 2 gece 6 mbps oranındadır.
bu değerler normal ise kontrol etmeniz gereken diyer seçeneklerden bitanesi bllgisayarınız sadece bu oyundamı kasıyor?
eyerki sürekli kasa varsa ki bahsettiginzi ddr3 sistem bi bilgisayar kasmaması gerekyior. eyerki kasıyorsa sağlam bir virüs taramasından geçirfdikten sonra hdd temize çıktığı an format atıp işletim sisteminizi yeniden kurunuz.
eyerki donma sadece bu oyunda ise oyunu kaldırıp yeniden kurtmayı deneyin onun dışında filitre ayarlarını standart (varsayılan) ayarlara getirin. düzelmeyecek olursa işlemcinin ısı iletken macunu (termal Macun) nu kontrol ettirin. işlemci belirli bi sıcaklığa ulaşınca korumaya alıyor olabilir. bunun en belirgin yolu reset atmasınır.
ekran kartı öelligine gelince mega byte MB oyunun tasarlandığı kodları destekleyen grafik istemci. grafigi yeterli klabilecek veri yolu hızıdır grafige ayrı bi güzellik katmaz. performans açısından önemlidir. bit olayı ise santimetreye düşen noktanın sıklığıdır. yani grafigin daha mükemmel görünmesini sağlayan bi özelliktir performan ile alakası yoktur.
Yaşadığınız sıkıntı muhtemelen internez hızınızla alakalıdır. bi deneyin eyerki bilgisayarınzı normal çalışıyor oyunlarda kasma yapıyor ise tek sebebi net hızınızdır..
Kullanıcı avatarı
XxXszrXxX
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Lonca: Lotus

Mesaj gönderen XxXszrXxX »

Kasanın başlıca düzeneklerinde bir arıza yoksa 512mb. Ekran kartı IKV için gayet uygun bir seçimdir.

Ram , ekran kartı ve önemli bir etken olan internet hızını kontrol etmeni öneririm . Ekran kartını yenilemekte de fayda vardır tabii ki yersiz laglardan korunabilirsin.

* Bunun yanı sıra TTNET 8mbps İnternet sağlayamaz ! Çünkü bakır kablo kullanıyor.. Bakır hatlar üzerinden bu mümkün değildir Ancak Fiber Optik Kablolar ile sağlanabilir ki suan bunu Super Online ' dısında kullanan bir firma olduğunu görmedim ..
Jr. Java Dev. - Haziran 2oo7

..Sonunda "Aslansın" Diyorlar, Madalyalar Veriyorlar Gizli Gizli !
@SezerADATEPE
Meran
Kullanıcı avatarı
Wandetta
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Wandetta »

XxXszrXxX yazdı:Çünkü bakır kablo kullanıyor.. Bakır hatlar üzerinden bu mümkün değildir Ancak Fiber Optik Kablolar ile sağlanabilir ki suan bunu Super Online ' dısında kullanan bir firma olduğunu görmedim ..

Fiber Optik Kablo Yerel Alan Agları İçin Masraflı Bir Objedir ve Fiber Optik Kabloların hızı mbps ile degil gigabit ile ölçülür.
Bakır Kablolarla 8 mbps Hıza Çıkmak Mümkün Utp Cat 7 ve Cat 8 Sayesinde 8 Mbps Hız Gelmiyorsa Eger Ethernet kart Hızı veya Modem Hızıda Göz Önünde Bulundurulmalıdır.
Resim
WaffenxKeyhüsrev
Meranda İlk Kenan'ı Kesen Büyücü
Meranda İlk Kadimi Kesen Büyücü
Meranda İlk İflis Kesen Büyücü
Meranda 3. 49 Olan Büyücü
Meranda 4. Ejder Üreten Büyücü
Oyunda Tank Büyüyü Getiren Büyücü
Kullanıcı avatarı
sokaktakiadam
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: LoNCa RıHTıM

Mesaj gönderen sokaktakiadam »

XxXszrXxX yazdı:Kasanın başlıca düzeneklerinde bir arıza yoksa 512mb. Ekran kartı IKV için gayet uygun bir seçimdir.

Ram , ekran kartı ve önemli bir etken olan internet hızını kontrol etmeni öneririm . Ekran kartını yenilemekte de fayda vardır tabii ki yersiz laglardan korunabilirsin.

* Bunun yanı sıra TTNET 8mbps İnternet sağlayamaz ! Çünkü bakır kablo kullanıyor.. Bakır hatlar üzerinden bu mümkün değildir Ancak Fiber Optik Kablolar ile sağlanabilir ki suan bunu Super Online ' dısında kullanan bir firma olduğunu görmedim ..

Görüşlerinizin bi kısmına katılıyor bi kısmına katılmıyorum:) örnek olarak bakır kablonun 8 mb bağlantı sağlayamayacağını söylemişsiniz. benim kullandıım paket 4 GB aylık 29 TL olan sınırlı bağlantıydı ttneti arayarak 8 mbps bağlantıya aylık 2 TL fark ödeyerek geçiş yaptım. öncesinde 700 lerde gelen bağlantı hızım şuan gece 6 mpbs 6.000 geliyor bazen bu rakam 7.5 mb ulaşıyor ben 2 tl fark ödeyerek bu hıza ulaşabiliyorsam aylık 80 TL (8 MB bağlantı ücreti ödeyen biri bu hıza ulaşıyordur ki ulaşan arkadaşlarımda var zaten.
Fiber Optik bağlantısına gelince bi dönemler Çalıştığım Firma Fiber Optik İhalelerine giriyordu. Kamu Kuruluşlarının Fiber Optik Sonlandırmasını Yapıyordu Firmamız.
Fiber optik Onlara Özel Çekilen Bir Hat Değişdi. Fier Optik Tüm Bina Girişlerine (ev - İşyeri) v.b gibi tüm noktalarda Fiber Optik Bağlantısı Vardır Zaten. Fakat Fiber Optik Bağlantısı Doğrudan Bir Modeme Verilmez. (Server) gibi Cihazlara Verilir.
Diyer Bi Konu Süper Onlinenin Bu bağplantıyı Kulllandığını Bahsetmişsiniz. Süper online Abones Olduğunuzda Size Özel Bir Hatmı Çekiliyor Yer ALtından:)
Super online - Smile Adsl - Türk Port - biri.com Gibi Tüm Firmalar TTNET in Alt Yapısını Kullanmaktadır. Eski Terimle (POSTANE) Sper Online de kullansanız BibiBiri.com da kullansanız yine TTnetin Kablosunu Kullanıyosunuz.
Bazı Yerlerde Bağlantı Çok İyidir Bazı Yerlerde Çok iKötüdür. Bunun Etkenleri Alt Yapıdaki Binaya Giren Dağıtım Kutusundaki Kabloların Oksitlemnmesi, Bina Girişlerindeki Dairelere Dağılımı Sağğlayan Kutuların Kablo Bağlantısının Oksitlenmesi, Paralel Telefonların Pazrazit Yaparak Net Hızını Düşürmesi, Splinter Aparatının Arızalı Olması, Ethernet Sürücüsünün Sorunlu Olması. İnternetin Yavaş Olmasının Bi çok Sebebi Vardır Seçenek Çok:)
Neyse Canım Sıtkındı Meslegim İcabı Can Sıkıntısından Bildiklerimi Aktardım. Belki Doğru Belki Yalnış:)
Kullanıcı avatarı
Expendable
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Expendable »

kardeşim ben daha önce geForce 512 7300/7200 gs 64 bit kullanıyordum suan geforce 9500gt 1gb 128 bit kullanıyorum ama 256 bit bi ekran kartı almanı tavsiye ederim... malum online oyunlar zamanla ekran kartının içine ediyor .P
Yarının Farklı Olacağına Kendi Kendine Söz Verirsin, Ama Yarın Çoğu Zaman Bugünün Tekrarı Olur... '' James T. McCay ''

“Genel Sohbet” sayfasına dön