İKV DE PRİMİTİF DAVRANIŞ BİÇİMLERİ, NEDENLERİ!

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

İKV DE PRİMİTİF DAVRANIŞ BİÇİMLERİ, NEDENLERİ!

Mesaj gönderen Ocipres »

İlkel toplumlarda göze çarpan birçok davranış biçimleri vardır.Bunların başında ölçüsüz sahip olma,tüketme duygusudur.Midenin değil,gözün doymaması,başkasının değil,benim olsun duygusu oldukça baskın olması.Bu örselenmemiş primitif davranışların ikv deki şekillenmelerine ve sebeblerine bir bakalım.

Maden başında beklerken,char kasarken,klanda dolaşırken,ticaret yaparken,tüm bunlar olurken gözümüzün önüne gelen nekadar seviyesiz davranış biçimleri varsa sebebi;Bu davranışı sergileyenin üzerinde bir baskı unsurunun olmamasıdır.Tıpkı ilkel toplumlarda olduğu gibi.ilkel toplumlarda sosyal,ahlaki dini ve resmi baskı ve yasaklar yoktur.

Çok eski bir forum yazımda ''Sineklerin Tanrısı'' romanından bahsetmiştim.Romanda bir grup çocuk bir şekilde ıssız bir adada mahsur kalırlar.Belli bir zaman sonra aralarından bir grup çocuk vahşileşir diğer arkadaşlarını öldürmeye başlar.Romanın ana fikri melek diye bakılan çocukların bile toplumun insan üzerindeki baskılarından uzak kalınca insanlıktan çıkabileceği anafikri üzerinedir.

Oyunda en ufağından en büyüğüne kadar bu baskının olmamasının sarhoşluğu izlenebilmektedir.Gerçek hayatta sosyal ,ahlaki,dini, resmi baskı ve yasaklar olmazsa ne hale gelebileceğinizi merak ediyorsanız ikv deki hal ve tavrınıza bakabilirsiniz.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
justine
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları

Re: İKV DE PRİMİTİF DAVRANIŞ BİÇİMLERİ, NEDENLERİ!

Mesaj gönderen justine »

Dostum yazılarını devamlı okuyorum.Güzel yorumlar yapıyorsun ibretlik öyküler hazırlıyorsun ve bunları büyük ihtimalle kendin yazıyorsun.Aklı başında bir insan olduğun belli ve sırf bu sebepten sana karşı önünegeçilemez bir saygı durumu oluştu bende.Ancak ; şunu en az benim kadar senin de gözlemlediğini ve düşünmüş olduğunu varsayıyorum bu sebepten sana acizane ve nacizane bir hatırlatma yapayım. Ne yazık ki bu konu başlığında yer alan primitif ( ilkel) davranışları sergileyen oyuncularımız aynı zamanda da modern zamanların tüketim çılgınlığı ve vurdumduymazlığı ile de beslenmiş olduklarından gerçek anlamdaki ilkel insanlardan farklılar ve bu sebepten burda yazdıklarını görmeyecek ya da gülüp geçebilecek kadar modern davranışlar da sergileyebilirler..

Saygılarımla
Resim

Resim

Pinokyoyu yapan Gepetto değiliz ki ; her odunu adam edelim !!!
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

justine 13 Oca 2011 14:50

.................................. ; şunu en az benim kadar senin de gözlemlediğini ve düşünmüş olduğunu varsayıyorum bu sebepten sana acizane ve nacizane bir hatırlatma yapayım. Ne yazık ki bu konu başlığında yer alan primitif ( ilkel) davranışları sergileyen oyuncularımız aynı zamanda da modern zamanların tüketim çılgınlığı ve vurdumduymazlığı ile de beslenmiş olduklarından gerçek anlamdaki ilkel insanlardan farklılar ve bu sebepten burda yazdıklarını görmeyecek ya da gülüp geçebilecek kadar modern davranışlar da sergileyebilirler..

Saygılarımla
Yazıma yorumunun takdir ettiğin kısmı yukarda bıraktım çok teşekkür ederim arkadaşım.Doğru olmak,doğruyla yüzleşmek çok zor ve meşekkatli bir olaydır.Bunu yapamayanların bu durumdan sıyrılmak için içine girdikleri tiyatral vaziyetler anca dar perspektif sahibi insanların gözünden kaçar.Sen hançeri en zayıf noktalarına vur o dönüp dursun,yorulduğu yerde ya terkedecek yada böyle devam etmez deyip bu gidişe bir son verecek.

Sen şarkını söyle dinleyen dinler,dinlemeyen dinlemez.Sonuçta içinden gelmiş söylemişin : ) . Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
Fearles
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Fearles »

Birşeyi zan altında veya özenti üzerinden yapılır. Bunada dolasılıyla baskı denir. Oyundaki oluş biçimleri , maden cekerken davranış stilleri , konuşurken ortamın durumuna göre söze karışması , hayvan keserken yardımseverlik ve niceleri oyundaki arkadaş grubunu kurmaya yöneltir. Burda ya özgüven yada baskı yola girecekdir. Özgüven insanı rezil ettiğinden cok terbiye eder diğer değişle olgunlaştırır. O yüzden herşey sen ve benim gibilere bağlı.
Ffearles
TMFear
TMFearles
Kacanlar

Ne istersen iste , Hayat hakettiğini verir.
Kullanıcı avatarı
Fearles
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Fearles »

Ben bayadır fikret di galiba seni tanıyorum. İlk seviyelerde güzeldi . Cok sey değişti
Ffearles
TMFear
TMFearles
Kacanlar

Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Fearles 13 Oca 2011 23:01

Birşeyi zan altında veya özenti üzerinden yapılır. Bunada dolasılıyla baskı denir. Oyundaki oluş biçimleri , maden cekerken davranış stilleri , konuşurken ortamın durumuna göre söze karışması , hayvan keserken yardımseverlik ve niceleri oyundaki arkadaş grubunu kurmaya yöneltir. Burda ya özgüven yada baskı yola girecekdir. Özgüven insanı rezil ettiğinden cok terbiye eder diğer değişle olgunlaştırır. O yüzden herşey sen ve benim gibilere bağlı.
Sevgili arkadaşım yorumunu 2-3 kere okudum.Yazın bana yabancı bir siteden google türkçe çeviri eklentisini kullanıp çevrilen bir yazı görüntüsü verdi.Kelimeler terminolojik olarak yerli yerinde değil manalı ve akışkan gözükmedi ama yinede çok sağol vakit ayırıp yazmışın.Adım fikret doğrudur.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Rapid
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rapid »

seviye yükseliyor.
ResimResim
Kullanıcı avatarı
Fearles
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Fearles »

Bölgede hayvanlarla savas yapılırken yazılmıyor. ;)
Ffearles
TMFear
TMFearles
Kacanlar

Kullanıcı avatarı
Trendd
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Trendd »

Demem o ki,müzik değiştiğinde dansda değişir.

''Sen ne kadar bilirsen bil,ne kadar anlatırsan anlat;senin anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır...Hz.Mevlana''
Resim
Resim

“Genel Sohbet” sayfasına dön