Sevgililer Günümü? Kandilmi?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
anektod2
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Malazgirt Loncası

Sevgililer Günümü? Kandilmi?

Mesaj gönderen anektod2 »

Oyun içerisinde birçok arkadaşla bölgeden ettiğimiz sohbet sonucunda bu konuyu açma gereği duydum. Sesisimizin duyulması için lütfen 2 li tartışmalara dönüşebilecek ithamlardan kaçının ve bir sonraki kutlanacak özel günün (Kandil vs.) yönetim tarafından oyunculara dönüş biçimi hakkında görüşlerimizi paylaşalım.

14 Şubat 2011 tarihinde oyun içerisinde daha evveldende uygulanmış olan yönetimin bir jesti yaratıklardan düşen poşetler kalpli kutuya çevrilmişti.

Benim tepkim Mevlid Kandili ile Sevgililer gününün aynı güne çakışmış ve tamamen bizim gibi Müslüman bir topluma ait olan kültürümüzün bir parçası sayılabilecek Kandilin(ulusal ve dini bayramlar vb.) gerek forumda gerekse oyun içerisinde herhangibir pano vs. de kutlanmamış olmasınaydı.

Elbetteki bu tür bir istek biz oyunculara çok görülmemeli. En nihayetinde biz Çoğunluğu Müslüman olan bir toplum olarak bu tür isteklerimizi size iletebilmeyi ve karşılığınıda uygun biçimde görebilmeyi bekliyoruz.

Lütfen Yönetim olarak oyun içerisinde bize ait olmayan, Bizim kültürümüzü yansıtmayan şeyler koymayın. (yılbaşında Huni(Bknz. Antrepo cinleri), sevgililer gününde Kalpli Kutular vs..)
Oyun içerisindeki panolar ile ramazanda cami minarelerine mahyalar ile bize ait bir TÜRK oyunu olduğunu hissettirin ki bizde bu oyunu oynamaktan daha fazla gurur duyabilelim.

Okuduğunuz için ve anlayışınız için teşekkür ederim.
Bu Bir Oyun..
Kullanıcı avatarı
mizan
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Re: Sevgililer Günümü? Kandilmi?

Mesaj gönderen mizan »

Tam destek.
Kullanıcı avatarı
CLubber
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen CLubber »

Oyuncuların isteklerini düşenerek bilborg şeklinde Hayirli kandiller yazısı koyabilirler bence
1 gün süresince ne gibi zararı olabilir ki. sabah resetten sonra kaybolur.
Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer İçsen de tükenir içmesen de Bu yüzden hayattan tat almaya bak Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da...
Kullanıcı avatarı
TAKVA
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen TAKVA »

seLamlar ;

Öncelikle Tüm Müslüman kardeşlerimizin geçmiş Mevlid kandili mübarek olsun.

Fikir ve Önerilerinde seni destekliyorum,fakat böyle öneri veya fikirlerimizi forumdan duyuramayacağımız gibi Destek sayfasından yararlanabiliriz.

Önemli olan Kimin ne düşündüğü değil bizim kalbimizden ne geçtiğidir.Sevgililer günü falan gelip geçici şeyler Ebedi olan Salih Ameldir, Kandillerdir.Bu konuşmaların yapılacağı yer burası olmadığını düşünüyorum.

Nitekim Bu gibi mühim konular tartışmalara zemin hazırlamaması içinde izin verilmiyor.

Bakınız Forum Kuralları: Madde 8

8. Din,politika,örgüt veya bir partinin simgesi olan resimler, işaretler ve bunları simgeleyen kullanıcı adları vs. kesinlikle kullanılamaz

Fikir veya Önerileriniz İçin Lütfen http://www.istanbuloyun.com/support.aspx Bildirim Tipinizi Öneri seçiniz.

İyi Forumlar
İKV İletişim/Destek Formu için Tıkla!

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim

anektod2
Cin Avcısı
Cin Avcısı

TAKVA yazdı:seLamlar ;

Öncelikle Tüm Müslüman kardeşlerimizin geçmiş Mevlid kandili mübarek olsun.

Fikir ve Önerilerinde seni destekliyorum,fakat böyle öneri veya fikirlerimizi forumdan duyuramayacağımız gibi Destek sayfasından yararlanabiliriz.

Önemli olan Kimin ne düşündüğü değil bizim kalbimizden ne geçtiğidir.Sevgililer günü falan gelip geçici şeyler Ebedi olan Salih Ameldir, Kandillerdir.Bu konuşmaların yapılacağı yer burası olmadığını düşünüyorum.

Nitekim Bu gibi mühim konular tartışmalara zemin hazırlamaması içinde izin verilmiyor.

Bakınız Forum Kuralları: Madde 8

8. Din,politika,örgüt veya bir partinin simgesi olan resimler, işaretler ve bunları simgeleyen kullanıcı adları vs. kesinlikle kullanılamaz

Fikir veya Önerileriniz İçin Lütfen http://www.istanbuloyun.com/support.aspx Bildirim Tipinizi Öneri seçiniz.

İyi Forumlar
senin dediklerinin bir kısmına katılmakla beraber bir kısmınada katılmıyorum. Yazımın başında tartışma içerebilecek 2 li diyaloglardan kaçınılması konusunda konuyu açan kişi olarak uyarıda bulundum. Oyun içerisinde bu tür güzel ve manidar şeylerin kutlanabiliyor olması elbetteki bu oyuna değer katar. Bu oyuna gönül veren bizler isek bu konuda olumlu yada olumsuz eleştirileri düzeyli bir şekilde paylaşmakta bizim hakkımızdır diye düşünüyorum. Din yada siyasi görüş içeren bir yazı değildi paylaşmaya çalıştığım aksine TÜrk Milletinin benliğinde bulunan manevi dünyasına huzur (kandil gibi) ve coşku (Ulusal bayramlarımız) katabilecek değerlerin yönetimimiz tarafından bizimle bu şekil paylaşımlarda bulunarak katlayabileceğini göstermekti. Lütfen konunun amacı dışına çekilmesinde önayak olabilecek yorumlardan kaçının.

Şimdiden okuyan yada yorumlarını esirgemeyerek destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum...
Bu Bir Oyun..
Kullanıcı avatarı
DehrayN
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen DehrayN »

Kesinlikle katılıyorum eğer ki biz müslümansak İslami değerlere daha çok yer verilmeli diye düşünüyorum. Gerekse Dini bayramlarımız olsun gerekse Milli bayramlarımıza gereken önemin gösterildiğini görüyorum.. Ama "YILBAŞI" adlı Hristiyanların bayramlarını neden çok hoş ve çağdaşmış bir şey gibi göstermeye çalışıyoruz? YILBAŞI için kadim hidrada etkınlık yapıldı neden Bizim dini veya Milli bayramlarımızda etkınlık yapılmıyor öncelıkle bunu sormak isterim? Sonuçta bu ülkenin yüzde 99,9 u müslüman.. Zaten sevgililer günü , Anneler günü, Babalar günü çok saçma gelıyor eğer ki Annelerin babaların sevgililerin günü senede 1 gün mü sadece? seven için her gündür.. Camii nin yanına DOMUZ koymak ne kadar mantıklı o ayrı mesele yani toparlamak gerekirse İSLAM i değerlere daha fazla önem gösterilmesi gerekmektedir.
Kullanıcı avatarı
Tayfunhan
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Tayfunhan »

DehrayN yazdı:. Zaten sevgililer günü , Anneler günü, Babalar günü çok saçma gelıyor eğer ki Annelerin babaların sevgililerin günü senede 1 gün mü sadece? seven için her gündür.
senin islam anlayışın 1 günden mi ibaret? (2 li tartısma yaratmak ıstemıyorum ama kendı dedıklerınızıde bır dusunun yazmadan evvel)inanan için her gün kurban bayramıdır,kandildir ona kalırsa
Kullanıcı avatarı
DehrayN
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen DehrayN »

Tayfunhan yazdı:
DehrayN yazdı:. Zaten sevgililer günü , Anneler günü, Babalar günü çok saçma gelıyor eğer ki Annelerin babaların sevgililerin günü senede 1 gün mü sadece? seven için her gündür.
senin islam anlayışın 1 günden mi ibaret? (2 li tartısma yaratmak ıstemıyorum ama kendı dedıklerınızıde bır dusunun yazmadan evvel)inanan için her gün kurban bayramıdır,kandildir ona kalırsa
Hayır değil tabi ama eğer bir müslüman ülkede yaşıyorsak değerlerimize daha çok yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Onu geçtim en azından forumdan bir GM veya DEV İKV adına oyuncuların kandilini kutlaması gerektiğini düşünüyorum yukardakı örneğin vermemdeki amaç kendi değerlerimize yer verilmiyor torbalar bile değişiyor görmüyormusun dostum?
Kullanıcı avatarı
DehrayN
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen DehrayN »

Neyse arkadaşlar tartışmalara girmemek için konudan uzak kalıyorum size bol muhabbetler.
anektod2
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Böylesine bir konuya verdiğiniz/vereceğiniz desteğiniz bu kadarmı yorumlarınızı görmek isteriz...
Bu Bir Oyun..

“Genel Etkileşim” sayfasına dön