Hera (Junon).

Meran sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
DeathxShock
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Death

Hera (Junon).

Mesaj gönderen DeathxShock »

Kronos'un büyük kızı olan Hera aynı zamanda Baş Tanrının karısıdır. Zeus kendisine bir hayat arkadaşı aradığı zaman o henüz sütannesi Markis ile birlikte yaşayan genç bir kzdı, ve Markis onu hiç yalnız bırakmıyordu. Bununla beraber bir kış mevsiminin çok soğuk bir gününde Hera ıssız bir yerde yalnız başına bulunuyordu. Birden bire soğuktan üşümüş, titreyen bir kuğu geldi ve omzuna kondu. Üşüyen kuşa acıyan Hera onu yakalayıp ısıtmak için göğsüne yasladı. Oysa bu bir kuş değil Baş Tanrı Zeus'tu.
baktabul

"Hera, dedi istiyorum ki sen benim karım olasın, büyük gözlü güzel Tanrıça benim peşimden gel, OlymposTa parlak bir that üzerinde ve benim sağımda oturarak saltanat sür.

Hera razı oldu ve Baş Tanrı düğünü yapmak için karısını Kitheron dağının ormanlarla süslenmiş en yüksek tepesine götürdü. Tanrıların evlenmesine sevinen ağaçlar onları selamlamak için dallarını eğdiler ve çeşmelerden Ambrosia (Tanrıların özel içeceği) kokusu yayıldı. Bütün Tanrı ve Tanrıçalar bu düğünde bulunmak için Olypos dağından aşağı indiler. Düğün çok muhteşem oldu. Düğünde göklerin ve yerin bütün Tanrıları, perileri hazır bulunmuştu. Düğüne yalnız Khelone adındaki bir peri kızı gelmemişti. Bu yüzden tembelliğinin cezası olarak onu ağır hareketin ve hantallığın sembolü olan kaplumbağaya çevirdiler. Hera Baş Tanrının elinden tutar tutmaz yaldızlı bir bulut onları neşe içinde Olympos'un tepesine Zeus'un sarayına götürdü.

Güzel Tanrıça Hera o günden sonra; Ölümsüzler arasında, Baş Tanrının karısı, Olympos'un sultanı olarak kaldı. İlahi otoriteyi kocası ile birlikte paylaştı. O'da Zeus gibi bazen göğün en yüksek yerinde gürler, öfkeye kapıldığı zaman rüzgarın zincirlerini çözer, denizleri altüst ederdi. Denizlere sözünü geçirir ve bazen ayaklarının altında parlayan yıldızlara bile karışır onları idare ederdi.

Olympos'ta oturan bütün Tanrıçaların en güzeli en çok saygı göreni idi. Kocasının sarayında toplantı salonuna girdiği zaman bütün Tanrılar ayağa kalkar onu selamlarlardı. Onun öfekiside Zeus'unki gibi korkunçtu, tahtında otururken sinirlendiği zaman bütün Olympos'u titretirdi.
DeaTHxSHoCK

DeaTHxTeRaPi
Lavv
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Re: Hera (Junon).

Mesaj gönderen Lavv »

"Zeus'un karısı ve kız kardeşi, Kronos ve Rheia'nın kızları. O aile ve evliliğin Tanrıçası kabul edilmiştir. Mitolojide Hera çok kıskanç ve zalim bir kadın olarak tanımlanır. Hera, Zeus'un ikincil ilahelere ve ölümlü kadınlara ilgi duymasını bir türlü içine sindiremez ve onları sürekli tehdit altında tutar. Paris evrende Hera'dan daha güzel bir kadın bulunduğunu söylediği için ona hakaret etmiş ve Hera Troya'nın düşmanı olmuştur. Zeus ve Hera'nın İlithya ve Hebe adında kızları, sanayi Tanrısı Hephaistos ve savaş Tanrısı Ares oğulları olmuştur. Hera savaş Tanrıçası olmamasına rağmen bazen savaşçı kişiliğini ortaya koyar. Kutsal hayvanları, inek ile tavus kuşunu sever (korur), şehri de Argos'dur."

http://mitoloji.info/index.php?option=c ... &Itemid=28
Law & Rock & CaSS - Plax
Kullanıcı avatarı
Tokerx
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Tokerx »

sen çok age of mythology oynuosun galiba :D
Resim

Resim

!...Üyeliğin Şifresi Değiştirilmiştir İlgililerin Bilgisine...!
Kullanıcı avatarı
Tryagain
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Tryagain »

Paylasım güzel ama desteklemiyorum. Hâ şâ tanrılar falan şirk büyük günah :(
Resim

Hayatı tesbih yaptım, bazen çekiyorum bazen sallıyorum...
Kullanıcı avatarı
DeathxShock
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Tryagain yazdı:Paylasım güzel ama desteklemiyorum. Hâ şâ tanrılar falan şirk büyük günah :(
Bunlar hep gavur inancı açıklayayım dedim yanlış anlama Elhamdülillah yani biliyosun :)
DeaTHxSHoCK

DeaTHxTeRaPi
Kullanıcı avatarı
DeathxShock
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Centurion ise Roma'da bir yüzbaşıydı onunla ilgili pek bilgi bulamadım bulduklarımda google translate Türkçesinde oldukları için koyamadım fakat derleyip paylaşmayı düşünüyorum.
DeaTHxSHoCK

DeaTHxTeRaPi
Kullanıcı avatarı
Ferhatbey
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Ferhatbey »

:| gavur denmez senin inanmadığın şeye inananlar desek ?
onlarda sana gavur dese hoş mu bence kaba bi tabir ;) ;)
' .♥TÜRKİYEM> ЯeLaxxeefendyy > Hanedanxultio ♥. '

Bir ülke istiyorum adı '' DÜNYA'' Bir tek ırk istiyorum adı ''İNSAN'' Bir tek kaynak istiyorum adı ''SEVGİ'' Ve bir tek slogan istiyorum adı '' YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ '' FERHAT
Kullanıcı avatarı
Tryagain
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Tryagain »

Ehehe biliyorum shock'um eyw :) Bunlar hep Vİkipedia :lol: :P
Resim

Hayatı tesbih yaptım, bazen çekiyorum bazen sallıyorum...

“Genel Sohbet” sayfasına dön