Aslında bu konuda söylenebilecek çok fazla şey var.
Dil milletlerin, devletlerin, toplumların can damarıdır.
İnsanın tabiatını belirleyen bir unsurdur. Dil ; bir milletin yaşamasının baki kalmasının temel ihtiyacıdır.
Bir devleti yıkmanın ilk aşaması dilini ve en çekirdek unsur olan aile yapısını bozmaktır. Dili, aile yapısı, ve ahlâkı bozulan bir milletin ana can damarları kopmuş demektir.
Ben bir TDE öğrencisiyim. Aslında yazmaya kalksam o kadar çok şey yazmam gerekir ki buna hem zamanım yetmeyecektir hem de sizleri uzun bir yazı ile sıkmak istemiyorum.
Tüm bunları yazmak yerine sadece bir öneri yapacağım. Eğer ki fırsatınız olursa Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun "Bye Bye Türkçe" adlı eserini bir okuyun derim.
"Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir."
"Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."
Mustafa Kemal ATATÜRK
Turqche Değil Türkçe...
- Kafkasbey
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Legend Of TayFa
Re: Turqche Değil Türkçe...
xxXXTaYFaLaRXXxx
Göster
Re: Turqche Değil Türkçe...
Dil değişken bir kavramdır.Değişmezse o dil ölmüştür.Zamanla dilimize yeni kelimeler girecek.Ama ben ch yerine ç kullanmak istiyorum,q yerine k kullanmak istiyorum.Türkçe okunduğu gibi yazılan bir dil olmasından kaynaklanıyor bu istek sanırım.Çünkü artık Türkçe okunduğu gibi yazılan bir dil olmamaya başladı.Hem ingilizceden alınan harfleri ben niye kullanayım.Tarz diyenler var bu yazımlara ama bu tarz olmayacak kadar kötü
MezarKabul...
xMzrKbL...
xxMzRKbL...
xMzrKbL...
xxMzRKbL...