Turqche Değil Türkçe...
Re: Turqche Değil Türkçe...
yeni nesil gencler gerçekten cok kötü Güzel Bir konu ACmısınız KArdesim
Evulation------>49
XxXTittoXxX--->49
Fastxkhopernick---38
XxXTittoXxX--->49
Fastxkhopernick---38
Gizlenmiş İçerikGöster
GİZLİ DİYOZ ARKADAŞ 
- kalearkasi
- FareAdam Düşmanı

angutluktan başka bişey değil
nice angutlar gördüm böyle yazan
nice güzel insanlar gördüm yanlıştan dönen
anlayacaklar bunu elbet.ama iş işten geçtikten sonra...yıllardır arapça farsça sözcüklerin hakim olduğu türkçede buda oldu..şaşırmamak gerek aslında..
not : angut ( kuş )

anlayacaklar bunu elbet.ama iş işten geçtikten sonra...yıllardır arapça farsça sözcüklerin hakim olduğu türkçede buda oldu..şaşırmamak gerek aslında..
tekin
Gizlenmiş İçerikGöster
Türküz Doğruyuz Trabzonluyuz !!!
kalearkasi yazdı:angutluktan başka bişey değil![]()
![]()
![]()
Selam
Not düşmüşsün angut kuş olduğuna dair yalnız şaşırdım doğrusu yukarıdaki cümle içinde kullandığın angut kelimesi ile nota yazdığın angut arasında fark olması gerek .
ANGUT nedir?
Herkesin (haksız bir şekilde) kullandığı bir
ifadedir 'Angut'.
Birisi bir salaklık yapınca, bir laftan anlamayınca,
böle boş boş bakınca
hemen 'Angut' musun' der günümüzün insanı...
Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir ton
'Angut! ' var
ülkemizde.. Angut kuşu'nun eşi öldüğü zaman
(yanına o anda başka bir
yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi)
gözlerini bir dakika bile
eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da
ölene kadar onun başucunda
bekler...
İşte bu canlının yaptığı en büyük 'Angut'luk
budur.. Ayrıca bu olay bütün
Angut
kuşları için geçerlidir, arada bir görülen
bir şey
değildir.. Çok ürkek bir hayvan olmalarına
rağmen eşinin ölüsünün başında
bekleyen Angut kuşuna elini uzatsanız dahi oradan
kaçmaz.. Hani derler ya
'Angut gibi bakmasana lan'.. keşke herkes Angut gibi
bakabilse değer
verdiklerine.. Bundan sonra bazılarına 'Angut'
demeden önce bir kere daha
düşünün..
Bir 'Angut' bile olamayan o kadar çok insan var ki
artık günümüzde...
Alıntıdır...
Açıklayıcı olmuştur umarım
Karbon Kağıdı Değil Yaratıcı Ol
LEEWOHT
LEEWOHT
- Carismatixlyder
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
yhaßma phöLe jnm yhaaa : :lol: Alıntıdır 
Carismatixlyder
IxKiNqBuLLxI
Ixsalvadorexl
Sagopaşifaxlyder
Deathxcinderella
Alemi Alem Yapan Üç Beş Çakalsa(Lodoş)..Krallık Bize Yakışmaz
IxKiNqBuLLxI
Ixsalvadorexl
Sagopaşifaxlyder
Deathxcinderella
Alemi Alem Yapan Üç Beş Çakalsa(Lodoş)..Krallık Bize Yakışmaz
- Fianxaspendos
- Teşkilat Neferi

Hoş,şakanında suyu çıkabiliyor ; konu amacından sapmasın bence ...
...FianxAspendos...GENÇFENERBAHÇELİ...xAspendoSx...yaİSTİKLALyaÖLÜM
- ISSIZACUN
- İri Fare Avcısı

Paşam, paylaşıma açtığın konu gerçek anlamda bu forumda tartışılacak her hangi bir konudan çok daha ağır bir konu.
Oyun arkadaşlarımız sağolsunlar kendi yorumlarını çekinmeden yazmışlar bizlerle paylaşmışlar.
Bu konuda öncelikle şunu unutmamak gerekiyor. Diller, yabancı kültürlerin etkisinden hiçbir zaman azade olamazlar.Hele hele kültürü, biz Türkler gibi milattan öncelere dayanan milletler bu etkileşim içine birçok kez girmiş ve girmektedir.
Etkilendiğimiz dilleri şöyle akla ilk gelenler dahilinde sıralarsak; Çince, Ermenice, İbranice, Arapça, Farsça ...
Asıl dikkat edilmesi gereken konu ise kanımca şu olmalı. Bu dillerden tamamen kurtulmak ve Öz Türkçeye mi dönmek yoksa bu dillerin katkıları ile gelişen Türkçemizi daha etkin kullanmak mı?
Mustafa Kemal bu konuda birçok ilim adamını görevlendirmiş, çalışmalar yaptırmıştır. Hatta kendi adını Öz Türkçeye örnek teşkil etsin diye "Kamal" olarak kullanmıştı. Ancak bu kullanım tarzından kendi de dönmüştür.
Sanırım bir kardeşim Arapça ve Farsçadan arınmamız şeklinde bir iki kelamda bulunmuş. O arkadaşa şunu sormak isterim. Bu dillerin etkisinden arındığımızı hatta hiç kullanmadığımızı varsayalım. O zaman koca koca Mesneviler, ecdadlarımızın yazdığı eşsiz güzellikteki şiirler ne olacak. Onları kültür miraslarımızın içinden alıp tarihin çöplüğüne mi atacağız.
Örneklerin sayısını daha da artırmak mümkün. Ancak şunu tekrar vurgulamak istiyorum. Önemli olan Türkçeyi etkin, düzgün ve gramer yapısına uygun kullanmaktır.
Gençlerimizin kullandığı ne olduğu belirsiz kelimelere gelince, bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyorum. Çünkü yapacağım yorum küçük kardeşlerimizi, genç arkadaşlarımızı haddiyle yerecek ve kırıcı olacaktır.
En güzeli kendi hatalarının farkına bizlerin yardımları ile varmaları, bu sayede dillerine sahip çıkmaları ve daha güzel bir şekilde kullanmaları olacaktır.
İlim ve irfan sahibi olmanız dileği ile.
Oyun arkadaşlarımız sağolsunlar kendi yorumlarını çekinmeden yazmışlar bizlerle paylaşmışlar.
Bu konuda öncelikle şunu unutmamak gerekiyor. Diller, yabancı kültürlerin etkisinden hiçbir zaman azade olamazlar.Hele hele kültürü, biz Türkler gibi milattan öncelere dayanan milletler bu etkileşim içine birçok kez girmiş ve girmektedir.
Etkilendiğimiz dilleri şöyle akla ilk gelenler dahilinde sıralarsak; Çince, Ermenice, İbranice, Arapça, Farsça ...
Asıl dikkat edilmesi gereken konu ise kanımca şu olmalı. Bu dillerden tamamen kurtulmak ve Öz Türkçeye mi dönmek yoksa bu dillerin katkıları ile gelişen Türkçemizi daha etkin kullanmak mı?
Mustafa Kemal bu konuda birçok ilim adamını görevlendirmiş, çalışmalar yaptırmıştır. Hatta kendi adını Öz Türkçeye örnek teşkil etsin diye "Kamal" olarak kullanmıştı. Ancak bu kullanım tarzından kendi de dönmüştür.
Sanırım bir kardeşim Arapça ve Farsçadan arınmamız şeklinde bir iki kelamda bulunmuş. O arkadaşa şunu sormak isterim. Bu dillerin etkisinden arındığımızı hatta hiç kullanmadığımızı varsayalım. O zaman koca koca Mesneviler, ecdadlarımızın yazdığı eşsiz güzellikteki şiirler ne olacak. Onları kültür miraslarımızın içinden alıp tarihin çöplüğüne mi atacağız.
Örneklerin sayısını daha da artırmak mümkün. Ancak şunu tekrar vurgulamak istiyorum. Önemli olan Türkçeyi etkin, düzgün ve gramer yapısına uygun kullanmaktır.
Gençlerimizin kullandığı ne olduğu belirsiz kelimelere gelince, bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyorum. Çünkü yapacağım yorum küçük kardeşlerimizi, genç arkadaşlarımızı haddiyle yerecek ve kırıcı olacaktır.
En güzeli kendi hatalarının farkına bizlerin yardımları ile varmaları, bu sayede dillerine sahip çıkmaları ve daha güzel bir şekilde kullanmaları olacaktır.
İlim ve irfan sahibi olmanız dileği ile.
Doğuşumdaki tek fevkaladelik, Türk olarak dünyaya gelmemdir.
:arrow:
~ K u k L a c ı ~
~ Şeytan Ayrıntıda Gizlidir ! ~
~ Destek İletişim Adresi : http://www.istanbuloyun.com/support.aspx ~
~ Şeytan Ayrıntıda Gizlidir ! ~
~ Destek İletişim Adresi : http://www.istanbuloyun.com/support.aspx ~
- DuMaNnN
- İskele Babası

Onur abiciğim;
Kesinlikle yazdıklarına katılıyorum.Senin Türkçe'yi ne kadar iyi kullandığını da bilirim.
Mesele dilimize giren sözcükler değil; dilimize giren sözcüklerin yanlış kullanımından ortaya çıkan hatalardır.
Tamam sözcük girdi madem o halde doğru kullan kardeşim.TDK'nın internet sayfasında günlük kullandığımız ingilizce kelimelerin Türkçe'ye girmiş hali veya kullanmakta olduğunuz Türkçe kelimelerin doğru kullanımları yer almakta.
Tabi dilimize pek önem vermediğimiz için bunlara bakmak hiç aklımıza gelmemiştir.Bu konuda TDK hala çalışmalarını sürdürmekte.Umarım hak ettiğimiz yerlere geliriz.Dilimiz zengin gelişmeye açık ve güzel bir dil.Elimizden geleni yapalım.
Saygılar...
Kesinlikle yazdıklarına katılıyorum.Senin Türkçe'yi ne kadar iyi kullandığını da bilirim.
Mesele dilimize giren sözcükler değil; dilimize giren sözcüklerin yanlış kullanımından ortaya çıkan hatalardır.
Tamam sözcük girdi madem o halde doğru kullan kardeşim.TDK'nın internet sayfasında günlük kullandığımız ingilizce kelimelerin Türkçe'ye girmiş hali veya kullanmakta olduğunuz Türkçe kelimelerin doğru kullanımları yer almakta.
Tabi dilimize pek önem vermediğimiz için bunlara bakmak hiç aklımıza gelmemiştir.Bu konuda TDK hala çalışmalarını sürdürmekte.Umarım hak ettiğimiz yerlere geliriz.Dilimiz zengin gelişmeye açık ve güzel bir dil.Elimizden geleni yapalım.
Saygılar...
PiLkiSaYaRcI - DuMaNnN - XxXDuMaNXxX - IIxXDuMaNXxII
Yakalım bir sigara kafamız DuMaNnN'lansın....
Arz ederiz...
TurqCHe değil --> Türkçe... Lütfen yazım hatalarına dikkat edelim...
Daha güzel bir Türkçe için el ele...
Yakalım bir sigara kafamız DuMaNnN'lansın....
Arz ederiz...
TurqCHe değil --> Türkçe... Lütfen yazım hatalarına dikkat edelim...
Daha güzel bir Türkçe için el ele...
- seagle
- Meteor Kaşifi

- Klan: Lodos
- Lonca: Sentinus
Fianxaspendos yazdı:Her değer verdiğim Türkçe konusunda muhtemelen hepinizin bildiği bir şey paylaşmak istiyorum ;
İşte TÜRKÇE'nin değişimi ...
Yıl: 1965
"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."
Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,
yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."
Yıl: 1985
"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra
kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."
Yıl: 1995
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni.. Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..
Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."
Yıl: 2006
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,
baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu yavrum?'"
Yıl: 2026
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Heeey beybi..'"
1995 den sonra katıldım gülmekten varya
Arkadaşlar biliyosunuz BİZ TÜRT VATANDAŞIYIZ ... Atatürkün demiş olduğu söz gibi Ne Mutlu Türküm Diyene... Sözünü Grur ve onur ile söylemeliyiz...
Ey Türk Gençliği ! Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün istiklal ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezhür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk İstikbalinin Evladı !
İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini Zevkle okuyorum...
Açmış olduğun konu gerçekten ciddi ve önemli bir konudur...
Başka yerlere sapmasın...
.......SeaGle (49 lwl)Büyücü
.......Dbsimsekdb(49 lwl)Savaşçı
.......FastxSeaGlexDbxI(49 lwl)Şifacı(^)AsHaB-ı KeHF)

*2254*
.......Dbsimsekdb(49 lwl)Savaşçı
.......FastxSeaGlexDbxI(49 lwl)Şifacı(^)AsHaB-ı KeHF)

*2254*
- kalearkasi
- FareAdam Düşmanı

aleyküm selam.FiaNNa yazdı:kalearkasi yazdı:angutluktan başka bişey değil![]()
![]()
![]()
Selam
Not düşmüşsün angut kuş olduğuna dair yalnız şaşırdım doğrusu yukarıdaki cümle içinde kullandığın angut kelimesi ile nota yazdığın angut arasında fark olması gerek .
ANGUT nedir?
Herkesin (haksız bir şekilde) kullandığı bir
ifadedir 'Angut'.
Birisi bir salaklık yapınca, bir laftan anlamayınca,
böle boş boş bakınca
hemen 'Angut' musun' der günümüzün insanı...
Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir ton
'Angut! ' var
ülkemizde.. Angut kuşu'nun eşi öldüğü zaman
(yanına o anda başka bir
yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi)
gözlerini bir dakika bile
eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da
ölene kadar onun başucunda
bekler...
İşte bu canlının yaptığı en büyük 'Angut'luk
budur.. Ayrıca bu olay bütün
Angut
kuşları için geçerlidir, arada bir görülen
bir şey
değildir.. Çok ürkek bir hayvan olmalarına
rağmen eşinin ölüsünün başında
bekleyen Angut kuşuna elini uzatsanız dahi oradan
kaçmaz.. Hani derler ya
'Angut gibi bakmasana lan'.. keşke herkes Angut gibi
bakabilse değer
verdiklerine.. Bundan sonra bazılarına 'Angut'
demeden önce bir kere daha
düşünün..
Bir 'Angut' bile olamayan o kadar çok insan var ki
artık günümüzde...
Alıntıdır...
Açıklayıcı olmuştur umarım![]()
o senin yazdığın alıntının olduğu siteye ulaştım ilk yanlış yazmayayım diye..yazılar çok olunca bizim yörede kullanılan manasıyla yazayım dedim.burada aklı olmayana biraz saf olana derler angut ...kuş beyinli manasında...
konu fazla dağılmasın ...
türkçemize sahip çıkalım...bir önerim var...resim programları bilen birisi imza şeklinde bişey yapsa onu kullansak güzel olur diye düşündüm.
tekin
Gizlenmiş İçerikGöster
Türküz Doğruyuz Trabzonluyuz !!!