Turqche Değil Türkçe...

Beyaz Köşk sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
DuMaNnN
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Turqche Değil Türkçe...

Mesaj gönderen DuMaNnN »

Merhaba arkadaşlar;

Hepimiz biliyoruz ki; oyunda birbirimize yazarken kullandığımız kelimelerde Türkçe olmayan harfleri kullanıp veya Türkçe kelimeleri değiştirip kullanan bir çok arkadaşımız var.Neden böyle bir yazım şekline ihtiyaç duyduğumuzu bilmiyorum.Güzelim dilimizin böyle heba olup gitmesi beni çok üzüyor.

'p' harfi yerine 'q' veya 'k' harfi yerine 'q' kullanınca cümle daha mı fazla mana kazanıyor ya da daha mı havalı oluyor?
Mesele 'almıcam' bu ne biçim bir yazım şeklidir? 'Almayacağım' yazmak çok mu zor?
Bir diğer gözüme çarpan yazım yanlışı da mesela; 'olmuyacak' değil 'olmayacak' , 'gitmiyecek' değil 'gitmeyecek'.
Örnekleri çoğaltabiliriz.Demem o ki ; Güzelim dilimizi hakettiği biçimde kullanalım.Türkçe'nin daha ileri gitmesini sağlayalım.Bizler Türk evlatlarıyız.Bu gibi değerlerimizi korumak da bizim görevimizdir.

Umarım hak ettiğimiz yerde oluruz.

Saygılar...
PiLkiSaYaRcI - DuMaNnN - XxXDuMaNXxX - IIxXDuMaNXxII

Yakalım bir sigara kafamız DuMaNnN'lansın....

Arz ederiz...

TurqCHe değil --> Türkçe... Lütfen yazım hatalarına dikkat edelim...
Daha güzel bir Türkçe için el ele...
Kullanıcı avatarı
Hellsbey
İskele Babası
İskele Babası

Re: Turqche Değil Türkçe...

Mesaj gönderen Hellsbey »

İbo abicigim , Biliyorsun ki Bende bu durumdan çok ama çok şikayetciyim. Hatasız kul olmaz , Bizim de yanlışlarımız oluyor. Fakat ben ömrümde ' Kanka ' yerine 'qanqha ' yazdığımı hatırlamıyorum. Çok mu şık oluyor zannediyorsunuz anlamıyorum ki Aksine böyle insanlar bana özel mesaj attığında cevap bile vermiyorum. Türkçe Bilmeyen adam ile anlaşamam ben. Arkadaslar şunun bilincine varalım artık Biz TÜRKÜZ ! Ve Türkiyede yaşıyoruz. Bu ülkenin Dili Türqche Değil TÜRKÇE ! Tek istediğimiz sizden biraz daha özenli konuşmanız. İnanın diğer türlü hiç hoş değil. Aksine cok itici. Fikirlerinize saygı duyarım.

BeginofLife
BeginofLife [ (^) Ejder Asa ]
LetMeKissYou [ (^) Latif ]
Kullanıcı avatarı
LosTT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen LosTT »

DuMaNnN yazdı:Merhaba arkadaşlar;

Hepimiz biliyoruz ki; oyunda birbirimize yazarken kullandığımız kelimelerde Türkçe olmayan harfleri kullanıp veya Türkçe kelimeleri değiştirip kullanan bir çok arkadaşımız var.Neden böyle bir yazım şekline ihtiyaç duyduğumuzu bilmiyorum.Güzelim dilimizin böyle heba olup gitmesi beni çok üzüyor.

'p' harfi yerine 'q' veya 'k' harfi yerine 'q' kullanınca cümle daha mı fazla mana kazanıyor ya da daha mı havalı oluyor?
Mesele 'almıcam' bu ne biçim bir yazım şeklidir? 'Almayacağım' yazmak çok mu zor?
Bir diğer gözüme çarpan yazım yanlışı da mesela; 'olmuyacak' değil 'olmayacak' , 'gitmiyecek' değil 'gitmeyecek'.
Örnekleri çoğaltabiliriz.Demem o ki ; Güzelim dilimizi hakettiği biçimde kullanalım.Türkçe'nin daha ileri gitmesini sağlayalım.Bizler Türk evlatlarıyız.Bu gibi değerlerimizi korumak da bizim görevimizdir.

Saygılar...
Sonuna Kadar Katılıyorum Sana İbo.
<<< LoSTxÇaĞLaR <<------->> Lostxesentepe >>>

Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.
Kullanıcı avatarı
Shizofren
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Shizofren »

Her ne kadar Duman'sız bir hava sahası isteyen biri olsamda Bu söylediklerine katılıyorum İbrahim. Konu'nun güncel kalması ve Önemle DİKKAT edilmesi gerekli !
~ K u k L a c ı ~

~ Şeytan Ayrıntıda Gizlidir ! ~

~ Destek İletişim Adresi : http://www.istanbuloyun.com/support.aspx ~
Kullanıcı avatarı
xxDAMAGExx
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen xxDAMAGExx »

Saygılar...
GüzeL bir Konuya deginilmiş ,aynen katılıyorum nitekim Kanuni Sultan süleyman iLe başlayan bu Batılılaşma yahut Batıya özenmemi diyeyim adına bilemiyorum bu şekilde devam edecegi ap açık ortada .Konuya ilgi gösteren arkadaşların belKi ilğisini çeker ..Yapılan bir araştırmaya göre Türkçe mizde günde 50 kelimenin kaybolugu belirtilmişti okul yıllarında nasıl Her Cuma günü her pazartesi bayraga bakarak Tek bir marş okuduk nasıl tek bayraga bakmışsak şimdi ona saygı gösterme sırası bizlerdedir.Saygılarımla
Resim
Resim
Fani dünyanın baki padişahı değiliz gönül hırkalarını yamar dikeriz ve dostlarla ağlar dostlarla güleriz
Kullanıcı avatarı
azizcan
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen azizcan »

xxDAMAGExx yazdı:

Saygılar...
GüzeL bir Konuya deginilmiş ,aynen katılıyorum nitekim Kanuni Sultan süleyman iLe başlayan bu Batılılaşma yahut Batıya özenmemi diyeyim adına bilemiyorum bu şekilde devam edecegi ap açık ortada .Konuya ilgi gösteren arkadaşların belKi ilğisini çeker ..Yapılan bir araştırmaya göre Türkçe mizde günde 50 kelimenin kaybolugu belirtilmişti okul yıllarında nasıl Her Cuma günü her pazartesi bayraga bakarak Tek bir marş okuduk nasıl tek bayraga bakmışsak şimdi ona saygı gösterme sırası bizlerdedir.Saygılarımla
+1
Resim
Kullanıcı avatarı
Rukio
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Rukio »

Daha fazla cool yani tarz görünüyorlar;
'K' harfi yerine 'Q' harfi kullandıkları zaman.
Anlayamadığım ise,şu doğru düzgün yazmak bu kadar kolayken neden kendinize işkence ediyorsunuz?
Peki ya 'L' harfini büyük kullananlar?

Miralay
Kullanıcı avatarı
Fianxaspendos
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen Fianxaspendos »

Bunun için gerçekten lafta kalmayacak uğraşlar vermek gerekiyor arkadaşlar , mesela açtığımız karakterlerin Türkçe olmasına dikkat etmemiz,Loncamıza girecek adamlara Türkçe karakter açmalarını söylememiz,çok basit ki cümleye başlarken "Shift" tuşunu kullanarak ilk harfi büyük yapmamız vb.davranışlar eminim ki bizden bir şey götürmeyeceği gibi bize ve Türkçe'ye artılar katacaktır .

Bir de not düşmek istiyorum ; bu kadar laf söylüyorsun ancak senin isminde de Aspendos yazıyor diyebilirsiniz,haklısınız yabancı gibi duruyor fakat Aspendos Tiyatrosu'nun isim babası Türklerdir .

Saygılarımla ...
...FianxAspendos...GENÇFENERBAHÇELİ...xAspendoSx...yaİSTİKLALyaÖLÜM
Kullanıcı avatarı
FiaNNa
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen FiaNNa »

Yha olmaz ipo Türchemiz böyle daqa qüzel =) Şaka bir yana yeni nesil gençler nerden buluyor nerden özeniyorlarsa artık ''İmo,Punk'' Türkçedeki şekil bozukluğu ve kendi şeklillerini değiştirme gereği duyuyorlar . Duyarsız bir toplumuz elimizdeki değerler kayboldukdan sonra kıymetini biliriz .
Karbon Kağıdı Değil Yaratıcı Ol

LEEWOHT
Kullanıcı avatarı
Fianxaspendos
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen Fianxaspendos »

Her değer verdiğim Türkçe konusunda muhtemelen hepinizin bildiği bir şey paylaşmak istiyorum ;

İşte TÜRKÇE'nin değişimi ...

Yıl: 1965
"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."

Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,
yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."

Yıl: 1985
"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra
kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."

Yıl: 1995
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni.. Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..
Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."

Yıl: 2006
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,
baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu yavrum?'"

Yıl: 2026
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Heeey beybi..'"
...FianxAspendos...GENÇFENERBAHÇELİ...xAspendoSx...yaİSTİKLALyaÖLÜM

“Genel Sohbet” sayfasına dön