Bir arkadaşımızın çemberlitaş inceleme konusundan sonra bende ikv hikayelerini dikkatle okumaya başladım , konuyu açan arkadaşımız çok önemli ve güzel bilgiler bulmuştu çemberlitaşada nerden girileceği konusunda araştırmalar yapıyordu..
Benim araştırmam bunlarla ilgili değil hikayeleri okudum ve şöyle 1 kurgu oluşturdum , belki size göre saçma gelebilir ama bir tahmin yürüttüm..
Arkadaşlar hikayede ikv'deki canavarlardan kurtulmak için 2 çeşit kuruluş vardı
1( Yükseliş Cemiyeti
2( Beyaz Köşktü /( bu arada beyaz köşk hem 1 teşkilat hemde 1 köşktü.
Yükseliş cemiyetini Agah Bey ve arkadaşları kurmuştur
Beyaz Köşküde Mansur Bey Ve Kuklacı Kurmuştur..
İlk Olarak Beyaz köşk kurulmuş ve canavarlardan kurtulmak için Mansur beyin çizimiyle fare-adam karışımı yaratıklar ortaya çıkmıştır. Fare adamlar zekiydiler ve üreyebiliyorlardı..
Gelelim Yükseliş Cemiyetine.. Yükseliş cemiyetininde beyaz büyücüleri vardı..
Daha doğrusu beyaz köşkün miadını doldurduğunu düşünen bazı beyaz büyücüler yükseliş cemiyetine katıldılar..
Daha öncesine dönersek Gaffar Bey , Azat Bey Vs. Kuklacı Eğitmiştir , Ve Beyaz köşkte bulunmuşlardır.
Beyaz Büyücüler Ve Fare Adamlar Birbirlerine Düşmandır..
Beyaz Köşk denilen, artık kontrolden çıkmış oluşumu ortadan kaldırmak ve Şehir Meclisi'ni tekrar Büyük Postane'deki mekanında faaliyete geçirmek istiyorlardır , öylede oldu fakat daha sonrasın da beyaz köşk direniş gösterdi direniş göstermelerinin nedeni ise direniş gösterilmezse istanbulun gidişatı dahada kötü olacaktı ..
Benim düşünceme gelelim , okudum ve çok daha değişik şeyler yürüttüm , bir çoğunuza saçma gelebilir fakat
bir görev vardı yol ayrımı diye orda teşkilat ile yollarımız ayrılıyor . Artık teşkilat ile ilgili hiçbir bağlantımız kalmıyor
Şimdi bence bir taraf seçeceğiz , ya beyaz köşk tarafında ya da yükseliş cemiyetinin tarafında olacağız , Çemberlitaştada ona göre karşımıza canavar cıkıcak ve onları öldürecez
Bazı yerler yanlış olabilir hikayeleri okudum belki yanlış anlatımlar vardır kusura bakmayın , yanlışları düzeltin
Bu arada giriş meteordan olabilirmiş nedeni ise hikayede meteora sürüldükleri söyleniyor ..
Beyaz Köşk 1972'de son direnişlerini verdi.Kalan bir kısım sağ kişiler ise göç etti(sürgünlerde dahil) bir kısmıysa yeni kurulan Yükseliş Cemiyeti'ne girdi.Aradan seneler geçtikten sonra Yükseliş Cemiyeti'nin rızasıyla cemiyet kapanıp Teşkilat kuruldu.Yani günümüzde en büyük güç Teşkilat ve Dış şehirdir.
JouRney yazdı:Beyaz Köşk tarafında olamayız. Köşk kapatılmamışmıydı ?
kapatılmıs daha doğrusu sürmüşler
ama direniş göstermişler 1 defa şimdi saklanmıslar desek , bizden seçim yapmamızı istiyor olabilirler..
Ne kadar kapatılmıs olsada tekrardan 2 tarafın çatışması söz konusu olabilir , benim tahminim böyle ne kadar doğru kim bilir
Eminönü her zaman çift taraflı savaşlar vermiştir, 3. kurum buna dahil olamaz kanımca.Sağ kalanlar sadece Üstad Gaffar ve öğrencileridir.Yönetim eğer dediğin gibi bir seçime gitmek zorunda bırakırsa oyun gittikçe karmaşığa döner.Sadece Gaffar Bey'i düşman ve dost yapabilmek için birsürü kod vs.Yazılacak hikâyelerde cabası.Ayrıca bu bölgelerin devamı da var.Her bölgede görev sayısı katlanır ve forumda kim ne görevi almış diğer oyuncu bilemez.
ama direniş göstermişler 1 defa şimdi saklanmıslar desek , bizden seçim yapmamızı istiyor olabilirler..
Ne kadar kapatılmıs olsada tekrardan 2 tarafın çatışması söz konusu olabilir , benim tahminim böyle ne kadar doğru kim bilir
Eminönü her zaman çift taraflı savaşlar vermiştir, 3. kurum buna dahil olamaz kanımca.Sağ kalanlar sadece Üstad Gaffar ve öğrencileridir.Yönetim eğer dediğin gibi bir seçime gitmek zorunda bırakırsa oyun gittikçe karmaşığa döner.Sadece Gaffar Bey'i düşman ve dost yapabilmek için birsürü kod vs.Yazılacak hikâyelerde cabası.Ayrıca bu bölgelerin devamı da var.Her bölgede görev sayısı katlanır ve forumda kim ne görevi almış diğer oyuncu bilemez.
Zaten benim yazdıklarım okuduklarımdan yola çıkarak 1 tür tahmin
ve diyorum ki lonca sistemide çemberlitaş'tan sonra gelcekmiş yani gruplaşma olcağı için lonca sistemi gelcektir :!:
Zaten benim yazdıklarım okuduklarımdan yola çıkarak 1 tür tahmin
ve diyorum ki lonca sistemide çemberlitaş'tan sonra gelcekmiş yani gruplaşma olcağı için lonca sistemi gelcektir :!:
Fuarda Mevlüt Dinç lonca sisteminin Çemberlitaş'tan sonra geleceğini söylemişti.Ancak Çemberlitaş'tan bir sonraki güncelleme demedi, sonra dedi.