Artık HATALARINIZI Anlasanız ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Suskunjackal
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Artık HATALARINIZI Anlasanız ?

Mesaj gönderen Suskunjackal »

Kendı sunucum olan Eminönü sunucusunda yaşadığımız olay resmen sümürmedir.Kaç kere Junon kesip düşürdüğüm iki zırhıda oyun hatanıza kurban ettınız kaybettırdınız.Şuanki olay Ejderi kaybolmuş adamın ele geçirdiği tarihi istiyorsunuz.Kaç ay oldu Hidra geleli ? Adam nerden bılsın ele geçirdiği tarihi ? Ne zaman tam takır işleyecek yaptığınız işler yada yapamadığınız işler diyeyim daha doğru olur ? Her ay plusun parası kutunun parası gecıkmıyor karşılığını bırazda olsa istememiz suç mu ? Arz klanında GM Azmibey i klan dıslıyordu çık klandan diyordu.Ne kadar düştüğünüzü farkettiniz mi ? Eğer susmazsak bütün hesaplarımızı sınırsız banlayacakMIŞ :) Hadi ordan bu oyun kımlerın sayesınde gelişti ? Kimlerin sayesınde ılerledi ? Adam gibi oynayan 3 5 kişiyide siz mi kovuyorsunuz ?

Şimdi biri bana gelip demesın şikayetini falan desteğe gönder.Gönderincede kaybettığın saheserının ele geçirilme tarıhını ıstıyorlar.Hadi şaheser zırhı geçtim ejder kayboldu be ejder insaf.Atılma şansı yok ne oldu pekı bızım ejder ?

Ne zaman siz bizi adam yerıne koyup cevap verırsınız bu konuların dewamı o zaman kesılır.
Kullanıcı avatarı
Azmibey
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Re: Artık HATALARINIZI Anlasanız ?

Mesaj gönderen Azmibey »

Suskunjackal yazdı:Kendı sunucum olan Eminönü sunucusunda yaşadığımız olay resmen sümürmedir.Kaç kere Junon kesip düşürdüğüm iki zırhıda oyun hatanıza kurban ettınız kaybettırdınız.Şuanki olay Ejderi kaybolmuş adamın ele geçirdiği tarihi istiyorsunuz.Kaç ay oldu Hidra geleli ? Adam nerden bılsın ele geçirdiği tarihi ? Ne zaman tam takır işleyecek yaptığınız işler yada yapamadığınız işler diyeyim daha doğru olur ? Her ay plusun parası kutunun parası gecıkmıyor karşılığını bırazda olsa istememiz suç mu ? Arz klanında GM Azmibey i klan dıslıyordu çık klandan diyordu.Ne kadar düştüğünüzü farkettiniz mi ? Eğer susmazsak bütün hesaplarımızı sınırsız banlayacakMIŞ :) Hadi ordan bu oyun kımlerın sayesınde gelişti ? Kimlerin sayesınde ılerledi ? Adam gibi oynayan 3 5 kişiyide siz mi kovuyorsunuz ?

Şimdi biri bana gelip demesın şikayetini falan desteğe gönder.Gönderincede kaybettığın saheserının ele geçirilme tarıhını ıstıyorlar.Hadi şaheser zırhı geçtim ejder kayboldu be ejder insaf.Atılma şansı yok ne oldu pekı bızım ejder ?

Ne zaman siz bizi adam yerıne koyup cevap verırsınız bu konuların dewamı o zaman kesılır.

Sevgili Suskunjackal , ben size susmassanız deil , klanda saygısızca , hakaret içeren ve büyük yazmaktan vazgeçmesseniz demiştim . Zira kimsenin , kimseyi rahatsiz etmeye hakkı olamaz...Size yüzlerce kez dedik , tek başvuru merci http://www.istanbuloyun.com/support.aspx 'dir diye... Klanda büyük yazmakla , insanlara hakaret etmekle , insanları rahatsız etmekle , hiç bir şey elde edemessiniz...

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Sanatkarr
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Sanatkarr »

Azmibey, evet haklısın yeri orası değil o, şu bu herneyse. Dün çok fazla ilgilenmedim ama orada ettiğin bir laf çok gülünç oldu. "biz nereden bilelim datalar ile oynayıp resim almadığını" GM statüsünde birinin desteğe mail gönder demesine rağmen resmi kabul etmemesi data demesi bana komik geldi. Bu adamın kaybolan zamnı belli iki gün önceki kayıtlarını görseniz zaten elindeki ejderi göreceksiniz. Üretim tarihi değil sevgili yönetim kayıp tarihi sizin için yeterli olmalı bence. Kimse ben şaheserimi şu tarihte ürettim diye not tutmadı bugüne kadar taa ki kaybolmadığı iddia edilen şaheserler kaybolmaya başlayınca yönetimin geri getireceğiz kararına kadar. Öncesinde üretenler ne yapacaklar. Adam üretim tarihini bilmiyor gidecekmi emekleri bumudur sizlerin oyuncu emeğine verdiğiniz saygı? Evet oyuna girdiğinde sana sarfedilen sözleri tasfip etmiyorum belki ama, lütfen sizlerde biraz oyuncuları ve o emekleri kaybolduktan sonraki feryatlarını anlayın. Karşılıklı sevgi saygı ile bu oyun biryerlere gider. Siz sabrınızı koruyacaksınız. Korumak zorundasınız. Herkesi memnun edemezsiniz. Ama tehtitle yada gözdağıylada online olan bir eğlence kaynağında haklı olduğu için haykıran kişileri sindiremezsiniz. Eğer haksız kazançtan böyle bir şaheser yaptı tespit ettinizse bunu açıklarsınız. Açıklayamıyorsanızda lütfen ciddi bir mağduriyeti olan oyuncularla da ilgileniniz.

İyi forumlar.
Sanatkarr
xXSANATKARXx
xMTNx
Kullanıcı avatarı
Sanatkarr
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Ayrıca ben eminim ki sizleri meşkul etmek yada başka amaçlar için olmayan şaheserleri için sizlere kayboldu ihbarı yapan bir sürü oyuncu vardır. Hepsinin kayıtlarına bakmak, eminimki uzun bir iştir. Ama o emek hırsızları (sizlerin emeğini çalıyor) yüzünden dürüstçe oynayanların mağduriyetinin göz ardı edilmesi çok kötü. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığından uzaklaşarak kendi başımıza böyle bir durum gelse ne yapardık düşüncesiyle konuya dahil oluyorum. Mağduriyetlerin giderilmesi ve saygıyı yitirmeden durumun düzeltilmesi temennisi ile.

İyi forumlar.
Sanatkarr
xXSANATKARXx
xMTNx
Kullanıcı avatarı
Siouxanubis
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen Siouxanubis »

Selamlar;

Her ne kadar konuyu net anlayamasam da Ejderi kaybolmuş ve ürettiği tarihi hatırlayamadığı için Ejderi geri verilemeyen bir oyuncu feryadı olduğunu anladım. 2 gün öncede benim Centrion zehri kolyem çantamdan kayboldu.Bu eşyayı işportaya yada çöp atmadım bundan eminim.Zaten bu konuda çok ta dikkatliyim.Dedim ki kendi kendime hemen desteğe yazarım geri verirler.Ancak istedikleri bilgi kapsamında ele geçirme tarihi diye bir bilgi istiyorlar.

Ben hiçbir nadide eşyalarımın ne zaman düştüğünmü yada her 3 şaheserimin ne zaman üretildiğini bilmiyorum! Bunu nerden öğrenebilirim konuyla ilgili bir yol var mı dır? Yoksa aman şaheserli charımla oyuna girmeyeyim deyip eşeğimi sağlam kazığa mı bağlıyayım? Konu ile ilgili bir yönlendirme bekliyorum.

Not:Desteğe gönderdiğim mesajda ele geçirme tarihini tahmini olarak yazdım yanına da (Kesin Tarih Değildir) diye belirttim. Bende merak etmekteyim ne yapacaklar…
EstergoNxReaktöR
EstergoNxAnubiS
Estergonxobivan
Kullanıcı avatarı
Canceazi
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

şu an elimizden gelebilecek en iyi şey ejder üretildiğinde falan print screen alındıysa onun isminden tarihe ulaşmak ve şu andan itibaren tüm düşen nadide ve şaheserlerin saatine kadar kayıtlı tutmak 1, 2 kalem oynatmaktan çekinmeyin . Vaziyet bunu gerektiriyor . Ejder kaybolan arkadaşada geçmiş olsun . . .
Resim
Colorado - Magicem
- BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

Resim
Lathander
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Lathander »

Konu üzerinde bilgi eksikliği mevcut. Bu yüzden bazı anlaşmazlıklar oluyor.

Kısa bir soru cevap yapalım,

Neden kaybolma yada silinme tarihi değilde üretim tarihi istiyorsunuz? Zaman olarak en yakın olay silinme/kaybolma, bunun istenmesi daha mantıklı değil mi?

Evet, aslında olması gereken budur. Fakat elimizde silinme yada kaybolma anında tutulmuş bir sunucu kaydı yoktur. Bu yüzden bu kişinin bu eşyayı elde ettiği (ürettiği, kazandığı) yani sunucu kaydı olan tarihi istiyoruz.

Resim yeterli değil mi?

Hayır tek başına resim hiç bir zaman yeterli olamaz.

Neden yeterli değil?

Olayı sadece eşya iade desteği için değil daha genel alalım.
Elimizde bir bilgi varsa bunun bir kaç kaynağı olabilir ve doğal olarak kaynağına göre de doğru yada yanlış olma ihtimalleri vardır.
- Sunucu kaydı
- Bilginin GM yada yetkili birisininden gelmiş olması.
- Bilginin oyuncu kaynaklı (resim birebir konuşma esnasında verilen bilgi vs) olması.

Burada belirtmiş olduğum son kaynak yani elimizdeki bilginin oyuncu kaynaklı olması, gönderilen resim gibi, bunun doğru mu sahte mi olduğu sorusunu sordurmaktadır. Nitekim kimi oyuncular bizleri yanlış yönlendirmek adına sahte bilgiler paylaşabiliyor. Başka konudan net bir örnek, sizde bilirsiniz ayrıca, PC ayarlarından kaynaklanan bir durumda (bunun nasıl olduğunu net olarak biliyoruz ama burada detay vermeyeceğim) oyun içinde Türkçe karakterler görünmüyor. Örnek Ğ. Kuklacı sunucusunda bir oyuncumuzun resimlerle yapmış olduğu şikayette Abcd adlı karakterin açıkça dine bayrağa vs küfür ettiği görülüyordu. Kişinin sunucudan aldığımız ve %100 doğru olan konuşma loglarında böyle bir konuşmayı göremiyorduk. Daha sonra bunu detaylandırdığımızda şikayetçi kişi arkadaşı ile bir oyuncuya tuzak kurup o oyuncuya ceza verdirmek amacı ile sahte şikayet hazırladıklarını tespit ettik. Bunun içinde resimle şikayet seçeneğini kullanmışlardı. İşte bu tip istismarlardan dolayı resimli bildirimleri kaynak olarak alamıyoruz.

Son olarak tabi ki verilen destek işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı yürütülebilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu tip olaylar genelde arka plan işleri olduğu için orada yapılan geliştirmeleri sizlerle pek paylaşmıyoruz. Ama şu an mevcut destek sistemini 5-10 kat daha hızlandıracak, daha etkin olmasını sağlayacak bir yazılım üzerinde çalışıyoruz. Bu yazılım tamamlandığında gerçekten dilediğimiz desteği verebiliyor olacağız.

Netice verilen destek birden fazla kişiye verilmektedir. Bu yüzden uygulanması gereken bazı şartlar olabilir. Bunlar size yanlış ve hatta saçma bile gelebilir. Ama bilmelisiniz ki bizlerin temel amacı sizlere elimizdeki imkanlar doğrultusunda en iyi desteği verebilmektedir. Eskik yada hatalı destek söz konusu olabilir. Biz ve siz karşıt iki grup değiliz.
İKV'den Haberdar Olun!

http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/center]
Kullanıcı avatarı
Suskunjackal
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Suskunjackal »

Her türlü hataya göz yumduk.Ama ticaretle alınamayan bir eşyamız kayboldu sanırım burda isyan etmekte haklıyız.

Bunları söyledikten sonra ne değişicek ? Geri verilmeyecek sadece deneme tahtası olup diğer oyunculara ders olacağız bu kesin.Bir daha Ejder üretmeye başlayacağız bi topaz 20m olduğu devirde.Sahte şikayet vs. şeyleri gönderenlerin faturasını tüm oyunculara kesemezsiniz.Onlar böyle yaptı diye bizde yaparız diye bir kaide yok.Eğer gerçekten yalan atacak olsaydım burda bu kadar kalmazdım.

Ya da aslında hata bizde mi ? Hatamız sadece oyunu mu oynamak onu mu dile getiriyorsunuz ?
Kullanıcı avatarı
Sanatkarr
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Sevgili Lathander,
Herşey çok güzel hatalar olabilir, fakat ısrarla merak ettiğim husus ben ve benim gibi şaheserini ne zamn ürettiğini bilmeyen bir sürü oyuncunun başına bu ve benzeri bir olay gelirse ( oyun hatası ) biz nasıl bir yol izlemeliyiz. Bu sorumada bir cevap alabilirsem, benim gibi kafası karışmış arkadaşlara bir yanıt vermiş olacaksınız.

Benden önce yorum yapan arkadaşın dediği gibi biz tarihleri unutan oyuncuların durumu deneme tahtasımı olacak yoksa kaybolma ihtimaline karşın bizlere şuan şaheserleri kayıt altına almamızı sağlayacak bir şey söz konusu olacak mı?
İyi forumlar.
En son Sanatkarr tarafından 13 Oca 2011 18:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sanatkarr
xXSANATKARXx
xMTNx
Kullanıcı avatarı
DeathLord
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen DeathLord »

Suskunjackal yazdı:Her türlü hataya göz yumduk.Ama ticaretle alınamayan bir eşyamız kayboldu sanırım burda isyan etmekte haklıyız.

Bunları söyledikten sonra ne değişicek ? Geri verilmeyecek sadece deneme tahtası olup diğer oyunculara ders olacağız bu kesin.Bir daha Ejder üretmeye başlayacağız bi topaz 20m olduğu devirde.Sahte şikayet vs. şeyleri gönderenlerin faturasını tüm oyunculara kesemezsiniz.Onlar böyle yaptı diye bizde yaparız diye bir kaide yok.Eğer gerçekten yalan atacak olsaydım burda bu kadar kalmazdım.

Ya da aslında hata bizde mi ? Hatamız sadece oyunu mu oynamak onu mu dile getiriyorsunuz ?
Kardeşim onlar yaptı, sen yapmıyorsun diyelim.Böyle bir güven ortamı nasıl oluşabilir sen söyle.Sana ejderini versinler, şuna olmayan ejderini versinler.Seni de desteği de yoracak bir önerim var sana.Ejderi hangi ayda ürettiğini biliyorsundur.Bu kadar da unutkan olmazsın heralde.Örneğin Ekim ayında kaybettin.Bildiriminde Ekim'in 1-7 günlerini göster.Yanlış mı çıktı?Kasım'a gelene kadar birer haftalık aralıklarla gönder.Tabii destekde sende yorulmuş olacaksın ama başka çaresi yok.Ben kaybolan zırhımı 1 haftalık yanılmam ile 2. bildirimimde aldım.Sistemde en düzgün şekilde kurulmuş.
Leb demeden LeBronn James'tir pek çok MC

Ais Ezhe(R)

SusTuRun
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön