Rica ederim, görevimiz, vakit ayırdığınız ve yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim, herkesin fikirlerini, eleştirilerini bekliyorum.
Sokrates yazdı:Beyazköşk bir köşk değildir kanımca o bir kuruluştur (Teşkilat gibi)
Beyazköşk ve Kuklacı dönemi adlı bir hikaye vardır
bu Bina olan Beyazköşk değil bence bir kuruluş adı olan bir kavramdır ..
Mansur Bey'in aynı zamanda İstanbul içinde önemli bazı çevreler üzerinde nüfuzu vardı. Sözü dinlenen bir kişilikti. Verdiği mücadelelerde genellikle kendi geliştirdiği çözümleri uygular, başkalarının bulduğu çıkış noktaları üzerine para ve emek harcamak istemezdi.
Bu trajedinin ortasında, insanların moralini düzeltmek için küçük eğlencelere de ihtiyaç olduğunu savunduğundan, arada sırada fasıllar ve mini gösteriler organize ederdi kendi beyaz renkli köşkünde.
Oyun Tarihçesi, Beyaz Köşk ve Mansur Bey Dönemi (1957-1963), 1. ve 2. paragraf...
Anlayacağımız üzre Beyaz Köşk bir yapıdır Bunun yanı sıra tabiiki Teşkilat tarzından bir kuruluş olabilir fakat yapı unsuru göz ardı edilemez. Buna dayanarak sorumu tekrar soruyorum;
Oyun tarihçesinde pek sık karşılaştığımız ve adına sunucu açılan Beyaz Köşk nerededir ?
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için... Tılmesa
Rescuer yazdı:Oyun tarihçesinde pek sık karşılaştığımız ve adına sunucu açılan Beyaz Köşk nerededir ?
kim Bİlir ? ama çamberlitaşta olacağını zannetmiyorum. :?
Bu bana göre tam bir bilinmez. Eminönü'nde olduğu yazıyor fakat hiç bir yerde o tarzda bir yapı yok. Eminönü yakınlarında olma ihtimali göz önünde bulundurulduğunda akla Çemberlitaş geliyor aslında Yanıtı ben de bilmiyorum, tartışmaya açık bir konu...
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için... Tılmesa
nerde Çıkacagı deqılde onu saLLayın ne zaman cıkcagını KonusaLım sabırsızLanıorm zaten oyun sarmıyor 39 biraz iyiydı sımdı KıyasLamak gerekırse su cemBerLitaş qeLsınde qöreLim
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Şimdi Çemberlitaş'ın girişi nasıl olacak asıl önemli şey bu.Giriş Sığınak gibi kapıdan mı yoksa Migrat gibi bir kuyudan mı olacak ?
Kapı gibi olucaksa bence uçağın yukarısındaki aslan şeklindeki yerden olabilir diye düşünüyorum.
Sizce gelişi güzel bi bölgede buraya bu simgeninin konulmasının nedeni ne olabilir ? Çemberlitaş olmasa bile de başka bir yer ile ilişkisi olabileceğini düşünüyorum.[Kırmızı ile işratlenmiş nokta.]
Belki güçsüz bir olasılık olabilir ama tahminlerim bu yönde.Eğer Migrat gibi kuyu gibi bir yerlerden girilirse diğer arkadaşların söyledikleri lağım gibi yerden girebiliriz.Belki de farkında yanında olmadan sürekli yanından geçip gidiyoruz bu uğraştığımız girişi.
Tren Garı gayet mantıklı.Gerçek haritaya bakarsak Çemberlitaş,Arz'ın Çocukları klan sancağının yukarısında kalıyor ki o yol kapalı zaten.Tren Garı'na girip içerde yaratık öldürerek tren yolundan veya bir yeraltı tünelinden yaratık keserek ilerleyebiliriz.Bu tünel sonunda kuyu tarzı bir yerden yukarı çıkıp Çemberlitaş'a ulaşabiliriz veya normal bir yoldan gidersek de Bab-ı Ali Muhafızları,Jandarma vs. koruma kuvvetlerinin korduğu bir kapıdan geçerek Çemberlitaş'a ulaşabiliriz.
Bu yazdığım Tren Garı'ndan geçiş olursa düşüncesine yöneliktir.
Suskunjackal yazdı:Şimdi Çemberlitaş'ın girişi nasıl olacak asıl önemli şey bu.Giriş Sığınak gibi kapıdan mı yoksa Migrat gibi bir kuyudan mı olacak ?
Kapı gibi olucaksa bence uçağın yukarısındaki aslan şeklindeki yerden olabilir diye düşünüyorum.
Sizce gelişi güzel bi bölgede buraya bu simgeninin konulmasının nedeni ne olabilir ? Çemberlitaş olmasa bile de başka bir yer ile ilişkisi olabileceğini düşünüyorum.[Kırmızı ile işratlenmiş nokta.]
Belki güçsüz bir olasılık olabilir ama tahminlerim bu yönde.Eğer Migrat gibi kuyu gibi bir yerlerden girilirse diğer arkadaşların söyledikleri lağım gibi yerden girebiliriz.Belki de farkında yanında olmadan sürekli yanından geçip gidiyoruz bu uğraştığımız girişi.
Eh o tarihi Sirkeci Garı bence bir alakası yok...
Öyle düşünürsek EM'deki ve Sirkeci Garı'nın dibindeki uçağın, farelerin yanındaki geminin de bir anlamı olmalı gerekli...