Her geçen gün Türkçe'nin biraz daha yozlaştırıldığını görüyoruz. Dilimizdeki yabancı kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor. Aşağıda yıllar içinde Türkçe'de nasıl bozulmalar olduğunu gösteren çarpıcı bir metin var! Umarım yazının tümünü okursunuz...
Yıl: 1965
"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."
Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."
Yıl: 1985
"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."
Yıl: 1995
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."
Yıl: 2006
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar
yu yavrum?'"
Yıl: 2026
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..'
Bu gidişe bir dur diyelim atkadaşlar. Duyarlılıkla dilimize sahip çıkalım...
Güzel Türkçemiz Nasıl Katlediliyor ?
- Mertkinqx
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
Güzel Türkçemiz Nasıl Katlediliyor ?
KEMALİZM
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
[*]Kalsada Son Nefesim Yaşasın KEMALİZM[/color]
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
- Mertkinqx
- Çınaraltı Müdavimi
Re: Güzel Türkçemiz Nasıl Katlediliyor ?
Dil'ini kaybeden Ülkesinide Kaybeder.
Türkçemize , Ülkemize sahip çıkalım..
ÖZENTİYE SON !
Türkçemize , Ülkemize sahip çıkalım..
ÖZENTİYE SON !
KEMALİZM
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Merhaba,Mertkinqx yazdı:ÖZENTİYE SON !
Bu sloganınızı çok beğendim.
Türkçe kendisi tek olan bir dildir. Zamanında bazı yazarlar ve yetkililer toplanıp bu dil nasıl Arapça, Farsça kökenli sözcüklerden ayıklarız diye düşünürken şimdi biz yabancı sözcükleri işimize geldiği gibi ve kuralsız dilimize ekliyoruz ve marifetmiş gibi her yere yazıyoruz.
Yukarıdaki sloganınızı beğendim çünkü bu bozukluk özenti ile büyüyor. Birisi ''İtemleri fulledim.'' diyor, diğeri özeniyor aynısını diyiyor oysa güzel Türkçe'de bu cümleyi kurabilmek için bir sürü kelime var. Mesela: ''En iyi eşyaları giydim.'', ''Eşyalarımı yeniledim.'', ''Eşyalarım çok iyi.''
Not: Evet, belki Türkçe bildiğimiz birçok kelime başka dillerden dilimize geçen kelimeler ancak en azından kafamıza göre uydurduğumuz kelimeler değil.
- Enderxangel
- Arzuhalci'nin Adamı
- Klan: Lodos
Konu başlığındaki soruyu izhar'a sor cevabı en iyi o verir 

Gocuman
- Fearoftheclipse
- Teşkilat Neferi
Afedersin ama nickin Mertkinq iken nasıl Türkçemizin savunuculuğunu yapıyorsun aklım almıyor...
Türkçe olarak Mertkral yazabilirdin hadi onu geçtim Mertking olarakda yazabilirdin ama Türkçemizde olmayan q harfini bile kullanmışsın...
Türkçemiz üzerinden prim yapmayın kopyala yapıştır yapmaktan daha öte bir konu bu...
Türkçe olarak Mertkral yazabilirdin hadi onu geçtim Mertking olarakda yazabilirdin ama Türkçemizde olmayan q harfini bile kullanmışsın...
Türkçemiz üzerinden prim yapmayın kopyala yapıştır yapmaktan daha öte bir konu bu...
&---Pardusxeclipse---& &---ParDusxBaşKaN---& &---ParDusxBasKaN---&
- Mertkinqx
- Çınaraltı Müdavimi
Bunu ben sana direk şöyle izaa edeyim , yanlış hatırlamıyorsam 3 sene önce açmıştım bu karakteri. Kuzenım "berkaykinq" yaptığı için "mertkinq" yapmıştım. dikkat edersen bundan önceki sayfalara bakarsan zaten bunun hakkında birçok konu açmıştım. kopyala yapıştır yapmak onemlı değil önemli olan içeriğidir. Elimden geldiğince konuşma dilime dikkat ederim.Bununda altını çizerimFearoftheclipse yazdı:Afedersin ama nickin Mertkinq iken nasıl Türkçemizin savunuculuğunu yapıyorsun aklım almıyor...
Saygılar
KEMALİZM
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Enderxangel yazdı:Konu başlığındaki soruyu izhar'a sor cevabı en iyi o verir

- Mertkinqx
- Çınaraltı Müdavimi
TheRiamax yazdı:Enderxangel yazdı:Konu başlığındaki soruyu izhar'a sor cevabı en iyi o verir![]()
Abhi gegçöhen gidöyofrum o kazı fördum bağa bukta
![]()
KEMALİZM
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Selamün aleyküm.
Mert kardeşim , Türkçemizin güzel kullanılmasıyla ilgili , bilgilendirici bir yorum yaptığın için teşekkürler.
Evet , Türkçe'miz , çok güzel bir dil.
Kullanmak ama güzel kullanmak dilimizi daha da güzzelleştiricektir.
Sadece bu da yetmez aslında , noktalama işaretleri ve vurgu veren ekler yerinde kullanılırsa okunması ve anlaşılması açısından daha güzel olur.
Keşke herkez , dilin güzel kullanılması konusunda özenli olsa , işte o zaman daha güzel olur.
Arkadaşlar , herkez yazışırken ve konuşurken , dilimizi güzel kullanmaya özen göstersin ki ,
bizlerde böyle konular açmayalım veya yorumlarda bulunmayalım.
Türkçe'miz çok güzel bir dil , bu güzelliği elimizden geldiğince koruyalım , muhafaza edelim...
Mert kardeşim , Türkçemizin güzel kullanılmasıyla ilgili , bilgilendirici bir yorum yaptığın için teşekkürler.
Sadece bu da yetmez aslında , noktalama işaretleri ve vurgu veren ekler yerinde kullanılırsa okunması ve anlaşılması açısından daha güzel olur.
Keşke herkez , dilin güzel kullanılması konusunda özenli olsa , işte o zaman daha güzel olur.
Arkadaşlar , herkez yazışırken ve konuşurken , dilimizi güzel kullanmaya özen göstersin ki ,
Türkçe'miz çok güzel bir dil , bu güzelliği elimizden geldiğince koruyalım , muhafaza edelim...
- Mertkinqx
- Çınaraltı Müdavimi
Çok güzel anlattın paşam tebrik ederimAlpAykan yazdı:Selamün aleyküm.
KEMALİZM
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK