Din bi milletin dokunulmaycak noktalarından biridir bence.
Onu kullanarak topluluklara yapılan konuşmaları doğru bulmuyorum.
Civra bazı noktalarda ciddi anlamda katılıyorum sana...
Yeni Yıla Girerken (Gerçekler)
- Enderxangel
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Lodos
Re: Yeni Yıla Girerken (Gerçekler)
Türkçe'de Allah anlamında kullanılan Tanrı kelimesi, "gökyüzü" ve "şafak" manalarına gelen "tan" dan türemiştir.
Orta asya Türk boylarında daha çok "gökyüzü" anlamında kullanılmıştır. Çağatayca'da Tengri, Yakutça'da Tangora, Tanara, Altaylarda Teneri, Sümerce'de Tingir, Dingir Akadca'da İlu, Oğuzca'da Çalap, Çelep, Kazanlar'da Tengri (Tanrı), Teri vb. şekillerinde yazılmıştır. Kaşgarlı Mahmud, Tanrı kelimesini şöyle açıklamıştır: "Tengri, yüce Tanrı manasına gelir. Kâfirler göğe Tengri derler. Yine bu adamlar büyük bir dağ, ulu bir ağaç gibi gözlerine ulu görünen her şeye Tengri, hakîm kişiye de Tengriken derler"
Alınıtıdır....
Kapak Olsun

Orta asya Türk boylarında daha çok "gökyüzü" anlamında kullanılmıştır. Çağatayca'da Tengri, Yakutça'da Tangora, Tanara, Altaylarda Teneri, Sümerce'de Tingir, Dingir Akadca'da İlu, Oğuzca'da Çalap, Çelep, Kazanlar'da Tengri (Tanrı), Teri vb. şekillerinde yazılmıştır. Kaşgarlı Mahmud, Tanrı kelimesini şöyle açıklamıştır: "Tengri, yüce Tanrı manasına gelir. Kâfirler göğe Tengri derler. Yine bu adamlar büyük bir dağ, ulu bir ağaç gibi gözlerine ulu görünen her şeye Tengri, hakîm kişiye de Tengriken derler"
Alınıtıdır....
Kapak Olsun

Civra yazdı:Önemli olan isim değildir, o ismi söylerken niyetimizdir. Detaylara takılmak özü bilmemekten ileri gelir.
İnancımız bizi hep doğru yola götürür yeterki bunu sevgi ve saygı ile yapalım.
Ben o konuda hiç bir şey diyemem tabi ki haklısınız fakat direk sanane diye çıkıştınız.Arapça olmadığı için mi ? gibi bir soru sormuşsunuz bu hoş değildi.
İsmi Ahmed olan bir insanı "ağaç" diye çağırsanız size ne kadar kızacağını, hattâ darılıp küseceğini; yanlışlıkla söylemişseniz hemen "Benim ismim ağaç değil Ahmed'dir" diyeceği kesindir. Bir kul olan insan kendi ismiyle çağrılmayıp başka uydurma bir isimle çağrıldığı zaman nasıl kızıyorsa; kâinatın Rabbi olan Yüce Allah, kullarının kendisini uydurma isimlerle çağırmasına, dua etmesine hiç rıza gösterir mi?Ayrıca şunu belirtmek isterim ki demiştiniz ye niyet önemli diye...O vakit ben sizi Ali,Veli vb. bir isim ile çağırayım.Siz bu durumdan memnun olmayın ve beni kendi ismim ile çağırın deyin.Bende size diyeyim ki niyetim sizin isminiz ile çağırmak fakat ha Ali demişim ha sizin isminizi ?

Karakter Adı : Raito
Karakter : Savaşcı
Seviye : 45
Lonca : Amisos
Sunucu : Tılsım
Hayır hayır öyle demeyiniz lütfen bu konu hakkında alimlere sorulmuştur. Niyet olabilir tamam haklısın fakat Yunan metelojisinde Zeus diyor.Civra yazdı:Önemli olan isim değildir, o ismi söylerken niyetimizdir. Detaylara takılmak özü bilmemekten ileri gelir.
Allah dünyaya lanet etmiş. Dünya ve dünya ehlinede. Konuyu tartışmaya çevmeyelim lütfen, senin yazacağın mesajlarda hiç bir algı yapmayacam tartışmaya girmeyecem.Civra - Esadullah yazdı:Evet haklısın, ayrıca bu tür nedenlerden dolayı millet Allah demek yerine tanrı demeye başlamış.
Sanane, sen Allah diyince daha fazlamı sevap işliyorsun?
Birde şu soruyu sor. Niçin bütün dünya arapça konuşmuyor diye?
Millet çığlından çıkmış yeni mi farkına vardınız?
1. Mekken'in fethi Yılbaşı yani ayın 01.01'dir fakat millet onun için hazırlık yapacağına alköl ve uyuşturucunun sakız gibi satılıp, eğlenip tüm kötülüklerin yapıldığı bir gece için milyarlar harcanıyor.
2. Halbuki Rabbim bizlere mübarek geceler vermiş(örn: Kadir Gecesi) işte buyrun insanoğlu sırf Allah rızası için bir gece dahi ibadet yapamıyor fakat bu tür gecelere haftyalar hatta aylar önce milyonlar harcayarak hazırlık yapıyor.
> Bilgi; Muhtar'ül Hadis[color=#FFFF00]Hz. Muhammed S.a.v[/color] yazdı:Şu 3 şeyden Arapları sevin: Birincisi benim Arap olmamdan, ikincisi Kuran'ı Kerim'in Arapça yazılmasından ve üçüncüsü cennet ehlinin Arap olmasından.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN
Güzel iyi yakalamışsın, ben isim kelimesini cümle içerisinde yanlış kullandım o yüzden bu cevabı hakkettim ama kastedmek istediğim bu değildi.Raito yazdı:Civra yazdı:Önemli olan isim değildir, o ismi söylerken niyetimizdir. Detaylara takılmak özü bilmemekten ileri gelir.
Ben o konuda hiç bir şey diyemem tabi ki haklısınız fakat direk sanane diye çıkıştınız.Arapça olmadığı için mi ? gibi bir soru sormuşsunuz bu hoş değildi.
İsmi Ahmed olan bir insanı "ağaç" diye çağırsanız size ne kadar kızacağını, hattâ darılıp küseceğini; yanlışlıkla söylemişseniz hemen "Benim ismim ağaç değil Ahmed'dir" diyeceği kesindir. Bir kul olan insan kendi ismiyle çağrılmayıp başka uydurma bir isimle çağrıldığı zaman nasıl kızıyorsa; kâinatın Rabbi olan Yüce Allah, kullarının kendisini uydurma isimlerle çağırmasına, dua etmesine hiç rıza gösterir mi?Ayrıca şunu belirtmek isterim ki demiştiniz ye niyet önemli diye...O vakit ben sizi Ali,Veli vb. bir isim ile çağırayım.Siz bu durumdan memnun olmayın ve beni kendi ismim ile çağırın deyin.Bende size diyeyim ki niyetim sizin isminiz ile çağırmak fakat ha Ali demişim ha sizin isminizi ?
Sanane ile başlayan cümlem Kuran-ı Kerim' in bizlere Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) vasıtası ile inmeden öncede bir yaşam olduğu ve yine tek Tanrılı, çok Tanrılı bir inacın olduğu bu insanlarında sevapları ile günahları ile hesap verdiği ve Allahımıza çeşitli şekillerde hitap ederek kulluk vazifelerini yerine getirdiklerini anlatmaya çalıştım.
Allahın 99 tane adı vardır. Rabbimde onlardan biridir.
O yüzden arkadaşımız bu konuyu dinsel temalarla süsleyeceğine. Fazla alınan içki ile araba kullanılması çok hayat söndürmüştür. Bilinçsizce içilen alkolün tesiri ile etrafa rahatsızlık verilmesi nasıl vahim sonuçlar doğurduğunu rakamlarla ortaya koysaydı bence daha doğru olurdu. Bilmem anlatabildimmi.
siyaset bu forumlarda konusulmaz bunu ogrenmissin.simdi ikinci bir kural ogreneceksin bu forumda din konRuTkaY yazdı: Siyaset yapılacak yer değil burası. Söylediklerine dikkat et.
usunda da tartisma yaratacak gorus bildiremezsin.
Helal Olsun Emre İyi Aydınlatmışsın Olayı Tebrik Ediyorum Canım Kardeşim
katılıyorum...Raito yazdı:O konuda da hak veriyorum size.Umarım kaldırılma-taşınma gibi bir durum söz konusu olmaz çünkü herkesin okuması gerektiğini inandığım bir konu :!:RuTkaY yazdı:Düşündüm onu fakat pek uğrak bir bölüm olmadığını da düşündüm. Buraya yazarsam böylece daha fazla kişiye sesimi duyurmuş olurum dedim.Raito yazdı:Çok haklısınız.Yazdığınız ne varsa tümüne katılıyorum fakat yeri burası değil.Konu dışı bölümüne yazsanız daha iyi olabilirdi.
Hayırlı akşamlar.
__---__---TıLsIm---__---__
Charlar: Maniac, Pprensess
Charlar: Maniac, Pprensess
Forum Kuralları
1.Madde= İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.
2. Madde= Kişisel tartışma şekline dönüşen konular kapatılacaktır. Uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte ya da konunun neden silindiğine yada taşındığına dair konu açılamaz
İyi Forumlar
1.Madde= İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.
2. Madde= Kişisel tartışma şekline dönüşen konular kapatılacaktır. Uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte ya da konunun neden silindiğine yada taşındığına dair konu açılamaz
İyi Forumlar