Yeni Yıla Girerken (Gerçekler)

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
RuTkaY
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Tılsım

Yeni Yıla Girerken (Gerçekler)

Mesaj gönderen RuTkaY »

Konunun tamamen öznel düşüncelere sahip olduğunu en başta belirtmek isterim. Yazmış olduğum bu yazıları sadece yaptığımız yanlışların ve yapılması gereken gerçeklerin neler olduğunu bir nevi göstermek amacı ile yazdım. Umarım destek verecek arkadaşlar olur yazdıklarıma ve yanıldığım yer varsa lütfen söyleyin.

Yılbaşı partileri, eğlenceler, sınırsız içki, sınırsız elden kayıp giden para.. vs. vs. Anlamı ne bunların? Bu yapılanların amacı ne?
Din dışı inançlar, yanlış batılılaşma, özentilik, peki sonumuz?
Kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in hangi ayetinde hangi suresinde yazıyor, çam altında eğlenilerek geçirilen yıl başı gecesinden sonra bütün yılın bol para ve eğlence ile geçiceği?
Nere de hangi kutsal kitapta bu gecenin eğlenilerek, bol içki ve kumarla geçirilmesi gerektiği?
İnsanlar neden bu kadar yozlaşmış? Neden bu kadar abest ve manasız işler peşinde?
Noel babanın bacadan istediğin hediyeyi gelip çam ağacının dibine bırakacak denilip çocuğun ne istediğini öğrenen ebeveynler istenilen hediyeyi alıp oraya bıraktığında Noel baba bıraktı denilerek çocuklarımızın akıllarına "Noel Baba" diye bir kişilik neden sokuluyor? Neden buna ihtiyaç duyuluyor?
Biz Hz. İsa'nın doğumunu kutluyoruz iyi güzel de neden diğer din mensupları HZ. Muhammed (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimizin doğumunu kutlamıyor?
Tepesi kesilince büyümesi duran ve bir daha asla yeşermeyen bir yapıya sahip olan çam ağaçları 2-3 saatlik yanlış inançlar için neden kesiliyor?

Sevgili mü'min kardeşlerim:

Bu yazdığım yazının gereksiz olduğunu düşünebilirsiniz. Beni cahil olarak nitelendirebilirsiniz. Fakat şunu itina ile belirtmek isterim. Bizler (müslüman olan mü'minler) "Batıl inanç" olarak adlandırılan, aslı olmayan, sadece eğer felsefi konuşursak Gündelik Bilgi etrafında ortaya çıkmış bu asılsız inançlara inanmamalıyız. Cadı ve vampir gibi uydurulmuş hayal ürünü olan bu varlıklardan ne farkı vardır noel babanın? Çocuklarımızın kafalarına neden küçük yaşta böyle saçma şeyler sokarız ki anlam vermek imkansız ötesi birşey.

Ben yılbaşı gecesi eğlenmeyin demiyorum kimse diyemez onu sizlere. Fakat Hristiyanlar kutluyor diye bizlerin bunu kutlaması yanlıştır. Kutlarsan kendin için, yeni yıla sağlıkla, huzurla ve sevdiklerinle beraber girdiğin için kutla. Bu kutlamalar sırasında da alkol ve başkalarının hayatını tehlikeye atıcı aletler kullanmayın, magandalık yapmayın. Şunu da yapmanızı tavsiye ederim; Kur'an-ı Kerim okumasını bilenler bir Yasin Suresi okusun.
Resim
..
.\.Emre./.
Kullanıcı avatarı
Raito
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Re: Yeni Yıla Girerken (Gerçekler)

Mesaj gönderen Raito »

Çok haklısınız.Yazdığınız ne varsa tümüne katılıyorum fakat yeri burası değil.Konu dışı bölümüne yazsanız daha iyi olabilirdi.

Hayırlı akşamlar.
ResimResim

Karakter Adı : Raito
Karakter : Savaşcı
Seviye : 45
Lonca : Amisos
Sunucu : Tılsım
Kullanıcı avatarı
Chardo
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen Chardo »

Takdire şayan bir konu,şiddetle okunmasını tavsiye ederim :!:
Emeğine sağlık..
Kullanıcı avatarı
Leqolas
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Leqolas »

krdşm çok doğru bi konuya değinmişsin .paylaşdığın için tşekkürler...

Bunun tekbi açıklaması var özenti..
KanunixxDADAŞBEY
Erzurumluxyuns
Kanunixxsultan

█║▌│█│║▌║││█║▌ ║▌║
DADAŞ®
Kullanıcı avatarı
RuTkaY
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen RuTkaY »

Raito yazdı:Çok haklısınız.Yazdığınız ne varsa tümüne katılıyorum fakat yeri burası değil.Konu dışı bölümüne yazsanız daha iyi olabilirdi.

Hayırlı akşamlar.
Düşündüm onu fakat pek uğrak bir bölüm olmadığını da düşündüm. Buraya yazarsam böylece daha fazla kişiye sesimi duyurmuş olurum dedim.
Resim
..
.\.Emre./.
Kullanıcı avatarı
RuTkaY
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen RuTkaY »

Leqolas yazdı:krdşm çok doğru bi konuya değinmişsin .paylaşdığın için tşekkürler...

Bunun tekbi açıklaması var özenti..
+ teşekkürler
Resim
..
.\.Emre./.
Kullanıcı avatarı
RuTkaY
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen RuTkaY »

Chardonnay yazdı:Takdire şayan bir konu,şiddetle okunmasını tavsiye ederim :!:
Emeğine sağlık..
+ teşekkür ederim
Resim
..
.\.Emre./.
Kullanıcı avatarı
Raito
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Raito »

RuTkaY yazdı:
Raito yazdı:Çok haklısınız.Yazdığınız ne varsa tümüne katılıyorum fakat yeri burası değil.Konu dışı bölümüne yazsanız daha iyi olabilirdi.

Hayırlı akşamlar.
Düşündüm onu fakat pek uğrak bir bölüm olmadığını da düşündüm. Buraya yazarsam böylece daha fazla kişiye sesimi duyurmuş olurum dedim.
O konuda da hak veriyorum size.Umarım kaldırılma-taşınma gibi bir durum söz konusu olmaz çünkü herkesin okuması gerektiğini inandığım bir konu :!:
ResimResim

Karakter Adı : Raito
Karakter : Savaşcı
Seviye : 45
Lonca : Amisos
Sunucu : Tılsım
Civra
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Civra »

Sakın ha!
Yapacağınız en büyük hata başkalarının yaşam biçimini sorgulamaktır.
Birde bunu dinsel temalarla desteklemeye kalkmak yapılabilecek en büyük cahilliktir.
Konu içerisindeki haklı çıkmak için yazılan safsataları bir kenara bırakıyorum.
Her yıl mutlaka butür yazılar bir şekilde karşıma çıkar, gülüp geçerim. Noel ile yılbaşının farkını bile bilmeden yapılan yorumlar, birde bunu alçak gönüllülük kisfesi altında sunmak düzenbazlığın ta kendisidir.
İki tür yobaz vardır.
1ncisi cahillikten ileri gelir.
2ncisi ve en tehlikeli olanı bu işten çıkar sağlamaya dönük olanıdır.

Aklınıza gelen her cümleyi yazıya dökmeyin. Önce düşünün sonra bu yazı bir saygısızlık içerecekmi onu belirleyin.
Sizin yapamayıp başkalarının yapabildiklerine tukaka demeden önce saygıyı elden bırakmamak lazım. Heleki lanetler biçimde konuşmak ve bunun farkında olmamak sadece cahilliktir. Eğer değilse ve bilinçli yapılıyorsa o en kötüsüdür.
Kullanıcı avatarı
Chardo
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen Chardo »

RuTkaY yazdı:Ben yılbaşı gecesi eğlenmeyin demiyorum kimse diyemez onu sizlere.Kutlarsan kendin için, yeni yıla sağlıkla, huzurla ve sevdiklerinle beraber girdiğin için kutla. Bu kutlamalar sırasında da alkol ve başkalarının hayatını tehlikeye atıcı aletler kullanmayın, magandalık yapmayın.
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön