öncelikle herkese selamlar; sadece can sıkıntısından birşeyler paylaşmak amacıyla başlıyorum yazıma umarım sizleri sıkmamış olurum.
biraz değişiklik yapıp kouya farklı bir pencereden bakmak istedim. bu sefer ben sordum şifacım cevapladı umarım hoşunuza gider.
ikv camiasına ilk katıldığım anda arkadaşımın yönlendirmesiyle tanıştım şifacıyla 1 seviyede agahın yanında oyuna başladığım anda ne yapmam gerekli diye sordum şifacıya
- yetenek penceresini aç. dedi bana. ve ekledi;
- senin seviye atlaman lazım ve buna uygun yetenekleri yap.
ne yapmam lazım dediğimde
- yaratık kesmelisin ama keserken ölmemelisin. bunun için şifana 1 puan ver kudretin senin can damarın ve asla onu bırakma. o olduğu müddetçe sende varsın sen olduğun sürece etrafındakileri yaşatırsın. dedi
böyle başladık şifacımla tanışmaya ve beni yönlendirdi seviye atladıkça daha çok sevdim şifacıyı "evet büyüyorum şifacımla birlikte büyüyorum" 9 seviyeye gelene kadar bana kudretin önemini anlattı ve yeteneklerimi 1 puan şifa 15 puan bilgisi yaptı. 9 seviye olduğum zaman daha hızlı kesmemiz lazım artık gel birazda uzaktan vuralım dedi ve zehir yeteneğini önerdi bana. çok hızlı bir şekilde seviye atlarken kesimlerimin etkisi gittikçe düşmeye başladı hadi biraz daha keselim dedi ve daha hızlı kesmemiz için efsunlu eşyaların nasıl kullanılacağı konusunda yardım etti. labirentin o dar sokaklarına girdiğimde dediki şimdi duralım burda daha az hasar almamız lazım. bunun içinde "ruh kalkanını" kullan isminin "ruh" olduğuna bakma etrafında kocaman bir kalkandır o.
20 seviye olduğum zaman bana;
- artık sen tek başına değilsin adın şifacı kendini düşündüğün kadar etrafındakileride düşünmelisin. yardım isteyenlerden yardımını esirgeme. sen Yaradılışın yardımcılarındansın bunu asla unutma. dedi
ve yerde muhtaç yatanlar için onlara hayat vermemi önerdi.
30 seviye olduğumda bana dediği
- artık burası sana dar geliyor. yeni yerler yeni yaratıklar seni bekliyor. ama buraya hazırmısın?
- kendini hazır hissetmen için sana ek yetenekler veriyorum. sen bir şifacısın iyi bir şifacısın. buradaki yaratıklar tehlikeli ve dirençlerini kullan bunlar senin daha az hasar almanı sağlar. etrafındakilere yardım etmek istiyorsan yaratıkların seni sevmesini sağla onları "sakinleştir" dedi.
- eğer ki ben tek başıma olucam dersen sana yaratıkları daha kolay kesmen için asiti veriyorum. bunu iyi kullan ve değerini bil. dedi
Not: bu kısım Gorgar'ın isteği üzerine açıklamaya eklendi
30-35 arası nasıl kasabilirim diye sordum şifacıma ? oda bana
- istersen 35 seviye yaratıkları kesebilirsin istersende 37 seviye yaratıkları kesebilirsin. ama burda benim sana nacizane tavsiyem seviyen düzeyinde ve seviyenin en fazla 1 seviye altı yaratıkları kesmen. neden sorusunun aklında belirdiğini görür gibiyim. sebebi ise gayet açık. faraza rakamlar vericem sana. 1 cini 2 dakikada kesiyorsun ve sana 100 tecrübe veriyor 1 hızlı koşanı 3.5 dakikada kesiyosun ve sana 160 tecrübe veriyor diyelim.
matematiksel hesaptan gidersek cin kesmek herzaman mantıklıdır. sözün özü en hızlı kesebileceğin yaratığı bulmanın yanında en hızlı keserken sana en çok tecrübe verecek yaratığı bulmanda...
hızla atladığımız seviyeler sonucunda görevlerin neticesinde bana yetenekleri bir bir anlattı. neyin nerde ve nasıl kullanılacağını. bir baktım ki yeraltı gibi karanlık bir yerde buldum kendimi ve şifacım bana söyledi
40 seviye olduğumda bana dediği;
- burası karanlık ve derin bir kuyu gibidir. burada ayakta kalman için ek birkaç yeteneğe daha ihtiyacın olacak. nerden ve ne zaman çıkacağı belli olmayan yaratıklar için bir anda ölmemen adına canını kurtarman gerekir. gecenin karanlığında bomba sesinden korkup yusuf yusuf etmemek için "cankurtaran"ını kullan.
- burda tek başına yaratık kesmen biraz zordur. bunun için sana yardımcılarını veriyorum. iyi eğitim almış "evcil hayvan"larını iyi kullan.
ve nihayetinde 49 seviye oldum. şimdi ne yapalım dedim.
- gel klana girelim karşımızdakilerle savaşalım.
ben anlamam savaşlardan beceremem.
- merak etme ben sana herşeyi öğreticem.
ve lodos sancağının yolunu tuttuk. klana girdim
şimdi ne yapmam lazım dediğimde.
- burda seçeneğin çok fazla kendi yolunu seçmelisin
nedir bu yollar peki ?
- tek başına kendini düşünüp bire bir adamlarımı kesmek istiyorsun. yoksa bir grupla birlikte savaşmak mı istiyorsun.
tek başıma nasıl adam keserim dedim.
- bunun 3 şekli var. istersen savaşçıyı kesersin istersen büyücüyü istersende şifacıyı sen seçiceksin ben sana anlatıcam.
peki yardım etmek istersem etrafımdakilere ?
- bununda 3 şekli vardır. istersen çok can basan olursun. istersen az hasar aldıran olursun ölenleri kaldırırsın. istersende az hasar alan ve aldıran olursun ama kendini öldürtmezsin.
çok canı nasıl basıcam peki ?
- yeteneklerini kullanacaksın şifalayacaksın bunu yaparkende bilgili olacaksın. tek başına tüm grubunu şifalamaya bilgin yetmez o yüzden şifa çemberini kullanacaksın. ani hasar alan grubun üyelerinin canınıda kurtarman gerekiyor. ve grubundakilere atılan büyüleri bertaraf etmen lazım bunun içinde büyü bozman lazım. son olarakta ölenleri kaldırabilirsin.
peki bunları yaparken düz eşyalarım mı olması lazım napmam lazım bu konuda bana yardımcı olurmusun ?
- işte çeşitliliğin burda sen iyi şifalayan bir şifacısın bu yüzden yüksek can basman lazım eşyaların efsunlarından iyi yararlanman lazım. bunların detaylarını araştırmayı sana bırakıyorum. ama biraz ipucu vereyim. ortalama şifanın yüksek olmasınımı istersin yoksa daha cok kritik şifa basmak mı istersin. bunun kararı sana kalmış bunlara uygun eşya seç
az hasar aldırmak için ne yapmam lazım ?
- az hasar aldırmak için dirençlerini kullanacaksın. çember ve büyü bozmayı iptal etmen anlamına gelir ama elektrik ve buz kullanan yada element hasar veren savaşçılara karşı grubunu daha iyi korursun bunu unutma
peki hiç ölmemek istiyorsam ?
- her yaşamın bir sonu olduğunu unutma sende er yada geç onu tadıcaksın ama ne kadar geç tadacağın önemli. bunun için kendini şifalaman lazım ve bilgin en üst düzeyde olmalı kaldırmayı iptal edip ruhunun derinliğinde olan kalkanını kullanmalısın. bunlar sana yaklaşık 55 zırh 180 savunma ve 400 direnç verir. eşyalarını iyi seçmeli etkilerini arttırmalısın. büyücülerden kurtulmak için direnç eşyalarını kullan savaşçılardan kurtulmak için zırh eşyaları.
direnç eşyalarla dirençlerini 460 ateş, 640 buz, 940 elektrik edebilirsin. bu direnç bana az gelir dersen iksiri içersin 760 ateş, 940 buz, 940 elektrik yapabilirsin. böylece hiçbir büyücü seni sana o hazin sonu tattıramaz. iyileştirme büyülerini arttırdınmı değme keyfine ortalarda dolaşmaya başlarsın sürekli. ama unutma ASLA ÖLMEYECEKSİN DİYE BİR ŞART YOKTUR.
Grup bölgeleri dedikleri bir yer var orda nasıl olmam lazım peki ?
- grup bölgelerinde hepimizin yetenekleri aynıdır hemen hemen. şifalaman lazım bilgili olman lazım ani hasarlardan dostlarını kurtarman lazım az hasar almaları için dirençlerini açman lazım zehirlenen olursa büyüsünü bozman lazım. ve bir püf nokta sana çemberini 5 puan yap ki herkese canı rahat rahat basabilesin.
peki eşyalarım nasıl olması lazım ?
- burda genelde iyileştirme büyülerini arttıran eşyalar kullanılır ama benden sana bir öneri. eğer grubunda savaşçılar çok ise iyileştirirken çok fazla iyileştirme yapman lazım kritik oranın fazla olması lazım. efsunları tek olan eşyalar burda daha avantajlı. ama grubundakiler büyücü ise hepsi iyişeltirme büyülerin fazla olsun.
bunlardan sıkılırım ben. adam kesmek istiyorsam napmalıyım ?
- adamdan kastın nedir. ? şifacımı büyücümü savaşçımı
savaşçı kesmek istesem mesela ?
- savaşçıları kesmek istiyorsan onların ağır ve sert vuruşlarından az hasar almak için zırhının yüksek olması lazım. savaşçılarla savaşırken savaşı erken bitirmek her zaman senin avantajınadır bu yüzden saldırı eşyalarını kullanmalısın. savaşı erken bitirmen içinde sana yardımcı olarak vereceğim hayvanını kullan evcil olduklarına bakma senin komutunla tam bir canavara dönüşebilirler.
sadece bu kadar mı ?
- hayır her savaşın bir püf noktası vardır. savaşçılarla savaçırken dikkatini dağıtacaktır ve sen büyü yapmayasın diye zihnini tutmaya çalışacaktır. zihin tutulması yaşasan bile büyü bozmanı kullanabilirsin eğer ki şansın yağver giderse bunlardan kendini kurtarabilirsin.
peki büyücü kesmek istesem ?
- bunun birden fazla yolu var.
bunlardan ilki klanda savaşırken ölmemek üzere kurulan yetenek sistemini kullanırsın. sadece bu yetenek sisteminden istersen fiziksel direncini çıkarırsın istersende cankurtaranını bu tamamen sana kalmış ama ben fiziksel direncini çıkarmanı öneririm zira karşındaki büyücü meteroit atan bir büyücü ise ve sadece sana konsantre olmuşsa canını kurtarman gerekebilir. burdan boşaltacağın yeteneğine hayvanı yada zehiri verebilirsin. hayvanı verirsen eğer büyücü bunu zihinleyebilir. ve kaçarak seni kesmeye çalışır. zehiri verirsen ama 15 saniye boyunca yavaşlar sana hasar veremeyeceği için zihinleyip uzaklaşmaya çalışır.
sadece bu kadar mı büyücüyü kesmek? oysaki birden fazla yolu var demiştin.
- tabiki değil. bir diğer yöntem ise asit. ve en güzel yeteneğindir bu tam bir büyücü katili.
peki nasıl kullanmam gerekiyor.
-kendini şifalaman şart bilgilide olmalısın bunun yanında asit atmalısın ve bu konuda bilgili olmalısın. karşındakiler sana yüksek hasar vereceği için canınıda kurtarman gerekiyor. son yeteneğin tamamen sana kalmış. istersen aldığın hasarı daha çok düşürebilirsin. istersen kesime daha çok yardımcı olması için hayvanını kullanabilirsin yada benim tercih ettiğim zehiri kullanabilirsin.
peki bu yeteneklerle nasıl kesebilirim ?
- karşındaki kişinin yeteneklerini öğrenmen lazım. karşındaki kişi elektrik + buz ise ve senin asitci olduğunu bilmiyorsa sana uzaktan saldıracaktır. genelde tesla kulesini kurar ve yanaşmaya çalışır direnç kırmak için hemen direnç eşyalarını giyip buz ve elektrik direncini 240 yaparsın. zehri üzerine attığın için direnç kırma mesafesine girmeden uzaktan asitle saldırırsın heyecan yapan büyücü hemen zihinleyip ölüm fermanının altına kocaman bir imza atar.
kaşındaki meteroit buz ise yetenek kesinlikle sana konsantre olacaktır. savaşmaya basladığın anda kons açar hemen menzilinden cık ilk büyüyü yersin ki bundada üzerindeki cankurtaran olduğundan dolayı etkisini görmezsin kons süresi bitene kadar eşyalarını değiştir zira meteroit etkisi fiziksel hasar verdiği için zırhının yüksek olması gerekiyor. üzerine zehir etkisinide bırakırsan yavaş yavaş öldürürsün.
peki şifacıyı nasıl kesebilirim ?
- şifacı su gibidir. yavaş yavaş vurur ama en sert kayaları bile parçalar.
o yüzden onun sürekli vurmasını engellemen lazım. zırhın ve zehir direncin yüksek olması gerekir bunu başardığın zaman canını kurtarmaya gerek kalmaz. zırhını ruhunun derinliklerindeki kalkanla zehir direncini ise fiziksel direncin ile arttırabilirsin. kendini şifalaman ve bunun yanında bilgili olman gerekir. savaşta yardımcını asla unutma evcil hayvanın senin emirlerini harfiyen dinleyecektir. ve bir buda rahibi gibi meditasyon yapmalısın zira ne kadar çok kudret o kadar çok kazanma şansıdır.
peki eşyalar bu kadar mı ?
- kendi zırhını en üst seviyeye getirdiğin zaman karşındakinin bir su gibi olduğunu düşün ve o suyun önüne setler kurmalısın ki su senin kayana ulaşamasın. kayanı cok iyi SAVUNMAlısın. bunu asla unutma
peki senin bu bütün dediklerini yaptığım zaman kimse beni yenemeyecek ve ben bir numaramı olacağım ?
- hayır. burda şifacının esas temel ilkelerini öğrenmek üzeresin şimdi.
nedir onlar ?
- hayat dağıttığın kadar veya hayat aldığın kadar adil olmalısın. sen şifacısın ama kullanmayı bildiğin zaman yeteneklerinle bir büyücüden daha fazla büyü yaparsın eşyalarla desteklediğin zamanda bir savaşçıdan daha güçlü olursun belki az hasar verirsin ama az hasar alacağında cabası. sen etrafında kimse olmadığı zaman bir çok şeyi yapabilirsin. ama gerek büyücüler olsun gerek savaşçılar olsun sen olmadan çoğu şeyi yapamaz. asla ve asla bunun egoistliğine kapılma. işte o zaman gerçek bir şifacı olursun.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
umarım zevk alarak okumuşsunuzdur arkadaşlar. daha çok şaşalı yazıp küçük esprilerle süslemek isterdim lakin gecenin bu vaktinde anca bu kadarı çıktı. konu çerçevesinde sorusu olan arkadaşlarıma rakamlarla ve kullanması gereken eşyalar hakkında nacizane bildiğim kadar bilgi vereceğim.
teşekkür eder herkese iyi oyunlar dilerim...
konfüçyüs