Tılsım'da menekşenin hali..!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Vuslatt

Re: Tılsım'da menekşenin hali..!

Mesaj gönderen Earth »

Her şeyin bir çözümü olduğu gibi bu sorunun da birkaç çözümümü var. Ama benim olmasının istediğim çözümü anlatmak istiyorum.
Mesela madenler konusunda herkesin yakındığı bir şey vardır. Çoğu kişiden duymuşuzdur, bütün gün maden çekiyoruz derler saf çıkaramazlar, bir başkası gelir 3. çekişte çıkarır. Bana soracak olursanız bu haksızlık. Kime sorsanız haksızlık der zaten. Tabi bu şans olayının iyi tarafları da var ama çoğu zaman emeğinin karşılığını alamamak insanı sitrese sokar.
Bence maden sistemin mekanikleştirilmesi lazım. Bunu nasıl yaparsın, ilk önce maden kaynaklarından saf maden çekme ihtimalini 0 yaparsın, sonra da mısır çarşısına bi tane saflaştırma makinesi koyarsın,(Bu günlerde mısır çarşısına makine koymak ta moda zaten :)).
Makinenin çalışma mantığı da çok basit tabi, mesela bir menekşe elmasın çıkma olasılığı önceden 1/60 idi, sen makineye gidip 60 elması koyunca sana menekşe elmasını teslim edecek. Bu makine işlemi tersine de gerçekleştirebilmeli.
Bu sistem, maden fiyatlarını ilk geldiğinde çok çok düşürecektir ancak zaman ilerledikçe eldeki saf olmayan maden stokları bittikçe fiyatlar tekrar yükselecektir(60 elması çekmek 4x60=480 dk az değil)
Bu sistem neyi sağlar? İstikrarı sağlarsın, oyuncuyu mutlu edersin, insanlar bütün gününü harcayıp saf madensiz ayrılmaz :) Ayrıca 39 lvl zamanında olduğu gibi üretim etkinlikleri artar.
Bununla beraber oyunda, sahip olduğu efsunlarla ön plana çıkmak isteyen oyuncuları da memnun etmek için, nadide reçetelerinde bulunan madenlerin miktarının 2 katına çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
Crack
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Crack »

Ben bunun olacağını 5 ay önce söyledim ama şimdi burda ben demiştim demenin kimseye bi faydası yok. En son bu sorunla ilgili yöneticiler ise , piyasadaki anlık dalgalanmalara müdahale edilemeyeceğini söylediler. Yani zamanla düzeleceğine inanıyolar.

Aşağıda Linkini verdiğim konunun açılma TARİHi 06.EYLÜL.2010 'dur. O zaman dan bu yana olumlu ne değişti ? Yetkililer desin ki şu değişti ve beklediğimiz gibi gelişiyor ben de susayım. O reçeteler MIsır çarşısında O ŞEKİLDE oldukça kimse hayal kurmasın bu fiyatlar düşmez. Özellikle DEV Lathander.

viewtopic.php?f=46&t=36733 Madenlerle ilgili sorunlarımıza yönelik açılmış bir konu boru değil 4 aydır GÜNCEL ama birileri zamanla piyasının normale döneceğine inanıyor hala.

Ek Olarak Konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
leviathan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen leviathan »

mantıklı bi sistem ancak herkesin stoklarındaki elmasları silmeleri gerekiyor o zaman =) mesela adamda 600 tane elmas war direk 10 tane menekşesi hazır =) ya da adam gider tane 10 bine alır sağdan soldan toplar. bunun yerine kişiye özel olsa daha mantıklı ama maden çekemeyenler de war onlar için de yaratıklardan bi sistem yapılacak mesela 100 yaratık kesiceksin bi yücelen eşya çıkacak gibi 1000 tane kestiğimi biliorum işe yarar bişi çıkmıo bazen =) madende de mesela dediğin gibi 60 tane çekecek ister 1 ayda çeksin ister 1 günde 60 tane dolunca menekşe çıkacak =) ama bunun da kötü yanı mesela o kadar denk geldi ki 10 kişi 59 da mesela maden çektiler o anda 10 tane menekşe çıkacak demektir ard arda bu da zor ve yapılmaz bence =)
ResimResim
KaLaBaLıKTa eFeLiK eDeNiN TeNHaDa öZRü KaBuL oLMaZ.
Kenan Sizi Öldürür Ben De Gömerim
Kullanıcı avatarı
Tokerx
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı

Mesaj gönderen Tokerx »

CoLDxoNe yazdı:Evet gerçekten şaheserlerde istenilen materyallerin fiyatları çok yüksek
bence bu durumun sona ermesi için akçe sisteminin gelmesi lazım yani gerçek parayla şaheser almak gibi...
Şaheser üretmek için 400-600m para harcayan kişiler bu fikrime kızabilirler ama hergün oyuna giremeyip, girdiği zamanda tüm gün oyunda olamayan arkadaşlarıda düşünmelerini isterim. Eğer akçe sistemi gelirse hem yönetim hemde oyun kazanır hemde maden fiyatlarını uçuran vicdansız para babalarının burunları sürter :P :)

İyi Forumlar
İyi Oyunlar, Bol Maden Çekmeler :P
ya baba parası yiyip ve full time ikv oynayanlar ? saçmalamayın metin2 yi bırakmamın sebebide bu gerçek parayla item - oyun parası almadır
Resim

Resim

!...Üyeliğin Şifresi Değiştirilmiştir İlgililerin Bilgisine...!
Kullanıcı avatarı
Tokerx
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı

Mesaj gönderen Tokerx »

Earth yazdı:Her şeyin bir çözümü olduğu gibi bu sorunun da birkaç çözümümü var. Ama benim olmasının istediğim çözümü anlatmak istiyorum.
Mesela madenler konusunda herkesin yakındığı bir şey vardır. Çoğu kişiden duymuşuzdur, bütün gün maden çekiyoruz derler saf çıkaramazlar, bir başkası gelir 3. çekişte çıkarır. Bana soracak olursanız bu haksızlık. Kime sorsanız haksızlık der zaten. Tabi bu şans olayının iyi tarafları da var ama çoğu zaman emeğinin karşılığını alamamak insanı sitrese sokar.
Bence maden sistemin mekanikleştirilmesi lazım. Bunu nasıl yaparsın, ilk önce maden kaynaklarından saf maden çekme ihtimalini 0 yaparsın, sonra da mısır çarşısına bi tane saflaştırma makinesi koyarsın,(Bu günlerde mısır çarşısına makine koymak ta moda zaten :)).
Makinenin çalışma mantığı da çok basit tabi, mesela bir menekşe elmasın çıkma olasılığı önceden 1/60 idi, sen makineye gidip 60 elması koyunca sana menekşe elmasını teslim edecek. Bu makine işlemi tersine de gerçekleştirebilmeli.
Bu sistem, maden fiyatlarını ilk geldiğinde çok çok düşürecektir ancak zaman ilerledikçe eldeki saf olmayan maden stokları bittikçe fiyatlar tekrar yükselecektir(60 elması çekmek 4x60=480 dk az değil)
Bu sistem neyi sağlar? İstikrarı sağlarsın, oyuncuyu mutlu edersin, insanlar bütün gününü harcayıp saf madensiz ayrılmaz :) Ayrıca 39 lvl zamanında olduğu gibi üretim etkinlikleri artar.
Bununla beraber oyunda, sahip olduğu efsunlarla ön plana çıkmak isteyen oyuncuları da memnun etmek için, nadide reçetelerinde bulunan madenlerin miktarının 2 katına çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.
bu seferde değersiz madenlerin fiyatı artacaktır bunuda göz ününde bulundurmak lazım ;)
Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Reymond
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Reymond »

Cemberlitaşda daha güçlü şaheserler gelicekmiş belki ejder asa v.b üretimli şaheserlere gerek kalmaz ve bu sayede maden fiyatlarında ucuzlama yaşanır
<)
Kullanıcı avatarı
Tokerx
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı

Mesaj gönderen Tokerx »

Reymond yazdı:Cemberlitaşda daha güçlü şaheserler gelicekmiş belki ejder asa v.b üretimli şaheserlere gerek kalmaz ve bu sayede maden fiyatlarında ucuzlama yaşanır
nadide yüc. balyoz ecelden daha etkili ama şekil olsun diye ecelle dolaşanlar var
Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
jadde
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen jadde »

Madenlerin durumu berbat :?
**Yaşamtarzı**Marazburak**
Sen Bu Savaşın Neresindesin ?

İKV nin oyuncularını bilgisayara hapsettiği gün,kapadım gözlerimi ikv ye...
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Meran
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Earth »

leviathan yazdı:mantıklı bi sistem ancak herkesin stoklarındaki elmasları silmeleri gerekiyor o zaman =) mesela adamda 600 tane elmas war direk 10 tane menekşesi hazır =) ya da adam gider tane 10 bine alır sağdan soldan toplar. bunun yerine kişiye özel olsa daha mantıklı ama maden çekemeyenler de war onlar için de yaratıklardan bi sistem yapılacak mesela 100 yaratık kesiceksin bi yücelen eşya çıkacak gibi 1000 tane kestiğimi biliorum işe yarar bişi çıkmıo bazen =) madende de mesela dediğin gibi 60 tane çekecek ister 1 ayda çeksin ister 1 günde 60 tane dolunca menekşe çıkacak =) ama bunun da kötü yanı mesela o kadar denk geldi ki 10 kişi 59 da mesela maden çektiler o anda 10 tane menekşe çıkacak demektir ard arda bu da zor ve yapılmaz bence =)
Aslında maden çekemeyenler için de kafamda bir makine var, ancak çok tepki çeker diye yazmamıştım. Ama madem ki maden çekemeyecek olanları da belirtmişsin onlar içinde şöyle bir makine düşündüm. Yine örnek üzerinden anlatayım. Mesela yaratık kesiyosun, amacın da item kasmak diyelim. Bir süre sonra mesela kadın şifacı direnç efsunlu bir eşya düşürdün diyelim. Bu efsun çoğu zaman çantada yer kaplamasın diye atılır(Bazı durumlarda işe yarıyor tabi). Hatta bir çok kişi böyle bir item düşürdüğünde bölgeden yansıtıp ''Çöpe bak!'' falan derler =) Herneyse, bu örneğin nereye gideceğini az çok tahmin etmişsinizdir zaten ama, ben yine aklımdan geçen makineyi açıklayım.
Bu sefer ki makinenin işleyiz tarzı şu olacak, örnek üzerinden devam ediyorum. sen o çöp dediğn itemla, gidiyorsun mısır çarşısına ve ayrıştırma makinesinin içine koyuyorsun ve efsunlu eşyan onu oluşturan madenlere ayrışıyor.
Tamam kabul ediyorum şu anki sisteme göre düşünürsek, benim saflaştırma ve ayrıştırma makineleri sistemi sarsar mı, sarsar. Ama sistemi buna uydurursan o çöp diye tabir edilen efsunlara herkes daha çok saygı duyacak. Şu an binbir zorlukla eşya üreten arkadaşlar olduğundan(bunlara ben de dahilim) bu sistemin şimdi gelmesinin istemem, ancak bir sonraki seviye artışıyla devreye sokulursa ben itiraz edecek çok kişi olduğunu sanmıyorum.
Bu sistemin en büyük getirirsi de ne olur hemen söyleyeyim: Konuyu açan arkadaşında söylediği üzere bir adet madenin fiyatı, 60-70 m olmamalı. Sebebide çok açık, şu an herkes sarı reçeteleri unutmuş durumda, çok azı kullanılıyor ve bu reçetelerle bir üretim yapmaya kalksan, bir süre sonra da sıkılıp o ürettiğin efsunu satmaya kalksan 500 m zarar edeceksin :lol: . Hatırlatırım 39 lvl zamanında insanlar madenleri toplayıp değerli eşyaları üretirlerdi, sonra da üstüne işçilik koyup satıp para kazanırlardı. Şu an bunu yapamıyorsun.
Bence sistemin çöktüğü noktadayız ve artık sistemin değişme vakti geldi.
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
Reymond
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Reymond »

Tokerx yazdı:
Reymond yazdı:Cemberlitaşda daha güçlü şaheserler gelicekmiş belki ejder asa v.b üretimli şaheserlere gerek kalmaz ve bu sayede maden fiyatlarında ucuzlama yaşanır
nadide yüc. balyoz ecelden daha etkili ama şekil olsun diye ecelle dolaşanlar var

ama işde sorunda o ya zaten ecel nedense daha pahalı ama bazı nadideler daha güzel :)
<)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön