Sebatay yazdı:
1- Bazı ticaretten zevk alan arkadaşlar diyor ki, "zamanında ben ucuza topladım şimdi sefasını sürüyorum" eski sunucumda bunu diyen çok kişi vardı, onlara şu soruyu sordum; "Niye böyle bir hareket içerisine girdin ?" cevap belli "Öngördüm !" bak sen şu işe ! Vebali boynunuza ama şahaserlerin üretiminde kullanılacak madenlerin sızdırıldığını açıkça söyleyen mert delikanlılarda çıktı. Bende gerekli yerlere şikayetimi yaptım, kanıt yetersiz bulunmuş "öngördüm" argumanını bir geçelim...
2- Ben çalışan bir insanım. Akşam en erken 8-9 gibi eve gelebiliyorum. O saate maden başına oturup, bekleyip bekleyip hiç birşey alamamak beni nasıl memnun ve mutlu kılıyor anlatamam ! Plusım var para kasayım diyorum, oturup hesapladım, 1 sene boyunca yaratık kesip çıkan değerli değersiz eşyaları satsam şahaser parasına ulaşamıyorum...
Bende TT lik yaptım yalnız benim servetimin temelleri 29 zamanında atılmıştı ta o zamanlar dan toplardım maden . İkinci sorunun cevabını ben sana vereyim ben maden çekmem devamlı maden satarım ama kasamdaki maden sayısında 100 aşşa 100 yukarı bi azalma olmaz . Kendine bi kaç adam tut sana maden toplasınlar sende oyuna girince parasını ver al . 29 zamanından beri bana maden toplayanlar vardır ben oyuna girince yanıma yaklaşır açar ticareti bende parasını verir alırım . Tabi bunu yapman için az çok bi sermayeye sahip olman lazım bizimde avantajımız bu 29 zamanında yaptıgımız birikimler bizi hala bugün bile ayakta tutmaya devam ediyor Kendimiz kalkınırken birçok kişiyede iş imkanı saglıyoruz . Tam tersi olsa bugünkü madenler komple işe yaramaz olsa bile ticaretten kazandıgım parayı asla item üretiminde kullanmadım veya çok nadir kullandım biriktirdigim para abartmış olmayım oyun sonuna kadar yeter bana . Ben istesem şu anda 30 35 e yakın şahaser üretirim üretirmiyim asla ikv de bugün yaptıgın item yarın kullanılmıyor . 3 senede bunu ögrendim . Kendi sunucumda basbas bagırdım hiçbir madeni degersiz diye atmayın die ha kim dinledi kimse Bu öngörü olayını siz yadırgıyo olabilirsiniz belkide gerçektende bazı kişiler için haklı olabilirsiniz ama sunucularımızda böyle ben gibi arkadaşlarımızda var . Belli bir birikimi yokken birden ortaya çıkan bir kaç kişi biliyorum ben sunucumda mesela bakın ne diyorum " belli bir birikimi yokken çıkan " . Maden konusunda sızma olup olmadı tartışmaya açıktır ama incelense eger gerçekse ucu bir yakalanırsa sonu gelir diye düşünüyorum
kötürüya
Sizler birer kuklasınız oynamayı bekleyen BİZLER ustayız o konuda oynatmayı bilen
Bu sorundan muzdarip olan arkadaşlarada bir tavsiyede bulunayım . Bu güncelleme geldi geçiyor milonlar verip bir silah üretmektense o paraya meteor eminönü madenlerinden çok degil 100 er tane alın atın kasanıza yeni bölgelerde gelcek yeni maden sayısı şimdiye kadar hiç degişmedi 1 lokman 1 madenci 1 sarraf tır . Yan maden olarak illaki bi alt seviyeden maden istiycektir . Bırakın madeni ben ilerde çift derili ceketler falan çıkar diye ince deriden tutun kadifeye kadar her deriden 3000 4000 civarı toplamışımdır
kötürüya
Sizler birer kuklasınız oynamayı bekleyen BİZLER ustayız o konuda oynatmayı bilen
Evet destekten sonunda cevap geldi ve şu şekilde ;
Yanıt :
Merhaba,
Oyun dengelerinin bozulmayacağı şekilde dizayn edilen materyal kaynak sistemi problemsiz çalışmaktadır. Materyal kaynakları ile ilgili kısa vadede düzenleme düşünülmemektedir.
ChexGuevarax yazdı:Dün MenekŞe aLDım 44me Ya oda zar Zor daha 3menekŞem 3 Mavi Kayam Eksik Ben Napcam ??
Oturup çekceksin veya paran olmasını bekliyceksin herşey hemen olmaz
DREGO yazdı:Evet destekten sonunda cevap geldi ve şu şekilde ;
Yanıt :
Merhaba,
Oyun dengelerinin bozulmayacağı şekilde dizayn edilen materyal kaynak sistemi problemsiz çalışmaktadır. Materyal kaynakları ile ilgili kısa vadede düzenleme düşünülmemektedir.
İlginiz için teşekkürler.
Gayet mantıklı bir cevap ne bekliyorsunuz anlamıyorum . Şunumu yazcaklar maden fiyatlarını şu fiyatta sabitledik demelerinimi veya tamam biz bütün sunuculardaki maden satıcılarıyla konuşcaz pazarlık etcez size indirim yaptırcaz demelerinimi . Ama şu olabilir herkes kuru kuruya bagırıyor çagırıyor şu istekte bulunun yönetimden gayet mantıklı Oyunumuz geliştikçe kişi sayısı arttıkça maden sayısı az kalıyor yetmiyor en azından her madenden 2 şer tane daha ekleyin gibi bir öneride kim bulundu . Varsa yoksa yönetim el at yok madenim yok üretemiyorum burda yazanları siz destegede mail atıyorsunuzdur Onun yerine bakın yukarda bi öneri sundum evet ikv büyüyor oyuncu sayısı artıyor o zaman her madenden 2 şer tane daha oyuna eklene bilir gibi önerilerde bulununki onlarda okurken bunu yapsak dahamı iyi olcak diye düşünsünler
kötürüya
Gayet mantıklı bir cevap ne bekliyorsunuz anlamıyorum . Şunumu yazcaklar maden fiyatlarını şu fiyatta sabitledik demelerinimi veya tamam biz bütün sunuculardaki maden satıcılarıyla konuşcaz pazarlık etcez size indirim yaptırcaz demelerinimi . Ama şu olabilir herkes kuru kuruya bagırıyor çagırıyor şu istekte bulunun yönetimden gayet mantıklı Oyunumuz geliştikçe kişi sayısı arttıkça maden sayısı az kalıyor yetmiyor en azından her madenden 2 şer tane daha ekleyin gibi bir öneride kim bulundu . Varsa yoksa yönetim el at yok madenim yok üretemiyorum burda yazanları siz destegede mail atıyorsunuzdur Onun yerine bakın yukarda bi öneri sundum evet ikv büyüyor oyuncu sayısı artıyor o zaman her madenden 2 şer tane daha oyuna eklene bilir gibi önerilerde bulununki onlarda okurken bunu yapsak dahamı iyi olcak diye düşünsünler
Thre are the norml( . )( . )the silicone ( + )( + )the perfct(o)(o).Some are cold(^)(^)some belong to grndmthers\./\./And let’s nt forgt the very large(o Y o)the very small(.)(.)and the asymmetrical(•)(.)We love them all! Say FCK to breast cancer!
ChexGuevarax yazdı:Dün MenekŞe aLDım 44me Ya oda zar Zor daha 3menekŞem 3 Mavi Kayam Eksik Ben Napcam ??
Yanıt :
Merhaba,
arkadaşım denge problemimi var sende maden fiyatları neden yüksek ? günde 2-3 tane saf maden çıkarsa bu kadar oyuncuya nasıl yetişebilir herbirinden 5 adet lazım zaten . ya madenlerin saf çıkma oalsılığı artırılıcak yada maden ocağı eklenecekti . ama yönetim buyurmuş biz milletin saatlerini maden başlarından geçirmesini istemeye devam ediyoruz . siz istemeye devam edin bakalım ...
Fetih CyberxonbaşıTrowhy
zaman, insanları değil ancak armutları olgunlaştırır ..
Yanıt :
Merhaba,
arkadaşım denge problemimi var sende maden fiyatları neden yüksek ? günde 2-3 tane saf maden çıkarsa bu kadar oyuncuya nasıl yetişebilir herbirinden 5 adet lazım zaten . ya madenlerin saf çıkma oalsılığı artırılıcak yada maden ocağı eklenecekti . ama yönetim buyurmuş biz milletin saatlerini maden başlarından geçirmesini istemeye devam ediyoruz . siz istemeye devam edin bakalım ...
Yenisimisin Sen bu denge problemine deginirken sunuculardaki birikmiş madenleride hesabın içine kattınmı ? Hayır . Bunu şuanda ne sen nede ben hesaplayabiliriz . Mesela bak ben sana bir günde 330 tane menekşe bulurum piyasada sence bu rakam piyasadaki bogulmayı açarmı ? Nasıl bende birikmiş elimde şu anda 327 menekşe var günlük 3 çıksa madenden al sana 330 menekşe .Böyle benim bildigim kuklacıda 3 kişi daha var 200 e yakın elinde menekşe olan sunalım piyasaya al ben senin denge problemini çözdüm . Bu işlemi yaparken kimde ne kadar ne var bunları önce ögrenceksin sonra yetip yetmedigine karar vericeksin . Yeni madenleride aynı şekilde hesaplıycaksın önce günlük çıkan madeni + diger oyuncuların ellerinde ne kadar maden kalmış ve bunu piyasaya sürmüşler bunu ögrenceksin . Sonra bir denge problemi olup olmadıgına bakcaksın . Bu madenler + birikmiş madenler ilk anda o kadar kişiye yetmişse yine yetcektir . Madenlerin yüksek olmasının sebebi elinde madeni çok olan kişilerin ucuza satmak istememesidir . Günde 3 saf çıksa madenlerden 1 sene oldu bu güncelleme geleli 365 günle çarp ve kullanılan ve kullanılmayıpta piyasaya sürülen ve şu anda satışta olan birikmiş madeni hesapla hatta hatta menekşeleri 365 le degil 29 zamanından beri oldugu için aynı şekilde akik sibiryalı onlarıda 3 seneden hesapla günlük çıkanı kullanılanı ve artıpta saklanılanını hesapla işe benden başla 327 menekşem var buyur kuklacı orda dedigim hesapların sonuçlarını çıkarırsan çıkarabilirsen görüşelim senle Sen sadece bir sunucuda toplam birikmiş + çekilen maden sayısı ne kadar bunu bul sen sana şahaser üretcem Bir madeni almak istesem param yoksa başka bir maden çekerim 1 tane saf yetmiyorsa 2 saf çekerim diger saf madeni alırım illa bir madene yönelmek gerekmiyor
kötürüya
Geçtiğimiz haftalarda GM Lathander ,"Piyasada oluşan her dalgalanma için müdahele edersek oyun içi düzen kalmaz" demişti.
Bu problemin zamanla düzeleceğini söylemişti bana. Hatta geçtiğimiz dönemlerde de birkaç madende de yoğunluk olduğunu ama şimdi unutulduğunu söyledi. Bu sorununda bu şekilde zamanla normale döneceğine pek inanmıyorum. Bakınız bu konunun açıldığı ilk yorumun geldiği tarihe.
yukardaki ticari zeka arkadaşıma yazmıyım yazmıyım demiştim ama dayanamıyacağım sanırım. Sevgili kardeşim oyun oynayan bireyler bu oyunu zaman geçirmek iyi vakit geçirmek eğlenmek için oynuyor. Senin bahsettiğin gibi istatiski hesaplara girip boğulmak oyun oynamak değil. sonuçta 327 menekşen var diye böbürleniyorsun bende sana soruyorum gerçek yaşamda elinde neyin var? torunlarına saheser üretecek kadar madenin olsa neye yarar... he bu şekilde düşünen ve oyun oynayan biri eminimki reel hayatındada ticarette biryerlere gelir. senin eğlence anlayışın buysa eğer taktir etmemekle birlikte tebrik edebilirim. İnsanların kısa vadede çözüm önerisi var uygulamak ister ise bunu yönetim uygular uygulamazsada bu şekilde devam edip gider. unutmamak lazım ki bu oyunu ayakta tutan sizin gibi piyasanın kanını emen bir kaç kişi değil diğer emek sahipleridir. sizlerden oyunda taş çatlasın 10-20 tane var ama geri kalan kesim hala çaba ile biryerlere gelmeye çalışıyor. en azından yorum yaparken o çaba sahiplerine saygılı ol. al o 327 menekşeyi mezara götür zira senin gibi stokçular karaborsacılar olmasa o maden piyasada gezse zaten ihtiyaç kalmaz. piyasadan madeni çek talep artsın yüklü fiyata sür. benim üzüldüğüm bazı sabırsız arkadaşların sizin gibi rant peşinde koşan insanları biryerlere getirmesi ve emek emek biriktirdikleri paraları sizlere verip daha güçlü kılması.