İKV Dünyalarında tahmini 700.000 kullanıcı bulunmaktadır. Bu kullanıcıların tamamının yapılan herhangi bir değişiklik yada güncellemeyi aynı oranda beğenmesini bekleyemezsiniz. İKV Destek Forumu aracılığıyla Destek Ekibine bildirilen her görüş öneri değerlendirilmekte ve şartlar dahilinde İKV Dünyalarına yansıtılmaktadır. Takdir edersinizki oyun içerisinde son güncellemeyle birlikte bir çok hata düzeltildi ve yine sizin istekleriniz, önerileriniz ve tasarımcı ekibimizin hayal gücü ve emeğiyle yeni güncellemeler olacaktır. Bizlerde sizler gibi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Diğer bir konuya değinelim hakaret içermediği halde forum hesaplarınız süresiz ceza aldığını farzediyorum sizin beyanınız doğrultusunda: Haksız yere ceza aldığınızı düşünüyorsanız -burda baz almanız gereken forum kurallarıdır- İKV Destek Forumu aracılığıla ceza itirazında bulunabilirsiniz.
Sanırım Lathander ın bi yazısından alıntı yapmak istiyorum
"Kimse size düşünceniz için ceza vermez. Ama düşüncenizi dile getirme yolunuz buna neden olabilir. Kapıyı açmak için zili çalmakta var kapıyı teklemekte.Amaç aynı olsa da ev sahibinden farklı tepki görürsünüz."
Diyaloglarımızın azlığının nedeni ise muhatap olmak istememek yada olmamak değil daha çok kullanıcının sorunlarıyla ilgilenebilme çabasındandır.
İKV Dünyalarıyla ilgili her türlü soru görüş ve öneriniz için İKV Destek Forumuyla İKV Destek Ekibine ulaşabilirsiniz.
kurallara bu kadar bagimli biri olarak isminizi nicin ikv destek ekibi listesine ekletmediginizi ogrenmek istiyorum.zira bu forum platformu sizlerin degimiyle istanbul kiyamet vakti resmi forumudur bu resmi forumda yetkili ismi listede yer almayanlari ben yetkili olarak gormuyorum.2 3 gundur bu sunucu sayfasina abone oldunuz sizden baska yetkili varsa onlarida tanimak isteriz.mumkunse tabi.
Forum gözlemcisi TWTY arkadaşım,
Kimsenin kural konulmasına itiraz edeceğini sanmıyorum.
Sizin yukarıda bahsettiğiniz gibi kişiler arasındaki iletişim karşılıklıdır ve ona göre muammele görür.
Bırakın İKV kurallarını Türk ceza kanunları içerisinde bile ucu açık maddeler vardır. Örnekleme yaparsak "Herhangi bir" tabiri bile ucu açık tariftir. Bir yanlış yapılıp karşılığında ceza verilecek ise onun mutlaka açık tarifi yapılmalıdır.
Madde içerisindeki "Kişisel tartışma" tarifide bu ucu açık tabirlerdendir. Lütfen bu konuda hassasiyet gösterip maddenin suçu açıklayan bir tarif olmasına çalışırsanız biz kullanıcılara daha rahat tartışma imkanı sağlamış olursunuz.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Beni İKV Destek üyesi olarak kabul edip etmemeniz önemli değildir çünkü benim belirlediğim kurallara değil İKV Dünyalarının kurallarına uymak yükümlülüğündesiniz. Forum kurallarının 1 ve 2. maddeleri birbirini tamamlayıcı niteliktedir. Daha fazla ayrıntı için
1. İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.
2. Kişisel tartışma şekline dönüşen konular kapatılacaktır. Uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte ya da konunun neden silindiğine yada taşındığına dair konu açılamaz.
İleti yazarken ve kişilere hitap ederken altını çizmiş olduğum niteliklere dikkat ederseniz sorunsuz iletişim kurabilirsiniz. Haklarınızı bilmezseniz koruyamazsınız. İyi Forumlar.
SayınTWTY, Mutlaka biliyorsunuzki bizi yönlendirdiğiniz konuyu okuyup anlayıp burada bu konuyu açmış bulunmaktayım.
1nci maddede bahsi geçen yazıları yazmak zaten kurala göre yasak. Bunun üzerine kişisel tartışma çıkması diye bir mevzu olamaz, o yazılar 1nci maddeye göre cezalandırılır. 2nci maddeyi 1nci maddenin devamı olarak göremeyiz.
Biliyor ve tanık olduğumuzdan yukarıda bahsi geçen 1nci madde içerisindeki herhangi yazıya atıfta bulunmamasına rağmen 2nci madde gösterilerek bir çok konu kilitlenip silinmiştir. Bu ucu açık olan maddenin keyfiyete yer vermemesi açısından şekillendirilmesi gerekmektedir. Sizden bu konuda destek beklemekteyiz.
Elbette bizler, sizlerin bize yardımcı olmak için burada bulunduğunuzu biliyor ve takdir ediyoruz. Aileniz ve sevdiklerinizle geçirebileceğiniz zamanları bizler için ayırmanız Forumun disipline edilmesi açısından çok önemli.
Bununla birlikte sizlerde takdir edersinizki insan oğlunun tabiatı gereği değişkenlik gösterebilen davranışlarımız karşılıklı olarak zıtlaşabilir, işte bunu önleyen bizi dizginleyen bu kurallardır.
Sınırları ve çerçevesi belli kurallar denetlenen ve deneten tarafından bilinirse bir tatsızlık çıkacağını sanmıyorum.
Örnekleme yaparsak şimdi sizle girdiğimiz bu karşılıklı yazışmalar başka bir forum gözlemcisi tarafından sakıncalı bulunup konumuz kilitlenip hatta silinebilir. Kim buna nasıl itiraz edecektir? Çünkü birçok maddeyi ihlal etmiş bulunmaktayız. Bilmem anlatabiliyormuyum. Eğer, yok ben bir denetmen olarak bu kurallardan memnunum diyorsanız eyvallah!
Sevgiler, saygılar. Kolaylıklar gelsin.
Kişisel tartışmadan kasıt: başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici söylemlerle tartışmaktır. Konu üzerinde tartışmakla kişisel hakaretlerle konunun amacı dışına çıkması ayrı şeylerdir. Kuralarımızın gayet net olduğu kanısındayım. İyi Forumlar dilerim.
Twty bu konu hakkinda size son bir soru sormak istiyorum cunku soylemleriniz ve eylemlerinizde bariz celiskiler goruyorum.bu konuya yazmis oldugum ilk iki yazi silinmis argo hakaret kufur dini ve siyasi icerikli bir yazi yada 3. kisiyi asagilayici kucuk dusurucu bir yazi yazmamistim.ilk iki yazimi neye ve hangi kurala dayanarak sildiginizi ogrenebilirmiyim.eger hatirlayamazsaniz yazilarimi aynisini burada tekrarlayabilirim.
Twty sordugum sorunun yaniti bu kadar zor olamaz degilmi bize kurallardan bahsedip dururken bu konuya yazdigim ilk iki yaziyi hangi kurallara gerekce gostererek sildiniz bunu ogrenebilirmiyim.
İletileriniz tarafımdan silinmemiştir bu nedenle açıklama yapılması gibi bi durum olamaz sildiğimiz her iletinin açıklaması yapmaya çabalarsak takdir ederseniz bu hayli uzun bir süreç olacaktır. İletileriniz bir çok nedenle silinmiş olabilir. Konunun amacını dışına çıkmasını engellemek için konuyu kilitliyorum. İyi Forumlar.