peki her geçmeye çalışan kadimi mi kescekRescuer yazdı:Ben bu konuyu açtığımda ne o datacı adam vardı ne de datalarda gemi vardı ve açtığım zamana bakılırsa oldukça mantıklı bir konuydu. Ayrıca o Arif adında geminin kullanılabileceği ne malumdur ? Size bu yönde bir teminat verilmiş gibi konuşuyorsunuz. Belki gemi denizde duran bir süs olacak sadece. Belki karşıya geçtiğimizde bir görev daha olacak Selami için ve o gemiyi ziyaret etmemiz gerekecek. Tek ihtimal üzerine bu kadar yoğunlaşıp kalabilmeniz beni şaşırtıyor ve her ne kadar datalarda o gemi olsa da bence bu konu da mantıklıdır...
Ayrıca ben Kadim Hidra'nın olduğu yerdeki sudan yüzeceğiz gibi şeyler dediğimi de hatırlamıyorum, o halde her geçmek isteyen Kadim Hidra'yı kesecek diye de bir kaide yoktur. Ben geçişin Yeraltı'ndan olabileceğini belirttim ve hala sözümün arkasındayım, neyle, nasıl geçilir tam fikir yürütmek imkansızdır ancak bana göre Karaköy ve Beyoğlu'na geçiş Yeraltı'ndan olacak !
Herkese iyi forumlar dilerim...
Karaköy HK. Fikir
- Sagopakajmeran
- Mezarlık Bekçisi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Ferday-i kyamet
Re: Karaköy HK. Fikir
Ben ne diyorum sizler ne diyorsunuz
Neden Kadim'i kesesiniz ille Kadim'in dibinden geçmek zorundamısınız, asla böyle birşey olmaz.Tekrar söylüyorum YERALTI'ndan olacak diyorum, Hidralardan olacak demiyorum ama farz edelimki Hidralar'dan olacak, bildiğiniz gibi Hidralar'ın bulunduğu mekan gayet geniş yani Hidra size saldırmadan da geçişinizi yapabilirsiniz.
İdris'in yanından bakınca gözükmesi konusuna gelince;
İlk sayfalara bakarsan ordan karşı tarafın çekilmiş bir fotoğrafı var, yani bölgenin oralarda olduğunu zaten biliyorum.Ordan gözüküyor olması ordan geçileceği anlamına gelmez. Konuyu baştan aşağı okursanız son haliyle bana hak vereceğinize inanıyorum. Arzuhalci Beyoğlu'ndan gemi ile mi geldi o halde ? Hatta gemiyle geldiyse nasıl gizemli bir gelş oldu diyim sizlere, nasıl kimsenin bilmediği bir geliş olabildi ? !.
Mantıklı düşünürseniz öyle bir kıyamet vaktinde bir gemiyi yada feribotu çalıştırmak için harcanak enerji öyle kolay bulunmayabilir ancak siz Arzuhalci hakkında söylediklerimi bir düşünün ve bir dahaki cevabınızı ona göre verin derim

Herkese iyi forumlar...
İlk sayfalara bakarsan ordan karşı tarafın çekilmiş bir fotoğrafı var, yani bölgenin oralarda olduğunu zaten biliyorum.Ordan gözüküyor olması ordan geçileceği anlamına gelmez. Konuyu baştan aşağı okursanız son haliyle bana hak vereceğinize inanıyorum. Arzuhalci Beyoğlu'ndan gemi ile mi geldi o halde ? Hatta gemiyle geldiyse nasıl gizemli bir gelş oldu diyim sizlere, nasıl kimsenin bilmediği bir geliş olabildi ? !.
Mantıklı düşünürseniz öyle bir kıyamet vaktinde bir gemiyi yada feribotu çalıştırmak için harcanak enerji öyle kolay bulunmayabilir ancak siz Arzuhalci hakkında söylediklerimi bir düşünün ve bir dahaki cevabınızı ona göre verin derim
Herkese iyi forumlar...

Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
- xFirelifex
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
Tartışmaya girmek istemiyorum bekleyip göreceğiz.
IFiReLiFeI
IıIFiReLiFeIıI
ıIFiReLiFeIı
IıIFiReLiFeIıI
ıIFiReLiFeIı
- Sagopakajmeran
- Mezarlık Bekçisi
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Ferday-i kyamet
ii kardeş görcezRescuer yazdı:Ben ne diyorum sizler ne diyorsunuzNeden Kadim'i kesesiniz ille Kadim'in dibinden geçmek zorundamısınız, asla böyle birşey olmaz.Tekrar söylüyorum YERALTI'ndan olacak diyorum, Hidralardan olacak demiyorum ama farz edelimki Hidralar'dan olacak, bildiğiniz gibi Hidralar'ın bulunduğu mekan gayet geniş yani Hidra size saldırmadan da geçişinizi yapabilirsiniz.
Mantıklı düşünürseniz öyle bir kıyamet vaktinde bir gemiyi yada feribotu çalıştırmak için harcanak enerji öyle kolay bulunmayabilir ancak siz Arzuhalci hakkında söylediklerimi bir düşünün ve bir dahaki cevabınızı ona göre verin derim![]()
Herkese iyi forumlar...
Şu İKV oyuncularının yaptığı hiç bir tahmin tutmadı sadece Meran Sunucusunda bulunan Kristalx loncasının bir üyesi Yeraltı girişi hakkıdan tahmin verdi doğru çıktı. Kısacası Yeni Bölgelerin Giriş-Çıkış ve nerede olduğu hiç beklemediğiniz yerde olur.
Ama bana göre %51 Eminönü Arz Sancağının oradan, %49 ise Meteor Şah Kobranın oradan.
Ama bana göre %51 Eminönü Arz Sancağının oradan, %49 ise Meteor Şah Kobranın oradan.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN
o dediğin çemberlitaş eminönünden olacak karaköy büyük ihtimalle idrisin ordan gemiyle gidilecek ama bazıları yeraltından gidilecek diyor :mrgreen:Esadullah yazdı:Şu İKV oyuncularının yaptığı hiç bir tahmin tutmadı sadece Meran Sunucusunda bulunan Kristalx loncasının bir üyesi Yeraltı girişi hakkıdan tahmin verdi doğru çıktı. Kısacası Yeni Bölgelerin Giriş-Çıkış ve nerede olduğu hiç beklemediğiniz yerde olur.
- Bykronic
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
karaköy hakkında google'den bır kac bilgi edindim . Buyrun
Karaköy, İstanbul‘un Beyoğlu ilçesinde bankalarıyla ünlü en eski ticaret merkezlerinden biridir. Eski Antik Galata semtinin modern adıdır. Tarih boyunca liman ve ticaretin merkezi olma özelliğiyle ön plana çıkmıştır. Boğazın Avrupa tarafında Haliç‘in ağzında yer alır. Karaköy, şehrin çok tarihsel bölgelerinden ve en eskilerinden biridir. 19. yüzyılın son çeyreğinde Osmanlı Devleti’nin finans merkezi haline gelmişti. Bugün ise, önemli bir ticaret ve ulaşım yeri merkezidir.
Bölge Karaköy Meydanı’ndan kendisini çevreleyen semtlere bağlanır. Güneybatıda Galata Köprüsü Karaköy‘ü Eminönü’ne bağlar. Tersane Caddesi batıda Azapkapı‘ya, Voyvoda Caddesi kuzeybatıda Şişhane’ye,Yüksek Kaldırım Caddesi kuzeyde Beyoğlu‘na, Kemeraltı ve Necatibey Caddesi kuzeydoğuda Tophane’ye açılır. Ticari bölge 19. yüzyılda bankaların ve sigorta şirketlerinin orijinal toplanma yeriydi. Bugün ayrıca mekanik, elektrik, su tesisatı, musluk, boru araç gereçleri ve elektronik yedek parçacıların yurdudur.
Karaköy, Bizans zamanından beri bir liman ananına sahipti. Haliç‘in kuzey sahili yerleşim için ayrıydı. Yaklaşık 1000 civarında, Bizans İmparatoru Cenova‘lı tüccarlara bu bölgede yerleşme ve iş yapma iznini vermiş ve garantilemişti. Cenovalı’lar kendilerini ve ambarlarını korumak için dayanıklı istihkamlar yaptılar. Ceneviz duvar kalıntıları hâlâ görülebilir. Fakat Galata Kulesi onların içinde görülebilen duvarlardaki en yüksek ve en kuvvetli noktadır. 15. yüzyılda Galata bir İtalyan şehrine benziyordu.
1453‘de Constantinople’un fethinden sonra, bölge üç yerleşim kategorisine sahipti:
Ceneviz, Venedik ve Katalan tüccarları; Ceneviz ve Osmanlı vatandaşları ve Yunan, Ermeni, Gürcüler ve Yahudi ler. Nüfus kompozisyonu kısa zaman içinde değişti. 1478 nüfus sayımına göre bölgenin hemen hemen yarısı Müslüman idi.
Karaköy ' ün beyoğlu ve eminönü deniz yollarıyla ayıran bizanslılar buradan cok karlı çıkmıştı .
1500 yılındanden itibaren, daha çok İspanyol engizisyonundan kaçan Sefarad Yahudileri buraya yerleşti. Karaköy, 1854-1856 Kırım Savaşı için buraya savaşmaya gelen Hıristiyanların 2. akınına maruz kaldı. Savaş için gelen İngiliz, Fransız ve İtalyan birleşik güçlerinin akınıydı. Rıhtım eksikliği, ordunun ve askeri ekipmanlarının boşaltılmasını zorlaştırdı. Bir Fransız şirketi 1879 da Karaköy‘e bir iskele yapmak istedi, ancak 1895 yılında bitirilecekti.
Arkadaşlar burada bir kaç arastırmama göre , Karaköy ün Eminönü Ve Beyoğlu deniz yolu ulasımıyla bizanslar tarafından alt edilmiştir diye bir cümle gördüm .Oyunla ilgili olmayabilir ama bir araştırayım dedim gereksiz olduysa affola :!:

Bizim balıkcının oradan baktıgımızda bu resmi görür gibi oluyoruz .

Yukardaki resimdede karaköy hamamı ile adlandırılğı hamamın basındaki Büyük kule gibi benzer şeyi görüyoruz . Assadaki fotoğrafdada arkdasımız bu resmi koymus arasında bir çelişki oldugunu düşünüyorum.

Benzerlik görüyorum.
Arkadaşlar ikv ekibi belki karaköy deki yerleri ikv ye yeni bölgeler diyerek getirmeyi planlıyor .Bence karaköye örnek alarak bu bölgelerın olacagını dusunuyorum ..
Karaköy, İstanbul‘un Beyoğlu ilçesinde bankalarıyla ünlü en eski ticaret merkezlerinden biridir. Eski Antik Galata semtinin modern adıdır. Tarih boyunca liman ve ticaretin merkezi olma özelliğiyle ön plana çıkmıştır. Boğazın Avrupa tarafında Haliç‘in ağzında yer alır. Karaköy, şehrin çok tarihsel bölgelerinden ve en eskilerinden biridir. 19. yüzyılın son çeyreğinde Osmanlı Devleti’nin finans merkezi haline gelmişti. Bugün ise, önemli bir ticaret ve ulaşım yeri merkezidir.
Bölge Karaköy Meydanı’ndan kendisini çevreleyen semtlere bağlanır. Güneybatıda Galata Köprüsü Karaköy‘ü Eminönü’ne bağlar. Tersane Caddesi batıda Azapkapı‘ya, Voyvoda Caddesi kuzeybatıda Şişhane’ye,Yüksek Kaldırım Caddesi kuzeyde Beyoğlu‘na, Kemeraltı ve Necatibey Caddesi kuzeydoğuda Tophane’ye açılır. Ticari bölge 19. yüzyılda bankaların ve sigorta şirketlerinin orijinal toplanma yeriydi. Bugün ayrıca mekanik, elektrik, su tesisatı, musluk, boru araç gereçleri ve elektronik yedek parçacıların yurdudur.
Karaköy, Bizans zamanından beri bir liman ananına sahipti. Haliç‘in kuzey sahili yerleşim için ayrıydı. Yaklaşık 1000 civarında, Bizans İmparatoru Cenova‘lı tüccarlara bu bölgede yerleşme ve iş yapma iznini vermiş ve garantilemişti. Cenovalı’lar kendilerini ve ambarlarını korumak için dayanıklı istihkamlar yaptılar. Ceneviz duvar kalıntıları hâlâ görülebilir. Fakat Galata Kulesi onların içinde görülebilen duvarlardaki en yüksek ve en kuvvetli noktadır. 15. yüzyılda Galata bir İtalyan şehrine benziyordu.
1453‘de Constantinople’un fethinden sonra, bölge üç yerleşim kategorisine sahipti:
Ceneviz, Venedik ve Katalan tüccarları; Ceneviz ve Osmanlı vatandaşları ve Yunan, Ermeni, Gürcüler ve Yahudi ler. Nüfus kompozisyonu kısa zaman içinde değişti. 1478 nüfus sayımına göre bölgenin hemen hemen yarısı Müslüman idi.
Karaköy ' ün beyoğlu ve eminönü deniz yollarıyla ayıran bizanslılar buradan cok karlı çıkmıştı .
1500 yılındanden itibaren, daha çok İspanyol engizisyonundan kaçan Sefarad Yahudileri buraya yerleşti. Karaköy, 1854-1856 Kırım Savaşı için buraya savaşmaya gelen Hıristiyanların 2. akınına maruz kaldı. Savaş için gelen İngiliz, Fransız ve İtalyan birleşik güçlerinin akınıydı. Rıhtım eksikliği, ordunun ve askeri ekipmanlarının boşaltılmasını zorlaştırdı. Bir Fransız şirketi 1879 da Karaköy‘e bir iskele yapmak istedi, ancak 1895 yılında bitirilecekti.
Arkadaşlar burada bir kaç arastırmama göre , Karaköy ün Eminönü Ve Beyoğlu deniz yolu ulasımıyla bizanslar tarafından alt edilmiştir diye bir cümle gördüm .Oyunla ilgili olmayabilir ama bir araştırayım dedim gereksiz olduysa affola :!:

Yukardaki resimdede karaköy hamamı ile adlandırılğı hamamın basındaki Büyük kule gibi benzer şeyi görüyoruz . Assadaki fotoğrafdada arkdasımız bu resmi koymus arasında bir çelişki oldugunu düşünüyorum.

Benzerlik görüyorum.
Arkadaşlar ikv ekibi belki karaköy deki yerleri ikv ye yeni bölgeler diyerek getirmeyi planlıyor .Bence karaköye örnek alarak bu bölgelerın olacagını dusunuyorum ..
DaRkxRay
ByRenaRdo
Emin .. !!
Büyücü Kullanmak Sanattır . Herkez kavrayamaz
ByRenaRdo
Emin .. !!
Büyücü Kullanmak Sanattır . Herkez kavrayamaz
En üstteki resimdekiyle oyunda gördüğümüz benzer bir resim, Karaköy ve Beyoğlu aynı zamanda gelmeyebilir. Belki önce Karaköy gelir ve daha sonra Karaköy'deki başka bir geçişten Beyoğlu'na geçeriz.Bykronic yazdı:karaköy hakkında google'den bır kac bilgi edindim . Buyrun
Benzerlik görüyorum.
Yukardaki bilgiler için teşekkürler, herkese iyi forumlar...

Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Çok basit bi yöntemLe qösteReyimmi CemberLi Tas Ve Karaköy Anasayfaya qeLn FARE TekeRLeqi yaRDımıyLa Forumun En aşaqısına qeLin suLtan Ahmetin Saqında ve soLundaki yeRLere Dikkatli bakın .
MeqaxtRuht Ashab ı KehF (^)
SubstiRaction Latif (^)
BLOOdyxDRoWıNqxII Ejder Asa (^)
Şikayet Ettiğiniz Yaşamınız beLki bir başKasının hayaLidir .. !
ÇemberLiTaŞ .. !
SubstiRaction Latif (^)
BLOOdyxDRoWıNqxII Ejder Asa (^)
Şikayet Ettiğiniz Yaşamınız beLki bir başKasının hayaLidir .. !
ÇemberLiTaŞ .. !
- CevapAnahtari
- İskele Babası
- Sunucu: Meran
öncelikle selamlar.Çemberlitaşa Yılan Vadisi Sonundaki Kapıdan geçişe imkan sunulacak.Karaköy ve Beyoğlu ise çemberlitaş eklentisinden sonra yerleştirilecek bir bölge haritasıdır.Farkettiysen IKV MAP leri teker teker gelmekte bir eklenti ile 3 map açılmamaktadır.Sagopakajmeran yazdı:peki her geçmeye çalışan kadimi mi kescekRescuer yazdı:Ben bu konuyu açtığımda ne o datacı adam vardı ne de datalarda gemi vardı ve açtığım zamana bakılırsa oldukça mantıklı bir konuydu. Ayrıca o Arif adında geminin kullanılabileceği ne malumdur ? Size bu yönde bir teminat verilmiş gibi konuşuyorsunuz. Belki gemi denizde duran bir süs olacak sadece. Belki karşıya geçtiğimizde bir görev daha olacak Selami için ve o gemiyi ziyaret etmemiz gerekecek. Tek ihtimal üzerine bu kadar yoğunlaşıp kalabilmeniz beni şaşırtıyor ve her ne kadar datalarda o gemi olsa da bence bu konu da mantıklıdır...
Ayrıca ben Kadim Hidra'nın olduğu yerdeki sudan yüzeceğiz gibi şeyler dediğimi de hatırlamıyorum, o halde her geçmek isteyen Kadim Hidra'yı kesecek diye de bir kaide yoktur. Ben geçişin Yeraltı'ndan olabileceğini belirttim ve hala sözümün arkasındayım, neyle, nasıl geçilir tam fikir yürütmek imkansızdır ancak bana göre Karaköy ve Beyoğlu'na geçiş Yeraltı'ndan olacak !
Herkese iyi forumlar dilerim...
iyi oyunlar..
İKV CEVAP ANAHTARI...
IKV TADINDA CEVAPLAR...
HAYAT CEVAPLARIYLA GÜZELDİR...
IKV TADINDA CEVAPLAR...
HAYAT CEVAPLARIYLA GÜZELDİR...