Öncelikle herkese Merhaba,
Bildiğimiz üzere Istanbul Kıyamet Vakti oyunu senaryo bakımından oldukça gelişmiş haldedir.Eski değerlere ve tarihe,aynı zamanda da geleceğe ve şimdiki zamana bağlıdır.Ve hikayede herşeyden önce bir "asalet" vardır,ki ben bunun Agâh Efendi'den dolayı oluştuğunu düşünüyorum.Oyunumuzun hikayesi tamamen türk yapımı olduğu için de Türk asaletini tamamiyle yansıtabilmekte.O vakurluk,aynı zamanda hırçınlık,kahramanlık,şefkat ve merhamet son derece yoğun işlenmiştir.
Fakat şu anda görüyorum ki (hepsi demeyeyim hak yenmesin) oyuncular bunun pek farkında değiller.Kullanılan dil,kullanılan tabirler,oyunumuzu bayağılaştırıyor ve diğer oyunlarla aynı zemine çekiyor.Halbuki bizim oyunumuzun bir farkı olmalı.
Dediğim gibi "Vakur,ama yeri geldiğinde de cesaretli" olmamız gerek.Çocuksu sululuklar,kötü dil kullanımları yapmamamız gerek.Seviyeyi korumamız gerek.Diğer oyunlardaki gibi Kısaltmalar (GB,Labi) kullanılmamalı,kullanılacaksa az miktarda olmalı.
Bir diğer husus da;karakter isimleri.Oyunumuzda çok güzel bir uygulama var.Sadece ilk harf büyük olacaktır şeklinde.Bu,aslında isimlerde abartıya kaçılmaması için ve gerçekçiliği korumak için yapılmıştır tahminimce.Zira hiç nüfus cüzdanın "aHMeT" yazan birini görmemişsinizdir.
Bu konuda da sizden ricam,karakter isimlerinde asaleti korumanız.Herkesin isim tercihi farklıdır,ama bence ismin saf anlamını koymak gerek.Yani "ahmet" varken "ahmetttt" veya "ahmettxkrall" gibi isimler koymamalıyız.İsimler de seviyeli olmalı ki Istanbul Kıyamet Vakti asaletini ve atmosferini yaşayalım.
Bir diğer mevzu da dayanışma.Oyunda ilk zamanlar çok fazla dayanışma vardı.Herkes birbirine yardım eder,muhabbetler açılırdı.Şimdi biraz bozuldu oyun bu yönden.Ama neden tekrar eski halimize dönmeyelim?
Neden eskisi gibi olmayalım? Sizden bu konudaki ricam "kibirli olmayınız,sizden yardım isteyene yardım ediniz,insanları terslemeyiniz." Zira gün gelebilir siz de birinden gelecek yardıma muhtaç olabilirsiniz.
Unutmayın,biz TEŞKİLAT'ız...
İyi günler
Aédan Athélius

Oyun Atmosferini Yaşamak Adına
Oyun Atmosferini Yaşamak Adına
"Everything starts in the head"

- mitmet
 - Yalnız Adam'ın Dostu

- Sunucu: Teşkilat
 - Klan: Arzın Çocukları

Re: Oyun Atmosferini Yaşamak Adına
sadece şu kısmına katılıyorum ,

Bir diğer husus da;karakter isimleri.Oyunumuzda çok güzel bir uygulama var.Sadece ilk harf büyük olacaktır şeklinde.Bu,aslında isimlerde abartıya kaçılmaması için ve gerçekçiliği korumak için yapılmıştır tahminimce.Zira hiç nüfus cüzdanın "aHMeT" yazan birini görmemişsinizdir.
Bu konuda da sizden ricam,karakter isimlerinde asaleti korumanız.Herkesin isim tercihi farklıdır,ama bence ismin saf anlamını koymak gerek.Yani "ahmet" varken "ahmetttt" veya "ahmettxkrall" gibi isimler koymamalıyız.İsimler de seviyeli olmalı ki Istanbul Kıyamet Vakti asaletini ve atmosferini yaşayalım.
yazamayacağım kadar çok karakter..

Gizlenmiş İçerikGöster
GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
Yine de teşekkür ederim 
Eklemek istediğim birşey daha var bu bağlamda;
Kullandığımız dili düzgün kullanmamız gerek. "k" yerine "q" , "g" yerine "q" gibi basit ve değersiz şeyler yazarak dilimizi kirletmememiz gerek.Isminde vs. diğer konularda ingilizce kullanır,ona sözümüz yok.Fakat dediğim gibi "Kullandığımız dil"i düzgün kullanmalıyız.
İyi Günler..
Aédan Athélius

Kullandığımız dili düzgün kullanmamız gerek. "k" yerine "q" , "g" yerine "q" gibi basit ve değersiz şeyler yazarak dilimizi kirletmememiz gerek.Isminde vs. diğer konularda ingilizce kullanır,ona sözümüz yok.Fakat dediğim gibi "Kullandığımız dil"i düzgün kullanmalıyız.
İyi Günler..
Aédan Athélius

- mitmet
 - Yalnız Adam'ın Dostu

- Sunucu: Teşkilat
 - Klan: Arzın Çocukları

türkçedeAedan yazdı:Yine de teşekkür ederim
İyi Günler..
Aédan Athélius
é harfinin olduğunu bilmiyordum. bkz,
Aédan Athélius
yazamayacağım kadar çok karakter..

Gizlenmiş İçerikGöster
GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
mitmet yazdı:türkçedeAedan yazdı:Yine de teşekkür ederim
İyi Günler..
Aédan Athélius
Aédan Athélius
Hahaha :mrgreen: Gerçektende İsimler Seviyeli Olmalı Diyor. Ama Kendi Adı Da 'Aédan Athélius''
Bastığınız Yerler ! , İnsanların Birbirine Kıydığı Kutsal Toprak Ve Hepsinden Akan Kırmızı Kan ' Dır !
Hamican--> 48 Level --->Eminönü --->Savaşçı

Hamican--> 48 Level --->Eminönü --->Savaşçı

Eğer yazıyı bir kere olsun düzgün okusaydınız.. Yazıda ne diyor; " Kullandığımız dili düzgün kullanmalıyız".Kullanacağınız dil ingilizceyse ingilizceyi düzgün,italyanca ise italyancayı düzgün,türkçe ise türkçeyi düzgün kullanmalısınız demek istedim.fenerli41 yazdı:mitmet yazdı:türkçedeAedan yazdı:Yine de teşekkür ederim
İyi Günler..
Aédan Athélius
Aédan Athélius
Hahaha :mrgreen: Gerçektende İsimler Seviyeli Olmalı Diyor. Ama Kendi Adı Da 'Aédan Athélius'''
Aédan Athélius'un Türkçe olduğu da nereden çıktı?! Vahiyle gelmedi ise nasıl böyle bir yargıya vardınız şaşırdım açıkcası.
Bir dahakin lütfen düzgün okuyup yorum yapınız.
İyi günler.
Aédan Athélius

Aedan yazdı:Eğer yazıyı bir kere olsun düzgün okusaydınız.. Yazıda ne diyor; " Kullandığımız dili düzgün kullanmalıyız".Kullanacağınız dil ingilizceyse ingilizceyi düzgün,italyanca ise italyancayı düzgün,türkçe ise türkçeyi düzgün kullanmalısınız demek istedim.fenerli41 yazdı:mitmet yazdı:türkçedeAedan yazdı:Yine de teşekkür ederim
İyi Günler..
Aédan Athélius
Aédan Athélius
Hahaha :mrgreen: Gerçektende İsimler Seviyeli Olmalı Diyor. Ama Kendi Adı Da 'Aédan Athélius'''
Aédan Athélius'un Türkçe olduğu da nereden çıktı?! Vahiyle gelmedi ise nasıl böyle bir yargıya vardınız şaşırdım açıkcası.
Bir dahakin lütfen düzgün okuyup yorum yapınız.
İyi günler.
Aédan Athélius
/alkış