Öncelikle herkese merhaba;
Bildiğimiz gibi Istanbul Kıyamet Vakti ülkemizin yapmış olduğu ilk MMORPG.Bu yüzden bir nevi gözbebeğimiz.
Fakat oyunumuzda çeşitli sıkıntılar yaşanmakta ki herkes bu durumdan muzdarip.Şahsen tasarım ve oyun sistemleri konusunda bir miktar bilgim var.Gözlemlediğim vakit oyunda sezdiğim sorunları sizinle ve yöneticiler ile paylaşmak istedim.
-Istanbul Kıyamet Vakti oyunumuzun kanaatimce en büyük problemi oyuncu profili.Kullanıcılar durduk yere birbirlerine ağıza alınmayacak sözler sarfedebiliyorlar.Bir oyunun kalitesi,aynı zamanda oynayan oyuncuların kalitesiyle ölçülür.Bu konuda bir çözüm üretilmelidir.Bana sorulacak olursa "oyun sicili" ve "yaş" kategorilerine göre sunucular kategorilendirilmelidir.Zira yaşı küçük oyuncular,yaşı büyük oyunculara kimi zaman oldukça sorun çıkartabiliyor.
Sadece sözlü ahlak değil,fiili ahlak da bozulmuş durumda.Gerek maden rezervlerini engellemeye çalışmak,gerek karakter çalınmaları.. Bu konuda yönetimin katı olması gerektiğini düşünüyorum.
-Bir diğer husus oyundaki grafik hataları.Oyunda kullanıcılara en çok sıkıntı çıkaran durumlardan biri de,düşman OOK'ların duvarlar ve engeller içinden geçebilmeleri.Bunun bir kodlama hatası olduğunu düşünüyorum ve şiddetle onarılmasının gerekliliğini vurguluyorum.Eleştirmenlerce affedilemeyecek bir hatadır bu.Duvar modellemeleri gözden geçirilmelidir.
-Bir başka sorun;oyunla herhangi bir bağlantı kopması yaşandığında OOK'lardan alınan görevlerin kendilerini yenilemeleri.Bu durum çoğu oyuncunun başını ağrıtmakta.Zira tam bir görevin sonuna ulaşırken,bir bağlantı hatası sonucu o görevi baştan yapmak zorunda kalıyorlar.Bu konuda akla "yönetimin oyuncuyu daha çok oyunda tutmak için uyguladığı bir taktik" fikirleri gelse de,yönetimin böyle basit numaralara kalmaması gerektiğini düşünüyorum.
-Çok büyük bir soruna daha değinmek istiyorum.Oyunumuzda malesef yönetici aktivitesi pek fazla değil.Halbuki yöneticilerin sürekli oyuncuları yanında olması,herhangi bir suç halinde hemen cezalandırması gerekir.Bu sorundan dolayı oyun çok oyuncu kaybetmiştir,hala da kaybetmektedir.
-Oyundaki önemli sorunlardan biri de karakter dengesizliği.Bir dönem bir karakter tipi güçlü oluyor,başka bir dönem gelen başka bir güncelleme ile başka bir karakter tipi güçlü hale geliyor.Halbuki oyunlarda karakterler daima dengeli olmalı,kullanıma bağlı üstünlükler sağlanmalıdır.
Şimdilik;gözlemlediğim "büyük" sorunlar bunlar.Eğer başka bir sorunla karşılaşırsam tekrar burdan paylaşacağım.Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Aédan Athélius
Istanbul Kıyamet Vakti Hakkında Gözlemler ve Sorunlar
Istanbul Kıyamet Vakti Hakkında Gözlemler ve Sorunlar
"Everything starts in the head"

- justine
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Istanbul Kıyamet Vakti Hakkında Gözlemler ve Sorunlar
/alkış !!!
Çok güzel özetlenmiş .. Hele ki duvar modellemesi konusunda /ayaktaalkış
Çok güzel özetlenmiş .. Hele ki duvar modellemesi konusunda /ayaktaalkış

Pinokyoyu yapan Gepetto değiliz ki ; her odunu adam edelim !!!
-
CaptainATX
- Kadim 999
Merhaba,
Gözlemleriniz ve önerilerinizi güzel bir biçimde paylaşmanız çok hoş fakat önerilerinizi bizlere ulaştırmak istiyorsanız http://www.istanbuloyun.com/support.aspx adresini kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz..
Gözlemleriniz ve önerilerinizi güzel bir biçimde paylaşmanız çok hoş fakat önerilerinizi bizlere ulaştırmak istiyorsanız http://www.istanbuloyun.com/support.aspx adresini kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz..
İstanbul Kıyamet Vakti Facebook'ta[fblike]http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/fblike]
@CaptainATX twiterwww.facebook.com/CaptainATX
https://www.instagram.com/captainatx/
- AmiR
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: KHoLPaSHaLi
Bu maddelere bende katılıyorum kısa sürede düzenlemeler yapılmalı.Aedan yazdı:Öncelikle herkese merhaba;
-Istanbul Kıyamet Vakti oyunumuzun kanaatimce en büyük problemi oyuncu profili.Kullanıcılar durduk yere birbirlerine ağıza alınmayacak sözler sarfedebiliyorlar.Bir oyunun kalitesi,aynı zamanda oynayan oyuncuların kalitesiyle ölçülür.Bu konuda bir çözüm üretilmelidir.Bana sorulacak olursa "oyun sicili" ve "yaş" kategorilerine göre sunucular kategorilendirilmelidir.Zira yaşı küçük oyuncular,yaşı büyük oyunculara kimi zaman oldukça sorun çıkartabiliyor.
Sadece sözlü ahlak değil,fiili ahlak da bozulmuş durumda.Gerek maden rezervlerini engellemeye çalışmak,gerek karakter çalınmaları.. Bu konuda yönetimin katı olması gerektiğini düşünüyorum.
-Bir diğer husus oyundaki grafik hataları.Oyunda kullanıcılara en çok sıkıntı çıkaran durumlardan biri de,düşman OOK'ların duvarlar ve engeller içinden geçebilmeleri.Bunun bir kodlama hatası olduğunu düşünüyorum ve şiddetle onarılmasının gerekliliğini vurguluyorum.Eleştirmenlerce affedilemeyecek bir hatadır bu.Duvar modellemeleri gözden geçirilmelidir.
-Bir başka sorun;oyunla herhangi bir bağlantı kopması yaşandığında OOK'lardan alınan görevlerin kendilerini yenilemeleri.Bu durum çoğu oyuncunun başını ağrıtmakta.Zira tam bir görevin sonuna ulaşırken,bir bağlantı hatası sonucu o görevi baştan yapmak zorunda kalıyorlar.Bu konuda akla "yönetimin oyuncuyu daha çok oyunda tutmak için uyguladığı bir taktik" fikirleri gelse de,yönetimin böyle basit numaralara kalmaması gerektiğini düşünüyorum.
-Oyundaki önemli sorunlardan biri de karakter dengesizliği.Bir dönem bir karakter tipi güçlü oluyor,başka bir dönem gelen başka bir güncelleme ile başka bir karakter tipi güçlü hale geliyor.Halbuki oyunlarda karakterler daima dengeli olmalı,kullanıma bağlı üstünlükler sağlanmalıdır.
Aédan Athélius
Bir Ağaçtan Bir Milyon Kibrit Çıkar
Bir Kibrit Bir Milyon Ağacı Yakar.
"Yıldızdoğan"
Lider : Doğru İşleri Yapar
Yönetici : İşleri Doğru Yapar
CW
Bir Kibrit Bir Milyon Ağacı Yakar.
"Yıldızdoğan"
Lider : Doğru İşleri Yapar
Yönetici : İşleri Doğru Yapar
CW
Ben
Ben teşekkür ederim,önce oyuncularla paylaşmak istedim.En kısa zamanda desteğe göndereceğim.CaptainATX yazdı:Merhaba,
"Everything starts in the head"

-
SIRRAGEEEE
- Sahaf Yardımcısı

kardeş oyunda zaten büyük sorun var...
baştaki SOrun captain zaten.. .başlı başına bi sorun...
baştaki SOrun captain zaten.. .başlı başına bi sorun...
Sonuna Kadar Katılıyorum. Bence bir an önce ikv yönetiminin akıllarının başlarına gelmesi gerekiyor. bir çok online oyundan daha güzel bir oyun ama öyle görünüyorki bu güzellik zaman içinde çirkinleşicek.

Lycaon (49) / DooDLeZz (49)
Helal Olsun Kardeşim.. , Bütün Verdiğin Hatalardan Bizde Memnun Değiliz.. Örnğ. Metin2 , Silkroad Gibi Online Oyunlarda Görevler Kaldığı Yerden Devam Etmekte.. Ama Bir Türk Oyunu Olan İkv'de Böyle Bir Şey Yok .. Bu Kötü Demektir..Bunları Onarmak Zor Diyor Yöneticiler .. Ama Çokda Zor Birşey Var. Bu Oyunu Güzelleştirmek , Büyütmek, Türkiyenin Gözdesi Ve Oyunun Kurucularının Para Kazanması İçin Dediği Bilgiler Gerekli..
Ve Son Sözüm Grafik Daha Gelişmiş Olsun.. Oyunda Gerçekçilik Büyük Rol Oynasın .
Ve Son Sözüm Grafik Daha Gelişmiş Olsun.. Oyunda Gerçekçilik Büyük Rol Oynasın .
Bastığınız Yerler ! , İnsanların Birbirine Kıydığı Kutsal Toprak Ve Hepsinden Akan Kırmızı Kan ' Dır !
Hamican--> 48 Level --->Eminönü --->Savaşçı

Ama Çokda Zor Birşey Var.
yerini Ama Çokda Zor Bişey Değil. Le Değiştiriyorum . Yanlış Yazmışom Pardon :lol:
yerini Ama Çokda Zor Bişey Değil. Le Değiştiriyorum . Yanlış Yazmışom Pardon :lol:
Bastığınız Yerler ! , İnsanların Birbirine Kıydığı Kutsal Toprak Ve Hepsinden Akan Kırmızı Kan ' Dır !

- ARGOS
- Yasemin'in Gözcüsü

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Old Brothers
BU görevin bağlantı ile iptal olamsı gerçekten büyük bir sorun.Geçenlerde Karakürk kü kestik tam teslim edecem BAĞLANTINIZ KESİLDİ. HATA KODU:183. Gelde sinirlenme.Bu bağlantı kesilince görevler iptal olmamalı.Aedan yazdı:Öncelikle herkese merhaba;
Şimdilik;gözlemlediğim "büyük" sorunlar bunlar.Eğer başka bir sorunla karşılaşırsam tekrar burdan paylaşacağım.Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Aédan Athélius
ARGOS - ARGOSS
.

.
Düzenbazlık ince bir tüy ise adalet "Ecel Getiren"dir...

İsmail Kaya