EN İYİ LONCA ÜZERİNE DÜŞÜNCELER!

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

EN İYİ LONCA ÜZERİNE DÜŞÜNCELER!

Mesaj gönderen Ocipres »

Forumda yıllardır kesilen ismete,handana,kadime,hidraya,juniona,kenana bunu başardım diyen loncalara, kişilere bunlar yapılırken çekilen fotolara bakarım.Görüntü şudur.Bunlar yapılmıştır.Ama hangi lonca hangi klandaysa o klanın olanaklarından;en güçlü elemanlarından karma bir yardım alarak başarmışlardır.Kendi localarında şaheseri olmayanlar kendilerine olan güvensizlikten dışarıda bırakılmış iyi geçindikleri aynı klanda olan dost loncalardan takviye almışlardır.İstisna varmıdır tabiki vardır.Ama sizde biliyorsunuzki bu forumda yazılanların büyük bir oranı bu şekilde olmuştur.Biz Estergonlar olarak 2 şaheserle sayısız junion,kenan kestik,hidra kestik.Junionu başlarken 5 kişi kalmamıza rağmen kestik.Baştan sona 5 kişi vede 2 şaheserle.Şimdi soruyorum loncanın başarma gücü nasıl olmalı?.Yüzde yüz kendi patentimi yoksa onun bunun yardımıylamı?Forumların hepsini inceleyin.Bu başarı kriterine uymayan bir başarı varsa yaptım denilen ben gülüyorum sizde gülün.Lonca dediğinde yürek olacak.Yüzde yüz başararıya sahip olmayı başarı sayacak.Bu yazıyı özel işlerimden dolayı loncamla ve oyunla fazla ilgilenemiyeceğim bir safhada yazma luzumunu hissettim.Estergon loncasında yeralmaktan çok büyük bir keyif ve onur duydum.Her kötü şeyler unutulur,iyi şeyler akılda kalır.Bende böyle.Umarım herkeste de böyledir.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Klan: Arzın Çocukları

Re: EN İYİ LONCA ÜZERİNE DÜŞÜNCELER!

Mesaj gönderen PROF »

en iyi kavramı grup bölgelerinde iyi olmakla, ismet/handan kesmekle veya kadim görevini yapmakla yakıştırılacak bir sıfat değil. lonca, özünde gruplaşmaya yönelik, kişileri oyuna daha çok bağlamak amacı güden bir olgudur. ben bu oyuna eğlenmek için giriyorum. bir şeyleri ilk yapan veya tek yapan olmak gibi bir çabam da olmadı hiç bir zaman. yıllardan beri biz oyun içinde çoğu vaktimizi geyik muhabbeti yapmakla geçiriyoruz. aslında bu saçmasapan, gereksiz denilebilecek geyik muhabbeti oyundan en çok tat aldığım vakitlerdir. ekran başında gülmekten karnıma ağrılar girdiği çok olmuştur. item düşürmek, char kasmak, kp kasmak, klan savaşları, sıralı görevler, grup bölgeleri.... bunların hepsini çok uzun vakitler harcayarak yaptım. ancak çayım,pastam/biram,çerezim önümde dostlarımla yaptığım klan/bölge muhabbetlerinden daha iyi olmadı hiçbirisi. ben bir loncada olacaksam eğer bu adamlar benim gibi olmalı. para,item,şan,şöhret,güç... bunlardan çok dostluğa önem vermeli benim loncam. bir de lonca kanalı açılsa tam süper olacak :) insanoğludur şaşar. zaman zaman bazı arkadaşların gözü dönse de item diye para diye kendine getiririz onları da :D bir de şaheser konusu var. bu oyunu oynayabilmek veya grup bölgelerinde başarılı olabilmek için şaheser şart değil. ben tam sürüm çıktığından beri teşkilat sunucusunda oynuyorum. istediğim herşeye sahibim, hiç bir karakterimde şaheser silah yok. şaheser silahlara sadece büyü ve şifada kudret rejenerasyonu için ihtiyaç duydum. onu da meditasyonu 15 yaparak hallettim :) final olarak da söyleyebilirim ki
lonca işi ne iteme ne paraya ne de güce bakar. lonca birlik ve beraberlik işidir, dostluk işidir. bunları söylerken isim vermiyorum. zaten dışardan göremeyiz bunu. bunu GH mensubu bir oyuncu olarak söylüyorum ;)

imla hatası varsa affola
bir varmış bir yokmuşum
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Bu konuyu birazda başarılan şeyin nasıl başarıldığı ile taktir görülmesi gerektiği düşüncesinden yazdım.Yardım alarak yapabildiğin birşeye bunu övünerek anlatman için bunun yardımsız yapılmaması gerekir.Bu oyunda bu şekilde yıllardır övünen insanlar,loncalar var.İlk yaptım diyebilmek,tek başına yapabilmekten daha değerli olmuş loncalar için.Bunda bir tuhaflık yokmu? Prof kardeş nazik yorumundan meditasyon bölümüne takıldım müsade edersen bunla ilgili düşüncelerimi belirteyim.Meditasyon nun 1 yada 15 olmasının bölgedeyken grup içinde hiçbir etkisi söz konusu değil.Sadece çantanda yeterli iksir olup olmamasıyla alakalı bir sıkıntı doğurabilir.Şaheseri bu özelliğinden dolayı önemsiyorsan şaheserler hakkında bir ayrıntının altını çizmem gerekecek.Bir büyücüde şaheser yoksa diyelimki azat cevriye güneş asası var.Buz oku ve yıldırım peşpeşe vurduğunda büyücü ,o asanın yaratığa etkisi iki vuruşta toplam 93 olacaktır.Buz hasar (o)+Elektrik hasar (93) =93.Ejderi varsa iki vuruşta toplam 448 hasar vuracaktır.Buz hasar(224)+Elektrik hasar(224)=448.448-93=355.Bu fark sadece iki vuruşta gerçekleşiyor.Ashafa gelince.336 iyileştirme.Diyelimki şifasın ibni sina cevriye asan var.140 iyileştirme.Ashaf yaklaşık 3 misli bir iyileştirme verirki devamlı ayakta duran şifa için az kudretle çok iyileştirme yapmaktır bu.Sözün kısası şaheserin yoksa sakın olaki medini 15 yapma gruba katkı sağlıyacak başka yeteneklerden mahrum kalırsın.Çantanda ikisir olsun meditasyonun 1 olsun.Sen ekran karşısında eğlenmişin ne güzel.Belkide en güzelini sen yapıyorsun.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
QSOMEGOSALENQ
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen QSOMEGOSALENQ »

Selamün Aleyküm.

PROF un dediğini aynen kopyalayıp Yapıştırıyorum.Lonca dediğin nedir ki .? Loncanın asıl Tanımı nedir Ki ?
Lonca ile ilgili Şimdiye kadar Ne bir lonca hakkıdna yorum yaptım ve nede Kendi loncam hakkında bi yorum yaptım.
Bana göre Lonca kavramı İlk kurduğumuz Lonca olarak güzeldi bu nedemekti ozamanlar birlik Beraberlik Toplu gezme Toplu yakınlaşma bi nevi aile
Ama Şimdi Öyle mi Şimdi Loncayı Tuhaf şeylere Çekmek isteyenler var Örnek veriyorum İçim Dışım birdir

Lonca bilmem ne ŞöLE şÖLE şöle yaptık sen yapabilir misin .... farkıyla
Lonca bilmem Kim İlk ...... oldu Sen yapabilir misin .... farkıyla

Şimdi Grup Bölgeleri ÇIKINCA mı Loncalar Aktif Oldu .? Gruplaşma Oldu Dİyemi hayır Loncada 1 sağlam grup ayırırlar ve onunla bişeyler başarırlar sonunda ne olur biz yaptık heeeytt bee ..... farkı :lol:
Grup bölgeleri tamamen 1 grubun stres atması için girilen zor ve sonderece eplenceli bir bölgedir.Başkada bir Niyeti yoktur zaten
Lonca kavramını Güçlülükle yargılamayın mesela şöle diyelim
Eskiden Loncadaki adamlarda sadece beraberlik ve birlik vardı Ama şimdi Kime şaheser düştüyse onu almak onuna beraber olmak biraz bencillik
grup bölgeleri elektirik hasarı buz hasarı direnç meditasyon off uykum geldi :)

Kardeşim eğlenceye bak eğleniyormusun .? Sorun yok o zaman Lonca olarak kendim Loncamı seviyorum 4 yıldır yapmak istediği tek şeyi hala devam ettiriyor gerisi Önemli değil zaten

fazla kafa takmayın İyi değil. 8-)
Ben Birini Sevmiyordum Oda beni Sevmiyordu Birgün Biryerde Randevuleştik, Ben gitmedim Oda Gelmedi Pp

SomeGİveToGİRL & QSOMEGOSALENQ & DyBGöLGe
Resim
Kullanıcı avatarı
QSOMEGOSALENQ
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Son olarak

Bölgeye Girerim çayımı kolamı yer içer dolaşa dolaşa salına salına takılırım Arada Mola verir Ymeğimi yerim Skyp den Konuşmam yazmayı severim Nedeni İse Oynun İmkanı her imkanı değerlendirmek

hadi çabuk hade hade 1.30 saatte Junonu kesmek için kendimi yırtmaya Gelmedim Oyuna takıla takıla olursa olmazsa
olmaz maksat muhabbet.
Fazla HIRS aşk usandırır çocuklar 4 yıl önce labirent bile yoktu :)
Ben Birini Sevmiyordum Oda beni Sevmiyordu Birgün Biryerde Randevuleştik, Ben gitmedim Oda Gelmedi Pp

Resim
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Prof un dediklerine aynen katılıyorum demişsin ama hep benim söylediğim şeylerin altını çizmişsin.Arkadaşının arkasında duracağın bişey yok ne güzel düşüncelerini açıklamış varsa konuyla alakalı bir düşüncen aktar,şaheserler hakkında yazdığım bilgiler yanlışmı? Senin arkadaşın 15 meditasyonla bölgeye giriyormuş varsa ona bir hayrın bunun böyle olmaycağını söyleseydin.Eğer konu ağır geliyorsa el sürüpte altında kalmayın arkadaşlar.Ayrıca benim eğlenmediğimi nerden çıkardın.Söz hakkınızı, yazma hakınızı bu şekilde kullanmamanızı tavsiye ederim.İkv de geyik muhahbeti etmeye benzemez forum yazılarıma yorumda bulunmak.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
QSOMEGOSALENQ
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Sen kafayı Bölgeye Takmışsın Demek istediğim Kimde Şaheser varsa yada ne bileyim lonca olarak aralarından en işe yarayanları Diyelim seçip onlarla birşey başarmak Lonca değildir demişsin ben bunun altını çizdim doğruluk payı vardır Diye ve PROF ta bana bu konuda katılır Profun demek istediği şey Lonca olarak Kendini kasanlar var tıpkı senin ben kendi Loncamla Şöle Şöle yaptım demen Gibi yada diğer Loncaları eleştirmen gibi ve Bu konuda haklısın buna bişe demedim
Yorum yapma hakkınada sanırım sahibim Ki bir lonca üyesi olan vatandaşım bu konu beni de ilgilendirir Sonuçta aynı sunucuda Oynayan Oyuncularız dımı ;) .

Evet şunu yaptık 6 kişiyle ... farkıyla bu konuda senin yazdıklarının altını çizmiştim hak verdiğim için aksini idda etmedim ama formda yazmak bu tarz konuları tartşmak bana biraz habes kaçtığı İçin söyledim ben gırgırındayım Oynun kendi loncama şunu yaptık sen ne yaptın lan .? gibi sorular soranlardan değilm hatta değiliz

LONCA % 100'lük bir başarı ve senin Loncanda diğer loncalara göre %100 lük bir başarı kazanmışsa ne mutlu sana Her loncanın bir amacı vardır inş herkez amacına Ulaşmıştır senin dediğine Göre amacı 6 kişi ile bölgele girip lonca kısmından bir kişide hala çift item olmayın en üstte kalan bir diğer kişi üzeri full şaheser ise ona Lonca denmez Buda Doğrudur
Aksını iddaa etmedim sadece İçimden Geleni yazdım.
Herkez İstediği gibi oynar sen ne kadar yazarsan yaz o hedefinden vazgeçmeyecektir.

Resim
Kullanıcı avatarı
Patasana
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Patasana »

Bir loncada şaheser lafı ancak; arkadaşı üretemeyecek gücü olduğunda, ona gözünü kırpmadan verilen yardımda geçmelidir.

Grup oyunu olan İstanbul Kıyamet Vakti'nde eğer bir grubunuz yoksa hemen grubunuzu oluşturmak için temeller atın!.
Resim

http://pic1.resimupload.com/r3/resim_129876180.JPG
http://img195.imageshack.us/img195/1395/5handanldj.jpg
http://pic1.resimupload.com/r8/resim_510193426.JPG
http://pic1.resimupload.com/r4/resim_362352276.JPG
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

Sen bölgeye takmışsın
Cümlen foruma konu olanla yazımla ne kadar örtüşüyor bir bak istersen.Evet bişeye kafayı taktığım doğrudur.Oyunda bir takım hakedilmeyen payeler,hakedilmeyen övünmeler bunlar sizi rahatsız etmemiş olabilir .Senle kader birliği yapmış insanları başkalarını tercih ederek onların küçük kalplerini yaralamak peşinden koşan sana inan insanların üstüne basıp övünmek senin için olağan olmuş olabilir.Senelerdir bu şekilde övünen insanlara gıptayla bakmışta olabilirsin.O insanlara övücü yazılarda yazmış olabilirsin.Hatta kendini çok komik sanıp herşeye alaycı yaklaşmayı huy edinmişte olabilirsin.Senin için hiçbirşey geç değil.Treni kaçırmadın.Forum yazımı kopyala,herzaman okuyabileceğin bir yere koy.Kendi yazdıklarınla beraber.Dialoğa burda nokta koyalım istersen.Bir konuda yazacak bintane cümlem olmazsa o konu hakkında bir cümle dahi yazmam bilesin.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

İleti Patasana 12 Ekm 2010 15:42
Bir loncada şaheser lafı ancak; arkadaşı üretemeyecek gücü olduğunda, ona gözünü kırpmadan verilen yardımda geçmelidir.

Grup oyunu olan İstanbul Kıyamet Vakti'nde eğer bir grubunuz yoksa hemen grubunuzu oluşturmak için temeller atın!.

Bak ne hale gelmişsin arkadaşım.Kuran'ın incil'in yada herhangi bir din kitabının her hangi bir sayfasını aç bu şekilde yazılan vahilere rastlaycaksın.Peki sana yazık değilmi? Şu ruh halini görüpte kimse senle karşılıklı samimi bir şekilde çay içermi ? Neyse acil kendini toparlaman dileğiyle.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön