***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Tılsım sunucusuna ait Loncaların iletişim, bilgilendirme ve paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
TheRiamax
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Anka

Re: ***Börteçine Loncası İletişim Sayfası**(Yeni)

Mesaj gönderen TheRiamax »

Alp senden ricam bu iki yeni kuralı lonca kurallarına yazmanı istiyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

Müsadenizle ayça kardeşime hitabımdır; Börteçine töresini dikkatli okursan lonca amacının item kasmak, klan savaşları kazanmak olmadığını anlarsın. Börteçine loncasının amacı, hırs ve menfaat duygularını kamçılayan, adabı dejenere eden bu oyunun kişisel ve toplumsal ahlak değerlerinin bozulmasına fırsat vermeden de oynanabileceğinin mücadelesidir. Bu geleneksel kültürümüzün temeli olan kardeşlik ve paylaşma duygusunun oyunu oynayan özelliklede Börteçine loncasında olan arkadaşlarımızda daima aktif olması ve hırs ile menfaat dürtülerine yenik düşmemesi için yazılmış kendi yaşadığımız içtimai toplumun vazgeçilmez esaslarıdır. Disiplin ve emir komuta dediğinde birlikte hareke tarzının kontrol altında olması ve bozulmaması içindir.

Senin kastettiğin emir komuta ve disiplin birilerinin birilerine hizmet oluşumunu hatırlatır niteliktedir.

Ben 45 yaşındayım ve hayatımda sürekli yönetim kadrosunda hep orta sırada yani ast ile üstün bağlamında oldum. Hizmette ettim, hizmette gördüm amma ne hizmet etmem nede hizmet görmem kişisel menfaat yada tatminden dolayı olmamıştır, bu daima yapılan işin iyi yapılaması için bir silsile olmuştur. Ve kurallar kişilere değil hedefe, amaca hizmet eder.

Sen konuşur, bu amaç daha farklı fikirlerlede yapılabilir dersin, bunu söylerkende mecburen kurallarıda sayarsın, eylem, iş, etkinlik, amel, çalışma adına ne dersen de disiplin yoksa başarı olmaz, tek veya toplum fark etmez. Farkeden tek şey, eylemi yapan toplumsa mutlaka kontrol eden veye yönlendiren, komuta eden birileri olacaktır. Olmazsa başarı olmaz.

Börteçine töre si adını verdiğimiz kurallarda loncamızın amacı ve hedefi için yapılacak çalışmanın başarılı olması içindir. Hiç kimse bu kurallardan ne mertkanın, ne benim, ne ibrahimin, ne kenanın, ne ihsanın nede herhangi bir kişinin menfaati olacağını iddaa ve ima edemez, bu abesiyetin en koyusudur. Ve kimseninde buna tenezzül edeceğine zerre kadar ihtimal vermiyorum.

Basit misal, ben sadece yaşımın büyüklüğünü kullansam 1,5 senede iki 49 ve bir 43 çar değilsayısız 49 çarım ve derya gibi item hazinem olurdu, bilmem anlatabildimmi ?

Amacımız genç arkadaşlarımızı Börteçine manasına göre manen birşeyler verebilmek hep beraber güzel bir ortamı paylaşmaktır.

Saygılarımla
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
TheRiamax
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

:) Arif abim eline sağlık güzel yazmışsın. Tüm üyelerin börteçine töresini baştan sona kadar okumaları rica olunur.

Ve size komik gelecek biliyorum ama :) foruma yazı yazmayı bilen üyelerimize bir ödev benden :) Börteçine ergenekon konularını araştırın ve sayfamız üzerinden yazın ödev süresi salıya kadardır iği çalışmalar..
Resim
Kullanıcı avatarı
ustax66
Sığınak Fedaisi
Sığınak Fedaisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen ustax66 »

Özel mesajlarınabir bak...
Resim
Resim

[right]Arif YAMAN[/right]
Kullanıcı avatarı
TheRiamax
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Arif baba iki dakika oyuna gele bilirmisin rica etsem senden :arrow: :?: :arrow:
Resim
Kullanıcı avatarı
TheRiamax
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Lonca kasamıza her cuma vereceğiniz para 200 bin olmuştur.
Resim
Kullanıcı avatarı
TheRiamax
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Vereceğiniz dedimde yanlış olmasın lonca rütbelileri ve üyelerde bu kurala uyacakdır.
Resim
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Icha »

Öncelikle;
kesinlikle bir yanlış anlaşılma olmasın
durum aslında net görünüyor;
1-Ahmet çok yanlış yapmış,
2-Metrkan da az kalmamış(ona kızıp gitmekle...kusura bakmasın bu yanlış olmuş)

bu noktada İbrahim bey, loncanın varolmasını sağlamak amacıyla bile olsun, loncayı sahipsiz bırakmamakla en isabetli işi yapmışsınız..

önceki satırlarımın bir kısmını yanlış anlayıp durumu izah etmeye çalışmışsınız..buna hem sevindim hem de üzüldüm..
sevindim çünkü önem verip izah etmek istemişsiniz..
üzüldüm çünkü zaten böyle bir açıklama yapmanıza gerek yoktu..durumu bilmeden önce bile böyle bir açıklamayı talep etmemiştim..Siz büyüklük gösterip durumu daha da izah ettiğinizde acaba buna ben mi zorladım diye çekindim..Ama gerçekten gerek yoktu.hem buna hakkım ve haddim yoktu.hem de böyle bir niyetim..

orada olayda siz iyi ki oradaymışsınız...anlık kararlara en azından yumuşatarak müdahele edebilmişsiniz...Sağolun..

sonrasında;

Arif bey;
Börteçine töresi net..zaten hukuçuluktan gelme yanım ağır bastığından, bu tip normatif(kural) düzenlemelere ayrı bir ilgiyle bakarım
Sizin konumunuzu anlıyorum ve saygıyla karşılıyorum ama aşağıda göreceğiniz gibi bende biraz farklı bir durum var..

yeni durum hayırlı olsun ve herkese mutluluklar getirsin..
bu süreçte sorumluluktan kaçmayıp yüklemiş olan İbrahim bey ve yardımcılarına hem teşekkürler hem de sabır ve güç dileklerimi içtenlikle ve şiddetle sunuyorum...

ama...

aması var bu noktada işin...

şöyle açıklayayım;(çok uzun olacak çünkü izahati hakeden bir durum bu)

taa en baştan başlayarak;

loncaya Börteçinexaybüke ile tanıştıktan sonra girmiştim...loncadaki en yakın arkadaşım odur...yere göğe koyamam onu...Bizim adada ki tanışmamızdan sonra onun gibi insanların bulunduğu bu güzel loncaya girmek fikri aklıma yattı...konuyu konuşmak için onu aradım ama onu online göremeyince sağolsun o esnada şifacımla sürekli aynı partilerde olduğum quilty(Ahmet) bu fikrimi (forumda bu sayfada )duyunca bana referans oldu tabiri caizse aileyle tanıştırdı..

bende başvurumu hem lonca sayfasından hem de lidere pm atarak yaptım..

tabii pm daha detaylı idi..

işte onun kaydı bende var(çok uzun bir mesajdı) ancak onu paylaşmak ne kadar isabetli olur(sonuçta Mertkan a gönderildi paylaşmam için onun da onayı lazım) onun affına sığınarak o mesajımın son kısmını paylaşıyorum..önemli kısımların altını çiziyorum
;

"Bazı şeyler en başından netlikle paylaşılırsa daha sonra herhangi bir tartışma ortamı olmadan sorunlar daha sorun olmadan çözülür düşüncesinde olduğumdan ; dürüstçe şunları da belirtmeyi ödev addederim:
Önceden edinilmiş acı tecrübelerimin ışığında msn adresimi ya da çar şifre kullanıcı adı bilgilerimi paylaşmıyorum...bu noktada eğer lonca politikanız farklıysa; benim farklı bir muamele talep etmeye hakkım ve haddim olmadığından gene istemeden de olsa başvurumu geri çekmek durumunda kalabilirim...

Hak keza hiyeraşiye inanıp istekle benimsesem de; bunun bir oyun olduğu gerçeği ışığında,iletişimde emir yerine ricayı tercih ettiğimi belirtmem de isabetli olacaktır..zaten usulü dairesinde yapılmış ricaları asla reddetmediğime referans olabilecek üyeleriniz vardır...Okumuş ve üniversite mezunu olmuş olmayı bir ayrıcalık olarak görüp dayatmam.Böyle yapanlardan da nefret ederim.ancak insan ilişkilerinde benim başkalarına gösterdiğim özenin şahsıma gösterilmemesini de hoş karşılamam...

Farkındaysanız özellikle son kısımlarda açık ve dürüst olmaya çalıştım böylelikle ileride hiç problem yaşamayan ve yaşatmayan bir üye olmayı tercih ettiğimi de belirtmek istedim..
en gerçekçi ve dostça tarafıyla...

değerlendirme sonucunuzda ulaşacağnız karar olumlu ya da olumsuz da olsa dostluk bakii kalsın diyerek iyi günler dilerim..."

bunu bir köşeye koyun..

şimdi bir de konunun şu yanına dikkat çekeyim;

"Zorunlu açıklama" diye bir başlık açmıştım
(bu forumda viewtopic.php?f=31&t=38741 )
ve sağolsunlar,(taa 2 sene önce onlarla ilgisiz olan bir süreçte, bir msn tacizi bir de oyun içi tacizle karşılaştıktan ve başka sebeplerle birlikte oyundan soğuduktan sonra istemeden de olsa oyundan ve kendilerinden ayrıldığım lonca olan) RoA'dan arkadaşlar beni hatırladılar..oradaki mesajlarda "hala titreyerek andığım uzuuuun msn toplantılarının da" bırakmama sebep olan olgulardan biri olduğunu ima etmiştim...

şimdi gelin de yeni kuralların yanlış hatırlamıyorsam 10.maddesini, başvuru mesajımın ilk paragrafıyla ve bendeki bu msn antipatisiyle bağdaştırın :D

pazar günleri msn toplantısı...
bir de arkasından sohbet...
katılım?...
zorunlu...

benim için kabus...

2. olarak;
başvuru mesajının devamındaki "iletişim ve emir" kısmı o hususta ki durumumu açıklıyor...

farklı düşünebilirsiniz..anlayış ve saygıyla karşılarım ama ben de görüldüğü üzere çok farklı düşünüyorum...aynı anlayış ve saygıyı esirgemeyeceğinize eminim...

bu husus, "ben emir almam.. ne emri? heheyyt" tarzı bir duruş değildir...
bunu özellikle açıklamak isterim...kaldı ki Mertkan kardeşimiz şahittir bana çok ters gelen bir hususta ki ricasını ikiletmedim...("ben X e kırgınım.O bana böyle böyle dedi şöyle bir konuda..bu ayıptır..ama istiyorsanız dediğinizi yapayım" diyip hemen X'le ilgili bir şeyi yaptığıma şahittir)X kimdir?o bana kalsın o kadar özele girip o öyle dedi bu böyle dedi işine çevirmeyeyim ben bunu bir olgusal gerçeklik olsun diye belirtiyorum...

konuya dönersek;
emir komuta uygulamasının hem benim hem de muhattaplarım için olumsuz potansiyel riskler taşıdığını düşünüyorum...
sonuçta anlık bir olayda çok sert ve ters bir tepki verip; "baştan kabul etmiştin" denebilecek bir pozisyonda haksızca kalp kırabilirim...

yani,
üye olarak loncaya kayıt olduğum başlangıçtan farklı bir durumun içine son 2 günde istemeden ve benim dışımda gelişen olaylar neticesinde girmiş haldeyim...

bu yüzden bana izin veriniz
ben dostça ayrılayım...

belki ailenin içinden bir bireyi olamam artık..
ama neden hala bir kardeşiniz neden hala bir kuzeniniz olamayacak mışım?
;)

oyunda sohbetimizi eder,
birlikte kısa bir sürede olsa güzel bir lonca çatısında oynamış olduğumuzun farkında olarak muhabbetle sevgiyle saygıyla bir şeyleri daha iyiye getirmeye çalışırız...
çarımı siliyorum...
iyi günler diliyorum...

ve her daim oyun içi oyun dışı başarıların en güzellerine nail olmanızı temenni ediyorum...
loncadan çıktım diye gönül koyarsanız, selam sabahı keserseniz kırılırım
böylesi hayırlıymış diyip hayırlara dua edelim
tekrar edeyim;
ana fikrimdir;
ne olursa olsun, dostluk bakii kalsın..
sevgiler ve saygılar..
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
Tmlahmet07
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen Tmlahmet07 »

HİÇ UNUTMİCAM BAZI KONUŞMALARIMIZ OLDU ARİF ABİ ONLARI HATIRLASAN BENİM LONCADAN AYRILMA SEBEBİMDE BU ZTN BENDEN KAÇ YAŞ KÜÇÜK BENLE DALGA GEÇİYORSA(BU KİŞİLERİN ARASINDA ALP VE DENİZ YOK ) BANA LAFLAR SÖYLEYEBİLİYORSA SAYGI NERDE Kİ SEVGİ OLSUN BAZI ŞEYLER ÖNEMSİZ AMA GERÇEKTEN NEYSE YAW KONUYU UZATMİM ŞİMDİ DİCEK ÇOK ŞEY YOK BU LONCADAN İKİNCİ KEZ AYRILIŞIM ŞİFACIM 37 LEVELKEN DE LONCADAN ÇIKMIŞTIM AYÇA ABLA SANA LONCAYI TAVSİYE ETTİM EVET DOĞRU ŞUAN Bİ DOSTUM GELSE BEN ONADA BÖRTEÇİNE LONCASINI TAVSİYE EDERİM ZTN OYUNA DA PEK GİREMİYORUM SADECE HAFTA SONU GİRDİMDE DE SAVAŞÇIMDA OLUCAM BURDAN HERKEZE SÖLİM OYUNDA BEN KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEM LONCA ÇARINDAN AMA LONCA ÜYELERİ DE BENİ RAHATSIZ ETMEZSE SEVİNİRİM KAFA DİNLEME SÜRECİ OLARAK LONCADAN AYRILDIM ... :arrow:
ıIYeRbAĞLeeIı
ıIByGuiLtYIı

Since 2008
Kullanıcı avatarı
Mertkan
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Lonca: Börteçine

Mesaj gönderen Mertkan »

S.a Börteçine Kardeşlerim öncelikle sizden ayrı kalmak fikri iyi olmadı bu yüzden geri döndüğümü belirtmek istiyorum sinirlendim evet ama ben loncadan adam almamak gibi bir şey yapmadım konu sapmasın!!!

Ömer 46 level büyücüsü ile geldi ancak daha önceden taner(Börteçinextitan) arkadaşımıza söz verilmişti taner gecikince ömer sen gel dedim o sırada taner oyuna girdi bende Ömer e kardeşim sen çarını kas itemini diz nasıl olsa beraberiz yine sığınağa gideriz dedim oda tamam abim dedi ve kırıldığını düşünerek kendisinden de yine özür diledim Ahmet gereksiz bi rest çekti bana ve ömer yoksa bende yokum dedi açıklama yapmama izin vermeden çarından çıktı umarım mevzu anlaşılmıştır.. Ben loncayı acil toplantıya aldım Ahmet bana sert sert konuştu bende sinirlendim ve kalp kırmamak için ara verdim konu gayet basit büyütülecek bir şey yok...

Ahmet Loncadan atılmadı kendisi bilerek ve istiyerek çıktı istediği zamanda dönebilir tabi bir daha liderin kararını tartışmamak şartı ile...

Açtığım çara gelince 25 level e kadar kasıp klan parası(kp) karakteri yapacam ve rutin olarak loncanın karizmasını alacam böylelikle gözlükten yana Loncamızın sıkıntısı olmaz diye düşündüm ha uzak kaldığımda gördüm ki Börteçine Loncası Ben yokken birlik olmak yerine birbirini yemeyi tercih etmiş buna gerçekten çok üzüldüm

Şunu unutmayın ki Lider Ne karar vermiş olursa olsun monoarşi sisteminde Lİderin kararı TARTIŞILMAZ doğru yada yanlış herkes uymak zorundadır eğer 45 yaşındaki arif abi itiraz etmiyorsa kararlarıma kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur...

Sevgilerimle tekrar Aranızdayım

İyi Forumlar
Resim
Resim

Resim

[right]Mertkan UĞURLU[/right]
(Lonca tanıtım sayfası ve başvuru formu için lütfen resime tıklayınız.)

“Lonca İletişim” sayfasına dön