ahaha aynenTheanswerr yazdı:tabi len .)kokoreckoray yazdı:KATALİZÖR LAFI GEÇTİ DERSTE HEMEN ATILDIM :mrgreen:
Hydrargyum Hakkında :)
- Canceazi
- Kadim Hidra Avcısı

- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: #direngezi
Re: Hydrargyum Hakkında :)

Colorado - Magicem - BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

- Theanswerr
- Sahaf Yardımcısı

- Klan: Lodos
Canceazi yazdı:ahaha aynenTheanswerr yazdı:tabi len .)kokoreckoray yazdı:KATALİZÖR LAFI GEÇTİ DERSTE HEMEN ATILDIM :mrgreen:
ALLEN IVERSON>CROSSOVER MASTER
THEANSWER
İZNİM OLMADIKÇA ALAMASSIN BENDEKİNİ BENDEN ALSAN BİLE BENDEKİ HESAP SORAR SENDEN
THEANSWER
İZNİM OLMADIKÇA ALAMASSIN BENDEKİNİ BENDEN ALSAN BİLE BENDEKİ HESAP SORAR SENDEN
- ReLaxxeefenDyyy
- İskele Babası

Canceazi yazdı:Arkadaşlar bir rastlantı sonucu Hydrargyum'un anlamını öğrendim.
Cıva'nın kimyadaki sembölü Hg'dir.
Hg ' nin açılımı HYDRARGYUM'dur arkadaşlar. Bilginiz olsun :roll:![]()
Yani Junondan civa çıkıyoooooooor![]()
bu yaşta bu zeka :lol:
Beyler dağılın adam king.
Ferhat SÜSEN.

! sɹǝʇnq ʞǝʇ ɹiq ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
Ferhat SÜSEN.

! sɹǝʇnq ʞǝʇ ɹiq ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
- Canceazi
- Kadim Hidra Avcısı

ReLaxxeefenDyyy yazdı:Canceazi yazdı:Arkadaşlar bir rastlantı sonucu Hydrargyum'un anlamını öğrendim.
bu yaşta bu zeka :lol:

- mitmet
- Yalnız Adam'ın Dostu

- Sunucu: Teşkilat
doqaldır..hg. manasında sembolü hg. olan civayı werio bize..Canceazi yazdı:Arkadaşlar bir rastlantı sonucu Hydrargyum'un anlamını öğrendim.
yazamayacağım kadar çok karakter..

Gizlenmiş İçerikGöster
GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
- Theanswerr
- Sahaf Yardımcısı

Canceazi yazdı:ReLaxxeefenDyyy yazdı:Canceazi yazdı:Arkadaşlar bir rastlantı sonucu Hydrargyum'un anlamını öğrendim.
bu yaşta bu zeka :lol:dağıl
dağılın beyler adam king
ALLEN IVERSON>CROSSOVER MASTER
THEANSWER
THEANSWER
- xDAVUT
- FareAdam Düşmanı

Civa yani İKV değimiyle bildiğiniz HG " Hydrargyum" Bir Bomba düzeneğine girdiği zaman bomba metabolizmasında ufak bir sarsıntıda dahi bombayı patlatabilir.
Civa ; kaygan , gümüş renginde ve çok hareketli bir materyaldir.
bugün İsrailin Domuz gribine karşı uyguladığı aşılarda civa olduğu kanaatine varılmıştır.Civanın içinde olduğu herşey ölümcüldür.
Gümüş renkli, ağır bir metal olan cıva, oda sıcaklığında (25oC)sıvı halde bulunan 5 elementten(Galyum, brom, sezyum, cıva ve fransiyum) birisidir. Cıva zehirli ve pahalı bir maddedir. İnhibitör(enzimlerin çalışmasına olumsuz etkide bulunur) olduğu için çok tehlikelidir.
Termometre (sıcaklık ölçer) ve barometre (basınç ölçer) gibi bilimsel aygıtlarda kullanılır. Ancak bu uygulamadan günümüzde vazgeçilmektedir.
Cıva, platin ve demir hariç diğer metallerle "amalgam" adı verilen alaşımlar yapar. Gümüş, kalay, kadmiyum ve cıvadan ibaret bir cins amalgam dişleri doldurmakta kullanılır. Bu alaşım yeni hazırlandığında elle şekil verilir bir durumdadır. Fakat kısa zamanda sertleşir.
kısacası civa ile 10 dk.'dan fazla elinizde oynadığınız vakit ölümcül etkiler bırakabilir.
Civa ; kaygan , gümüş renginde ve çok hareketli bir materyaldir.
bugün İsrailin Domuz gribine karşı uyguladığı aşılarda civa olduğu kanaatine varılmıştır.Civanın içinde olduğu herşey ölümcüldür.
Gümüş renkli, ağır bir metal olan cıva, oda sıcaklığında (25oC)sıvı halde bulunan 5 elementten(Galyum, brom, sezyum, cıva ve fransiyum) birisidir. Cıva zehirli ve pahalı bir maddedir. İnhibitör(enzimlerin çalışmasına olumsuz etkide bulunur) olduğu için çok tehlikelidir.
Termometre (sıcaklık ölçer) ve barometre (basınç ölçer) gibi bilimsel aygıtlarda kullanılır. Ancak bu uygulamadan günümüzde vazgeçilmektedir.
Cıva, platin ve demir hariç diğer metallerle "amalgam" adı verilen alaşımlar yapar. Gümüş, kalay, kadmiyum ve cıvadan ibaret bir cins amalgam dişleri doldurmakta kullanılır. Bu alaşım yeni hazırlandığında elle şekil verilir bir durumdadır. Fakat kısa zamanda sertleşir.
kısacası civa ile 10 dk.'dan fazla elinizde oynadığınız vakit ölümcül etkiler bırakabilir.
İslamın Emrettiği ve Allah'ın Yasakladığı Kesin Haram olan herşeyi yapan (Aklınıza Ne Gelirse),Hz Ebubekir-i Sıddık ve Hz. Ömer-ül Faruk'u Sevmeyen RAFİZİLERİN Kim olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ ?
- Canceazi
- Kadim Hidra Avcısı

xDAVUT yazdı:İnhibitör(enzimlerin çalışmasına olumsuz etkide bulunur) olduğu için çok tehlikelidir.
bu sebeple buharı veya kendisi vücuttaki enzimlerin çalışmasını olumsuz etkiliyor .

- mitmet
- Yalnız Adam'ın Dostu

herkes alime dönmüş kendimi baya bi qerizekalı hissettim 
yazamayacağım kadar çok karakter..

Gizlenmiş İçerikGöster
GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
- Tskxtatanga
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Beyaz Köşk
Az Kimya bilgimi konuşturayım...Theanswerr yazdı:cıvanın yoğunluğu çok yüksek hiç baktınızmı bilmem ama küçücük bir şişede (yaklaşık 50ml.) civanın ne kadar ağır olduğunu farkedersiniz... günlük hayatta da meselacelik2626 yazdı:cıva zehirli ama![]()
![]()
![]()
nitrojen dedimi aklımıza buz gelir
magnezyum ateşle ilgili bir şey
ibni sina = kendisi bilimle sağlıkla uğraşmştır ( iyileştirme büyüleri)
lavosier= bir bilim adamıdır.
vb...
Lavoiser Kütlenin Korunumu Kanunu'nu bulan kişi Kütlenin Korunumu Kanunu'nu şöyle açıklayabiliriz:
Bir tepkimeye giren maddeler ile tepkimeyle oluşan maddelerin kütleleri birbirine eşittir.
Yeni forum hesabım TaTaNgAxEbKK'dır...