Arkadaşlar öncelikle birçoğunuza saçma gelebilir bu konu ama ben şuna dikkatinizi çekmek,ilgilenenleri azda olsa bilgilendirmek istedim.İkv oyununu yapan ve geliştiren ekibe ve kişilere teşekkür ederek başlamak istiyorum,bizler osmanlı torunları olduğumuzu hatırlatıp o zamanlarda nasıl türk milletinin başarıya ulaştığınıda bire neviide olsa bize yansıtıyor.
Osmanlı imparatorluğu zamanında esnaflık diye bir örgütlenme olduğunu ve savaş zamanında milleti adına bir çok iş başardığını birçoğumuz biliyoruzdur.Burda demirci rüstem,agah efendi,arzuhalci vb. karaktrler var , bunlar bana göre osmanlı zamanında savaş döneminde milleti örgütleyip milletimiz adına çok faydalı olan icraatlara imza atan geçmişimizi yansıtıyor.
En çarpıcı örneğinide OKTAY İLBER'LİNİN SON İMPARATORLUK OSMANLI ( OSMANLIYI YENİDEN KEŞFETMEK2) ADLI KİTABININ osmanlı imparatorluğunda ahillik ve esnaflık bölümünüokursanızdaha iyi anlıyabileceğinizi düşünüyorum.(s.93-104) Bu bölümü okurken ordaki 2 resim çok dikkat çekici birisi şekerci esnafın resmi diğeri ise Mısır Çarşısında Demircinin resmidir.Ayrıca lonca yapılanmasınıda anlatan bu kitabı okurken ikv'deki benzerlik aklıma geldi ve sizlerle paylaşmak istedim.
Bu tür hadiseler ve kitaplar bize geçmişimizin ne kadar büyük,ihtişamlı olduğunu hatırlatıyor ve gurur veriyor.
Unutmayalımki temelsiz inşaatlar heran yıkılabilir,''Geçmişimiz,bugünümüz yarınlarımızın temelidir''ona hep birlikte sahip çıkalım. Bu sebepden dolayı İKV yönetimine ve kurucularına tekrar teşekkür ediyorum.
İKV'DE OSMANLI İZLERİ
İKV'DE OSMANLI İZLERİ
KraL'ına yoL VermiŞim , SoytaRısıyLamı UğraŞayım...
Rowxayarsız / Ceho
Rowxayarsız / Ceho