- Konuşmama başlamadan önce bi kaç hatırlatma yapmak istiyorum . 1. şudur ki ; Bu konuşma 10-15 yaşındaki gençlere itafendir . 2.si ise Forum yöneticilerine ; Muhtemelen 1 yada 2 saat içinde konuyu silenecektir . Lütfen bunu 3 gün silmeyin . Konuşmam her ne kadar İkv'yi övsede birazda Online oyunları kötülüyor , buda konunun oyuncular bakımından okunması sakıncalı . Ancak bu yazıyı okuduktan sonra ne kimse bu oyunu bırakır , nede oyun hakkında kötü düşüncelere varır .
- İstanbul Kıyamet Vakti ; 3,5 sene. Dilek olay tam 3,5 sene önce bu oyunu oynamaya başladım . O oyuna başladığımda oynadığım haz varya ... Kelimelerle ifade edilmez . Okuldan geldiğimde eve çok hızlı yürürdüm , gelir gelmez çantamı fırlatıp kıyafetlerimi asmadan biyerlere atardım . Hemen açar oyunuma başlardım . Oynarken dış dünya ile bağlantımı tamamen keserdim . O kadar güzel bir oyundu İkv . Keşke derdim hep keşke hiç oyuna alışmasam keşke hiç kimseyi tanımasam . Oyuna başlarken hani hep derdik ya : " Diğer görev ne acaba ? " . Artık öyle birşey yok malesef . İstesemde istemesemde insan 1 ay oynadığında heryeri ezbere bilmiş oluyor . Tüm görevler,heryer ezberimde . Arkadaş edinmek çok zevkliydi . Türkler bir başkadır . Bir çok arkadaşım vardı Online oyun oynayan . Bakardım ki internet kafe'ye girdiğimde . Kimileri Silkroad , Kimileri Knight v.s oyunlar oynar . Hepsi kafasını eğip oyuna dalarlar çoğu küfürbaz , çoğu ahlaksızdır ... ve dikkat ettiyseniz hepsinin dersleri zayıftır . Ama bizde öyle bişey yoktu . Şu cevabı İyi dinleyin . " Maden çekerdim , ot toplardım , karışım yapardım ... Lise derslerine girdiğimde bu madenler çıkardı kimya dersinde karşıma . Derse şevkim artardı . İstesemde istemesemde artık o konuya hakim olurdum . Tarih vardı bu oyunda ... Çok büyük ve güzel bir tarih . Hiç kimse bu oyuna saçma diyemez . Çünki bu oyun başlı başına bir şaheserdir . Tarih ve Kimyam benim şu an sevdiğim dersler . Bunun mimarını söylememe gerek yok sanırsam . Ama bunlardan da önemli olan birşey varki . Bu oyun sizi hayata hazırlar , hayata ! İnsanlar ile diyalog öğrenirsiniz , ticarete atılırsınız . İnsanları tanırsınız . Sizler birer birey olursunuz artık . İnsanların ne kadar küfürbaz olduklarını anlarsınız . Nasıl utanmaz ve çirkef . Bunlardan ders alırsınız . İşte bu varya bu ... Bu İstanbul Kıyamet Vakti demek . Ben bu oyunu bu yüzden sevdim . Benim öğretmenimdi bu oyun . Ama her önüne gelen bu oyunu böyle oynayamaz . Neden mi ? İnsanlar açgözlüdür , nefsini terbiye etmediği sürece ... Bişey mi kazandı ? Neden daha fazlasını almayayım der . Elindeki nimet ona yetmez . Oyundan zevk alır almasına ama bi başka insanın zevk almasına izin vermez . İşte o zaman lanetlenirsiniz . Artık istemeden bi hırsız olmuşsunuzdur . Küfürede alışırsınız bu sayede . Adi şeylerin konuşuldğu ortamlardasınızdır artık . Bundan kurtulamassınız . Tıpkı ben gibi . Hiç bi zaman hırsızlık yapmamıştım , nitekim yapmadım bile . Ama yeltendim . İşte bu beni çirkef ve bi o kadarda yüssüz bi insan yapıyor . Ben artık hırsız damgası yedim diye mi sanıyorsunuz ? Hayır . Arkadaşlarım bak ben bu adamın arkadaşıydım demesinden ve üzülmesinden korkuyorum . Ben bunları yaptım . Ama unutulmamaladırki ; " En iyi insan , aslında zamanında çok kötü işler yapmıştır . " . Hiç unutmam . Bir kere kimya dersindeydik . Konumuz Yükseltgenme Kanunu idi . Tahtaya kalktım isteyerek . Konuyu bildiğimi sanıyordum . Kalktım ve bi yanlış yaptım , rezil oldum . Ama şimdi hayatımda en iyi bildiğim konu o'dur . Ve asla unutmuyucam . Ve kimyam hep 5 'di , ve hep öyle kalacak . Artık tertemizim . Bana milyarları verseler hırsızlık yapmam , nitekim yapmadımda . Yeltendim . Nice insanlar tanıdım ki neler yaptılar ama hala oyunda yüksek yerlerdeler ve kimse onların ne olduğunu bilmezler . Onlarda benim gibiydi , ve düzeldiler gizlice . Onlara helal olsun diyorum . Şu an tertemizler ve ibret alınacak insanlar . Bunları neden anlattım diyiceksiniz . Bu anekdotu anlattım . Çünki bunları sizde yaşıyacaksınız . Elinde sonunda . Hayat bi oyundur . Oyunda ikv unutmayın . Çünki ikv yi oynayanlar insan
- Bakın . Bu sözüm gençlere . Size hayat birşey kazandırmıyor . Elinde sonunda ölücez . Benim hayatta 3 hedefim vardı . 1. si Hayatta başarılı olmak ( Dersimde,işimde,kişiliğimde) , 2. si Ahirette başarılı olmak(İmanı elinden bırakmayan bir mümin olmak) , 3. sü ise Hayatın tadını çıkarmak(eğlenmek). Bir filozof müslüman olabilir, ahiretinde ve hayatında başarılı olabilir . Bir Mümin , Filozof olabilir . Ahiretinde ve hayatında başarılı olabilir . Ama Bir insan hayatında sadece eğleniyorsa . Gençlik çağında başına şu gelicektir ; " bi kıza çıkma teklif edersin . Lise1 de . Kız seninle sevgili olur . Bayağı yürütürsünüz . Ama bi yerden sonra kız size şu cevabı verecektir . " Aşkım , artık ayrılmalıyız . Çünki senin paran yok ve annem senin gibi bi insanla sevgili olmama karşı " " ... Bilmem anlatabiliyormuyum . Hayatta imkansız diye birşey yoktur . Benim hedefimde aynen böyle , bir amacım var . Ve onu yerine getirmeden ölmeyi düşünmüyorum ...
Online oyun oynamayın , İkv oynayın . Günde 8 saat değil . Günde 1,5 Saat . Dersinize bakın , ahireti unutmayın , hayattan zevk alın ...
Sağlıcakla Kalın ...
Not : " Bilinmelidir ki ; Bir yazı okuyucuya birşeyler aşılamak istiyorsa o yazının güzel olmasından ayrı okuyucunun metni noktalama işaretlerine uygun ve dikkatli bir şekilde okuması gerekir ... "
İkvxkritikçisi . Oyuna dönmeye yüzüm yok . Ama affedersiniz belki gelirim . Gizlice değil , kendi kimliğimle ...