ÇOK İSTERDİK ÇOOK..

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Vuslatt

Re: ÇOK İSTERDİK ÇOOK..

Mesaj gönderen Earth »

Konuyu açan arkadaşımız, bahsettiği bir çok konuda haklı bence. Özellikle savaçıların grup bölgelerindeki durumu hakkındaki görüşlerine tamamen hak vermemiz lazım. Sonuçta bir insanın ne kadar çok yakın arkadaşı olursa olsun, ''Ben sığına savaşçımla gelmek istiyorum.'' dediğinde, arkadaşlarının bu konuda çok da istekli olmadığını, ardından da red edilişini görüyürsak burda aksayan bir şey var demektir. :!:
Savaşçılar genel olarak grup bölgeleri için gereksiz eleman olarak görülüyor, ve gerçekten de böyle düşünenler haksız sayılmaz. Hemen küçük bir analiz yapalım hangi sınıf hangi işe yarıyor...
Şifacı: Direnç açma , can basma, hasar indirgeme, diriltme, büyü bozma ... Şifacı bu yetenkleri sayesinde olmazsa olmazlardan .
Sonuç: Aranan elemandır, arkadaşlarıyla sosyalleşebilir. :ugeek:
Büyücü: Direnç kırma, kutup esintisi, zihin saldırısı, tesla küresi, ve diğer bilindik büyüleri. Bu yetenklerden özellikle zihin saldırısı yeteneği gurup bölgeleri için olmazsa olmazlardan. Kesinlikle gerekli bir büyü. Bunun yanında kutup esintisi gibi bir yetenkleri daha var ki tüm grubu yüksek hasarlı saldırlardan koruyabilecek cinsten bir büyü ve dolayısıyla grup bölgeleri için çok ideal. Direnç kırma büyüsü için elementel hasarları oldukça artıran çok kullanışlı ve önemli bir yetenek diyebilirz.
Bütün bunların yanında büyücülerin astral boyutlarda hasar verebildiklerini unutmayalım Hepsi birleşince büyücülere yaratık terminatörü diyebiliriz.
Sonuç: Grup bölgeleri için aranan elemandır sosyalleşebilir. :ugeek:
Defansif savaşçı: Hedef saptırma, savaş narası , defansif dövüşme , sakınma. Aşırı miktarda max. hasar veren yaratıklara karşı kullanmak için ideal, ancak olmazsa olmaz değil. Büyücüler de koordineli bir çalışmayla max. hasar veren yaratıklara karşı üstünlük sağlayabilir.
Sonuç:[u] Büyücüler böyle bir sınıfın gereksiz olduğunu düşünür, yanlarına almak istemezler. Ancak uzlaşmacı olan şifacılar savaşçıların da gönlü olsun diye ve bölgede daha rahat bir soluk alabilme ümidiyle onları da gruba dahil edebilir [/u]
Ofansif savaşçı: Dikkat dağıtma, durdurma, sert vuruş , ağır vuruş. Sonuç: Bu yetenklerden hiçbiri grup bölgeleri için çok önemli bir yetenktir diyemeyiz. Nitekim bunlarsız da büyücüler grup bölgelerini altüst ediyorlar :) Bunların yanında savaşçıların hasar verme konusunda da eskisi kadar iyi olmadıklarını söyleyebilriz.

Sonuç: Bu sınıf savaşçılar sürekli dışlanırlar. Ne kadar isteseler de, bir türlü gruba dahil olamazlar, sosyalleşemezler. En sonunda her şeyin boş olduğunu görüp kendi içlerine kapanırlar. Şu anda birçoğundan haber alınamamaktadır. Bazırı ender olarak görülür, kalanları da adeta kapalı birer kutu gibidir. Eğer dikkatli bakarsanız gözlerindeki umut ışığının her geçen gün biraz daha söndüğünü görebilirsiniz.
--------------
Analizimiz bize gösteriyor ki, ofansif savaşçılar grup bölgeleri bazında ne iyi yeteneklere sahip nede iyi bir hasara. Ancak klan bazında baktığımızda hiç bir sınıfın bir kenara konmadığını, büyücü ve savaşçıların eşit ölçüde yararlılıklarının olduğunu düşünüyorum. Büyücülerin grup bölgelerinde daha çok aranan bir sınıf olmasının tek bir sebebi var, o da büyücü yeteneklerin yaratıklara karşı kullanılması durumunda değişik birtakım özellikler sergiliyor olması.
Mesela örnek verelim: Zihin saldırısı yeteneğinin etki süresi 15 sn den 45 sn yeye çıkıyor. Büyü hasar efsunlarından 4 katı kadar hasar bonusu geliyor ki zaten iş bu noktada kopuyor. Hal böyle olunca ofansif savaşçıya yapacak pek birşey kalmıyor.
Bu nedenle klandaki dengenin grup bölgelerinde de devam etmesi için savaşçıların yetenekleri de yaratıklara karşı kullanıldığında değişik bir takım özellikler gösterebiliyor olması lazım.
Söyleyeceklerim bu kadardı. Umarım mesaj gerekli yerlere ulaşmıştır.
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Icha »

bence son derece net bir mesajdı..bir yerlere ulaşması konusunda ise sanırım o yerler en çok "the person you have called cannot be reached at the moment please try again...again...again... and again...one more time??do you want it?ha?its for who?not you kidding hahaha... "şeklinde ki tele mesajı tercih ediyorlar... :x
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Meran
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Earth »

Icha yazdı:bence son derece net bir mesajdı..bir yerlere ulaşması konusunda ise sanırım o yerler en çok "the person you have called cannot be reached at the moment please try again...again...again... and again...one more time??do you want it?ha?its for who?not you kidding hahaha... "şeklinde ki tele mesajı tercih ediyorlar... :x
Merak etme bu mesajımı dikkat çeksin diye biraz renklendirdim biraz da dramatikleştirdim. :lol: hatta şimdi gidip senin konunada aynı mesajı koyuyorum :twisted:
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen 1453 »

Yazı güzel olmuş öncelikle tebrik ederim nasıl bi üzüntü duyduysan içinden gelidği gibi yazmışsın ve hoş olmuş.

Yeni Gelen eklentide Patanında dediği gir İKV bi gpr oyunu bunu gelen paketle öğrendik ki onlie oyunlarda bireysel olarak fazla bi yol kat edileceğini zannetmiyorum.

O yada bu şekilde oyunda ortamını kurman gerek :) o beğenmediğin lonca üyeleri real hayatta da görüşüyor bundan emin olabilirsin.

Kadim hidra ilk geldiğinde İlk haftada 10 larca kişinin saldırdığı haftayı kast ediyorum. Bu yaratık 2 Grupla kesilir demiştim gülen çok olmuştu :) şimdide ileriki dönemlerde savaşçısız grup bölgesine girilmeyecek diyorum yine gülen çok olacak iş savaşcıyı kullanmakta.

son olarak.

Derdim çoktur hangisine yanayım...
Resim
|BİNDÖRTYÜZELLİÜÇ|
|Türkbey|Turkbey|Türkbeyll |uLeMa|

İnsanlar ikiye ayrılır, hayatta iz bırakanlar ve başkalarının bıraktığı izlerle hayat bulanlar...
Kullanıcı avatarı
gothiic
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen gothiic »

Earth yazdı:Konuyu açan arkadaşımız, bahsettiği bir çok konuda haklı bence. Özellikle savaçıların grup bölgelerindeki durumu hakkındaki görüşlerine tamamen hak vermemiz lazım. Sonuçta bir insanın ne kadar çok yakın arkadaşı olursa olsun, ''Ben sığına savaşçımla gelmek istiyorum.'' dediğinde, arkadaşlarının bu konuda çok da istekli olmadığını, ardından da red edilişini görüyürsak burda aksayan bir şey var demektir. :!:
Savaşçılar genel olarak grup bölgeleri için gereksiz eleman olarak görülüyor, ve gerçekten de böyle düşünenler haksız sayılmaz. Hemen küçük bir analiz yapalım hangi sınıf hangi işe yarıyor...
Şifacı: Direnç açma , can basma, hasar indirgeme, diriltme, büyü bozma ... Şifacı bu yetenkleri sayesinde olmazsa olmazlardan .
Sonuç: Aranan elemandır, arkadaşlarıyla sosyalleşebilir. :ugeek:
Büyücü: Direnç kırma, kutup esintisi, zihin saldırısı, tesla küresi, ve diğer bilindik büyüleri. Bu yetenklerden özellikle zihin saldırısı yeteneği gurup bölgeleri için olmazsa olmazlardan. Kesinlikle gerekli bir büyü. Bunun yanında kutup esintisi gibi bir yetenkleri daha var ki tüm grubu yüksek hasarlı saldırlardan koruyabilecek cinsten bir büyü ve dolayısıyla grup bölgeleri için çok ideal. Direnç kırma büyüsü için elementel hasarları oldukça artıran çok kullanışlı ve önemli bir yetenek diyebilirz.
Bütün bunların yanında büyücülerin astral boyutlarda hasar verebildiklerini unutmayalım Hepsi birleşince büyücülere yaratık terminatörü diyebiliriz.

helal ıyı analız etmıssın konuyu tesekkurler
Sonuç: Grup bölgeleri için aranan elemandır sosyalleşebilir. :ugeek:
Defansif savaşçı: Hedef saptırma, savaş narası , defansif dövüşme , sakınma. Aşırı miktarda max. hasar veren yaratıklara karşı kullanmak için ideal, ancak olmazsa olmaz değil. Büyücüler de koordineli bir çalışmayla max. hasar veren yaratıklara karşı üstünlük sağlayabilir.
Sonuç:[u] Büyücüler böyle bir sınıfın gereksiz olduğunu düşünür, yanlarına almak istemezler. Ancak uzlaşmacı olan şifacılar savaşçıların da gönlü olsun diye ve bölgede daha rahat bir soluk alabilme ümidiyle onları da gruba dahil edebilir [/u]
Ofansif savaşçı: Dikkat dağıtma, durdurma, sert vuruş , ağır vuruş. Sonuç: Bu yetenklerden hiçbiri grup bölgeleri için çok önemli bir yetenktir diyemeyiz. Nitekim bunlarsız da büyücüler grup bölgelerini altüst ediyorlar :) Bunların yanında savaşçıların hasar verme konusunda da eskisi kadar iyi olmadıklarını söyleyebilriz.

Sonuç: Bu sınıf savaşçılar sürekli dışlanırlar. Ne kadar isteseler de, bir türlü gruba dahil olamazlar, sosyalleşemezler. En sonunda her şeyin boş olduğunu görüp kendi içlerine kapanırlar. Şu anda birçoğundan haber alınamamaktadır. Bazırı ender olarak görülür, kalanları da adeta kapalı birer kutu gibidir. Eğer dikkatli bakarsanız gözlerindeki umut ışığının her geçen gün biraz daha söndüğünü görebilirsiniz.
--------------
Analizimiz bize gösteriyor ki, ofansif savaşçılar grup bölgeleri bazında ne iyi yeteneklere sahip nede iyi bir hasara. Ancak klan bazında baktığımızda hiç bir sınıfın bir kenara konmadığını, büyücü ve savaşçıların eşit ölçüde yararlılıklarının olduğunu düşünüyorum. Büyücülerin grup bölgelerinde daha çok aranan bir sınıf olmasının tek bir sebebi var, o da büyücü yeteneklerin yaratıklara karşı kullanılması durumunda değişik birtakım özellikler sergiliyor olması.
Mesela örnek verelim: Zihin saldırısı yeteneğinin etki süresi 15 sn den 45 sn yeye çıkıyor. Büyü hasar efsunlarından 4 katı kadar hasar bonusu geliyor ki zaten iş bu noktada kopuyor. Hal böyle olunca ofansif savaşçıya yapacak pek birşey kalmıyor.
Bu nedenle klandaki dengenin grup bölgelerinde de devam etmesi için savaşçıların yetenekleri de yaratıklara karşı kullanıldığında değişik bir takım özellikler gösterebiliyor olması lazım.
Söyleyeceklerim bu kadardı. Umarım mesaj gerekli yerlere ulaşmıştır.
Resim
amenna ve saddakna amentü
Kullanıcı avatarı
mitmet
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu

Mesaj gönderen mitmet »

Patasana yazdı:Bu konuda isyanın gerçekten büyük ;
Ama şunları dile getirmek istiyorum. Grup bölgesi taktik işidir.

1 saat
2 saat
3 saat

bu saat dilimlerinde biten bölgelerle karşılaştım ;

1 saat ; Alışılmış yakın arkadaş grubu
2 saat ; 1 yabancı ve bizim oyunumuza alışmamış kişi
3 saat ; 2 yabancı ve bizim oyun tarzımıza alişmamiş kişi

Ateşine su döküp dindiremem ama ikv de grup bölgelerine girmekten once bir arkadaş ortamı edin.

İkv de bazı insanlar o ortamı yaratır.
Bazı insanlarda o ortama girer.

Eger ortam yaratamıyorsan , bir ortama girmek zorundasın. Tek başına gitmek zor.

İkv grup oyunudur. Onuda bu pakette ögrendik.
Nasıl birisi oldugunu bilmiyorum ama kendine göre arkadaş ortamı kesinlikle bulabilirsin. Heleki Teşkilat Sunucusu oyuncusuysan ; Hırsızından iyilik severine, torunundan dedesine her kesimden insanın kesinlikle oldugunu ispatliyabilecegim bir server.

Son olarakta Savaşçı için isyanın olmuş ;
Ne yazıkki, şu dönemde Savaşçı ne işe yarıyor diye sorsam ?
Verilcek bir cevap YOK!

Ya bu konuda direniceksin sonuna kadar savaşçı olmaya karar vericeksin. Yada yeni pakette savaşçının güçlenmesini bekliceksin.

Sana tavsiyem, iyilik yap bir gün karşılıgını bulursun.
Sen ona gitme o sana gelicektir...

Patasana
qrup bölqeleri qeldiqinden beri bunu anlatmaya çalışıyordum. sonunda aklı selim birisi çıktı :) 8-)
yazamayacağım kadar çok karakter..

Resim
Gizlenmiş İçerikGöster

GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Klan: Lodos

Mesaj gönderen xPrince »

bu müziği oyundan daha çok sevmeye başlıyorum artık, neden ? grup bölgeleri içinmi ? belki evet, ama çok oturuyo bana ya, dediğim gibi, bir adım önümdeki bölgelere girememek, hemde sebepi böylesine saçma bir şey için, artık çok kötü geliyo bana, sebepi ise.. savaşçı olmam, büyücülerin yada şifacıların eskiden bu kadar isyan ettiklerini zannetmiyorum, çünkü item düşürme konusunda bütün taraflar eşitti, hadi 39 lv den sonra klan savaşlarında güçsüz kalıyolardı orası doğru ama burda da, günümüzde de bi yanlışlık var orasıda doğru değilmi ? iyi tamam savaşçılar çöp oldu, hep gözümden bile esirgedim ana karatkerimi, ya Prince üzerinde çok durdum, çok titredim, şimdi o çarı bırakıp büyücümü açıyım,

işte burda enteresan bir konuya değinicem, bence ikv yakın biz zaman içince şöyle bi şey yapmak istiyodu, aslında demek istemiyodum ama ah işte o sinirlendiğim zamanlar yokmu.. ikv oyundaki karakterlerin çoğalmasını istiyodu ? bunun için bi plan lazımdı, ehh haliyle bol bulunan savaşçıları düşünerek, bu savaşçıları bir eklenti ile, ama büyücüler ve şifacılar için cazip bir eklenti ile bir kenara atıp herkesin diğer sınıftan karakterler kasmasını istediler, bu sayede ne olacaktı ? oyunda kısa bir zaman içinde bol miktarda karakter kasılmış olackatı, eski savaşçılarıda toplarsak, kullanılmayan savaşçıları, nede olsa kasılmış karakterler değilmi, bakmışsınki oyun baya büyümüş, ehh haliyle ne olacak ? bu gelen para daha çok olacak, ha bide ver reklamı ver reklamı, oyun genişledikçe genişlicek, amaaa tabiki oyuncuların ne oynadığıda unutulacak.. işte sıkıntımız burda.

daha devam edicem..
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
Patasana
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Patasana »

Bu oyundaki en büyük isyanı büyücüler yaptı.
Bir grup büyücü üstlerindeki eşyaları çıkartarak Eminönü'nde yürüyüş yaptı.
Hatta bu isyan Gazete'ye bile çıktı :)
Resim

http://pic1.resimupload.com/r3/resim_129876180.JPG
http://img195.imageshack.us/img195/1395/5handanldj.jpg
http://pic1.resimupload.com/r8/resim_510193426.JPG
http://pic1.resimupload.com/r4/resim_362352276.JPG
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Klan: Lodos

Mesaj gönderen xPrince »

Az önce, hemen bu yazıya başlamadan çok az önce bi plus paketi daha aldım (: çok para değil nede olsa, bi böyle sıradan yaptığım sosyal ortamlardaki harcamalardan çok daha az bi şey aslında, ama karşılığınıda sadece bölge kanalından alabiliyoruz, ha bide klan konusunda, ee grup bölgelerine girmek için hiç işe yaramaması biraz garip değilmi ?
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
NuaGe18
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen NuaGe18 »

Değerli İKV Dostum;
Sözlerinde her ne kadar tamamen gerçeklik ve haklılık payı olsada (bir nebze); şunları söylemek istiyorum bu konuyla ilgili.
Not: Benimde bir savaşçı karakterim var.49 guncellemesinden önce kendi sunucumda gerçekten kariyer ve kişilik sahibi olan bir savaşçı.Bölgeden herhangi bir istekde bulunduğumda çok acil işi olanlar hariç herkesin yardımına koştuğu bir savaşçı.Taaa ki 49 güncellemesi gelip her yeni güncelleme gibi insanların birbirini yeni görev ve yeni eşyalar için unuttuğu gerçeği ısıtılıp tekrar önümüze konuluncaya dek.49 lara her ne kadar geç başlasamda bir o kadar erken geliştim.Savaşçım yine iyiydi itemi şahsiyeti vs.Şimdi şunları söylemek istiyorum:

-Dediklerine göre İKV ye değer veren ve sürekli takibini yapan birisin.Bu kadar İKV sevgin varsa neden sadece tek karakter üzerinde yoğunlaştın ? Halbuki İKV 3 farklı karakter tipi ile grub bölgeleriyle birlikte 3 statüde ortalama 7 karakter tipi var.(savaşçı = tank - hasarcı, büyücü= ws,grub, kasma, şifacı=iyileştirmeci,ws'ci felan)
-Bu zamana kadar gerek maden toplama gerek hızlı kesme de olsun savaşçı muhteşem bir sınıftı. bu zamana kadar neden hiç itiraz etmedin savaşçıdanda şu günden sonra savaşçı iş görmeyince darlardasın?
-Hatırlatırım ki 39 da klan savaşları geldiğinde(em'den önce normal meydanda yapılan savaşlar) savaşçılar full elmnt olduğunda ve elinde kütük olduğunda(kaldırılmadan önce) büyücülere tek atıyordu.şifacılarıda öyle böyle kesiyordu.bir şifacının savaşçıyı kesmesi için muhteşem item ve karakter kontrolüne sahip olması lazımdı.Neden bu zamana kadar iyiydinde bundan sonra kötüsün?
-Sohbet ortamımı ? Sohbet ortamı çok kolay bir iştir. Sen gerekli karakter ve kişilik özelliklerine sahipsen sen istesende istemesende sohbet ortamının merkezi sen oluyorsun.
-Ben o kadar kariylerli bir savaşçıya sahipken, büyücüm ve şifacımda vardı.Hatırlatırım ki İKV de güncelleme aralıkları o kadar fazlaki millet 4er 5 er tane hesapta ayrı ayrı karakterler açmışlar.Millet bunu yaparken sen nerdeydin? En basitinden bir karizma alma olayı.Adamlar bölgeden (b.köşk için konusuyorum) 8 arrz&lodos karizması satılır, kimisi 10 kimisi 12 adet karizma satılır diyor.Bu adamlar bu kadar hesap açıp bu kadar char kasmıs 49 a. Sende ikv severlerden birisin ve ilgilisin sen neden yapmadın? İşte burda kendi içinde bir tartışma yapmalısın ki sonuca varasın.
-Maden çekme örneğin; Ben ada bölgesinde Arz'ların ordaki mavi safir , Lodos ların ordaki beril , 2.terbiyecideki platin , kemiklerin sahil kısmındaki beril, dev komodonun ordaki platini zamanlamasını ayarlayıp savaşçımla kimseye kaptırmadan saatlerce hepsini benim çektiğim oldu.Bir büyücü veya bir şifacı ile 5 madeni hayatta çekemezsin. Savaşçı bu kadar fark atmıştı her konuda.Neden şimdi bu feryatlar? Neden?
-Benim 39 seviye büyücüm vardı baktmki iş görecek/görüyor, kasmaya başladım 3 haftada(bazıları için uzun bir süre olsada[yani 1 haftada 39-dan 49 a gelirim anlamında]) 49 oldum.Bu sürede tek item ticareti yaptım.Dogru akım dizdim setini ilk ucuz oldugu ıcın.Ardından düşürdügüm itemlerı satarak bi dogru + bir item satıp tek ıtem azat alarak üzerimi dizdim.Ardından gittim ben bölgelere.Ona ragmen ben büyücümle bolgelere çok geç katılmama rağmen hemde aşırı çok geç. Oldukça iyi bir yer tuttum.Ha şuanda saheserim var mı ? Hayır yok. 2 adet nadidem var.görev, düşürme felan.
Birde şu var.Ben başlarda büyücümle oynarken oyunda yeni bir karaktermişim gibi bildigim kişilere dahi demedimki gelin bana yardım edin.

Sonuç olarak neymiş usta? İlk önce sen bi tam takır üzerini diz. Ardından bölgelerde bulun. Yada sana tavsiyem kas bir büyücü.49 a kdr hem itemin hem belli bir yerin olur.

Saygılarımla

“Genel Etkileşim” sayfasına dön