Şans?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Helper
İskele Babası
İskele Babası

Re: Şans?

Mesaj gönderen Helper »

Öncelikle ne demek istediğini anladım. Diyorsun ki IKV^de şans faktörü geçerli, ama biz şans faktörünü istemiyoruz, emek harcayanın efsun düşürmesini, kazanmasını istiyoruz diyorsun. Fakat ilk yorumunda kullandığın Salak kelimesiyle zaten bu tartışmayı başlatan sen oldun! Hala da yorumlarına bakıyorum, terbiyesizce cevaplar, çocukça yorumlar. Ben ne demiştim konuyu açtığımda? Lütfen terbiye sınırları içerisinde yorum yazın demiştim demek ki kural ihlalini en baştan sen yapıyorsun ve o kafayla bana bunları söylüyorsun. Amacımız kimseye hakaret etmek değildir, fakat sen benim uyarıma rağmen böyle bir şey yazarsan, kaşındığını itiraf edersin. Seni şikayet edeceğim. Umarım hak ettiğin (ve hatta bayağı gecikmiş) cezanı alırsın. Bunun için yazdığın son kelime bile yeterli.
Sorun değil çözüm yaratın.
Kullanıcı avatarı
mitmet
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen mitmet »

aldatmaz2012 yazdı:sabahla dur sabahla dur gunde 5 mıgrat yap ugraş ugraş ugraş ugraş ugraş gozlerın bozulsun ugraş ugraş ugraş....sabah kalk gecelere kdr mıgrat yap mıgrat yap junon kes junon kes junon kes junon kes...
takıntı olmuş bu belli. oyun için hiç sabahtan akşamaca pcde oturduqumu hatırlamıorum hiç nadidem şaheserim fln yoq ama mutluyum :) :D
yazamayacağım kadar çok karakter..

Resim
Gizlenmiş İçerikGöster

GİZLİ İÇERİĞİ AÇTIN!! BU MESAJ KENDİNİ 3 SAAT 17 DAKİKA 3 SANİYE SONRA İMHA EDECEKTİR!!
VAMOS RAFA!
Kullanıcı avatarı
Helper
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Helper »

Güncel.
Kullanıcı avatarı
Camalotti
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Camalotti »

siz yine grup bölgelerine girebildiğinize şükür edin!.
ResimResim

Gizli İçerik sakın göstermeyin!
Gizlenmiş İçerikGöster
Ayıp değil mi? sana gösterme dedik :)
Kullanıcı avatarı
Helper
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Helper »

Camalotti yazdı:siz yine grup bölgelerine girebildiğinize şükür edin!.
Bunları sorun eden ben değilim :D . Ben sadece herkese neler olup bittiğini açıklamaya çalışıyorum. Bir de grup bölgelerine girmeye hevesli bir kişi de değilim.
Kullanıcı avatarı
Slyrapxottoman
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Slyrapxottoman »

Helper yazdı:Bu konuyu açmamın nedeni, zırh düşüremeyip burada plusun işe yaramadığını söyleyen insanlara nerde yanıldıklarını göstermektir.

Şans nedir? Şans bir olayın gerçekleşme veya gerçekleşmeme ihtimalidir. Mesela atılan bir paranın yazı gelme ihtimali %50'dir. Bir zar attığınızda "6" gelme ihtimali 1/6 yani %16.66...'dır. Yalnız bu durum, Bir zarın 6 kere atıldığında en azından birinin "6" geleceği anlamına gelmez. Yani bir olayın gerçekleşme ihtimali, deneme sayısıyla hesaplanamaz. Siz hilesiz bir parayı 10 kere attığınızda ve 7sinin yazı, 3ünün tura geldiğini görüp de "Bu para yere atılırsa %70 ihtimalle yazı, %30 ihtimalle tura gelir" diyemezsiniz. Fakat birçok kişi bunu anlayamıyor. Sizin bir itemi düşürme ihtimaliniz %10 ise, 10 canavar kesip bu itemi düşüremeyebilirsiniz. Bu item ilk kesişinizde çıkabilir veya 100 kesişinizde çıkmayabilir. Bu şanstır ve siz bunu ne kadar inkar etseniz de bu böyle olacaktır.

Plus işini şöyle düşünebilirsiniz: Plussuz bir kişi bir zar atacak ve "6" atarsa kazanacak, pluslu bir kişi ise "6" veya "1" atarsa kazanacak. Kazanan kişi de o migrattan zırh düşecek ise zırhı alcak. Migrata girdiler, junonu kestikten sonra zar atıldı ve plussuz oyuncu "6" attı, fakat pluslu oyuncu "2" attı. Bu durumda plussuz kişi kazanır. Tabii bu ihtimal oyunda daha değişiktir.

Kutuyla gelen oyun rehberinin arkasında şu not yazıyor:
- Grup Bölgelerindeki özel düşmanlardan düşen eşyalarda %50 daha fazla kazanma şansı!
Bunun anlamı şudur: Plussuz bir kişinin düşecek olan zırhı alma ihtimali %10 ise, Pluslu bir kişinin bu zırhı alma ihtimali bu şansın %50'si kadar daha fazlasıdır, yani:
10 x %50 = %5
%10 + %5 = %15'dir.
Bazıları bu ihtimali yanış hesaplıyorlar. Onlara göre düşecek olan zırhı alma ihtimalleri %10 + %50 = %60'tır. Bu hatayı yaptıkları için eğer gruptan plussuz birine zırh düşerse sanki bir mucize gerçekleşmiş gibi bakıyorlar :D.(Bu %10 oranı ben örnek vermek amaçlı yazdım gerçek oran bu değildir.)

Şimdi diyenler olacaktır "O kadar emek harcıyoruz 100 kere junonu kesiyoruz hiçbir şey düşmüyor, adam plussuz ilk girişinde düşürüyor. Emeğimiz boşa gidiyor!" diye. Hep dediğim gibi, emek harcıyorsunuz diye zırh düşürecek değilsiniz. Şanstır arkadaşım bu, öyle emeği harcayıp zırh düşürülseydi emin olun oyunda şu an toplamda 5-10 kişide zırh olurdu. Şans demek zaten adaletsizlik demektir.Mesela piyango oynayıp çok para kazananlar çok mu emek harcayan insanlar? Siz para kazanmak için yıllarca çalışırsınız ve kazandığınız paranın 10 katını adam birkaç saniyede kazanır.Veya siz 12 sene sınavlarda başarılı olmak için çalışırsınız,tembel çocuğun biri "sesi güzel, iyi şarkı söylüyor" diye sizin başarınızın üstüne geçer. Siz bunlara bir şey demeyip bir kesişte zırh düşürenlere mi adaletsizlik diyorsunuz? Etrafınıza bakın, daha bir çok örneğini göreceksiniz. Bu oyun da şans üzerine kurulmuş bir oyun. Emek harcayıp da yapabileceğin şeyler de var oyunda, fakat şans öğesi emeğin önüne geçiyor. Eğer bu oyunda efsun düşüreceksen, emeğinin karşılığını beklemeden oynayacaksın. Bu kadar basit.

"Zırh düşmüyor" diye konu açmadan önce bu yazdıklarımı okumanızı öneririm. Tabi sakin ve kimsenin dolduruşuna gelmemiş bir şekilde okuyun. Yoksa anlamazsınız. Yorum yazacak arkadaşlar da lütfen terbiye sınırları içerisinde yazsınlar. Herkese iyi oyunlar.

Bu UyeLik hesabı adı Nerden akLına geLdı bılmıyorm ama . . .
Meran 'dakı Helper benım. . .
Ve benım '''helper''' Forum hesabını acan kısıyle alakam yoktur . . . ! ! !
Resim

~~Barış~~
Kullanıcı avatarı
Helper
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Helper »

Slyrapxottoman yazdı:
Helper yazdı:Bu konuyu açmamın nedeni, zırh düşüremeyip burada plusun işe yaramadığını söyleyen insanlara nerde yanıldıklarını göstermektir.

Şans nedir? Şans bir olayın gerçekleşme veya gerçekleşmeme ihtimalidir. Mesela atılan bir paranın yazı gelme ihtimali %50'dir. Bir zar attığınızda "6" gelme ihtimali 1/6 yani %16.66...'dır. Yalnız bu durum, Bir zarın 6 kere atıldığında en azından birinin "6" geleceği anlamına gelmez. Yani bir olayın gerçekleşme ihtimali, deneme sayısıyla hesaplanamaz. Siz hilesiz bir parayı 10 kere attığınızda ve 7sinin yazı, 3ünün tura geldiğini görüp de "Bu para yere atılırsa %70 ihtimalle yazı, %30 ihtimalle tura gelir" diyemezsiniz. Fakat birçok kişi bunu anlayamıyor. Sizin bir itemi düşürme ihtimaliniz %10 ise, 10 canavar kesip bu itemi düşüremeyebilirsiniz. Bu item ilk kesişinizde çıkabilir veya 100 kesişinizde çıkmayabilir. Bu şanstır ve siz bunu ne kadar inkar etseniz de bu böyle olacaktır.

Plus işini şöyle düşünebilirsiniz: Plussuz bir kişi bir zar atacak ve "6" atarsa kazanacak, pluslu bir kişi ise "6" veya "1" atarsa kazanacak. Kazanan kişi de o migrattan zırh düşecek ise zırhı alcak. Migrata girdiler, junonu kestikten sonra zar atıldı ve plussuz oyuncu "6" attı, fakat pluslu oyuncu "2" attı. Bu durumda plussuz kişi kazanır. Tabii bu ihtimal oyunda daha değişiktir.

Kutuyla gelen oyun rehberinin arkasında şu not yazıyor:
- Grup Bölgelerindeki özel düşmanlardan düşen eşyalarda %50 daha fazla kazanma şansı!
Bunun anlamı şudur: Plussuz bir kişinin düşecek olan zırhı alma ihtimali %10 ise, Pluslu bir kişinin bu zırhı alma ihtimali bu şansın %50'si kadar daha fazlasıdır, yani:
10 x %50 = %5
%10 + %5 = %15'dir.
Bazıları bu ihtimali yanış hesaplıyorlar. Onlara göre düşecek olan zırhı alma ihtimalleri %10 + %50 = %60'tır. Bu hatayı yaptıkları için eğer gruptan plussuz birine zırh düşerse sanki bir mucize gerçekleşmiş gibi bakıyorlar :D.(Bu %10 oranı ben örnek vermek amaçlı yazdım gerçek oran bu değildir.)

Şimdi diyenler olacaktır "O kadar emek harcıyoruz 100 kere junonu kesiyoruz hiçbir şey düşmüyor, adam plussuz ilk girişinde düşürüyor. Emeğimiz boşa gidiyor!" diye. Hep dediğim gibi, emek harcıyorsunuz diye zırh düşürecek değilsiniz. Şanstır arkadaşım bu, öyle emeği harcayıp zırh düşürülseydi emin olun oyunda şu an toplamda 5-10 kişide zırh olurdu. Şans demek zaten adaletsizlik demektir.Mesela piyango oynayıp çok para kazananlar çok mu emek harcayan insanlar? Siz para kazanmak için yıllarca çalışırsınız ve kazandığınız paranın 10 katını adam birkaç saniyede kazanır.Veya siz 12 sene sınavlarda başarılı olmak için çalışırsınız,tembel çocuğun biri "sesi güzel, iyi şarkı söylüyor" diye sizin başarınızın üstüne geçer. Siz bunlara bir şey demeyip bir kesişte zırh düşürenlere mi adaletsizlik diyorsunuz? Etrafınıza bakın, daha bir çok örneğini göreceksiniz. Bu oyun da şans üzerine kurulmuş bir oyun. Emek harcayıp da yapabileceğin şeyler de var oyunda, fakat şans öğesi emeğin önüne geçiyor. Eğer bu oyunda efsun düşüreceksen, emeğinin karşılığını beklemeden oynayacaksın. Bu kadar basit.

"Zırh düşmüyor" diye konu açmadan önce bu yazdıklarımı okumanızı öneririm. Tabi sakin ve kimsenin dolduruşuna gelmemiş bir şekilde okuyun. Yoksa anlamazsınız. Yorum yazacak arkadaşlar da lütfen terbiye sınırları içerisinde yazsınlar. Herkese iyi oyunlar.

Bu UyeLik hesabı adı Nerden akLına geLdı bılmıyorm ama . . .
Meran 'dakı Helper benım. . .
Ve benım '''helper''' Forum hesabını acan kısıyle alakam yoktur . . . ! ! !
Bunu git kendi forumuna yaz. Helper bildiğin üzere "Yardımcı, yardım eden" anlamına gelir. Ben de burda insanlara yardım etmeye çalışıyorum. Ve merak etme hiçbir sunucuda Helper adlı bir karakterim yok ve kimsenin parasında pulunda gözüm yok.
Kullanıcı avatarı
Slyrapxottoman
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Slyrapxottoman »

Burda Insanlarla tartıstıgını gorup Bunu yazma ıhtıyacı hıssettım . . .
Sayın Helper .
Resim

~~Barış~~
Kullanıcı avatarı
Helper
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Helper »

Slyrapxottoman yazdı:Burda Insanlarla tartıstıgını gorup Bunu yazma ıhtıyacı hıssettım . . .
Sayın Helper .
Tamam da bunu kendi sunucunda yazsaydın daha iyi olurdu. Sen yazmadın onun için ben yazdım. Tartışmak, insanları eğitici bir etkinliktir. Fakat bunu laf atmak için yapanlara karşı dilimi ağırlaştırabilirim. Yazılanları okursan sen de hak verirsin umarım.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön