Mekke'nin fethi (01.01.630)

Meran sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Rapkoliq
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Mekke'nin fethi (01.01.630)

Mesaj gönderen Rapkoliq »

Selamun aleykum,

Yıl başı gelmiş ! noel partisi yapalım aman duman bu yıl nasıl olacak,bi falımıza bakalım,parti için nerede buluşacaz ?,ne yapacaz,bu yıl nasıl geçecek vs. vs. vs...

Arkadaşlar elhamd. bizler hepimiz Müslümanız ! yeni yıl geldi herkes güldü,eylendi fakat bugun çifte bayram var işte onu her kes unuttu ! Bugun Müslümanların bayramı Cuma günü ve Nur beldesi Mekke'nin Fethi.

Peygamber efendimiz hz.Muhammed(s.a.v) ve sahabileri rabbimiz ALLAH(c.c)'nün rahmeti ile bu mübarek beldeyi fethettiler.ALLAH(c.c) hepsinden razı olsun inş. onların mekanlarını cennet eylesin inş. onlarada bu gün dua edelim inş.

Peygamber efendimiz Hz.Muhammed(s.a.v)'in Mekke Sevgisi

Allah Rasûlü, Mekke'nin aşağısından geçerken devesini Hazvere mevkiinde durdurarak Mekke'ye mahzun mahzun baktı;

"Vallâhi! Sen Allâh'ın yarattığı yerlerin en hayırlısı, Allah katında en sevgili olanısın! Senden, çıkarılmamış olaydım, buradan çıkmazdım. Bana senden daha güzel, daha sevgili vatan yoktur. Kavmim, beni, senden çıkarmamış olsalardı, çıkmaz, senden başka bir yerde yurt yuva tutmazdım." dedi.

Bunun üzerine, Yüce Allah Peygamber Efendimiz'e şöyle vahyetti: "Elbette, O Kur'ân'ın tebliğini üzerine farz kılan Allah, Seni, yine döneceğin yere (Mekke'ye) döndürecektir." (Kasas Sûresi, âyet 85).

MEKKENIN FETHI

Hudeybiye andlasmasina göre Huzaa kabilesi, Resulullaha,Bekirogullari kabileside Kureys kabilesi himayesine girmisdi.Fakat Bekirogullari kabilesi ansizin Kureyslilerden Saffan bin Umeyye,Ikrime bin Ebu Cehil, Süheyl bin Amr, Huveytib bin Abduluzza, Mükrez oglu Hafz ve bir kisim kureysli müsriklerle Huzaa kabilesi üzerine saldirmislar ve onlardan 23 kisiyi öldürmüslerdi.Bunun üzerine Huzaa kabilesinden Amr bin Salim Huzai 4I kisilik toplulukla peygamberimize geldiler ve olayi Resulullaha anlattilar. Resulullah Kureyslilere, ya bu saldirida öldürülen 23 kisinin diyetinin ödenmesini yada Kureyslilerin Bekirogullarinin himayesini birakmasini istedi. Kureysli Müsrikler bunlari da kabul etmediler.Fakat yinede anlasmayi bozduklari için içlerini korku bürüdü. Ve tekrar anlasma yapmalari için Ebu Süfyan-i Medineye yolladilar. Ebu Süfyan Peygamberimizden ve Sahabilerden Eman dilediysede kabul görmedi ve mekkeye eli bos olarak döndü.Peygamberimiz büyük bir ordu hazirlayarak gizlice Mekke sehrini kusatti. Aniden basilan Mekkeli Müsrikler neye ugradiklarini sasirmislar ve savas hazirligini bile yapamamislardi. On ikibin kisilik büyük islam ordusu hiç bir büyük olaya karismadan kolayca Mekke sehrini fethetmislerdir.Hicretin sekizinci yilinda Resulullah (s.a.s.)'e boyun egen Mekke, bu tarihten sonra yeni bir dönemi yasamaya basladi. Allah Teâlâ'nin mübarek kildigi, Islâm dininin merkezi olan bu belde, sirkten, putperestlikten ve bütün diger hurafelerden arindirilmis yeni bir hayata kavustu. Daha önce bagimsiz bir sehir devleti olan Mekke'nin, fetihten sonra ekonomik ve sosyal durumu da degismisti. Mekke, ihtiyaçlarini temin edebilmek için ihtiyaç duydugu yogun kervan faaliyetlerine eskisi gibi bagimli degildi. Zira, Islâm devleti elde ettigi gelirleri ihtiyaç olan yerlere adil bir sekilde taksim ettigi için Mekke'nin ihtiyaç duydugu her sey Islâm devleti eliyle saglaniyordu. Ayrica eski ticarî faaliyetler, Mekke için artik hayatî olma özelligini yitirmisti. Mekke, Hac zamanlarinda çok degisik bir manevî atmosfer altinda hareketli ve canli günler yasiyordu. Bu zaman zarfinda çok yogun bir ticarî faaliyeti de sahne oldu. Ayrica Mekke, yeryüzündeki bütün müslümanlarin kalplerinde yasattiklari ve oraya ulasip, Hac ibadetini yerine getirmek için büyük fedakârliklari göze aldiklari bir manevî sehir olma özelligini kiyamete kadar sürdürecektir.

Evet... ALLAH hepinizden razı olsun. inş. bugun Cuma'ya gittiniz ve tüm şehidler için dua ettiniz.

Saygılarımla;
Muhammed Ali ;)
23. Haziran. 2011 tarihinden itibaren Rapkoliq, İKV Dünyasını bırakmış bulunmaktadır. Çakma karakterlere dikkat edelim !
Kullanıcı avatarı
fundafuni
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Re: Mekke'nin fethi (01.01.630)

Mesaj gönderen fundafuni »

tüm İslam Camiasın a hayırlı olsun
Karşında gördüğün yorgun yürek tamemen senin eserin..!
Madem sevmiyordun mdm sonunda bn yokum diyip ayrılıcaktın ndn çıktın?beni ağlatmak çok mu hoşuna gdiyordu?
Kullanıcı avatarı
MORDuMan
Ufkabakan Sakini
Ufkabakan Sakini

Mesaj gönderen MORDuMan »

eline ,koluna ,emeğine sağlıkda kardeş araştırıpdamı buldun bunları yoksa önceden bilgin varmıydı
En son MORDuMan tarafından 01 Oca 2010 23:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
ResimResim
Kullanıcı avatarı
zeydanxxx
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Lodos

Mesaj gönderen zeydanxxx »

Eline Sağlık
Aşkı Sevene Değil Sevipte Ayrılana Sor ..

Resim
Kullanıcı avatarı
fundafuni
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

MORDuMan yazdı:eline ,koluna ,emeğine sağlıkda kardeş araştırıpdamı buldun bunları yoksa önceden bilgin varmıydı
takvime bakma zahmetinde bulunsaydın görürdün=))
Madem sevmiyordun mdm sonunda bn yokum diyip ayrılıcaktın ndn çıktın?beni ağlatmak çok mu hoşuna gdiyordu?
Kullanıcı avatarı
MORDuMan
Ufkabakan Sakini
Ufkabakan Sakini

takvim neki nerde bide xD
ResimResim
Kullanıcı avatarı
fundafuni
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

MORDuMan yazdı:takvim neki nerde bide xD
tmm yazmadım farzet:D
Kullanıcı avatarı
MORDuMan
Ufkabakan Sakini
Ufkabakan Sakini

acemiliğime ver daha bugün kayıt oldum xD
ResimResim
Kullanıcı avatarı
fundafuni
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

MORDuMan yazdı:acemiliğime ver daha bugün kayıt oldum xD
salak ayağıan mı yatıyosun takvimi bilmiyorum dem afallarım:D
Kullanıcı avatarı
MORDuMan
Ufkabakan Sakini
Ufkabakan Sakini

salak ayağınamı yatıosundan sonrasını anlayamadım xD
ResimResim

“Genel Sohbet” sayfasına dön