Forumkral yazdı:İmzan şikayet edilmiştir hayırlı olsun.Her konuda TDK diyeceğine forumun kurallarını bir oku forum kurallarına göre imza veya yazında siyasi içerik barındıramazsın.Esadullah yazdı:Niye çaldın milletin emeğini utanmaz?xThEx yazdı:Karagahxparazit adlı char calınmıstır herkesin bilgisine...
Bu mesajımdan sonra gelip; "Kardeş ben çalmadım çalındı" diyeceksin biliyorum ama konu başlığına bakıldığında "çalınmıştış" yazıyor, "çalındı" yazmıyor.
Türkimize kirletmeyelim, kaybetmeyelim. Www.tdk.com sitesine girip biraz bilgi öğrenelim. Adamlar 40 yaşına gelmiş daha neyin nasıl yazıldığı bilmiyor.
Çalınmıştır > çaldım demektir. Çalındı > çaldılar demektir.
Hayırlı ramazanlar.
Bu hata sadece bizim sunucuda değil, diğer sunuculardada gördüm. "Çalın" kelimesine "-mıştır" eki geldiğinde mesajı gönderen kişinin o karakteri/hesabı çaldığı anlamına gelir. Fakat, "çalın" kelimesine "-dı" eki geldiğinde çalınan karakter veya hesap başka bir sahış tarafından elegeçirildi, çalındığı anlamına gelir.
Aynen Şikayet Edilmiştir ;
Destek Formu
Formunuz başarıyla gönderildi. En kısa zamanda destek başvurunuz değerlendirecektir.