Temel'in askerlik yaptığı bölükte bir gün Temel'in arkadaşının babası ölür.
Komutanları der bunu alıştıra alıştıra kim söler.
Birden Temel akılarına gelmiş.Temel'i çağırmışlar. Anlatmışlar durumu.
Temel hemen arkadaşı cemali yanına çağırır.
- Ula Cemal Senin Amcan Varmudur?
Vardur.
Dayin Varmudur?
Vardur.
Teyzen Varmudur?
Vardur.
Annen Varmudur?
Vardur.
Baban Varmudur?
Vardur.
Nah Vardur!
Başkan Bush'un yeni talimatı:
-Üzerinde resmim olan pul bastırdım, bundan böyle başkanlığın bütün mektuplarında bu pullar kullanılacak.
Bir süre sonra görülmüş ki pullar zarfa bir türlü yapışmıyor.
Başkan Bush küplere binmiş ve yetkiliyi çağırıp sormuş;
- Üstünde resmim olan pullar yapışmıyor, arkalarına zamk sürmediniz mi?
- Sürdük efendim, demiş yetkili ve eklemiş;
- Yapışmamasının nedeni, herkesin pulun ön yüzüne tükürmesi....." :mrgreen: :mrgreen:
Kaza yerinin etrafını önce polis kordonu sonra da büyük bir meraklı kalabalığı çevirmişti.. Gazetesine,iyi bir kaza fotoğrafı yetiştirmek isteyen uyanık foto muhabiri çemberleri aşamayınca
"Yol verin.. Yol verin.. Ben kaza kurbanının oğluyum" diye bağırmağa başladı. Kenara çekilip yol verdiler.. Foto muhabiri yaklaştı.
Sanma şâhım / herkesi sen / sâdıkâne / yâr olur Herkesi sen / dost mu sandın / belki ol / ağyâr olur Sâdıkâne / belki ol / bu âlemde / dildâr olur Yâr olur / ağyâr olur / dildâr olur / serdâr olur
temel, kumarda çok para kaybeder,tuvalet bahanesiyle masadan kalkarak eve koşar ve karısına:
lan fadime benu arayan olursa söyleki pen istanbuldayım, diyerek çatı arasına saklanır, tavan arasında bir delik bulup başlar olacakları beklemeye,çok geçmeden kumarcılar kapıyı çalarlar,fadime kapıyı açar ,lan fadime temel nereyedur diye sorarlar:
fadime temel istanbuladır diye cevap verir, bunun üzerine kumarcılar, kumar borcu namus borcudur biz anlamayız diyerek fadimeyı devirirler ve başlarlar üzerinde çalışmaya,durumu yukarıdan seyreden temel kendi kendine öfkeyle söylenir:
AHH ULAN AH ,Bİ İSTANBULDA OLMAYACAKTIM..
Azrail temelin yanına gelir ve kardeş vaktin tamam hadi gidelim der.
Temel de uyanık ya yalvarır bana 5 yıl süre ver ondan sonra gel al canımı azrail tamam der temel de kendi kendine pilot olursam beni havada yakalayamaz derken 5yıl sonunda azrail pilot temelin yanına gelir ve vakit doldu gidelim der
temelde şimdi canımı alsan arkada 300 yolcu var onlar ne olacak der
azrail : oglum hepinizi bir araya getirene kadar anam ağladı zaten
Temel birgün Dursun'a:
-"Ula ben seni minareden atar, iner assagu tudarum" demis.
Dursun da tutamayacagini sölemis ve iddiaya girmisler..
Minareye cikmislar, Temel Dursun'u tuttugu gibi bosluga sallamis ve hizla minaraden inmis. Dursun yerde can çekisir bir vaziyette Temel'e sitem etmis.
-"Ula hane tudayidun beni?"
Temel ise: -"Ne diyum, sen de pekleseydun."