Uzun süredir düşündüğümüz bir projeyi artık bugünden itibaren hayata geçiriyoruz. Sancak Sunucusunda 1.5 senelik bir süredir faaliyet gösteren Yeniçeri Loncası artık ön adı kaldırıyor.
Neden kaldırılıyor ?
Biz artık zamanında getirdiği tecrübeyle olgunlaştığımızı düşünüyorum. Amacımız aramızda olan kişileri ve aramıza katılıcak kişileri hür iradesiyle baş başa bırakmak. Yani yeniden çar kastırmak çok abes geliyor.
Yeniçeri üyeleri nasıl belli olucak ?
Yeniçeri Loncası üyelerinin belli olması için aralıklarla güncel liste yapılıcaktır. Amaç başkasının Yeniçeri'yi görmesi değil bizi biz bilmemiz bize yeterli.
Üye alımı olucakmı ?
Zaten herkes farkında ki Yeniçeri Loncası uzun süredir üye alımı yapmıyor,yapmakta istemiyor. Fazla kalabalığın getiriceği zararlar çok fazla bizce. Fakat herzaman dediğim gibi kişiliğine güvenen,saygılı,efendi kişilere herzaman kapımız açıktır.
Ön adı kaldırmanın ne gibi avantajı var ?
- Loncadan atılan kişinin çarı silmesi,silmemesi gibi sorunlar ortadan kalkıyor
- Loncamıza katılıcak kişilere 0 dan çar kastırmak işkencesi yok oluyor
- İsteyen istediği nick'e sahip olabiliyor ve herhangi bi kısıtlama olmuyo
- Herhangi bi loncaya zarar vermek isteyenler ön adı abcdx loncasının ön adını alıp kendini loncada gösteriyor. Artık böyle bişey olmuycak.
Yeniçeri ön adı olupta başka karakteri olmayanlar ne yapıcak ?
Bu durumdaki üyelerimiz yine karakterlerini kullanmaya devam edicektir fakat bundan sonra açılıcak karakterler HİÇBİR ŞEKİLDE YENİÇERİX ÖN ADI ŞEKLİNDE OLMAYACAKTIR !...
Güzel düşünce.Bazı resmi kaynaklardan okuduğuma göre ilerideki zamanlarda "isim değiştirme hakkı" verilebilirmiş.Eğer böyle bir hak olursa ki benim beklentim bu hakkın lonca eklentisi ile gelmesi isteyen kişiler ön adlarını kaldırabilir.
Loncamız hakkında hayırlısı olması temennisi ile bütün sunucuya ilk geldiğim zamanlarda ve gördüğüm tüm lonca temsilcilerine dememe rağmen herkes saçma bulmuştu fakat bunu ROA uzun süredir uyguluyordu. Neyse Bizi biz bilelim yeter el bilmesede olur.
Tabi en yakın zamanda lonca eklentisi de gelir umarım ...
ORHANBEY yazdı:Güzel düşünce.Bazı resmi kaynaklardan okuduğuma göre ilerideki zamanlarda "isim değiştirme hakkı" verilebilirmiş.Eğer böyle bir hak olursa ki benim beklentim bu hakkın lonca eklentisi ile gelmesi isteyen kişiler ön adlarını kaldırabilir.
böyle Olması imkansız Çünkü adam çarı çalar sonra ismini değiştirir .!!!