Dilimize sahip çıkalım..!

Kuklacı sunucusuna ait Genel Sohbet alanı

0
Oy yok

Toplam oy: 0

Kullanıcı avatarı
kaBocNn
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: Dilimize sahip çıkalım..!

Mesaj gönderen kaBocNn »

Ateizm: Doğa üstü varlıkların ve dolayısıyla da tanrının varlığını, mantık, akıl, ve bilim yoluyla değerlendiren, neden sonuç ilişkisi içerisinde doğa üst güçlerin olamayacağını ispat ettiğini savunan görüş...

Ateizm ruh, ölümden sonra yaşam vb. her türlü metafizik inançların akıl ve mantıkl yoluyla yadsınmasını kapsar. Ateizm, Tanrıyı ve tinsel (ruhsal) varlıkları kabul eden teizmin karşıtıdır.

Ayrıca ateizm Tanrının var olup olmadığı sorusunu karşılıksız bırakan, bu sorunun yanıtsız ya da yanıtlanamaz olduğunu savunan agnostizimden ayrılır.

Ateistlere göre tanrının var olmadığı kesin bir doğrudur.

Ateizmin felsefesel temeli özdekçiliktir

Satanizm: Özel olarak Hıristiyanlığa genel olarak da bütün dinlere karşı alternatif din olarak ortaya çıkan geçmişi oldukça eskiye dayanmasına rağmen yakın zamandan itibaren yeni bir din hüviyetine bürünen önemli bir harekettir.

Kelime olarak şeytana inanma, tanrı diye tapınma anlamına gelen satanizm; şeytana tapınma faaliyeti adı altında Yahudi-Hıristiyan geleneğine Yahudi - Hırıstiyan din tahakkümüne ve özellikle de Hıristiyanlığa karşı başlatılan bir reaksiyonun adı olmuştur. Buna Modern Protesto Hareketi demek de mümkündür. Bu hareket başta Hırıitiyanlık omak üzere bütün dinlere ve dinlerin ortaya koymuş olduğu kutsal değerlere karşı bir başkaldırıyı temsil eder. Dolayısıyla, başta İngiltere, Fransa ve Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde, özellikle de Amerika'da ortaya çıkan, oradan diğer ülkelere yayılan Satanizm; Şeytanın en önemli özelliği olan muhalefet ve başkaldırıyı esas alarak dinin ve dini olan her şeyin karşısında, fakat şeytanın ve onun temsil ettiği şeyin yanında yer alma hareketidir. Modern Satanizm ABD'li Macar asıllı Anton Szandor Lavey tarafından kurulan Şeytanın Kilisesi ile ortaya çıkıp şekillenmiştir.
Kullanıcı avatarı
Timurlenk
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Timurlenk »

vivaelche yazdı:Emin ol,bir ateist heryerde çıkıpta ben allah'a inanmıyorum diye bağırmaz. Ve belkide gün içinde yaratılışı en fazla merak eden kişiler ateistlerdir.Bu konuda araştırma yapan okuyan gene onlardır. Birşeyi merak ederler,bilim doğrultusunda bazı şeyleri açıklamaya çalışırlar. İkiside allah'a inanmıyor diyorsun, ama ahlaki açıdan baktığımızda eğer beynimiz varsa 'satanizmin' nefret dolu bir inanç olduğunu anlarız ki burada zaten satanizmi savunan birinide görmedim henüz.

Ama 'ateist' kişilere baktığında hiçte 'akılsız' gibi durmuyorlar. Çoğu kitap okuyan,bilgili kişiler(istisnalar olabilir). Ki eğer bir kişi ateizm'i seçtiyse o kişi emin ol incil,kuran,tevrat,budizm...... ve daha birçok dini,mitolojik öğeleri inceleyipte bu yolu seçmiştir.

Arapların ne b.k yediğini biliyorsan,onların insanların beynini nasıl karıştırdıklarını iyi anla. Bizi nerelere sürüklediklerini iyi anla. Türk ve gerçek anadolu halkı kürt,azeri,türkmen,laz,çerkez ... ve daha birçok halkı nerelere sürüklediklerine ne hale getirdiklerine bir bak. Arapların kendilerine hayırları yoktur ömürlere ibadetle geçer ama 1 kırık iğne üretemezler,filistin'e bak, afganistan'a bak, ırak 'a bak, çeçenistan'a bak, ve heryere bak dünyanın her bölgesindeki müslümanlara bak ne işe yarıyoruz bir düşün be kardeşim.

Biraz dışarıdan bak olaylara, sor kendine millet neden isaya inanıyor ? Millet neden musaya tapıyor veya millet neden firavuna tapıyor ortak cevapları 'korku'.

Ve bu yazılarımı okuduktan sonra,biraz daha düşün kim dost kim düşman. Ve ateistlerin dünya için neler yaptıklarını araştır ve karşılaştır ikisini işte oradaki farkı bulacaksın. Ateizm'i kötülemekle eline birşey geçmez.

Ateizm, doğru yaratıcı ve doğaüstü olayları kabullenmez ama gidipte adam öldürelim zaten tanrı yok günahta yok demezler. Örneğin;bir budizm de tanrı inancı yoktur. Dualar doğrudan Buddha adına yapılır. Ancak budizm'de insan öldürmeyi bırak insan incitmek müthiş saygısızlıktır ve kesinlikle yasaklanmıştır. Ama gel tevrat'a bak hani şu ilahi din tevrat, insanları asın kesin diye emredip durur hangisi mantıklı ? İnsan ahlakını düşün bırak şuan dini ahlakı, bu insan ahlakına sığarmı ?

Yani bir insan sırf günah diyemi diye kişilerin hakkına tecavüz etmez ? Bu onurlumudur ? Sadece korktuğu için böyle davranıyorsa bu ikiyüzlülük değilmidir ?

İşte ateistler senin sandığın gibi insanlar değil, öyle yout.bede video larda gördüğün o 'salak' 'akılsız' diye tabir edilen kişiler hiç değildir ateistler.

KARDEŞİM !
Herkezin hakkı hukuku var ama sen Ateizm nasıl tanımladığına bak kardeşim ilk tanımına bak bırak okuyorlarmışda okusunlar ne güzel. İcat etsinler ne güzel. Teknolojide güzel. Ben bunlara kötü demedimki ? Tevrat KUTSAL bir kitaptır ama sonradan kötü insanlar tarafından DEĞİŞTİRİLMİŞTİR. Şuanki Tevratta yazan çoğu cümle ayet sure artık ne deniliyorsa asıl Tevrat'a ait değildir.Araplarla işim olmaz olur diye birşey dediğimi hatırlamıyorum.Sadece şunu soruyorum sana benim amacım şu sen ateist satanisti bir kenara bırak şunu cevapla sadece;

Yüce Allah'ın kendisinin sözünü dinlemeyip onu bulunduğu yerden lanetleyerek gönderdiği ve cehennemde çok büyük bir ihtimalle cezalandırılacak olan bir varlığın adını karakter isimlerinde kullanmak, Onu beğenmek, ona özenmek güzelmi sadce bunu cevapla kardeşim sadece bunu
Onurlu ölüm bizim için yaşamdan çok daha kıymetlidir.

Volkancan \/ Volkanuri
■• Türkxvolkancan •■
Kullanıcı avatarı
vivaelche
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen vivaelche »

Timurlenk yazdı:
vivaelche yazdı:Emin ol,bir ateist heryerde çıkıpta ben allah'a inanmıyorum diye bağırmaz. Ve belkide gün içinde yaratılışı en fazla merak eden kişiler ateistlerdir.Bu konuda araştırma yapan okuyan gene onlardır. Birşeyi merak ederler,bilim doğrultusunda bazı şeyleri açıklamaya çalışırlar. İkiside allah'a inanmıyor diyorsun, ama ahlaki açıdan baktığımızda eğer beynimiz varsa 'satanizmin' nefret dolu bir inanç olduğunu anlarız ki burada zaten satanizmi savunan birinide görmedim henüz.

Ama 'ateist' kişilere baktığında hiçte 'akılsız' gibi durmuyorlar. Çoğu kitap okuyan,bilgili kişiler(istisnalar olabilir). Ki eğer bir kişi ateizm'i seçtiyse o kişi emin ol incil,kuran,tevrat,budizm...... ve daha birçok dini,mitolojik öğeleri inceleyipte bu yolu seçmiştir.

Arapların ne b.k yediğini biliyorsan,onların insanların beynini nasıl karıştırdıklarını iyi anla. Bizi nerelere sürüklediklerini iyi anla. Türk ve gerçek anadolu halkı kürt,azeri,türkmen,laz,çerkez ... ve daha birçok halkı nerelere sürüklediklerine ne hale getirdiklerine bir bak. Arapların kendilerine hayırları yoktur ömürlere ibadetle geçer ama 1 kırık iğne üretemezler,filistin'e bak, afganistan'a bak, ırak 'a bak, çeçenistan'a bak, ve heryere bak dünyanın her bölgesindeki müslümanlara bak ne işe yarıyoruz bir düşün be kardeşim.

Biraz dışarıdan bak olaylara, sor kendine millet neden isaya inanıyor ? Millet neden musaya tapıyor veya millet neden firavuna tapıyor ortak cevapları 'korku'.

Ve bu yazılarımı okuduktan sonra,biraz daha düşün kim dost kim düşman. Ve ateistlerin dünya için neler yaptıklarını araştır ve karşılaştır ikisini işte oradaki farkı bulacaksın. Ateizm'i kötülemekle eline birşey geçmez.

Ateizm, doğru yaratıcı ve doğaüstü olayları kabullenmez ama gidipte adam öldürelim zaten tanrı yok günahta yok demezler. Örneğin;bir budizm de tanrı inancı yoktur. Dualar doğrudan Buddha adına yapılır. Ancak budizm'de insan öldürmeyi bırak insan incitmek müthiş saygısızlıktır ve kesinlikle yasaklanmıştır. Ama gel tevrat'a bak hani şu ilahi din tevrat, insanları asın kesin diye emredip durur hangisi mantıklı ? İnsan ahlakını düşün bırak şuan dini ahlakı, bu insan ahlakına sığarmı ?

Yani bir insan sırf günah diyemi diye kişilerin hakkına tecavüz etmez ? Bu onurlumudur ? Sadece korktuğu için böyle davranıyorsa bu ikiyüzlülük değilmidir ?

İşte ateistler senin sandığın gibi insanlar değil, öyle yout.bede video larda gördüğün o 'salak' 'akılsız' diye tabir edilen kişiler hiç değildir ateistler.

KARDEŞİM !
Herkezin hakkı hukuku var ama sen Ateizm nasıl tanımladığına bak kardeşim ilk tanımına bak bırak okuyorlarmışda okusunlar ne güzel. İcat etsinler ne güzel. Teknolojide güzel. Ben bunlara kötü demedimki ? Tevrat KUTSAL bir kitaptır ama sonradan kötü insanlar tarafından DEĞİŞTİRİLMİŞTİR. Şuanki Tevratta yazan çoğu cümle ayet sure artık ne deniliyorsa asıl Tevrat'a ait değildir.Araplarla işim olmaz olur diye birşey dediğimi hatırlamıyorum.Sadece şunu soruyorum sana benim amacım şu sen ateist satanisti bir kenara bırak şunu cevapla sadece;

Yüce Allah'ın kendisinin sözünü dinlemeyip onu bulunduğu yerden lanetleyerek gönderdiği ve cehennemde çok büyük bir ihtimalle cezalandırılacak olan bir varlığın adını karakter isimlerinde kullanmak, Onu beğenmek, ona özenmek güzelmi sadce bunu cevapla kardeşim sadece bunu

Volkan,ben konuyu açan kişinin niki ile ilgili bir fikrimi beyan etmedim ki zaten ilgimde olmaz kardeşim. Ancak,senin yaptığın bir yorumunda 'sen ateistmisin böyle nik koyuyorsun ? ' gibi bir cümlen geçti ona cevaben yazdım bu konudaki tüm yorumlarımı.

Son paragrafında sorduğun soruya gelecek olursak, şeytana sempati duymam,satanist tanıdığım olmuştur. Ne yaptıklarını neyi savunduklarınıda iyi bilirim.Ama sende şunu iyi bilmelisin , ateizm tanrıyı veya yaratıcıyı veya allah'ı veya yehovaya inanmaz, ama buna takiben şeytana,meleğe,cine,vs... olağanüstü varlıklarada inanmaz.

Ve arapları sevmem diyorsun. Ama islamın peygamberide arap'tır. Ve doğal olarak günümüz müslümanları işi cıvıttı arap sevdalısı olduğumuzda cennete gidebiliriz gibi bir cahilliğe düştüler. Arap geleneklerini saf temiz türk,kürt,çerkez ve kısacası tüm anadolu halklarına,kafkas halklarına,orta asya halklarına empoze ettiler. Biz arap DEĞİLİZ. Dön kafanı ve geçmişine bak Alparslan'a bak,eski türkler'e bak. Malazgirt zaferinde müslümanmıydık ?

Müslüman olanlara saygılıyım,ancak arap sevdalısı olanın kahrolması dileğiyle,

Umarım cevabımı anlamışsındır ve idrak etmişsindir kardeşim.
YeNiLMeZzZ
ResimSonsuza dek BÜYÜK KUMANDAN !
Dizlerimin üzerinde yaşamaktansa,ayaklarımın üzerinde ölmeyi tercih ederim.
Che,her zaman yolumuza ışık tutmaya devam edecek,Ya özgür Vatan,Ya Ölüm..
Kullanıcı avatarı
vivaelche
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Ve sana önerim şu, lütfen 'Talkan Katliamı'nı araştır ve incele. Sonra ne yaptığını neye savunduğunu neye inandığını göreceksin iyi forumlar.
YeNiLMeZzZ
Kullanıcı avatarı
Timurlenk
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

vivaelche yazdı:
Timurlenk yazdı:

KARDEŞİM !

Volkan,ben konuyu açan kişinin niki ile ilgili bir fikrimi beyan etmedim ki zaten ilgimde olmaz kardeşim. Ancak,senin yaptığın bir yorumunda 'sen ateistmisin böyle nik koyuyorsun ? ' gibi bir cümlen geçti ona cevaben yazdım bu konudaki tüm yorumlarımı.

Son paragrafında sorduğun soruya gelecek olursak, şeytana sempati duymam,satanist tanıdığım olmuştur. Ne yaptıklarını neyi savunduklarınıda iyi bilirim.Ama sende şunu iyi bilmelisin , ateizm tanrıyı veya yaratıcıyı veya allah'ı veya yehovaya inanmaz, ama buna takiben şeytana,meleğe,cine,vs... olağanüstü varlıklarada inanmaz.

Ve arapları sevmem diyorsun. Ama islamın peygamberide arap'tır. Ve doğal olarak günümüz müslümanları işi cıvıttı arap sevdalısı olduğumuzda cennete gidebiliriz gibi bir cahilliğe düştüler. Arap geleneklerini saf temiz türk,kürt,çerkez ve kısacası tüm anadolu halklarına,kafkas halklarına,orta asya halklarına empoze ettiler. Biz arap DEĞİLİZ. Dön kafanı ve geçmişine bak Alparslan'a bak,eski türkler'e bak. Malazgirt zaferinde müslümanmıydık ?

Müslüman olanlara saygılıyım,ancak arap sevdalısı olanın kahrolması dileğiyle,

Umarım cevabımı anlamışsındır ve idrak etmişsindir kardeşim.
Öncelikle Arapları sevmem derken bugün ve son 1-2 asırlık araplardan bahsetmiştim. Osmanlı'yı satan hatta hatta her türlü pislikleri yapanları. Merak etme Türk'lüğü, Alparslanı,Oğuz Kağanı,Bumin Kağanıda iyi tanırım o zaman atalarımızın müslüman olmamasına rağmen büyük çoğunluğunun GÖK TANRI inancına ( tek TANRILI inanca bugünkü İslamiyete çok yakın bir inanç ) mensup olduğunuda biliyorum. O zaman bile ''TANRI'' var dikkatini çekerim kardeşim.

Lütfen şu altını çizdiğim yukardaki alıntıda geçen cümleye bak Allah aşkına gerçekten şaka falanmı yapıyorsun Ateizm Tanrıya inanmaz diyorsun bitti işte bu kadar bitti buna kim inanırsa inansın ben inanmam kardeşim ters bir şey bu. Bu alemleri,gezegenleri,dünyayı,bitkileri,hayvanları,insanları,seni beni yaratan o yüce varlığı saymamak nasıl bir tarzdır kardeşim düpe düz nankörlüktür bu kimse k.bakmasın. Analarımız bizi doğuruyor büyütüyor onlar yaşlanınca onları kapının önüne koyuyoruz gibi bir olay bu.

Seni yaratana nasıl inanılmaz bu nasıl savunulur hala inanamıyorum bunu tartıştığıma. Benim her topluma saygım var ama adam olanlara. Milletini devletini satanlara değil. Adam olan Ermeniye kardeşim derim. Ama karakol patlatan bir TÜRK 'E ( pek sanmıyorum böyle birşeyin olacağını ) kardeşim demem. Bill Gates ateistmiş olsun banane burda rahat yaşar ama belkide öbür dünyada? Ben sanıyordumki millet bu inançlara saygı göstermek değil yanından bile geçmez. Ama çok yanılmışım büyük hayal kırıklığına uğradım hemde dost bildiğim kardeş bildiğim bir adamın bu düşünceyi destekleyici şekilde konuşması canımı çok sıktı. Satanizm Ateizim ne fark var biri Allah'a inanmıyor, biri Allah'ı kabul ediyo şeytanı ön planda tutuyor ne demek bu 2 side aynı kapıya çıkıyor. Bana ateist şu satanist şu demeyin aralarındaki ince küçük fark yine ayn yere çıkıyor.

Birbirimizi daha kırmadan ben yorumlarımı bitiriyorum.

Ben namaz kılmayı,zekat vermeyi falan geçtim adamlar Allah'a inanmıyor olacak şey değil bu kadar ibadet kimin için o yüce varlık için ayıptır ya vallahi ayıptır. Ayrıca ateistlere kafasız falan demedim isterse dünyanın en zeki,en zengin adamı olsun bu dünyada yaşar diğer dünyada yine hesabını Allah'a , yani inanmadığı o yüce varlığa verir.

Kırıcı,hakaret dolu,küçük düşürücü ( örümcek kafa,nato mermer nato kafa vb ) kelimeler kullanılmadıkça susucam. Ama yatmadan önce tek kişilik bir koltuğa oturun ve düşünün ben neyi savunuyorum diye.

Volkancan \/ Volkanuri
■• Türkxvolkancan •■
Kullanıcı avatarı
vivaelche
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Evet Volkan.Bencede konunun kapanması herkes için en iyisidir.Fakat konuyu bitirmeden önce tekrar söylüyorum 'Talkan Katliamı'nı bir araştır,incele sonra msn ve oyunda konuşuruz bu konu hakkında.

Kimse kırılmadan konunun kapatılması herkes için en iyisi olacaktır kanımca. İyi forumlar.
YeNiLMeZzZ
Kullanıcı avatarı
Marshall
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Marshall »

Hala yaratana nasıl inanılmaz bu nasıl savunulur diyorsun. Yahu okuduğunu anlasan, bir okuduğunu anlasan.

Bak, ateizmi savunuyorum şu an; Allah yoktur, insanlara hiç bir seçim hakkı vermeden, onları kusurlarıyla dünyaya gönderip, daha sonra da kendi yarattığı ve dünyaya gelirken seçme hakkı verilmemiş kişileri, senin yapma dediğin şeyi yaptı diye cehenneme gönderiyorsan, senin yüceliğine inanmıyorum, senin varlığına inanmıyorum. İslamiyet tamamen fasa fisodur.

Şimdi de bu zamana kadar yazdıklarımdan bir kısım yazıyorum; nasıl ki islamiyete hakaret edildiğinde senin hoşuna gitmiyorsa, sen de ateizme hakaret ettiğinde onların hoşuna gitmiyor. Empati kur.

İki farklı düşünce, ve sen hala ikisinin aynı olduğunu söylüyorsun. Bu aradaki ayrımı yapamıyorsun daha. Gerçi sen bunu da anlayamayacaksın ya, neyse...
"İnsanlar için ölebileceksin.Hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için.Hem de seni hiç kimse buna zorlamamışken.Hem de en güzel, en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bilerek."

Nazım Hikmet.
Kullanıcı avatarı
Timurlenk
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Marshall yazdı:Hala yaratana nasıl inanılmaz bu nasıl savunulur diyorsun. Yahu okuduğunu anlasan, bir okuduğunu anlasan.

Bak, ateizmi savunuyorum şu an; Allah yoktur, insanlara hiç bir seçim hakkı vermeden, onları kusurlarıyla dünyaya gönderip, daha sonra da kendi yarattığı ve dünyaya gelirken seçme hakkı verilmemiş kişileri, senin yapma dediğin şeyi yaptı diye cehenneme gönderiyorsan, senin yüceliğine inanmıyorum, senin varlığına inanmıyorum. İslamiyet tamamen fasa fisodur.

Şimdi de bu zamana kadar yazdıklarımdan bir kısım yazıyorum; nasıl ki islamiyete hakaret edildiğinde senin hoşuna gitmiyorsa, sen de ateizme hakaret ettiğinde onların hoşuna gitmiyor. Empati kur.

İki farklı düşünce, ve sen hala ikisinin aynı olduğunu söylüyorsun. Bu aradaki ayrımı yapamıyorsun daha. Gerçi sen bunu da anlayamayacaksın ya, neyse...
Hala satanistle ateist farkı diyor Birisi Allah yok diyor, diğeride Allah varda şeytan daha iyi diyor HAHAHA :D farkmış bumu fark bunun için mi bu kadar konuşuyorsunuz. Şu altını çizdiğim yazdığın cümlelere bak ne denilebilirki daha, valla ben senden korktum arkadaş dahada cevap mevap vermem ( sizde sussanız :) ) Hala empati kur diyor valla ben empati kurarak onlar gibi olmam k.bakma. Ayrıca her insanın aklı ve nefisi vardır. Bu tür sorunları aklı sayesinde çözebilir. İnanç inanç değilki arkadaşım hala empati kur diyorsun yazık ya hala savunuyor. Senin amacını anlamak çok zor.

Not : Okuduğumu anlıyorum eğer kendi aklınla bana aptal salak demeyi ima ediyorsanki ediyosun bir dahakinde cevabım ona göre olacak. Timurlenk kullanıcı adıma laf atıyosun seninki ney Marshall birinde kusur arayacaksan önce kendine bak

Volkancan \/ Volkanuri
■• Türkxvolkancan •■
Kullanıcı avatarı
Marshall
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Marshall »

Empati kurmakla o inanca göre olan düşüncelerinin ne alakası var, anlıyorum diyorsun ama bir nane anladığın yok. Örnekleme yapıyorum empati yapman için, timurlenk gibi, sen yine saçmalayıp sen kendi adına bak diyorsun.

Savunmanın ne demek olduğunu da yazdım ama her zaman olduğu gibi yine anlamamışsın, hâlâ savunuyor diyorsun. E bu kadar yeter, sana vakit ayırıp son yazımı yazıyorum.

Benim amacımı anlayamaman normal, sen daha kendi amacını bilmiyorsun, Türkçe'ye olan duyarlılığın artırılması gerektiği tartışılan başlığa dini sokan ergenden başka ne beklenir. Nato mermer nato kafa.
"İnsanlar için ölebileceksin.Hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için.Hem de seni hiç kimse buna zorlamamışken.Hem de en güzel, en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bilerek."

Nazım Hikmet.
Kullanıcı avatarı
Timurlenk
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Not: Cevap vermicektim ama nato mermer nato kafa dediğin için cevap vericem

Mermer kafalı adam gibi konuş diyoruz sana illa küfürmü ettireceksin? Başlatma empatinede savunmadana madem Türkçe hakkındaysa konu onun hakkında yorum yapsaydın benim laf ettiğim kişi bana cevap verseydi bu iş biterdi yani her şeye maydanoz olma. Ben ona bir suçlama,bir hakaret yaptıydam o konuşsun sen avukatı mısın adamın? Takmış empati kur,saygı göster,atesitle satanist arasındaki fark başka bir şey bilmezmisin sen? Timurlenk kullanıcı adıma laf attın bende seninkini söyledim Marshall. Hangisi Türkçe kurallarına uygun tabikide Timurlenk. Boş zırvalıyosun sadece artistlik olsun diye. Başka hiç bir şey değil...

Volkancan \/ Volkanuri
■• Türkxvolkancan •■
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön