Dilimize sahip çıkalım..!

Kuklacı sunucusuna ait Genel Sohbet alanı

0
Oy yok

Toplam oy: 0

Kullanıcı avatarı
Ruby
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: Dilimize sahip çıkalım..!

Mesaj gönderen Ruby »

Timurlenk yazdı:Öncelikle güzel bir konuya değinmişsin Türkçe falan demişsin ama şu dikkatimi çekti Sheytanist isimli bir forum hesabıyla bunları yazman biraz garip hem Türkçe ile alakası yok hem de Sheytanist ne anlama geliyor yoksa sen tevbe haşa ateist misin? Nasıl bir isim koymadır böyle bu kadar mı seviyorsun o varlığı sen? Hey Allah'ım, Yarabbim sen kullarına akıl ver ki bu saçma yollardan çıksınlar ve edebiyete kadar senin sevginle yaşasınlar. Amin
Ateizm le satanizm in ne alakası var arkadaşım yorumuna öyle bi başlamışsınki ben sheytanist kullanıcı adının neden türkçe yazım kurallarına uygun olup olmadığını soracaksın sandım ama bi baktım ateizm e kadar gittin ilginç :D :D
Eğer düşman arıyorsan kendine ; git aynaya bak bir kere. Eğer dost arıyorsan kendine ; bakma hiçbiryere! Çünkü: o (Allah c.c.) sana şah damarından daha yakın...

Ruby / Rubyxzirve / Megy / Belaxlenobia ...
Kullanıcı avatarı
Timurlenk
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Timurlenk »

Sonu ist ile biten burda bir sürü örnek veririm ama ceza almaktan çekiniyorum. Bildiğim kadarıyla bir kelimenin sonuna ist geliyorsa bu ist eki onun önündeki kelimeyi düşündüğünü,tuttuğunu,savunduğunu gösterir. Mesela en kibar haliyle FEMİNİST, Feminizm bir kadının kendi haklarını savunması gibi bir anlama geliyor ve feminist ise kendi hakkını koruyan kadın yada haklarını savunan kadın gibi bir anlamı var. Peki sorarım size SHEYTANİST NE demek ? Sheytan Şeytanın değişik bir versiyonla yazımı gibi bir şey :) sonunda birde ist var ne anlama geliyor bu ? Biraz akıl,mantık kullanırsanız bulursunuz yorum sizin.
Onurlu ölüm bizim için yaşamdan çok daha kıymetlidir.

Volkancan \/ Volkanuri
■• Türkxvolkancan •■
Kullanıcı avatarı
kaBocNn
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen kaBocNn »

Türkçe kuLLanımında sanaL dünyada kimse dikkat etmiyor veya edemiyor. Çünkü , miLLet şekiLLi yazım ve kısaLtmaLarın göze hitap ettiği kanısında. Fakat bunu yapanLar reeL hayatLarında Türkçemizi düzgün kuLLanıyorLar veya kuLLanmaya çaLışıyorLar. Bende pek dikkat etmiyorum sanaL dünyada Türkçeyi dikkatLi kuLLanmaya. İşim oLduğu zaman açıkçası düzgün kuLLanmam kısaLtarak yazarım. İşim oLmadığı zamanLar düzgün kuLLanırım. DiLimize tabiki de sahip çıkıcaz fakat bunu SanaL ortamda yapan pek yok. SanaL ortam pek sahip çıkan oLmadığı için ReeL hayatta Türkçemize sahip çıkıLmasını isterim. SanaL ortamda Pek Türkçesine özen gösteren görmedim. SanaL ortamLarda da Türkçemize sahip çıkıLmasını isterim. Madem şekiLLi yazmak istiyorsun , şekiLLi yaz ama Türkçemizi doğru teLafuz et !.
Kullanıcı avatarı
vivaelche
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen vivaelche »

Timurlenk yazdı:Sonu ist ile biten burda bir sürü örnek veririm ama ceza almaktan çekiniyorum. Bildiğim kadarıyla bir kelimenin sonuna ist geliyorsa bu ist eki onun önündeki kelimeyi düşündüğünü,tuttuğunu,savunduğunu gösterir. Mesela en kibar haliyle FEMİNİST, Feminizm bir kadının kendi haklarını savunması gibi bir anlama geliyor ve feminist ise kendi hakkını koruyan kadın yada haklarını savunan kadın gibi bir anlamı var. Peki sorarım size SHEYTANİST NE demek ? Sheytan Şeytanın değişik bir versiyonla yazımı gibi bir şey :) sonunda birde ist var ne anlama geliyor bu ? Biraz akıl,mantık kullanırsanız bulursunuz yorum sizin.

Satanizm ayrı birşeydir. Ateizm'le karıştırmak saçmalıktır nereden bakarsan bak bir yerde cahilliktir.

Ateizm aynı zamanda 'bilimsel' açıklamalar ile yaratılışı anlamaya çalışır. Ve bilimseldir. Tanrı ve melek,cin vs varlıkların olmadığını savunur.

Satanizm ise tanrının varlığını kabul eder, ancak onlara göre şeytan daha onurludur.Aslında satanistlerde pek şeytana tapmak istemezler çünki aşırı derecede egoistlerdir sadece kendi hayvanlıklarını dışarıya çıkartırlar bunun içinde kendilerine kılıf gerekir.Buna da 'satanizm' denir. Ve ikiye ayrılır.Hepsi kedi kesip kanını içmez,sembol olarak şeytana tapanlarıda vardır .

Lütfen Ateizm'le satanizm'i karıştırmayın ve bu akılsızlığı tekrarlamayın.

YeNiLMeZzZ
ResimSonsuza dek BÜYÜK KUMANDAN !
Dizlerimin üzerinde yaşamaktansa,ayaklarımın üzerinde ölmeyi tercih ederim.
Che,her zaman yolumuza ışık tutmaya devam edecek,Ya özgür Vatan,Ya Ölüm..
Kullanıcı avatarı
Batuhangs730
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Batuhangs730 »

üf türkçe bm de adı geçmeyen bir dil bırakın almanca rusça öğrenin
Batuhangs [^Ecel Getiren]
Vatanxduty
Batuhangsxşifacı [1910 BÜYÜ ŞİFA]
Wildpisagor

GALATASARAY
Kullanıcı avatarı
Ruby
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ruby »

vivaelche yazdı:
Timurlenk yazdı:Sonu ist ile biten burda bir sürü örnek veririm ama ceza almaktan çekiniyorum. Bildiğim kadarıyla bir kelimenin sonuna ist geliyorsa bu ist eki onun önündeki kelimeyi düşündüğünü,tuttuğunu,savunduğunu gösterir. Mesela en kibar haliyle FEMİNİST, Feminizm bir kadının kendi haklarını savunması gibi bir anlama geliyor ve feminist ise kendi hakkını koruyan kadın yada haklarını savunan kadın gibi bir anlamı var. Peki sorarım size SHEYTANİST NE demek ? Sheytan Şeytanın değişik bir versiyonla yazımı gibi bir şey :) sonunda birde ist var ne anlama geliyor bu ? Biraz akıl,mantık kullanırsanız bulursunuz yorum sizin.

Satanizm ayrı birşeydir. Ateizm'le karıştırmak saçmalıktır nereden bakarsan bak bir yerde cahilliktir.

Ateizm aynı zamanda 'bilimsel' açıklamalar ile yaratılışı anlamaya çalışır. Ve bilimseldir. Tanrı ve melek,cin vs varlıkların olmadığını savunur.

Satanizm ise tanrının varlığını kabul eder, ancak onlara göre şeytan daha onurludur.Aslında satanistlerde pek şeytana tapmak istemezler çünki aşırı derecede egoistlerdir sadece kendi hayvanlıklarını dışarıya çıkartırlar bunun içinde kendilerine kılıf gerekir.Buna da 'satanizm' denir. Ve ikiye ayrılır.Hepsi kedi kesip kanını içmez,sembol olarak şeytana tapanlarıda vardır .

Benim açıklamama gerek bırakmadığın için teşekkür ederim sonun ist le bitmesi herşeyin aynı olduğu anlamına gelmez arkadaşım sonu ist le biten bir sürü kelime var fakat neredeyse hiçbiri aynı anlamı taşımıyor...
Eğer düşman arıyorsan kendine ; git aynaya bak bir kere. Eğer dost arıyorsan kendine ; bakma hiçbiryere! Çünkü: o (Allah c.c.) sana şah damarından daha yakın...

Kullanıcı avatarı
Ruby
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ruby »

Batuhangs730 yazdı:üf türkçe bm de adı geçmeyen bir dil bırakın almanca rusça öğrenin
Kıbrısıda kimse tanımıyo bırakalım rumlara değilmi? o kadar şehidin kanı boşa gitsin?

Kullanıcı avatarı
Timurlenk
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

vivaelche yazdı: Satanizm ayrı birşeydir. Ateizm'le karıştırmak saçmalıktır nereden bakarsan bak bir yerde cahilliktir.

Yukardaki altı çizili kelimeleri rahatlıkla yazmana çok şaşırdım kardeşim. Neymiş bilimselmişte şunun bunun varlığına inanmazmışlarda töbe töbe. Yazdıklarına kendin inanıyormusun kardeşim? BU 2 saçma sapan düşüncenşn arasındaki fark ne olursa olsun 2 side aynı kapıya çıkmıyormu? Ee tabi artık olağan geliyor millete Bluedewil,Reddewil,Blackdewil,Dewilgirl... gibi nice karakter isimleri açılıyor artık umursanmıyor. Allah sizleri ıslah etsin diyorum başka birşey diyemicem adam gelmiş Sheytanist adlı karakter ismini savunuyor gelmiş ateizm ve satanizm arasındaki farkı anlatıyor. Biraz adam akıllı düşünün millete laf atmak için değil VİCDANINIZLA DÜŞÜNÜN !!!

Volkancan \/ Volkanuri
■• Türkxvolkancan •■
Kullanıcı avatarı
Timurlenk
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Ruby yazdı:
Benim açıklamama gerek bırakmadığın için teşekkür ederim sonun ist le bitmesi herşeyin aynı olduğu anlamına gelmez arkadaşım sonu ist le biten bir sürü kelime var fakat neredeyse hiçbiri aynı anlamı taşımıyor...
Bir örnek verirmisin lütfen ? Benim demek istediğimi anlamışsınızdır umarım

Volkancan \/ Volkanuri
■• Türkxvolkancan •■
Kullanıcı avatarı
vivaelche
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen vivaelche »

Volkanım,seni tanırım sende beni tanırsın. Burada inançlara karşı herhangi bir düşmanlığımın olmadığını belirtiyorum.Kimseyi kırmak gibi de bir amacım yok.

Ama,18 yaşında bir kız çocuğu sırf bir erkek ile dans ettiği için sokak ortasında ölünceye kadar dövülüyorsa, 2 erkeğin tecavüzüne uğrayan bir kadın 'islam' daki kadın antisempatizanlığı yüzünden taşlanmaya çalışıyorsa,haklı olduğu halde sahtekar p.ç erkeklerin iftirası yüzünden onu dinleme tenezzülünde bile bulunmayıp kararlar veriliyorsa, parasız aç öksüz bir çocuğun ekmek çaldı diye sırf 'şeriat' kanunları nedeniyle kolları çaprazlama kesiliyorsa biz orada bazı şeylerin yanlış gittiğini ve düzeltilmesi gerektiğini söyleriz. Bu kötülükleri reddeden ve yaratılış ve çeşitli mitoloji olmuş dillerde efsane gibi dolaşan bilgileri bir bilim'e bilim temeline oturtmaya çalışan 'Ateizm'i kötülüyorsan en azından saygı duymayıp 'ateizm' i satanizmle kıyaslıyorsan orada bir DUR derim kardeşim.

Ateizm'i lütfen iyi anlayın. satanizm le kıyaslanamaz. Satanizm daha köhnemiş bir inanç hastalıklı bir inanç lütfen tekrar söylüyorum farkı iyi idrak edin.

Volkan kardeşim'e saygılar !
YeNiLMeZzZ
ResimSonsuza dek BÜYÜK KUMANDAN !
Dizlerimin üzerinde yaşamaktansa,ayaklarımın üzerinde ölmeyi tercih ederim.
Che,her zaman yolumuza ışık tutmaya devam edecek,Ya özgür Vatan,Ya Ölüm..
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön