Pardus ve İKV

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Khaos
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Pardus ve İKV

Mesaj gönderen Khaos »

Merhaba arkadaşlar,

Pardus ve İKV ikisini yan yana düşünmek benim için büyük bir mutluluk. Bir çoğunuz Pardus'ta nedir? Yenir mi acep diye sorular sorduğunuzu tahmin ediyorum.Sizlere Pardus'u anlatacağım ve bu yazıyı okuduktan sonra Pardus ve İKV'nin yan yana gelmesinin tadından yenmez bir durum olduğunu göreceksiniz.

Pardus, Linux tabanlı açık kodlu tamamen Türk icadı olan bir işletim sistemidir.Pardus TÜBİTAK bünyesinde hayata gözlerini açmıştır ve kullanıcıları tarafından sürekli geliştirilmektedir.Pardus'un en son Pardus 2009 sürümü çıktı.

Neden Pardus?

Pardus Kullanın, Çünkü Pardus ...

... Özgürdür
Lisansı sizi kısıtlamaz, üreticiyi sizden korumak için değil sizin haklarınızı korumak için tasarlanmıştır.

... Türkçe sever
Çekinmeden Türk alfabesinin tüm harflerini kullanabilirsiniz. Yazım ve sözlük denetimi yapar, sizi güzel bir Türkçe kullanmaya teşvik eder.

... Virüslere geçit vermez
İnternet'ten gelen her dosyayı kontrolden geçirmekle, ya da virüs bulaşmış bilgisayarınızı temizlemekle zaman kaybetmezsiniz.

... Hızlı kurulur
30 dakikada yüklenir. Tek kurulum işlemiyle bilgisayarınıza ofis yazılımı, İnternet gezgini, sohbet programı gibi gerekli bütün programlar da yüklenir.

... Kolay kullanılır
Grafik arayüzleri, menüleri, ikonları ile aklınıza ve güdülerinize hitap eder. Kullanmak için bilgisayar öğrenmek, ikinci bir dil bilmek ya da uzun eğitimlerden geçmek gerekmez.

... Tamdır
Bir masaüstü kullanıcısının gereksinim duyacağı her türlü yazılım Kurulum CD'si içinde mevcuttur. İnternet araçları, ofis paketi, her türlü resim, müzik, film için oynatıcı ve düzenleyiciler, oyunlar, aklınıza ne gelirse...

... Özelleştirilebilir
Sistemi, kendi beğeninize göre özgürce değiştirebilirsiniz. Hem görünüş, hem de davranış açısından. Tek sınır, hayal gücünüzdür.

... Şeffaftır
Kaynak kodlarını kendi ihtiyaçlarınıza göre değiştirebilir, kendi dağıtımınızı üretebilirsiniz. Ne yaptığını ve ne yapmadığını kaynak koduna bakarak bilirsiniz.

... Çok dil bilir
Ayrı ayrı CD'ler ile tekrar yükleme yapmadan, iki dokunuşla Türkçe'den İngilizce'ye dönüşür. Herhangi başka bir dilin desteğini eklemek de son derece kolaydır.

... Eğlencelidir
Kaptan Masaüstü, PiSi ve ÇOMAR ile bilgisayar kullanmanın keyfini, tam Türkçe desteği ile bilgisayarınızı kendi dilinizde kullanmanın kolaylığını yaşarsınız.

Benim Pardus'la daha doğrusu Linux ile tanışmam şubat ayında 5 seneyi dolduracak.Ben bugüne kadar ki en iyi Türk MMORPG oyunu olan İKV'yi, yine tamamı Türk emeği olan Pardus'ta oynamayı çok çok istiyorum.Bu isteğimi de benim gibi düşünen arkadaşlarımla beraber İKV yönetimine ilettik.Bu konuda kısa vadede olmasada uzun vadede çalışma yapacaklarını biliyorum.Sizlerde bir Pardus kullanıcısıysanız desteğinizi buraya yazmanız beni ve benim gibi düşünen arkadaşlarımı mutlu edecektir.Eğer daha önce Pardus'la tanışmadıysanız mutlaka tanışmanızı tavsiye ederim.İKV'yi oynayabilmek dışında, Pardus'la ilgili tüm sorunlarınıza, sorularınıza yardımcı olurum.Nasıl kurucağınız, nasıl kullanacağınız, karşınıza çıkan sorunu hangi kodla çözebileceğiniz gibi sorunlar ve soruları :) İKV yönetimine de buradan bir kez daha Pardus konusunu hatırlatmış olayım :)

Herkese iyi oyunlar, iyi forumlar.

Pardus'u indirmek ve hakkında bilgi almak için; http://www.pardus.org.tr/
Khaosx
Prometheus
Kuzenlercem

Ateşi siz istediniz biz CEHENNEM olup geldik!

Resim
Kullanıcı avatarı
kfat4
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Re: Pardus ve İKV

Mesaj gönderen kfat4 »

Yanlış hatırlamıyorsam [DEV]Zwartan ile yapılan bir röportajda bu soru sorulmuşt. Yani İKV başka işletim sistemleri için de uyarlanacak mı diye... Şu anda bunun zor olduğu oyunun her dosyasıyla yeniden yapılandırılması gerektiği ve çok uzun bir işleme tabii olacağı için ve genişleme paketleri ile uğraştıkları için daha sonra gerçekleşmesinin muhtemel olacağını açıklamıştı. Umarım en kısa sürede Pardus için de uyarlanır oyun ;)
KORLEG
ZÜLKARNEYN
Kullanıcı avatarı
rosso
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen rosso »

sen diyosan tmmdır cem abin Ashanti...Nevizade
Kullanıcı avatarı
Serjanad
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Serjanad »

Öncelikle S.a.

Direk konuya girmek gerekirse... Pardus Ubuntu Knopix Suse debian kısaca linux... Felsefesi olan herşey bi başka güzeldir gözümde...

Şu anda Microsoft un OS unu kullanıorsam İKV den başka bir sebebi yok...

Bu konuya ek yapmak istiyorum...

Ubuntu şu sıralar vazgeçilmezim... Eski forumda da buna benzer bir konu açmıştım ve hatta basit bir cevap görmemesi bile hayal kırıklığı oldu bnm için. İkv için wine kurdum.. içine D3D yi entegre ettim... Ama bir türlü login sayfasını geçemedim (Flash entegrasyonundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum)...

İlgiliysen veya destek olmak istersen gel el ele verelim... İkv yi Linux a taşıyalım... Özel mesajını bekliyeceğim.
Saatler zamanın yalancısı...
goktanri
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Thelodos Of Ottoman

Mesaj gönderen goktanri »

Vallahi piyasada İKV den daha iyiler olduğunu biliyorum ama Türk kardeşlermin emeğine değsin diye 30 yaşından sonra online oyun oynamaya başladım
İnşallah parduslada uyum sağlar
^^KARAŞEYH^^Şeyh^^BARBAR^^göklerinşifacısı^^Ahuramazda

The Lodos Of Ottoman
(TURAN)
Kullanıcı avatarı
RESTORATIVE
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen RESTORATIVE »

Merhabalar arkadaşlar

Aslında bizler yerli malı yurdun malı herkez onu kullanmalı diyerek ikv yi seçmiş kişiler olabiliriz bir kısmımızda yok çok güzel oyun diyerek seçmiş olabilir ama tabiiki bu tip konularda yani bilişim konularında miiliyetçi davranıp desteklememiz gerekyorki buna gönül vermiş olanlar feyz alsın daha bir iştahla sarılsın elbetteki eksikleri olacaktır işte burada devreye biz Türk evladı olarak vermek zorunda olduğumuz destek giriyor.Bu çok büyük bir SİNERJİ ve bu sinerjiden vereceğimiz destek ile sonuç ve sonuçlar almamız kaçınılmaz olacak o projeleri bir yere getirecek ve bizler hep daha yükseğe çıkma çıtasından vaz geçmemiş olacağız

Aslında parduş u duymuştum ama inceleme fırsatı yaratmamıştım kendime demek daha doğru olur . Pardus hakkında bilgi sahibi olduğunu görüyorum inşaallah en kısa sürede inceleyip kullanmayı bile düşünebilirm.Sözün kısası arkadaşlar lütfen Ülkemiz,Vatanımız,Bu günümüz,Yarınımız için lütfen TÜRK MALI KULLANALIM KULLANMAYA TEŞVİK EDELİM.

Ayrıca arkadaşımıza bu başlığı açtığı ve yerli malı kullanma konusunda bizleri tekrar uyardığı veya teşvik ettiği için teşekkür ederim.

E gerisi artık ikv ye kaldı bunun için gerekli alt yapı desteğini bir an önce oluşturmaları dileklerimle.
OĞUZHANBERK / Hainköfte / Alçakköfte / Restorative
BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR
MALAZGİRT LONCASI

Resim
Kullanıcı avatarı
Sevimsiz
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Sevimsiz »

Ben mıcrosoft tan başka işletim sistemi kullunmadım. Arkadaşımın ısrarı üzerine pc mdeki vista nın üstüne ubuntu kurdu. Ve şunu söyleyeyim neredeyse oynamak istediğim hiçbir oyunu çalıştırmadı. Böyle sorunlarla uğraşarak kendini geliştirmek isteyen varsa pc de sorun çözmekten zevk alıyorsanız pardus , ubuntu gibi linux işletim sistemlerini tavsiye ederim ama benim gibi kullunıcıya gelmez. Yani bilgisayar amaç değil araçtır benim için.
Kullanıcı avatarı
snmz35
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen snmz35 »

tamam.
Göster
Tahammül

Seviyoruz bu hayatı
Kullanıcı avatarı
Khaos
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Khaos »

Sevimsiz yazdı:Ben mıcrosoft tan başka işletim sistemi kullunmadım. Arkadaşımın ısrarı üzerine pc mdeki vista nın üstüne ubuntu kurdu. Ve şunu söyleyeyim neredeyse oynamak istediğim hiçbir oyunu çalıştırmadı. Böyle sorunlarla uğraşarak kendini geliştirmek isteyen varsa pc de sorun çözmekten zevk alıyorsanız pardus , ubuntu gibi linux işletim sistemlerini tavsiye ederim ama benim gibi kullunıcıya gelmez. Yani bilgisayar amaç değil araçtır benim için.
Arkadaşlar desteğiniz ve görüşleriniz için teşekkürler öncelikle. Sevimsiz Pardus'ta şu an güncel olan yüzlerce oyunu rahatlıkla oynayabilirsin.Oyun ismi vermem doğru olmayacağı için şöyle özetliyim, 2009 yılında çıkan yarış, futbol, FRP vs bir çok oyunu rahatlıkla oynayabilirsin.Sadece bunları nasıl kuracağını bilmen gerekiyor.Asıl oyun Pardus'ta oynanır çünkü Pardus çalışırken bilgisayarını asla yormaz, kasmaz, mavi ekran hatası vermez vs....
Khaosx
Prometheus
Kuzenlercem

Resim
Kullanıcı avatarı
Khaos
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Khaos »

rosso yazdı:sen diyosan tmmdır cem abin Ashanti...Nevizade
Teşekkür ederim Abicim :)
Khaosx
Prometheus
Kuzenlercem

Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön