Arkadaşlar bu oyunu 2006 da oynamaya başladım.
Daha eskisini de bilen vardır tabi ki,ama o zamanlar bile bi dayanışma vardı millet kp için değil birinin görevi için bir araya gelirdi.Çok duymuşumdur ''Arkadaşlar bi el atın arkadaşların cevriye görevi var '' lafını ve çok görmüşümdür 23 lvl birine 39 lvl tanıdık olmayan birinin yardım ettiğini.
Ama şimdi biz de kp için bir araya gelip,aynı madende birbirimize küfür eder olduk.
Sebebine gelince bence bu oyun türkiyenin panaroması;
Sakın abarttığımı düşünmeyin,ama bu oyunda da ülkem gibi; zengini var fakiri var hırsızı var dürüstü var ( ki bu bile ülkem gibi, düşük oranda dürüst yüksek oranda sahtekar) dilencisi var, yalakası var, kabadayısı var ,korkağı var, bana ne cisi var,arkadaşı için öleni var,abisi var, çocuğu var,tüm derdi para olan var ,tüm işi keyif alayım günümü yaşayayım diyeni var,şanslısı var,gökten item düşse bahtına kenevir lifi düşeni var,aşireti var,loncası var.
Neyse neden böyle olduk.Neden bi soruyu bile cevaplamaz olduk, neden bir selamı almaz olduk.
NEDEN ''sığınağa gireceğim tanıdık şifa yada büyü var mı'' der olduk.
Neden tanışmak yerine öğretmek yerine güçlüden yana olup ona sığınır olduk.
Neden mi (hepsini asla aynı tutamam buna hakkım da yok erkim de yok ama) yeni kuşağa bakıp bunun cevabını görüyorum.
Oyunla ilk tanıştığımda beni 35 lvl kadar yalnız bırakmayan ve yaşını duyduğuma şok olduğum (50) Gongbaba vardı,bu oyunda tanıştığı arkadaşlarıyla bi site kurmuş bir bilgisayar proğramcısıydı ve arkadaşlarıya en büyük keyfi oyun hakkında bilgi paylaşımıydı.
Ama şimdi ''nasıl kestiniz kardeşim tekniği neymiş'' diyen sorulara ben ne anlatacağım kardeşim git öle öle bul diyen kardeşlerimle dolu oyun.
Ve şimdi benim yeğenlerim de dahil yaş alt limiti 13 e düştü üstelik çoğuluk oldular.Lafım yok ama bu çocuklar herşeyi burdan öğreniyor hatta hırsızlığı bile.
Yardımdan vaz geçtik ki şu an öyle bir beklentim de yok zaten ama bölgeye ve ya klana sorulan bir soruya bile cevabı çok gören bir hale geldik.
Velhasıl çoktan ülkemi insanımı sözde Avrupa'laştırıp (ama teknik konularda değil insani konularda ).
Güzelim bir türk oyununu bu hale soktuk.
''Oynama kardeşim o zaman'' diyecek arakadaşları duyar gibiyim.(Bu bile benim haklı olduğumu gösterecek bir cümledir aslında )
Biliyorum ne sizin için ne de oyun için bir kayıp ama az kaldı zaten, bu amaç için oynayanlar teker teker ayrılacak gibi.
SAYGILARIMLA.Keyfli oyunlar
Bir türk oyunu böyle mi olacaktı...
- dregoist
- İskele Babası
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
Bir türk oyunu böyle mi olacaktı...
BEYAZ KÖŞK---------ŞİFACIDR---------DOKTOR
- Firelife
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Teşkilat
Re: Bir türk oyunu böyle mi olacaktı...
Kesinlikle katılıyorum oyun eski oyun değil birşeyler değişiyor artık :?
- Petcarar
- Yasemin'in Gözcüsü
- Sunucu: Meran
sorunuz olursa kendim zaman buldukça cevaplarımdregoist yazdı:Arkadaşlar bu oyunu 2006 da oynamaya başladım.
Daha eskisini de bilen vardır tabi ki,ama o zamanlar bile bi dayanışma vardı millet kp için değil birinin görevi için bir araya gelirdi.Çok duymuşumdur ''Arkadaşlar bi el atın arkadaşların cevriye görevi var '' lafını ve çok görmüşümdür 23 lvl birine 39 lvl tanıdık olmayan birinin yardım ettiğini.
Ama şimdi biz de kp için bir araya gelip,aynı madende birbirimize küfür eder olduk.
Sebebine gelince bence bu oyun türkiyenin panaroması;
Sakın abarttığımı düşünmeyin,ama bu oyunda da ülkem gibi; zengini var fakiri var hırsızı var dürüstü var ( ki bu bile ülkem gibi, düşük oranda dürüst yüksek oranda sahtekar) dilencisi var, yalakası var, kabadayısı var ,korkağı var, bana ne cisi var,arkadaşı için öleni var,abisi var, çocuğu var,tüm derdi para olan var ,tüm işi keyif alayım günümü yaşayayım diyeni var,şanslısı var,gökten item düşse bahtına kenevir lifi düşeni var,aşireti var,loncası var.
Neyse neden böyle olduk.Neden bi soruyu bile cevaplamaz olduk, neden bir selamı almaz olduk.
NEDEN ''sığınağa gireceğim tanıdık şifa yada büyü var mı'' der olduk.
Neden tanışmak yerine öğretmek yerine güçlüden yana olup ona sığınır olduk.
Neden mi (hepsini asla aynı tutamam buna hakkım da yok erkim de yok ama) yeni kuşağa bakıp bunun cevabını görüyorum.
Oyunla ilk tanıştığımda beni 35 lvl kadar yalnız bırakmayan ve yaşını duyduğuma şok olduğum (50) Gongbaba vardı,bu oyunda tanıştığı arkadaşlarıyla bi site kurmuş bir bilgisayar proğramcısıydı ve arkadaşlarıya en büyük keyfi oyun hakkında bilgi paylaşımıydı.
Ama şimdi ''nasıl kestiniz kardeşim tekniği neymiş'' diyen sorulara ben ne anlatacağım kardeşim git öle öle bul diyen kardeşlerimle dolu oyun.
Ve şimdi benim yeğenlerim de dahil yaş alt limiti 13 e düştü üstelik çoğuluk oldular.Lafım yok ama bu çocuklar herşeyi burdan öğreniyor hatta hırsızlığı bile.
Yardımdan vaz geçtik ki şu an öyle bir beklentim de yok zaten ama bölgeye ve ya klana sorulan bir soruya bile cevabı çok gören bir hale geldik.
Velhasıl çoktan ülkemi insanımı sözde Avrupa'laştırıp (ama teknik konularda değil insani konularda ).
Güzelim bir türk oyununu bu hale soktuk.
''Oynama kardeşim o zaman'' diyecek arakadaşları duyar gibiyim.(Bu bile benim haklı olduğumu gösterecek bir cümledir aslında )
Biliyorum ne sizin için ne de oyun için bir kayıp ama az kaldı zaten, bu amaç için oynayanlar teker teker ayrılacak gibi.
SAYGILARIMLA.Keyfli oyunlar
- dregoist
- İskele Babası
- Sunucu: Beyaz Köşk
Tşk kardeşim ama o sadece bir sitemdi sorum olursa yine de bulurum seni.
BEYAZ KÖŞK---------ŞİFACIDR---------DOKTOR
Asıl sorunun kaynaklandığı yer(hırsızlık,kp kasma,görevlere yardım vs)loncalaşmadır.Bunu şöyle açıklayabilrliz.Örnek x sunucusunda 4 tane büyük lonca var.Loncaların birinde çok fazla kişi vardır.Bu lonca gücünü burdan alır.Bu loncayı çekirdek kadro diyebileceğimiz bir 5-6 kişi yönetir.Sadece lonca değil bütün sunucu tarafından o kişiler abi yada üst düzey olarak görülür üstleri çok iyidir.Gelelim ikinci loncaya bu lonca sunucuda ilk loncalardandır.Eskisi gibi geniş değil az ve öz insanlardan oluşur.Bu lonca efsun ve zenginlik bakımından ikinci sıadadır.Çok sözü geçmez sunucuda ama sözü dinlenir.Gelelim üçüncü loncaya oyuncuları hardcore(hayatı oyun olan insanlar olarak tanımlayabilriz.)dur.Bu lonca oyunda ilkleri gerçekleştirir.Zenginlik ve efsun bakımından muhteşemdirler.Ama bu lonca sevilmez sunucuda çünkü üyeleri diğer oyuncuları aşağıda görür.Gelelim dördüncü loncaya yei kurulmuştur.Loncalarına küsen yada ayrılımış insanların kurduğu loncadır buda onları hedef tahtası yapar.Her yerde laf edilir.Hiçbirşey yaptırılmaz.Çünki eski loncaları onlara kızgındır.Evet bu kurduğum hayali sunucuya birde normal oyuncuları ekleyin onlarda işin çeşnisidir.Bu sunucuda normal oyuncular ne önemli görevleri yapabilri(kadim iflis gibi) nede grup bölgelerine girilebilir nede klanda güzel bir rütbeye ulaşabilir.Dediğim oyuncuların yüzde 90 ı 49 yada 45 aralarında oyunu bırakır çünki oyundan zevk alamazlar.Aslında önemli olan bu oyunculardır çünki oyunda çoğunluktadırlar ve o çok önem verilen özel sürümü alacak admalar bunlar ama oyundan zevk alamadıklarından almazlar buda oyuna zarar verir.Size İkv nin ortalama bir sunucusundaki yaşananları anlatmaya çalıştım.Sürçü lisan ettiysem affola.
Sabırlı insanın öfkesinden kork
Bacon
Bacon
ÇoK Doğru Konuşmuşsun Zaten Oynama O Zaman Diyen Arkadaşlar Da Bencil ve Yarası Olandır...
Hardboys-Muslumrap
Hardbaby-Fordboyard
║▌│█│║▌║││█║║▌│
ORIGINALPROFILE®

Hardbaby-Fordboyard
║▌│█│║▌║││█║║▌│
ORIGINALPROFILE®

Kod: Tümünü seç
http://www.facebook.com/turkish.revenge.brigade
Kod: Tümünü seç

Birde şunu unutmayın arkadaşlar rütbesi çok yüksek üstü çok iyiyse o adam size asla ama asla yardım etmez aklınızda bulunsun yardım etmeyi bırak yazdığınız mesaja karşılık bile vermez.
Bacon
Bacon
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
Kişinin çoğaldığı ortamdan ne bekliyorsunuz.Eskiden her sunucuda az kişi vardı uyum vardı.Şimdi bazı sunuculard akişi sayısı arttı.O sunucularda düzen bozuldu.
Forumkral yazdı:Birde şunu unutmayın arkadaşlar rütbesi çok yüksek üstü çok iyiyse o adam size asla ama asla yardım etmez aklınızda bulunsun yardım etmeyi bırak yazdığınız mesaja karşılık bile vermez.
AYNEN KATILIYORUM
Yakacef - Emergencyroom - Patronus

Herkes Sever Biz Ölürüz T A M 3 5

Herkes Sever Biz Ölürüz T A M 3 5
Kişi sayısı önemli bir faktör ama şunuda unutmamak lazım kişi sayısı kadar o kişilerin kişiliği olup olmamasıda önemlidr.(Üstüne dizip etrafını takmayan insanlar gibi)turkoxHAMSTER yazdı:Kişinin çoğaldığı ortamdan ne bekliyorsunuz.Eskiden her sunucuda az kişi vardı uyum vardı.Şimdi bazı sunuculard akişi sayısı arttı.O sunucularda düzen bozuldu.
Bacon
Bacon